Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tani odkurzacz pionowy

Featured Replies

Napisano

Polecicie coś do odkurzania powierzchni płaskich?

Kawalerka ok. 30m2. Na podłodze tylko płytki/gres.

Czy Lidlowe/Biedronkowe urządzenia za 200 -300 zł dają jakoś radę z kurzem, piaskiem itp?

Napisano

ja z allegro kupilem jakiś Ruhhy LunPro. 280 zeta. Dziala. Na jednym ladowaniu zdażę spokojnie przelecieć 100m2, oczywiscie ze zmienianą mocą w zależności od potrzeb.

Napisano

Niedawno kupiłem szeroko polecanego Laresara V7 i to w nowej mocniejszej wersji pro. Jest spoko ale porównania nie mam. Zakup z kodem na Ali z wysyłką z Polski za jakieś 350 pln. Kody na Pepperze wypatrzone.

Napisano
3 godziny temu, tomeq77 napisał:

Polecicie coś do odkurzania powierzchni płaskich?

Kawalerka ok. 30m2. Na podłodze tylko płytki/gres.

Czy Lidlowe/Biedronkowe urządzenia za 200 -300 zł dają jakoś radę z kurzem, piaskiem itp?

Miałem Lidlowego i od początku był bardzo słaby (mała moc ssania) - w tym przypadku 3 stówy wyrzucone w błoto

Kupiłem Dreame i jest super ale odżałować trzeba było coś około 1,5k

Czasem tańsze rzeczy się nie sprawdzają (ale nie zawsze tak jest)

Napisano

Laresar V7 - czekaj na wrzutkę z promką na Pepperze.

Moja dziewczyna ma Dysona, którego podróbką jest ten Laresar - jak dla mnie identyczne produkty.

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, Tomo napisał:

Laresar V7 - czekaj na wrzutkę z promką na Pepperze

Kupiony. 320 zł. Dzięki

• 1 miesiąc później...
Napisano

My ostatnio zakupiliśmy tego dziada

https://a.aliexpress.com/_EyNJeT2

Pierwsze wrażenie ok chociaż moja bardziej zadowolna. Ręka od używania nie boli, spoko końcówki, bateria na level full blow wytrzymuje 20min, nie ma fajnego leda jak dayson tylko zwykłe lampki. Sierść po kundlu z paneli czy płytek wsysa, tapicerkę na krześle czy narożniku ogarnie ale już na grubym dywanie jest za słaby.

Napisano
W dniu 17.02.2026 o 13:44, Marko33 napisał:

Miałem Lidlowego i od początku był bardzo słaby (mała moc ssania) - w tym przypadku 3 stówy wyrzucone w błoto

jaki dokładnie model Dreame?

Napisano
15 godzin temu, Fryzuryn napisał:

jaki dokładnie model Dreame?

R20

Napisano
W dniu 24.03.2026 o 13:06, Marko33 napisał:

R20

Ło kurcze ale ciężki. Mam Dyson V12, 2 razy lżejszy... ale oczywiście też odpowiednio droższy. Ogarnie chałupę 120m2 na 1 ładowaniu.

Ma jeden minus ale to dla zainteresowanych mogę opisać zlosnik

Napisano

Opisz jak możesz, mam podobnie z metrażem i szukam właśnie też jakiś odkurzacz pionowy.

Napisano
Opisz jak możesz, mam podobnie z metrażem i szukam właśnie też jakiś odkurzacz pionowy.
Problem jest taki że po jakimś czasie co chwila komunikuje że jest zapchany filtr. Rozkręcałem sprzet i problem wynika z tego ze kurz osadza sie w środku na plastikach i sitku. Potem jak filtr umyty to zaraz i tak leci troche tego syfu. Próbowałem to z raz wyczyścić porządnie ale to bez sensu. Zlewam komunikat i odkurzam dalej. Filtr przemyje tak z raz na 2-3tyg. Jest sporo o tym na yt.

Poza tym same plusy. Lekki, dobrze odkurza podłogi, fajna końcówka do dywanów. Podświetlenie laserowe przydatna rzecz.

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano
W dniu 17.02.2026 o 13:44, Marko33 napisał:

U mnie na wsi lidlowy sprawdzał się ok Ale pierwszy wymieniłem, bo robił dużo hałasu, a nie ciągnął.

Napisano
W dniu 26.03.2026 o 22:50, bielaPL napisał:

W dniu 26.03.2026 o 17:47, Fryzuryn napisał:

Problem jest taki że po jakimś czasie co chwila komunikuje że jest zapchany filtr. Rozkręcałem sprzet i problem wynika z tego ze kurz osadza sie w środku na plastikach i sitku. Potem jak filtr umyty to zaraz i tak leci troche tego syfu. Próbowałem to z raz wyczyścić porządnie ale to bez sensu. Zlewam komunikat i odkurzam dalej. Filtr przemyje tak z raz na 2-3tyg. Jest sporo o tym na yt.

Poza tym same plusy. Lekki, dobrze odkurza podłogi, fajna końcówka do dywanów. Podświetlenie laserowe przydatna rzecz.

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Ok a którą wersję posiadasz?

image.png

Napisano
W dniu 26.03.2026 o 22:50, bielaPL napisał:

W dniu 26.03.2026 o 17:47, Fryzuryn napisał:

Problem jest taki że po jakimś czasie co chwila komunikuje że jest zapchany filtr.

Mam z Laresar V7 dokładnie to samo. W sensie pokazuje że jest zatkana rura. Rozebrałem całego - w środku czysto, wszystko git. Na maksymalnych obrotach i tak się wyłącza. Wymieniłem filierek i się naprawił. Mam też dreame i choć znacznie droższy to nigdy nie miał takich problemów.

Napisano
7 minut temu, yack napisał:

Mam z Laresar V7 dokładnie to samo. W sensie pokazuje że jest zatkana rura. Rozebrałem całego - w środku czysto, wszystko git. Na maksymalnych obrotach i tak się wyłącza. Wymieniłem filierek i się naprawił. Mam też dreame i choć znacznie droższy to nigdy nie miał takich problemów.

Ja tego rozebrałem i w środku jest syf. Jest sporo filmów na YT