Napisano 18 Czerwca18 Czerwiec 35 minut temu, Lucyfer napisał:Nie próbuj — mózg Ci się przegrzeje, dalej wiedzieć nie będziesz.O, mówiłem - ugotowanie mózgu. Nowy okrutny sposób na pozbycie się adwersarzy.
Napisano 18 Czerwca18 Czerwiec 2 godziny temu, Ryb napisał:Ale porównujesz z vanami konkurencji czy z Renault Clio? Bo od prawdziwej konkurencji (Mercedes klasy V, Lexus LM) ten chiński wynalazek dzieli przepaść. W zakresie przestrzeni, wyciszenia, komfortu, wyposażenia majfriendy mają jeszcze dużo do skopiowania.Wg mnie różnica jest w drugą stronę, a po wzięciu pod uwagę predkości ładowania, energooszczedności, zasięgu i ceny robi sie przepaść. Merce i Leksusy musza częściej jeździć na naukę do Chin. Tak jak już robi to VW. Bjørn mimo, że jest zaufanym w sobie ancymonem, zna sie na rzeczy i nie jest stronniczy. Obejrzyj sobie z chłodna głową zapodane filmiki.
Napisano 18 Czerwca18 Czerwiec Godzinę temu, mrBEAN napisał:Trzeba wypracować potrzeby Ciekawie się to obserwuje, z perspektywy nie tak odległej, jarania się Leafem 24 kWh No, czas w elektrykach nieźle zapie...EU zaspała, jest obciążona bagażem spalinowym i/albo zwyczajnie nie umie. A leaf to przynajmniej był japoński, tak samo jak lexus.
Napisano 19 Czerwca19 Czerwiec 6 godzin temu, HelixSv napisał:Wg mnie różnica jest w drugą stronę, a po wzięciu pod uwagę predkości ładowania, energooszczedności, zasięgu i ceny robi sie przepaść. Merce i Leksusy musza częściej jeździć na naukę do Chin. Oczywiście masz prawo do własnego zdania. Nawet jeśli wbrew faktom.
Napisano 6 godzin temu6 godzin W dniu 14.06.2026 o 21:01, mrBEAN napisał:Halo, Europo, pobudka https://www.xpeng.pl/pl/model/xpeng/x9/Jestem po jazdach próbnych tą X9. Robi duuuże wrażenie.Najbardziej spodobały mi się w nim:HUD - który jest bardzo duży i czytelny, wyświetla też obraz z kamer przy zmianie pasa. To jest kosmos!Zawieszenie pneumatyczne - auto jest naprawdę fajnie komfortowe. Co ciekawe - tryby sport/normal/comfort niewiele się różnią. Cały czas jest miękko.Zwrotność - tu jest tylna oś skrętna, więc po Tesli Y to jest wręcz niewiarygodne doznanie.Fotele kapitańskie w 2 rzędzie - są po prostu mega komfortowe.Samo auto jest jakie jest - naprawdę duże. Trzeci rząd po złożeniu zajmuje cały tylny dolny bagażnik.Wentylacje i masaże - fajne, ale dupy nie urywają (na szczęcie)Nie wiem czy jest mi potrzebny jak duży minivan. Poczekam na przedłużoną wersję G9Long i porównam.
Napisano 5 godzin temu5 godzin Godzinę temu, slawekw napisał:Jestem po jazdach próbnych tą X9. Robi duuuże wrażenie.Zawieszenie pneumatyczne - auto jest naprawdę fajnie komfortowe. Co ciekawe - tryby sport/normal/comfort niewiele się różnią. Cały czas jest miękko.Z tym zawieszeniem były problemy, jest akcja serwisowa na nie.
Napisano 4 godziny temu4 godziny W dniu 18.06.2026 o 14:40, HelixSv napisał:Normalnie, az mi szkoda, że takiego nie potrzebuję.To kasuje konkurencję i to nie dlatego, że jest prawdopodobnie tańsze, ale zwyczajnie lepsze. Przestrzeń, wyciszenie, komfort, ładowanie, wyposażenie, energooszczedność ("spalanie").Sceptykow zapraszam do dyskusji za 2 lata. Porównamy sobie wyniki sprzedazy tego cuda z konkurencją w eu i w pl. Czy ktoś już zauważył, że ten wóz wygląda jak po srogim dzwonie?
Napisano 3 godziny temu3 godziny 55 minut temu, kravitz napisał:Czy ktoś już zauważył, że ten wóz wygląda jak po srogim dzwonie?I to wszystko za ponad 300k i wolniejsze od skody. No ideał.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 3 godziny temu, kravitz napisał:Czy ktoś już zauważył, że ten wóz wygląda jak po srogim dzwonie?jakoś przypomina mi to cudo
Napisano 58 minut temu58 min 3 godziny temu, kravitz napisał:Czy ktoś już zauważył, że ten wóz wygląda jak po srogim dzwonie?Myslalem, że to juz naprawione po całce razem z przystankiem i leżakami magazynowymi po Multipli