Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co lepsze - Tuscon czy Qashqai

Featured Replies

Napisano

Hyundai Tucson Smart 1,6 GDI Mild Hybrid 2x4 AT 150KM czy Nissan Qashqai N-Connecta 1,3 DIG-T MHEV Mild Hybrid 2x4 AT 158KM.

Muszę zmienić auto służbowe i mam taką opcję. Jeździłem kiedyś Q2 4x4 i to było świetne auto, a o Hultaju nie mam pojęcia.

Napisano
Teraz, Mayo napisał:

Hyundai Tucson Smart 1,6 GDI Mild Hybrid 2x4 AT 150KM czy Nissan Qashqai N-Connecta 1,3 DIG-T MHEV Mild Hybrid 2x4 AT 158KM.

Muszę zmienić auto służbowe i mam taką opcję. Jeździłem kiedyś Q2 4x4 i to było świetne auto, a o Hultaju nie mam pojęcia.

Przejedz sie jednym i drugim i wybierz to, ktore Ci lepiej pasuje...

Wersja Smart w Tucsonie niestety jest dosc biedna, wiec warto porownac tez wyposazenie.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał:

Przejedz sie jednym i drugim i wybierz to, ktore Ci lepiej pasuje...

Nie mam czasu, muszę dać info do korpo. W pierwszym odruchu powiedziałem żeby dawali Nissana, ale może jednak czas wypróbować Tuscona.

Napisano
3 minuty temu, Mayo napisał:

Nie mam czasu, muszę dać info do korpo. W pierwszym odruchu powiedziałem żeby dawali Nissana, ale może jednak czas wypróbować Tuscona.

Jak jeździsz, używasz tego auta, gdzie, w ile osób i czy załadowany.

Napisano

QQ, tylko ePower, a nie 1.3.

Napisano
  • Autor
Teraz, bielaPL napisał:

Jak jeździsz, używasz tego auta, gdzie, w ile osób i czy załadowany.

Zazwyczaj jeżdżę sam, ok. 5000 km miesięcznie, nie załadowany. Czasem muszę wjechać na budowę, dlatego SUV, a do tej pory miałem 4x4. Ale bardziej mnie interesuje podróżowanie na ekspresówkach i po po prostu który fajniejszy ;)

Napisano
6 minut temu, Mayo napisał:

A dokładnie, to 1,6 T-GDI. Z pakietem LED? W Hyundai skrzynia dwusprzęgłowa.

W Qashqai CVT - co kto lubi.

Ja czuję sentyment do Tucsona ok

Napisano
5 minut temu, iwik napisał:

QQ, tylko ePower, a nie 1.3.

Pewnie nie tez budzet, poza tym to sluzbowka.

Napisano
3 minuty temu, Mayo napisał:

Zazwyczaj jeżdżę sam, ok. 5000 km miesięcznie, nie załadowany. Czasem muszę wjechać na budowę, dlatego SUV, a do tej pory miałem 4x4. Ale bardziej mnie interesuje podróżowanie na ekspresówkach i po po prostu który fajniejszy ;)

Nie masz czasu, zeby porownac auta, w ktorych spedzasz kilka godzin dziennie? zlosnik

To moze czas zmienic priorytety, bo to normalne nie jest ;)

I

Napisano

ja bym wzial Tucsona bo ladniejszy, ale jeden i drugi to kasztan

nie da sie wziac ekwiwalentu i wziac cos normalnego?

Napisano

6 minut temu, Mayo napisał:

Ja bym się skłonił na kaszkaja

W tej wersji ma propilot co umili Ci jazdę, będziesz mniej zmęczony https://www.nissan.pl/dla-wlasciciela/instrukcje-obslugi/instruktionsboger/iom/qashqai/0j12/e1/2024/obsuga-systemu-propilot-assist-1.shtml .

Hyundai niby ma dsg a nissan cvt ale z tego co piszą te CVT nie jest jakies wyjące na trasach a przy aktywny tempomacie płynnie hamuje i przyśpiesza.

Napisano

Po jazdach testowych generalnie nissan najlepsze wyciszenie w klasie+ rewelacja jakość kabiny, w wersji tekna + skota naturalna nappa, Alkantata na desce, drzwi, tunel środkowy, podłokietnik, bez korkowy wlew paliwa, spryskiwacze w piurach wycieczki, masaże foteli, fajnie dziala keyss, auto samo sie otwiera i zamyka , nie trzeba nic dotykać czy łapać klamke, i nie samyka sie tak szybko jak w np mazdach.

Sama skora kierownicy naturalna, rewelacyjna, nawet audi nie mają takiej

Świetne światła matrycowe, nissan nie nazywa je matrycowe ale tak samo działają.

Na pewno nissan jest mniejszy od tuscona ale nie każdy potrzebuje do miasta dużego auta.

https://youtu.be/x1-u0WVJDbY?si=39RyU8cR_G5R-qG4

Edytowane przez vanice77