Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prawdziwe auto z duszą? Jakie wybrać :) ??

Featured Replies

Napisano

Jak widać temat niecodzienny. Generalnie chciałem poznać wasze auta z duszą, czyli, że dopiero to auto było tym czego szukaliście. I nie chodzi mi tu o jakieś przestrzenie bagażowe czy co tam tylko o wasze jak największe i jak najlepsze odczucia podczas obcowania z autem. Czyli przedstawicie mi auto, którym moglibyście jeździć do końca życia .

Napisano

> Jak widać temat niecodzienny. Generalnie chciałem poznać wasze auta z

> duszą, czyli, że dopiero to auto było tym czego szukaliście. I

> nie chodzi mi tu o jakieś przestrzenie bagażowe czy co tam tylko

> o wasze jak największe i jak najlepsze odczucia podczas

> obcowania z autem. Czyli przedstawicie mi auto, którym

> moglibyście jeździć do końca życia .

hahaha.gif

911 Turbo. Ale malo z nim obcowalem zlosnik2.gif

Napisano

> 911 Turbo. Ale malo z nim obcowalem

to ja mam podobnie Corwette może być C6

biglaugh.gif

Napisano

Chrysler PT Cruiser - powod - inny niz wszystkie auta. Troche nostalgii .... Szkoda tylko ze wersja 150 KM , a nie 220 KM ... chociaz i tak mozna posmigac.

Niestety jestem zmuszony sprzedac - potrzebuje autka o innym przeznaczeniu.... ale nie powiem, bedzie cholernie zal.

Napisano

> Czyli przedstawicie mi auto, którym

> moglibyście jeździć do końca życia .

VW sharan/Seat Alhanbra oczywiście w TDI i z pełnym wypasem. Automat i 4x4 w std.

Napisano

> Porsche 911 turbo rocznik powiedzmy '93

Ja bym chcial jakies po 92 Roku. zlosnik.gif A czy 993, 997 czy najnowsze to juz nie jest wazne

smirk.gif

Napisano

> VW sharan/Seat Alhanbra oczywiście w TDI i z pełnym wypasem. Automat

> i 4x4 w std.

Do konca zycia jezdzic autobusem w dieslu - ekscentrycznie - nie powiem zlosnik.gif

Napisano

> Do konca zycia jezdzic autobusem w dieslu - ekscentrycznie - nie

> powiem

No wiesz, tak dla rodzinki. Nie powiem lubię kombi i VAN-y.

Ostatecznie passat kombi. :>

Napisano

> No wiesz, tak dla rodzinki. Nie powiem lubię kombi i VAN-y.

Wybacz, ale Galaxy/Sharan/Alhambra to z vanem nie ma zbyt wiele wspolnego smile.gif Nie wyobrazam sobie zabrania nim w trase RAZEM Z BAGAZEM siedmiu osob i wygodnej podrozy....

Dla mnie nic mniejsze niz Grand Voyager chyba tak sie nie powinno nazywac... Bo nawet Windstar, czy zwykly Voyager nie ma wystarczajacej przestrzeni bagazowej po zapakowaniu 7 osob (chyba ze kazdy ma mikro-plecaczek) ... Sprawdzone empirycznie - 3 lata ujezdzania Windstara ....

Jak juz cos duzego to tylko jakas stara amerykanska salonka devil.gifdevil.gifdevil.gifdevil.gifdevil.gif

Napisano

jakis amerykanski krazownik z dawnych lat smile.gif

a z europejskich to mi sie nasuwa tylko na mysl Alfa Brera - piekna jest po prostu i w wygladzie ma to "cos"

Napisano

> Do konca zycia jezdzic autobusem w dieslu - ekscentrycznie - nie

> powiem

Ekscentrycznie to byłoby z CNG biglaugh.gif

Napisano

> jakis amerykanski krazownik z dawnych lat

> a z europejskich to mi sie nasuwa tylko na mysl Alfa Brera - piekna

> jest po prostu i w wygladzie ma to "cos"

Cale zycie z Alfa.. - nie powiem - masochistycznie zlosnik.gif

Napisano

> Cale zycie z Alfa.. - nie powiem - masochistycznie

Zaraz na mnie wjada, ale ja bym juz sobie zalozyl wlasny warsztat i postawil w nim wygodne lozko smile.gif

Napisano

> Ekscentrycznie to byłoby z CNG

Taaa.. i smród frytek....

Napisano

1. kit car, małe cabrio

2. Polonez Caro z początku produkcji lub fiat 125p ostatni z licznikiem płaskim, oczywiście w stanie "zdrowszym" niż wyjechały z fabryki

obydwa to kwestia 20kpln, więc chyba nie dużo grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Nie wiem czy wszyscy mnie dobrze zrozumieli. Nie chodziło mi o wypowiedzi w tym stylu

"jakis amerykanski krazownik z dawnych lat

a z europejskich to mi sie nasuwa tylko na mysl Alfa Brera - piekna jest po prostu i w wygladzie ma to "cos""

bo widać że ani tym ani tym ten ktoś nie jeździł. Nie chodzi mi o wasze auta z wyobraźni którymi nie jeździliście ale o auta które macie bądź mieliście i jak się do nich przesiedliście to się okazało że to super bryka. Generalnie zastanawiam się na co by tu zmienić lanosa, wymagań specjalnych nie mam, ale chcę auto takie które da mi odczuć dużą różnicę pomiędzy sobą a lanosem. Które mi będzie dawało więcej przyjemności i to coś co sprawi że pokocham nową brykę. Cholera zaraz się rozpłaczę pub2.gifwink.gif

Napisano

Ja zrozumialem poprawnie smile.gif

Mialem jeszcze jedno takie autko - czerwone CC 700 heheh smile.gif - ale to tylko ze wzgledu na duzo wspomnien z nim zwiazanych smile.gif (prowadzi sie gorzej niz wozek inwalidzki, a awaryjne bardziej niz windows xp )

Nie pisz takich watkow, bo kreci mnie zeby wyskoczyc na trase i troche powariowac smile.gif - niedlugo sprzedam te autko i zostana tylko wspomnienia ....

Napisano

2004F-150FX4studio.jpg

Ford F-150, moze nie do konca zycia, ale na pewno 20 lat moglbym jezdzic jednym modelem, potem zmiana na mlodszy model - o ile tak samo bardzo by mi sie podobal ok.gif

Co do obcowania, to dokladnie z taka wersja "obcowalem" w Anglii, ale raczej to byl tylko zachwyt, a nie trzezwa ocena tego samochodu. Pierwszy raz macalem zlosnik.gif model do ktorego zawsze "wzdychalem" przez internet. Bo tej wersji w Polsce jeszcze nie widzialem na zywo...

Napisano

Auto z duszą?

Bezapelacyjnie FORD CAPRI.

A do tego widlasta szóstka pod długą garbatą maską. Ten klang silnika jest nie do odtworzenia przez obecne auta, ten klimat w środku, prostota i jednocześnie niezwykłe obcowanie z prawdziwie męskim autem, nawet zapach - wszystko to składa się na prawidzwe auto z duszą.

A jeśli poświęcisz mu kilka dni czy wieczorów, grzebiąc pod maską, skłądając zawieszenie czy tylny most to dopiero będziesz mógł sprawdzić, czy między wami pojawiła się ta iskra. No i dopiero wtedy będziesz mógł się zapytać, czy chciałbyś jeździć nim do końca życia.

Pozdrawiam,

Bartek

Napisano

Hummer wersja H1, z wierzchu wojskowa, wewnatrz luksusowa.

Ewentualnie terenowego pikupa Dodge. Takiego samego jakiego mial Chuck Norris w Strazniku Teksasu.

Napisano

tylko i wyłącznie Alfa, chociażby się miała psuc co tydzień.............

277556419-Beztytu%B3u1.jpg

Napisano

Mini Cooper w starej budzie - gdyby nie rodzinka w życiu nie zmieniłbym na inne autko!

Awaryjne trochę ponad przeciętną, ale radocha z jazdy... nie do opisania!!! biglaugh.gif

I te miny kolesi w "superfurach", których wyprzedzałem na szykanach przy Cm. Powązkowskim... Echhh, łezka się w oku kręci... buu.gif

Pozdr. P.

Napisano

moze to odczucia ze wzgledu ze to moj pierwszy samochod, ale....

banalnie - Fiat Cinquecento Sporting, posadzony konkretnie na glebie, na fajnych laczkach!

mam okazje dorywczo jezdzic innymi autami (od Matiza, po Lagune czy BMW) i powiem Ci ze zadne z nich nie daje mi tyle radosci co CC!

Napisano

Lincoln TowCar serduszka.gif

Dokładnie ta wersja co na zdj. (bo najładniejsza)

Tym się płynie po drodze.

imgp2469yg3.jpg

Napisano

Temat trochę bez sensu nazwałeś... ale nie w tym rzecz.

Może, to nie będzie moje następne, i nie na całe życie hehe.gif - ale Saab 95 ok.gif jedyny samochód z liczbą drzwi większą niż 3 zlosnik.gif, którym jazda sprawiała mi po prostu frajdę smile.gif

Napisano

> np ten: Ford Crown Victoria

eee.. walony w tyl zlosnik.gif

Napisano

> eee.. walony w tyl

to było zdjęcie poglądowe... wpysk.gifhehe.gif

Napisano

> Nie wiem czy wszyscy mnie dobrze zrozumieli. Nie chodziło mi o

> wypowiedzi w tym stylu

> "jakis amerykanski krazownik z dawnych lat

> jest po prostu i w wygladzie ma to "cos""

> bo widać że ani tym ani tym ten ktoś nie jeździł. Nie chodzi mi o

> wasze auta z wyobraźni którymi nie jeździliście ale o auta które

> macie bądź mieliście i jak się do nich przesiedliście to się

> okazało że to super bryka.

A myslales, ze ludzie ktorzy jezdza "normalnymi" samochodami chcieliby jezdzic nimi do smierci ? smirk.gif

Napisano

> eee.. walony w tyl

Ladny kolor intergry na 2 planie zlosnik.gif

Napisano

> A myslales, ze ludzie ktorzy jezdza "normalnymi" samochodami

> chcieliby jezdzic nimi do smierci ?

To Ty nie znasz 3-ch stopni wtajemniczenia w Daewoo ?!?

1. Lanos

2. Nubira

3. Opel zlosnik.gif

I koniec biglaugh.gif

Napisano

> To Ty nie znasz 3-ch stopni wtajemniczenia w Daewoo ?!?

> 1. Lanos

> 2. Nubira

> 3. Opel

> I koniec

błąd - na końcu łańcucha jest Chevy... zlosnik.gif

Napisano

> To Ty nie znasz 3-ch stopni wtajemniczenia w Daewoo ?!?

> 1. Lanos

> 2. Nubira

> 3. Opel

> I koniec

Poki co

1.Daewoo

2.Honda

dalej ma byc

3.Inna Honda/Nissan/Subru zlosnik.gif

Napisano

> 3.Inna Honda/Nissan/Subru

Powodzenia ok.gif

Napisano

Po pierwsze kazde moje auto ma dla mnie dusze. Zawsze najlepiej jezdzi mi sie moim autem, bezwzgledu jakimi innymi bym pojezdzil.

Ale nie kazdy samochod moglbym miec. Bo moze nie w kazdym da sie ta dusze wskrzesic.

Narazie mialem CC oraz Bravo i w obu bylo OK.

Mysle ze wiekszosc fiatow, prawie kazda alfa, niektore ople moga miec dla mnie dusze, jesli bede taki samochod posiadal i sie nim zajme. Oczywiscie sa tez marzenia takie jak impreza czy lancer. Oczywiscie rownierz wiekszosc porsche, kazde ferrari i inne w tym stylu. TO wszystko moze miec dla mnie dusze.

A z tych samochodow co jej miec niemoga napewno to wszystkie volkswageny, mercedesy, audi, bmw, kie, daewoo, itd. Takiego samochodu napewno nigdy nie bede mial.

Aha i nigdy nie chcialbym jezdzic jednym tylko samochodem do konca zycia.

Napisano

Golf II GTI najlepsze ze wszystkich GTI'ków ok.gif

A teraz jest Ford Probe i też ma swoją duszyczke wink.gif

Napisano

> Nie wiem czy wszyscy mnie dobrze zrozumieli. Nie chodziło mi o

> wypowiedzi w tym stylu

> "jakis amerykanski krazownik z dawnych lat

> jest po prostu i w wygladzie ma to "cos""

> bo widać że ani tym ani tym ten ktoś nie jeździł. Nie chodzi mi o

> wasze auta z wyobraźni którymi nie jeździliście ale o auta które

> macie bądź mieliście i jak się do nich przesiedliście to się

> okazało że to super bryka. Generalnie zastanawiam się na co by

> tu zmienić lanosa, wymagań specjalnych nie mam, ale chcę auto

> takie które da mi odczuć dużą różnicę pomiędzy sobą a lanosem.

> Które mi będzie dawało więcej przyjemności i to coś co sprawi że

> pokocham nową brykę. Cholera zaraz się rozpłaczę

Citroen BX

do dzis za nim tęsknie mimo, ze od 6 lat juz go nie mam frown.gif

Jak by mnie było stac na jego utrzymanie (nawet sie nie psuł za bardzo, ale serwis mimo wszystko drogi, a poza tym ruda go już zaczela obrabiać) to bym nim jezdził do końca... mojego albo jego grinser006.gif

Napisano

Bmw 850 , lepiej 840 wiem, ze kiedys sobie takie kupie, tylko kwestia kiedy. Jak juz bedzie w garazu to nie sprzedam , bedzie dla syna ok.gif

Napisano

OPEL GT slinka.gif wiem ze kiedys na pewno stanie w moim garazu ale z racji tego ze studiuje to najwcześniej za 4 lata

Napisano

oczywiscie V8 i z lat 66-69 food.gif

Napisano

Jak dla Ciebie stare Mercedesy i BMW nie mają duszy,to Ty chyba nie kochasz motoryzacji,a wrzucanie ich do jednego wora z Kia czy Dewo to kiepska prowokacja hehe.gif

Napisano

> Bmw 850 , lepiej 840 wiem, ze kiedys sobie takie kupie, tylko kwestia

> kiedy. Jak juz bedzie w garazu to nie sprzedam , bedzie dla syna

Albo taka szósteczka jak miała ta babka w serialu "Dempsey&Meakpis Na Tropie" pamiętacie ten serial?

Napisano

> OPEL GT wiem ze kiedys na pewno stanie w moim garazu ale z racji

> tego ze studiuje to najwcześniej za 4 lata

ok.gifslinka.gifok.gif

Napisano

acura legend 3,2. jezfzilem nie swoja, ale do tej pory pamietam te radosc z jazdy

Napisano

BMW E46....tylko i wyłącznie ta wrsja,najlepiej w eMce, pozostałe BMW, to wulgarne dresowozy, jednak e46 to po prostu auto moich marzen...jeszcze cabrio...

Napisano

6 jest super, juz kiedys prawie kupilem, jednak wole jeszcze poczekac i kupic 8.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.