Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy warto kupic Fke ?

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie

Mam pytanie, czy warto kupic Astre Fke Kombi 1995 rok mająca 120 kKM.

Wyposarzenie:

2 poduchy, elektryka szyb + szyberdachu, Klima, central, alu, gaz

Silnik 1,6 16V

Jak uda mi sie cyknac fotki to je wstawie, ale czekam na wasze opinie smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Mam pytanie, czy warto kupic Astre Fke Kombi 1995 rok mająca 120 kKM.

> Silnik 1,6 16V

Przygotuj się może brać sporo oleju aczkolwiek nie musi... spineyes.gif

Silniki 1.6 16V do któregoś tam roku miały fabryczne wady silnika co ujawniało się dużym spalaniem oleju.

Aha i jeszce o rozrząd trzeba dbać bo jak się pasek zerwie to kaputtsick.gif

Napisano

> Przygotuj się może brać sporo oleju aczkolwiek nie musi...

> Silniki 1.6 16V do któregoś tam roku miały fabryczne wady silnika co

> ujawniało się dużym spalaniem oleju.

Dokładnie tak jak kolega pisze, aczkolwiek ja mam z 96 roku i też żłopie olej.

Napisano
  • Autor

a cena jest ok ?? :>

Obecnie mam c14ne `97 i chce kupic kolejna Fke, bo w domu jest potrzebny kolejny samochod.

Auto przyjechalo do kraju 2 lata temu, a przebieg jest udokumentowany do tego czasu. W kraju jezdzil nim znajomy ojca, wiec nie zarzynal go jak ja c14ne zlosnik.gif

Pozdrawiam

Napisano

> a cena jest ok ?? :

> Obecnie mam c14ne `97 i chce kupic kolejna Fke, bo w domu jest

> potrzebny kolejny samochod.

> Auto przyjechalo do kraju 2 lata temu, a przebieg jest udokumentowany

> do tego czasu. W kraju jezdzil nim znajomy ojca, wiec nie

> zarzynal go jak ja c14ne

> Pozdrawiam

To może znajomy ojca nie wrzuci Cię na mine i pochwali się czy silnik pali olej, chociaż w dzisiejszych czasach smile.gif

Ale ze mnie pesymista.

Napisano

> a cena jest ok ?? :

Moze jestem slepy ale chyba nie podales ceny...

Napisano
  • Autor

> Moze jestem slepy ale chyba nie podales ceny...

Sorki ... to przez pospiech ... Ceni ja na 11 tys zl, ale mysle ze do 10 by zjechal zlosnik.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Sorki ... to przez pospiech ... Ceni ja na 11 tys zl, ale mysle ze do

> 10 by zjechal

> Pozdrawiam

Moim zdaniem cena jest dosyć wysoka, ale jeżeli jest to zaufany człowiek i przeszłość auta jest udokumentowana to może i warto ?

Napisano

> Sorki ... to przez pospiech ... Ceni ja na 11 tys zl, ale mysle ze do

> 10 by zjechal

Jesli klima dziala, silnik oleju nie bierze za duzo, instalka gazowa bez zarzutu, zawieszenie w porzadku, wypadku nie bylo, elektryka dziala... 10k chyba byloby dobra cena smile.gif

Napisano

Przebieg jakiś śmieszny - moja ten sam rok ma 255 tysięcy. Tak dla porównania zlosnik.gif

Napisano

Wszystko, zalezy od tego czego oczekujesz od auta i do czego ma byc ono uzywane wink.gif

Pomysl, ze w tej cenie mozesz miec np. 4 lata nowszego lanosa, ale i tez mozesz miec np. 3 lata starsze BMW...

Napisano

> Przebieg jakiś śmieszny - moja ten sam rok ma 255 tysięcy. Tak dla

> porównania

10 tys. km / rok to w miare realny przebieg.

Wiec licznik nie musi byc koniecznie cofany.

Co nie zmienia faktu, ze warto sie przyjrzec dokladniej przed zakupem - jak wyglada stan auta na taki przebieg.

Napisano

> Witam serdecznie

> Mam pytanie, czy warto kupic Astre Fke Kombi 1995 rok mająca 120 kKM.

> Wyposarzenie:

> 2 poduchy, elektryka szyb + szyberdachu, Klima, central, alu, gaz

> Silnik 1,6 16V

> Jak uda mi sie cyknac fotki to je wstawie, ale czekam na wasze opinie

> Pozdrawiam

Dziwna sprawa klima i szyberdach?

Do tego silnika dodany jest standardowo ABS.

Jeśli chodzi o olej to rocznik 95 pewnie będzie go żłopał, w 96 była "modernizaacja" - mój jest z 96 i oleju nie bierze.

Cena rzeczywiście dość wysoka, ale jeżeli faktycznie auto jest zadbane i z gazem to może warto dołożyć przy zakupie niż później co miesiąc po 500 PLN.

Pozdrawiam

Napisano

> Jesli klima dziala, silnik oleju nie bierze za duzo, instalka gazowa

> bez zarzutu, zawieszenie w porzadku, wypadku nie bylo, elektryka

> dziala... 10k chyba byloby dobra cena

Według mnie jesli wszystko jest sprawdzone to warto kupic. Sam kupilem 3 tygodnie temu prosto z Niemiec za 9500 PLN rocznik 96, z przebiegiem 71.000 troche mnie niepokoi maly przebieg ale wedlug papierow wlascicielka wczesniej byla niemka rocznik 38, wiec moze jest prawdziwy. Stan silnika widoczny na zdjeciach

post-83121-14352474409711_thumb.jpg

Napisano

> Dziwna sprawa klima i szyberdach?

Nic w tym dziwnego wink.gif

Poza tym, jesli auto jest z niemcow to moga byc bardziej zadziwiajace kombinacje, jako ze u nich wyposazenie wybiera sie konkretnie "pod siebie" przy kupnie autka wink.gif

Jakby sie uprzec to pewnie i by sie znalazlo cos na full wypasie i z korbkami rotfl.gif

Napisano

ta modernizacja.... ja mam silnik z 98 roku i zapier.. oleju 2 litry na 1000km.... nie dało się jeździć... ale zmieniłem na nowy i jest ok ale tez już zaczyna co dziwne silnik nowy mam z 97 roku i miał sporo wyższy numer seryjny ale jeszcze jeden i drógi przed modernizacją....

Polecam kupić x16xel bo sporo bajerów dorzucają do tego silnika i wywalić i wstawić 2.0 8v wink.gif

P.s. ostatnio się dowiedziałem ze moja astra mogła zostać lanosem!!!!!

Napisano

Jesli chodzi o cene to do przelkniecia jesli auto jest w dobrym stanie, a nie masz dojsc, zeby sciagnac jakies zza granicy. Sam rok temu polowalem na F z takim silnikiem lub C16SE, ale w koncu kupilem z X20XEV i jestem zadowolny. Pali malo i zapewnia bdb osiagi.

Napisano

> Jakby sie uprzec to pewnie i by sie znalazlo cos na full wypasie i z

> korbkami

Bardzo się nie trzeba upierać, np na mobilu często gęsto zdarzają się modele z full wypasem i korbami icon_eek.gif

Ostatnio wypatrzyłem właśnie taką, kombi, 97, klima, szyber, alu, abs, halogeny, elektryka lusterek i korbki shocked.gif no i zrozum tu niemca biglaugh.gif

Napisano

Tak warto kupic F-kę chocby dlatego ze to fajne auto i mało pali (1.6) jak to ostatnio stwierdzila moja zona po pzrejechaniu fokusem wersją ghia 250 km , woli 3x astre niz to ciulstwo , a fokusik jak nówka z 99 roku zlosnik.gif

Napisano

nie wierze w żadną dokumętacje przebiegu itp. przykład: mój sąsiad kupił vectre z 90r z udokumętowanym przebiegiem niemieckim 58tys.W samochodzie 16 letnim nie możliwy jest przebieg 58tys.nie wspominając że była eksploatowana w niemczech.

Napisano

Własnie ze jest mozliwy , milem forda z 91 roku o przebiegu 41 tys wygladal jak nowy , kiera , srodki , i na oryginalnych oponach z roku 91 był , słowem trzeba by było jednak ten samochód widziec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.