Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Magnetyzery Neodymowe - opinie

Featured Replies

Napisano

> Pogadalem troche z madrzejszym ode mnie i oto rezultaty:

> 1. Ponad wszelka watpliwosc mozna magnetyzowac wodor i wode

/Ciach/

> przeplywajac przez pole spiny

> moga stworzyc wysokoenergetyczna konfiguracje, a pozniej oddac

> te energie; w Gliwicach istniala grupa ludzi ktora to badala,

Czyli potwierdza sie to co juz tu razem wydumalismy. Jezeli mozna wplywac na wode polem magnetycznym, to juz OK, bo w powietrzu jest para wodna.

> 2. Co do weglowodorow to nie dowiedzialem sie zbyt duzo; pamietam

> tylko sugestie ze heptan czy oktan maja 'ogony' (przepraszam

> wszystkich chemikow ) przy pierscieniu i na nie moze wplywac w

> jakis sposob pole magnetyczne (ich ulozenie poprzez skrecanie

> wiazan wplywa na moment magnetyczny calej czastki).

To tez sie dowiedzialem od kolegi z pracy, ale jaki to daje efekt, to nie byl w stanie powiedziec.

> To tyle sie na razie dowiedzialem, jezeli cos jest zle czy niescisle

> to mnie poprawcie Podobnie jesli ktos zna nazwisko tego

> rosjanina to rowniez byloby super je przytoczyc. Pozdrawiam

> dociekliwych

Ja tam caly czas upieram sie przy pracy polem elektrycznym... pole magnetyczne (a raczej jego generatory) jest malo "wydajne". Latwiej wplywac na wlasciwosci fizykochemiczne gazow i cieczy przez pole elektryczne tym bardziej, ze w samochodzie energii elektryvcznej jest pod dostatkiem i mamy z nia wieksze doswiadczenie. Popytaj znajomego, czy zjonizowanie (czesciowe) powietrza dolotowego by cos dalo. Jak mozesz, to podeslij tez linki do tych wynikow Niemcow z samolotami... chce o tym poczytac a jakos w googlach nie wiem jakiego hasla uzyc.

Pozdrawiam

P.S. Jezeli ktos zna jakis dobrych inzynierow silnikowcow (ale nie tylko)... ogolnie ludzi z glowa na karku, to niech ich zaprosi tutaj do dyskusji.

Napisano

> Hehehe, ja tez zajrzalem z czystej ciekawosci, bo temat strasznie

> rozrosniety

> Pozostaje mi tylko zasmiac sie pocichu i opuscic watek

> Dodam od siebie, ze te magnesy maja tak nieprawdopodobna moc, ze

> dzialaja rozniez na kalkulatory, na ktorych oblicza sie zuzycie

> paliwa/gazu/woy/pradu/predkosci smieci w zsypie

Ludzie... jezeli nie macie nic konkretnego do dodania, to dajcie se na luz... i tak wasze posty nic nie zmienia... bedziemy sobie dyskutowali dalej... bez Was, czy z Wami.

Jak chcecie lzejsze tematy i te sa za trudne do ogarniecia, to poszukajcie innych watkow.

30.GIF

P.S. To nie ma byc tylko do Ciebie osobiscie (ale rowniez).

Napisano

> Jak chcecie lzejsze tematy i te sa za trudne do ogarniecia, to

> poszukajcie innych watkow.

Zdecydowanie masz racje smile.gif

Ten temat jest za ciezki intelektualnie dla mnie smile.gif

> P.S. To nie ma byc tylko do Ciebie osobiscie (ale rowniez).

...i dla innych pewnie tez wink.gif

Pozdrawiam

Napisano

Właśnie o to chodzi nie piszcie tu swoich bzdetnych wypocin, nic nie wnoszących do tematu. Jak nie miałeś z tym nic wspólnego i nie eksperymentowałeś jeden z drugim to sciana.gif

Co do magnesów już pisze:

paliwo

2 spiekane magnesy neodymowe (w powłoce niklowej) MPŁ 40 x 15 x 5 / N38 kupione w firmie http://enes.com.pl/ zwrócone do siebie tymi samymi biegunami w storne paliwa.

powietrze

4 magnesy neodymowe (w powłoce niklowej) MPŁ 20 x 10 x 5 / N38H

W tym ważne jest też żeby magnesy były wytrzymałe na temp. prznajmniej 90st. C

Jak chcesz to na maila mogę wysłać ci pare artykułów nt. magnetyzerów i sprawdzenia biegunowości magnesu, bo jak wiesz biegun geograficzny ziemi to nie to samo co biegun magnetyczny magnesu.

pozdr

Napisano

> Ja tam caly czas upieram sie przy pracy polem elektrycznym... (...)

Tak sie zastanawiam czy koniecznie trzeba jonizowac... Jakby tylko rozsunac chmure elektronowa (tzn. zmienic przestrzenny rozklad ladunku i utworzyc dipol, przez co uleglaby oslabieniu lokalnemu bariera kulombowska, a byc moze tez zakaz Pauliego dla elektronow nie mialby takiego znaczenia), to moze to ulatwic dostep tlenu do miejsca jego przylaczania w weglowodorze.

>Popytaj znajomego, czy zjonizowanie (czesciowe)

> powietrza dolotowego by cos dalo.

Postaram sie, ale jego uchwytnosc jest zblizona do szukania wojownika ninja po ciemku w lesie biglaugh.gif

A moze wystarczy zmusic tlen do przejscia w ozon? Do tego wystarczy energia elektryczna,a moze to miec jakis wplyw na reakcje zachodzace w silniku...

> Jak mozesz, to podeslij tez

> linki do tych wynikow Niemcow z samolotami... chce o tym

> poczytac a jakos w googlach nie wiem jakiego hasla uzyc.

Ja zaguglalem za takimi haslami: german aeroplane magnetizer combustion, ewentualnie ostatnie zastepujac "world war". Jest tego troche, ale takze masa niepotrzebnych rzeczy. Majac kiedys chwilke czasu przejrze to sobie, chociaz czesc materialow jest po niemiecku, dla mnie prawie nie do przejscia frown.gif

Napisano

> Co do magnesów już pisze:

/CIACH/

> Jak chcesz to na maila mogę wysłać ci pare artykułów nt. magnetyzerów

> i sprawdzenia biegunowości magnesu, bo jak wiesz biegun

> geograficzny ziemi to nie to samo co biegun magnetyczny magnesu.

> pozdr

Slij [email protected]

Napisano

> Jak chcesz to na maila mogę wysłać ci pare artykułów nt. magnetyzerów

> i sprawdzenia biegunowości magnesu, bo jak wiesz biegun

> geograficzny ziemi to nie to samo co biegun magnetyczny magnesu.

> pozdr

moze da sie jakos podwiesic te artykuly. ja tez chetnie poczytam.

jesli sie nie da to poprosze na amciek80<malpa>odwa.pl

Napisano

> Tak sie zastanawiam czy koniecznie trzeba jonizowac... Jakby tylko

> rozsunac chmure elektronowa (tzn. zmienic przestrzenny rozklad

> ladunku i utworzyc dipol, przez co uleglaby oslabieniu lokalnemu

> bariera kulombowska, a byc moze tez zakaz Pauliego dla

> elektronow nie mialby takiego znaczenia), to moze to ulatwic

> dostep tlenu do miejsca jego przylaczania w weglowodorze.

Ale chcesz to zrobic w plynnym paliwie?? To moze nie byc takie proste.

> Postaram sie, ale jego uchwytnosc jest zblizona do szukania wojownika

> ninja po ciemku w lesie

> A moze wystarczy zmusic tlen do przejscia w ozon? Do tego wystarczy

> energia elektryczna,a moze to miec jakis wplyw na reakcje

> zachodzace w silniku...

Jedna z cech zrodel plazmy o ktorych wczesniej pisalem jest wlasnie wytwarzanie ozonu (zalicza sie to do wad). Ozon jest bardzo reaktywny i zabojczy dla organizmow zywych. Dlatego takie zrodla plazmy sa uzywane do dezynfekcji. Innym zastosowaniem jest ozonowanie wody. W Niemczech sa cale fabryki ozonu oparte na zrodlach plazmy.

TUTAJ masz przyklad malego zrodla plazmy. A TUTAJ jakas broszurke. To tylko przyklady. Znam zrodla duzo mniejsze i o mniejszej mocy... dzialaja na troche innej zasadzie.

> Ja zaguglalem za takimi haslami: german aeroplane magnetizer

> combustion, ewentualnie ostatnie zastepujac "world war". Jest

> tego troche, ale takze masa niepotrzebnych rzeczy. Majac kiedys

> chwilke czasu przejrze to sobie, chociaz czesc materialow jest

> po niemiecku, dla mnie prawie nie do przejscia

OK. Zobacze co mi sie uda znalezc.

Napisano

> moze da sie jakos podwiesic te artykuly. ja tez chetnie poczytam.

> jesli sie nie da to poprosze na amciek80odwa.pl

zapraszam na stronke http://magnetyzery.w.interia.pl

tam za 3zł dostajesz dostęp do artykułów nt. budowy, montażu itp.

niestety ja też musiałem za to płacić. pozdr

Napisano

> Ale chcesz to zrobic w plynnym paliwie?? To moze nie byc takie

> proste.

Masz racje ze to nie siec krystaliczna i czasteczki moga sie swobodnie przemieszczac, ale moze jednak cos z tego bedzie? Chociaz zeby cos takiego utrzymac, pole elektryczne musialoby byc rowniez w komorze spalania, a o tym juz troche dyskutowalismy.

> Ozon jest bardzo

> reaktywny i zabojczy dla organizmow zywych.

Aaa tam od razu zabojczy, w koncu sprzedaja w telezakupach maty ozonowe do kapieli 270635636-JUMP2.gif

Ozon jest reaktywny, wiec stosujac palnik plazmowy i moznaby go tloczyc do komory spalania... Chyba ze jest jakies powazne przeciwwskazanie?

> TUTAJ masz przyklad malego zrodla plazmy. A TUTAJ jakas broszurke.

Dzieki za linki, male, niesamowite urzadzenia smile.gif

Napisano
totalna.....sciema na max
Napisano

Mam jedno ale dosadne pytanie. Czy stosowanie magnetyzerow jest zabronione w formule1 ? Prosze o odpowiedź.

Napisano

> Mam jedno ale dosadne pytanie. Czy stosowanie magnetyzerow jest

> zabronione w formule1 ? Prosze o odpowiedź.

hehe.gif żart to ?

Napisano

> żart to ?

Nie to nie zart, skoro te magnetyzery są takie cudowne, i nie jest zabronione ich stosowanie w formule1 to czemu nie stosuje sie ich tam??? w koncu inzynierowie teamów furmly1 walczą o każdy koń mocy, polepszają co tylko jeszcze mozna, ale chyba jeszcze nie znają magentyzerów hehe.gif

Napisano

jak nie macie nic konkretnego nt to nie piszcie tu swoich wypocin po imprezie w stanie uniesienia.....żal mi was bo nic konkretnego nie wnosicie do tematu

Napisano

> jak nie macie nic konkretnego nt to nie piszcie tu swoich wypocin po

> imprezie w stanie uniesienia.....żal mi was bo nic konkretnego

> nie wnosicie do tematu

ja uwazam ze jak najbardziej to są konkrety, w koncu probujemy wam uswiadomic ze to zwykle naciaganie

Napisano

He,he,a ja juz se bańke po mleku ze złomowiska wytachałem biglaugh.gif

Tera szukam ino źródełka i bede na orgonie zapychał. zakrecony.gifrotfl.gif

Napisano

i dochszłem do wniosku że znowu jest nie potrzebna wojna przeciwników i zwolenników nic nie wnosząca nowego.

Ja powiem krótko miałem założone magnetyzery w astrze i nie moge powiedzieć że nic nie działały.

I tyle mojego bo nie mam zamiaru tłumaczyć i i wysłuchiwać głupich docinek. Kto ma chęć niech kupuje i sam się przekona.

A do modów... chyba najwyższy czas założyć kłóde biglaugh.gif

Napisano

a ja powiem tak, zrobiłem już kilkanaście magnetyzerów i założyłem je różnym ludziom od cienko po audi i każdy twierdził że silnik pracuje inaczej. Niestety nie zarobiłem na nich nic bo magnesy sami sobie kupowali, ja tylko zmontowałem odpowiednio.

Nie będe sie z wami kłócił bo to nie ma najmnijszego sensu. Prawda jest taka jak nie spróbowałeś to nie mów czegoś co nie możesz udowodnić.

Wcale nie chciałem się tutaj chwalić że to działa i kupujcie je bo warto, sam też nie kupiłem, oprócz pierwszego, który miałem założony jeszcze w corsie (zawsze paliła na dotyk nawet w zimie, nigdy nie kopciła. Jak ją sprzedawałem miała 220tys i silnik naprawdę ładnie pracował).

Ciekawi mnie tylko fakt, że na allegro goście sprzedają tak dużo tych magnetyzerów i ludzie są zadowoleni??? to też chwyt marketingowy itp itd, nie sądze. To jednak nie mnie oceniać tylko użytkownikom a ich przybywa.

pozdr dla niedowiarków i pesymistów bo jednak jest was mniej

Napisano

> ja uwazam ze jak najbardziej to są konkrety, w koncu probujemy wam

> uswiadomic ze to zwykle naciaganie

Ale czy my kogos naciagamy?? Czy cos tuitaj reklamujemy?? Doszlismy do wniosku, ze magnetyzery sprzedawane na Alledrogo nie maja prawa dzialac i teraz szukamy innych rozwiazan. Nikt tutaj magnetyzerow nie reklamuje... dyskutujemy nad ich dzialaniem.

Napisano

> i dochszłem do wniosku że znowu jest nie potrzebna wojna przeciwników

> i zwolenników nic nie wnosząca nowego.

A czesci rozwojowej nie zauwazyles?? Mnie uwazasz za zwolennika, czy przeciwnika?? Dyskutowalismy tutaj nie tylko o magnetyzerach.

> Ja powiem krótko miałem założone magnetyzery w astrze i nie moge

> powiedzieć że nic nie działały.

> I tyle mojego bo nie mam zamiaru tłumaczyć i i wysłuchiwać głupich

> docinek.

Ale co Ty sie przejmujesz docinkami... Einstein tez byl uwazany za wariata, jak i wielu innych wynalazcow i odkrywcow (barcia Wright, Kopernik itd.) Nalezy dyskutowac i wymieniac sie pogladami. Dzieki temu czlowiek sie uczy i zdobywa wiedze a jak twierdzili juz starozytni (chyba Plato), to sa wlasnie jest najwieksza cnota czlowieka.

> Kto ma chęć niech kupuje i sam się przekona.

Dokladnie

> A do modów... chyba najwyższy czas założyć kłóde

W zadnym razie... prosze tego nie robic, to jest jeden z watkow, gdzie oprocz wojny jest rzeczowa dyskusja.

Pozdrawiam

Napisano

> Ja zaguglalem za takimi haslami: german aeroplane magnetizer

> combustion, ewentualnie ostatnie zastepujac "world war". Jest

> tego troche, ale takze masa niepotrzebnych rzeczy. Majac kiedys

> chwilke czasu przejrze to sobie, chociaz czesc materialow jest

> po niemiecku, dla mnie prawie nie do przejscia

Pod tymi haslami nic konkretnego nie znalazlem... prosze jak na cos trafisz podeslij linka... to jest bardzo wazne do dalszej mojej dyskusji o projekcie.

Pozdrawiam

Napisano

Kochani,było juz kiedyś,powtórzę ale sie pewnie narażę,trudno.

Sam przejechałem na magnetyzerach fiatem (nick) kilkadziesiąt setek kilometrów.To było auto gaźnikowe,czyli posiadało wszystkie wady takiego rozwiązania.Siakieś przyduszenia,czkawka i takie tam.

Jako że byłem młody(i piękny wink.gif) fascynowały mnie wszelakie nowinki.I taka droga nabyłem magnetyzery,jeden niebieski,drugi czerwony,marka....chmmm,nie kumam na ta chwile,multimag?Moze.

I co wam mogę powiedzieć,po pewnym okresie skończyły się "zajączki",mój zaufany mechanik przestał grzebać przy gaźniku bo go bardziej cyferki na analizatorze zaintersowały (auto bez kata,fabrycznie.Ponadto śmiało mogę stwierdzic że motorek bardziej przyjaźnie reagował na obrotach poniżej krytyki(kapelusz).

Nie to że bym bronił,reklamował czy coś.Poprostu sam zauwazyłem że cos w tym jest,cos to daje i objawia się różnymi zmianami.

Ale finiszując powiem że asterka "olała" obecność uzdrawiaczy.Mnie to w sumie nie dziwi,wielopunkt.Ktos zapyta a co to sie ma?Ano ponoc sie ma,i to wiele.

Co do orgonu,wstawiłem jako zart.Choć po uzyskanych wszelkich materiałach zaczynam watpic czy to zart.

To na tyle,prosze o wyrozumiałość.

Napisano

No i wlasnie o to tutaj chodzi, o wlasne opinie. Mnie ciekawi tylko czemu na wielowtrysku to slabo dziala? Chodzi tu o magnetyzowanie mieszanki a nie poszczegolnych jej skladnikow oddzielnie?

Napisano

> He,he,a ja juz se bańke po mleku ze złomowiska wytachałem

> Tera szukam ino źródełka i bede na orgonie zapychał.

Ja tez mam cos ciekawego. Moze troche offtopic.gif ale tak samo naukowe jak magnetyzery czy energia orgonu: http://audiovoodoo.alatar.pl/

grinser006.gif

Napisano

> Ja tez mam cos ciekawego. Moze troche ale tak samo naukowe jak

> magnetyzery czy energia orgonu: http://audiovoodoo.alatar.pl/

Aaaa,znam,znam! biglaugh.gif

W tematyce audio to tak mozna ludzi w rogi robić że hej.Ale tu pomysł polega na modelowaniu dźwięku.I to ma niby świadczyć o poprawie bądź nie.

Napisano

> to jest jeden z watkow,

> gdzie oprocz wojny jest rzeczowa dyskusja.

winner.gif

Napisano

> Ja tez mam cos ciekawego. Moze troche ale tak samo naukowe jak

> magnetyzery czy energia orgonu: http://audiovoodoo.alatar.pl/

A to zupełnie odlotowe. No i te ceny za te gadżety.... Matkooooo smile.gif

Napisano

>Chodzi tu o

> magnetyzowanie mieszanki a nie poszczegolnych jej skladnikow

> oddzielnie?

Rozmawialem o tym z ludzmi od siebie z instytutu (ale nie o magnesowaniu tylko jonizowaniu mieszanki) i doszlismy do wniosku, ze gdyby mozna calkowicie wyeleminowac niebezpieczenstwo zaplonu takiej mieszanki w urzadzeniu jonizujacym, to takie rozwiazanie mogloby przyniesc calkiem spore efekty ze wzgledu na aktywacje fizykochmiczna poszegolnych skladnikow. Sam sie teraz zastanawiam jak mozna niedopuscic do zaplonu mieszanki przeznaczonej do pozniejszego spalania.

Napisano

> Sam sie teraz zastanawiam jak mozna niedopuscic do

> zaplonu mieszanki przeznaczonej do pozniejszego spalania.

Jesli udaloby sie zjonizowac cos w prozni to moznaby sortowac jony polem elektrycznym. Problem w tym, ze znane mi formy jonizacji w prozni maja zbyt male prawopodobienstwo wystapienia - chodzi mi o naswietlanie elektronami czy kwantami elektromagnetycznymi. No i taki proces nie jest korzystny energetycznie... Czy luk elektryczny z palnika plazmowego bylby w stanie cos tutaj pomoc?

Napisano

> Jesli udaloby sie zjonizowac cos w prozni to moznaby sortowac jony

> polem elektrycznym.

A kto teraz jonizuje w prozni jak nie ma takiej potrzeby. Nie chodzi o jonizacje calkowita. Do aktywacji fizykochmicznej wystarczy jonizacja czesciowa i kontrolowany efekt lawinowy.

> Problem w tym, ze znane mi formy jonizacji w

> prozni maja zbyt male prawopodobienstwo wystapienia - chodzi mi

> o naswietlanie elektronami czy kwantami elektromagnetycznymi.

NIe no co Ty... to jest jakas fizyka jadrowa. Te zrodelka plazmy, do ktorych linki podrzucilem powoduja jonizacje samym polem elektrycznym... niczym wiecej.

> No

> i taki proces nie jest korzystny energetycznie... Czy luk

> elektryczny z palnika plazmowego bylby w stanie cos tutaj pomoc?

Te zrodla o ktorych ja mowie, to nie sa palniki plazmowe... tam nie ma luku elektrycznego. Tam nastepuje joznizacja gazu pole elektrycznym i poprzez jego odpowiednie uksztaltowanie i przeplyw gazu wyniesienie aktywnych czastek poza obreb zrodla. To tak jakbys wzbudzal czastki i potem je transportowal na jakas odleglosc, zeby oddaly swoja energie. Tak to mniej wiecej dziala.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Watek troche umarl, ale ja draze temat nadal...

Pomysl ze zrodlem plazmy w ukladzie dolotowym zostal wstepnie zaaprobowany. Teraz ma byc dyskutowany na szerszym forum... wsrod specjalistow motoryzacyjnych i specjalistow od plazmy. Na wyniki trzeba bedzie troche poczekac, bo to moze potrwac nawet kilka miesiecy. Niemniej jednak jak tylko cos bede wiedzial, to dam znac.

Pozdrawiam

drive.gif

Napisano

> Watek troche umarl, ale ja draze temat nadal...

Umarl bo prawie wszyscy moi spece uplynnili sie na urlop... Ja tez jesli bede cos wiedzial nowego to oczywiscie dam znac smile.gif

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam. Przeczytałem cały wątek. Nie jestem chemikiem dlatego może moje wyda się głupie, ale... w swoich rozważaniach skupialiście na PB. Czy zastanawialiście się jaki wpływ pole magntyczne może mieć na LPG?

Do kolegi georg'a: mógłbyś wkleić jakąś instrukcję zakładania tych magnesów?

Napisano

> Czy zastanawialiście się jaki wpływ pole magntyczne może

> mieć na LPG?

Ja tez nie jestem chemikiem, ale dopóki tutaj guru Lelek nie wpadnie to postaram sie odpowiedziec na miare mojej wiedzy.

LPG to propan i butan, lzejsze węglowodory, mniejsze cząsteczki. Ale też zbijają się w klastry dzięki siłom van der Waalsa i pole magnetyczne potrafi je rozbić.

noPB to mieszanka cięższych frakcji, pentan aż do oktanu, i tez zbijają się w klastry, co utrudnia spalanie.

Tak więc wpływ magnetyzera na LPG i noPB powinien byc podobny.

Jak nie mam racji to pewnie za chwilę ktoś mnie poprawi zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.