Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Foto Radary!

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanie czy ktoś dysponuje jakąś mapą fotoradarów w Polsce? Wybieram się na wczasy do Kołobrzegu i chciałbym uniknąć problemów z dofinansowaniem polskiej policji! Czy ktoś dysponuję taką mapką?

Napisano

Wpisuje się w Googlu hasło fotoradary i otrzymuje się np. coś takiego . Z internetu trzeba umieć korzystać. angryfire.gif

Napisano
  • Autor

Takie cosik to już mam! Szukam czegoś bardziej dokładnego!

Napisano

kup sobie GPS'a a do tego zamow aktualna mapke fotoradarow smile.gif

ja mam taki skromny programik na nokii 6230i

w necie stron takowych jest multum - sam ocen ich dokladnosc - ja nie narzekam smile.gif

polecam rowniez CB radio - od kiedy mam nic jeszcze nie zaplacilem - raz kupujesz na allegro od 265 w zwyz i dalej juz tylko oszczedzasz smile.gif

Napisano

Najlepszym sposobem na uniknięcie fotoradarów jest jazda zgodna z przepisami zlosnik.gif i wtedy mapki są niepotrzebne. Poza tym fotoradary stacjonarne poprzedzane są stosownym znakiem, a przenośne nie, więc w tym przypadku podawane lokalizacje mogą się mijać z prawdą.

Napisano

Gdybyś walił z Warszawy, to byłbym w stanie opisać nie tylko pułapki policyjne ale i większe dziury w drodze. Trasę do Kołobrzegu bardzo dobrze znam, ale z twojego kierunku to ni diabła.

Najlepiej iść za radą kolegów i na niepewnym terenie (czytaj ograniczenia prędkości) nie szarżować za mocno.

Na tak długiej trasie podgonienie 140km/h na krótkim odcinku daje tylko złudne wrażenie, że się szybciej dojedzie.

Jeśli będziesz wpadał do Kołobrzegu od strony Trzebiatowa (przez Zieleniewo) to już w samym mieście uważaj, czasem kawałek za mijaną po lewej stronie stacją BP stoją dziady z suszarką.

PS przygotuj sobie piankę do kąpieli w morzu i to najlepiej suchą...

Pozdrawiam

> Mam takie pytanie czy ktoś dysponuje jakąś mapą fotoradarów w Polsce?

> Wybieram się na wczasy do Kołobrzegu i chciałbym uniknąć

> problemów z dofinansowaniem polskiej policji! Czy ktoś dysponuję

> taką mapką?

Napisano

> chciałbym uniknąć

> problemów z dofinansowaniem polskiej policji!

mandatami nie dofinansowujesz polskiej policji.

Swoją droga Piotr dobrze prawi: CB i do przodu... oby bezpiecznie wink.gif

Napisano

No dzisiaj jak jechałem z Sieradza do Wrocławia to stało 7 patroli policyjnych z suszarkami. Ale ja mam już 18 pky karnych wiec jak jest 50 to jadę max 60 i nie mieli do mnie sprawy ale inni strasznie się robia nerwowi jak za mną jadą

pozdrawiam

Przemula

Napisano

> No dzisiaj jak jechałem z Sieradza do Wrocławia to stało 7 patroli

> policyjnych z suszarkami.

Długi weekend to i akcję robią. Może i słusznie, złapali prawie 3000 pijanych kierowców.

Napisano

No onecie piszą, że 2800 kierowców. Ale to pewnie rządowa propaganda ;-)

Napisano

> Najlepszym sposobem na uniknięcie fotoradarów jest jazda zgodna z

> przepisami i wtedy mapki są niepotrzebne.

Czasami trudno jest jechać zgodnie z przepisami.

Ostatnio jadąc na urlop nad morze, na trasie między Olsztynem a Gdańskiem był długi i dość kręty objazd i co chwile ograniczenie prędkości. Ja, raczej ostrożny i przepisowy kierowca, przekraczałam prędkość o co najmniej 20 km/h, a i tak zrobił się za mną kilometrowy korek, i aż czułam przez skórę jak sadzą na mnie joby ci z tyłu.

I jak tu jeździć? niewiem.gif

Napisano

> No onecie piszą, że 2800 kierowców. Ale to pewnie rządowa propaganda ;-)

W telewizorze pan w mundurze mówił, że jak złapią pijanego to nie tylko mandat ale i samochód zabiorą. A jak nie mogą samochodu to jakieś cenne rzeczy. I tu wymienił: "telewizor plazmowy, pralkę lub lodówkę" zlosnik2.gif

Pozdroofka

Napisano

Jak złapią to nie tylko powinni zabierac prawko auto ale powinni go na miejscu zaszyc nieodwracalnie zeby juz nigdy nie pił bo predzej czy pozniej i tak bedzie jezdził po pijaku a takto bedzie pewnosc ze nie bedzie jezdził po pijaku:)

Napisano

Niejeden już wydłubał esperal, więc nie byłoby pewności...

> Jak złapią to nie tylko powinni zabierac prawko auto ale powinni go

> na miejscu zaszyc nieodwracalnie zeby juz nigdy nie pił bo

> predzej czy pozniej i tak bedzie jezdził po pijaku a takto

> bedzie pewnosc ze nie bedzie jezdził po pijaku:)

Napisano

> Takie cosik to już mam! Szukam czegoś bardziej dokładnego!

Jeżeli chodzi o fotoradary to ta mapka jest dokładna i to nawet bardzo. Stacjonarne są opisane doskonale, jeżeli chodzi o przenośne to nie ma siły , bo to jest jak z suszarkami, gdzie staną tam robią. Głównie stawiają się w terenie zabudowanym i tam gdzie są jakieś przejścia dla pieszych i ograniczenia prędkości. Na trasach poza terenem zabudowanym żadko można ich spotkać.

A co do mapki to polecam Automapę z gps i spisem fotoradarów lub CB wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli chodzi o fotoradary to ta mapka jest dokładna i to nawet

> bardzo. Stacjonarne są opisane doskonale, jeżeli chodzi o

> przenośne to nie ma siły , bo to jest jak z suszarkami, gdzie

> staną tam robią. Głównie stawiają się w terenie zabudowanym i

> tam gdzie są jakieś przejścia dla pieszych i ograniczenia

> prędkości. Na trasach poza terenem zabudowanym żadko można ich

> spotkać.

> A co do mapki to polecam Automapę z gps i spisem fotoradarów lub CB

Tylko trzeba mieć GPS frown.gif Chyba że można auto mapke z GPSa pod zwykłym PCtem odpalić w co wątpie!

Napisano

> Tylko trzeba mieć GPS Chyba że można auto mapke z GPSa pod zwykłym

> PCtem odpalić w co wątpie!

wiem ze sa przenosne gpsy pod laptopa smile.gif gdyby sie uprzec to i na stacjonarnym odpalisz zeby.GIF

Napisano

> Tylko trzeba mieć GPS Chyba że można auto mapke z GPSa pod zwykłym

> PCtem odpalić w co wątpie!

A po coci gps w PCcie, będziesz woził skrzynkę z monitorem w samochodzie???yikes.gif Auto mapa na PC owszem jest (można zainstalować na notebooku) do tego odbiornik gps jakieś 250 PLN i jazda w drogę z notebookiem. Palmtop jest po prostu wygodniejszy cool.gif (chociażby obsługa "dotykowa")

Napisano

> Auto mapa na PC owszem jest (można zainstalować

> na notebooku)

Wersja TPC

> do tego odbiornik gps jakieś 250 PLN

Za 160zł można już kupić

> i jazda w drogę z notebookiem.

Jechałem ostatnio testowo (dodam tylko że z Legionowa zlosnik.gif od rodziców), no i super sprawa tylko laptop troche dużo miejsca zajmuje.

Napisano

Są jakieś urządzenia ktore ostrzegaja przed fotoradarami? Chodzi mi o te przenośne bo te stacjonarne to chyba juz widac na palmtop/nawigacja samochodowa? Moj kolega w toyocie ma orginalna nawigacje z jakas fajna mapka co pokazuje fotoradarki < ostrzega 500 metrow przez głosem > i niektore suszarki . Chyba musze zainwestowac w cos takiego zeby mi barany zdiecia nie zrobiły,

Najgorsze sa miejsca tam gdzie cały czas jest ograniczenie 70 a przz 100 metrow jest ograniczenie 40 < i tam najdzesciej stawiaja takie urzadzenia angryfire.gif>

Napisano

> taką mapką?

Trzeba jechać w miare prszepisowo jeśli nie chce się dofinansowywać polskiej policji. hehe.gif

Napisano

> Trzeba jechać w miare prszepisowo jeśli nie chce się dofinansowywać

> polskiej policji.

Żeby jeszcze to szło na konto policji to by było można przeboleć ale mandatami zasila się skarb państwa.

Napisano
  • Autor

> Żeby jeszcze to szło na konto policji to by było można przeboleć ale

> mandatami zasila się skarb państwa.

Skarb Państwa angryfire.gif jeszcze im mało?! To k...... darmozjady! Eh teraz tym bardziej będe przepisowo jechał!

Napisano

> taką mapką?

N owiesz co ? nasza policja jest uboga. Sprzęt przestarzały a ty nie chcesz ?? WSTYD MI ZA KOLEGĘ !!

alien.gif

Napisano

> Skarb Państwa jeszcze im mało?! To k...... darmozjady! Eh teraz tym

> bardziej będe przepisowo jechał!

No i prawidłowo!!

A tak na marginesie to ze Skarbu Państwa są finansowane np. szkoły do których Ty lub Twoje dzieci uczęszczały (uczęszczają).

Inna sprawa to to czego w tych szkołach uczą.

Uczęszczanie do szkoły powinno być przywilejem a nie obowiązkiem. Wtedy nie potrzeba by było "amnestii maturalnej" cool.gif

Napisano

> Witam!

> Tylko nie zrob jak ten z tego adresu :

biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif a to desperat!

Jakis m-c temu wyczytalem chyba w The Sun ze tu w Anglii powstala jakas grupa kierowcow zajmujacych sie niszczeniem speed-camer ktore to utrudniaja ludziom zycie biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

> a to desperat!

> Jakis m-c temu wyczytalem chyba w The Sun ze tu w Anglii powstala

> jakas grupa kierowcow zajmujacych sie niszczeniem speed-camer

> ktore to utrudniaja ludziom zycie

Dlatego nie powielajmy wzorców z Anglii tylko stosujmy się w miarę do przepisów. A za niszczenie mienia w Anglii płaci się baaaardzo słono, więc...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.