Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uzywany,niepsujacy sie EV poszukiwany

Featured Replies

Napisano
33 minuty temu, Ryb napisał:

większość ludzi jednak zachowała zdrowe zmysły i na takie długie trasy nimi nie jeździ.

99% prywatnego jezdzenia ludzi to krotkie trasy jem

Napisano
21 minut temu, PawelWaw napisał:

99% prywatnego jezdzenia ludzi to krotkie trasy jem

No właśnie. Więc jaki sens jest rozwodzenie się który EV przejedzie lepiej 1000km? Wiadomo przecież, że żaden nie przejedzie. Równie dobrze można robić takie testy rowerom. A jeszcze grupa ludzi, którzy swoim EV nigdzie dalej nie byli niż parking najbliższego lotniska (nie dotyczy @HelixSv) dyskutuje zawzięcie jak szybko się toto naładuje na kolejny 1000km.

To jakieś szaleństwo jest, żeby pojechać do Lidla za rogiem każdy będzie tak samo dobry i można się skupić na tym, który ma ładniejszy ekran zamiast tego, jak się ładuje na tysięcznym kilometrze fascynującej podróży donikąd.

skromny

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

No właśnie. Więc jaki sens jest rozwodzenie się który EV przejedzie lepiej 1000km? Wiadomo przecież, że żaden nie przejedzie. Równie dobrze można robić takie testy rowerom. A jeszcze grupa ludzi, którzy swoim EV nigdzie dalej nie byli niż parking najbliższego lotniska (nie dotyczy @HelixSv) dyskutuje zawzięcie jak szybko się toto naładuje na kolejny 1000km.

To jakieś szaleństwo jest, żeby pojechać do Lidla za rogiem każdy będzie tak samo dobry i można się skupić na tym, który ma ładniejszy ekran zamiast tego, jak się ładuje na tysięcznym kilometrze fascynującej podróży donikąd.

skromny

robia to tylko z jednego powodu, ktory jak widac swietnie dziala lol

Napisano
1 minutę temu, PawelWaw napisał:

robia to tylko z jednego powodu, ktory jak widac swietnie dziala lol

Ja widziałem w opisie jednego takiego filmiku z testem Bjorna, tekst napisany białą czcionką, po angielsku oczywiście "ukryty lep na muchy, specjalnie dla userów diselków".

Tak było skromny

Napisano
7 minut temu, kravitz napisał:

Ja widziałem w opisie jednego takiego filmiku z testem Bjorna, tekst napisany białą czcionką, po angielsku oczywiście "ukryty lep na muchy, specjalnie dla userów diselków".

Tak było skromny

Ej, ale to Wy Bjorna oglądacie. Po co user normalnego samochodu ma się zastanawiać jak przejechać głupi 1000 kilometrów? My takich problemów nie mamy, możemy przejechać dowolną ilość tysięcy kilometrów.

palec

Napisano
1 godzinę temu, ppmarian napisał:

2026 to całkowicie nowy silnik x tyłu i dzięki temu moc wzrosła do 380 + kolejne poprawki z system zażądania grzaniem baterii

Ja cię kręcę, ale to musi teraz iść jak szatan! jem

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał:

Ja to się ciągle jeszcze tej elektromobilności uczę ale wydaje mi się, że argument, że któreś auto jest gorsze lub lepsze na trasie rzędu 1000km jest kompletnie bez sensu bo żadne z nich się na takie trasy nie nadaje. Powinny być testy na trasie 100km i włala.

Niby tak, ale jednak różnica czy przelecisz takie 1000km w ciągu 8, czy tam 9 godzin, czyli jakieś 2-3 razy dłużej niż Ty, czy jednak zrobisz to w 14 godzin. 5-6 razy dłużej niż Ty.

Napisano
3 minuty temu, format napisał:

Niby tak, ale jednak różnica czy przelecisz takie 1000km w ciągu 8, czy tam 9 godzin, czyli jakieś 2-3 razy dłużej niż Ty, czy jednak zrobisz to w 14 godzin. 5-6 razy dłużej niż Ty.

Oczywiście ta różnica jest i ona jest mierzalna. Ale ja trochę nie o tym lecz o budowaniu dyskusji w oparciu o argumentację na temat zasięgu i szybkości ładowania w sytuacji gdy akurat są to największe wady EV (przy wszystkich ich niezaprzeczalnych zaletach), a dramatyczna większość samochodów i tak nie jest wykorzystywana w sposób, przy którym by to miało jakiekolwiek znaczenie (z powodu tego, że to wada właśnie).

Równie dobrze można się skupiać na porównaniach możliwości przewozowych sportowych sedanów albo na tym który pikap się lepiej prowadzi w zakrętach.

ok

Napisano
11 minut temu, Ryb napisał:

Równie dobrze można się skupiać na porównaniach możliwości przewozowych sportowych sedanów albo na tym który pikap się lepiej prowadzi w zakrętach.

ok

To nie ma sensu, bo przecież wszyscy wiedzą że Twój pickup najlepiej prowadzi się w zakrętach.

Napisano
2 minuty temu, format napisał:

To nie ma sensu, bo przecież wszyscy wiedzą że Twój pickup najlepiej prowadzi się w zakrętach.

To muszą wiedzieć od Ciebie bo ja twierdziłem akurat coś zupełnie innego. Jednocześnie, skoro już tak sobie beztrosko imputujemy rzeczy nie powiedziane to chciałbym zauważyć, że ci sami ludzie wiedzą, że Twój sportowy sedan dysponuje najlepszymi możliwościami przewozowymi.

skromny

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał:

argument, że któreś auto jest gorsze lub lepsze na trasie rzędu 1000km jest kompletnie bez sensu bo żadne z nich się na takie trasy nie nadaje

Podobnie jak pickupy, a jednak niektórzy z niezrozumiałego dla mnie powodu postanawiają jeździć nimi po miastach i autostradach. hehe

Napisano
21 minut temu, iwik napisał:

Podobnie jak pickupy, a jednak niektórzy z niezrozumiałego dla mnie powodu postanawiają jeździć nimi po miastach i autostradach. hehe

No. Ale w dramatycznej większości dyskusji na temat pickupów ludzie nie przekrzykują się który jest lepszy na autostradę tylko dyskutują który najlepiej pociągnie trzytonową przyczepę. Producenci też nie skupiają się na ich prowadzeniu w zakrętach i wrażeniach przy autostradowych prędkościach. A w przypadku EV tylko ten zasięg i ładowanie, zasięg i ładowanie...

ok