Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak porzadnie zabespieczyc autko przed kradzierza !!!

Featured Replies

Napisano

Wlasnie zamierzam zabrac sie za zamontowanie malych przeszkadzajek w kradzierzy w mojej astrze. Tylko nie wiem na jaki alarm czy inne zabespieczenie sie zdecydowac. Prosze o pomoc gdyz jestem zielony w tych spawach. Dlatego pytam bo nie uczynilem tego przy poprzednim aucie i zostalo mi skradzione.

POZDRAWIAM

Napisano

> Wlasnie zamierzam zabrac sie za zamontowanie malych przeszkadzajek w

> kradzierzy w mojej astrze. Tylko nie wiem na jaki alarm czy inne

> zabespieczenie sie zdecydowac. Prosze o pomoc gdyz jestem

> zielony w tych spawach. Dlatego pytam bo nie uczynilem tego przy

> poprzednim aucie i zostalo mi skradzione.

> POZDRAWIAM

szczegółów to nikt tu nie poda na forum, bo czytają je także ludzie o niekoniecznie czystych rękach. co moge poradzić. Słyszałem kiedys ze trudne jest dla złodzieja gdy pozmienia się piny w kostce serwisowej. Można takze zamontowac odcięcię zapłonu albo pompy paliwa, ale najlepiej samemu, nie zadne standardwe w zakładzie, bo takie złodzieje mają już obcykane.

ps uzupełnij profil, bo nie wiemy jakie masz auto

Napisano

> szczegółów to nikt tu nie poda na forum, bo czytają je także ludzie o

> niekoniecznie czystych rękach. co moge poradzić. Słyszałem

> kiedys ze trudne jest dla złodzieja gdy pozmienia się piny w

> kostce serwisowej. Można takze zamontowac odcięcię zapłonu albo

> pompy paliwa, ale najlepiej samemu, nie zadne standardwe w

> zakładzie, bo takie złodzieje mają już obcykane.

> ps uzupełnij profil, bo nie wiemy jakie masz auto

wyciag aku i pod pache zlosnik.gif beda chcieli wezma wciagna na lawete i czesc .

---------------

astra gr 94r 1.6 16V

158kkm HB

Napisano
  • Autor

A czy oplaca sie montowac alarm, widzialem taki za 200 zl na allegro i kupowac blokade kierownicy ???

Napisano

Najbezpieczniej to sprzedać toczydło i sie na pekaes przesiąść.

Napisano

> A czy oplaca sie montowac alarm, widzialem taki za 200 zl na allegro

> i kupowac blokade kierownicy ???

jak chcesz zeby złodziej umarł ze śmiechu to kup grinser006.gif ... a tak serio to blokada na kierownice to badziew, wystarczy ją na chama zerwać, alarm za 200 zł to też lipa. Zmiana pinów w kostce serwisowej to dobry pomysł jak ma sie immobilajzer albo coś, złodziej woli podłączyć własny komputer i odpalić auto z własnego kompa niż bawić się w rozwalanie immobilajzera czy szukanie jakiegoś guziczka odcinającego zapłon, dlatego jak pozmieniamy miejscami złacza w kostce to koleś może się mocno zdziwić zlosnik.gif a tak poza tym to bardzo utrudnia kradzież dobra blokada na skrzynię.

Prawda jest taka że każde auto może zostać skradzione, jedyne co mozemy zrobić to sprawić że kradzież będzie trwała długo a złodziej nie chce rozpracowywac auta przez godzinę bo to zbyt duze ryzyko, prędzej da sobie spokój i poszuka gorzej zabezpieczonego.

jeszcze jedno, jak widzicie ciemnego typa kręcącego się po parkingu to dzwońcie na policję ( większość osób olewa takie sytuacje), nikomu nie zaszkodzi jak policja go sprawdzi. Pozdrawiam

Napisano

Czy najlepszym zabezpieczeniem mechanicznym nie jest bolec blokujący skrzynię biegów?

Pozdrawiam.

Napisano

> Czy najlepszym zabezpieczeniem mechanicznym nie jest bolec blokujący

> skrzynię biegów?

> Pozdrawiam.

Własnie kiedys ogladałem wypowiedz złodzieja w TV i mówił ze najtrudniej jest rozwalic blokade biegów bo poprostu cały mechanizm jest ciezko dostepny

Napisano

autoalarm to tylko straszak przed wybiciem szyby ....

blokada skrzyni biegów ok.gifok.gifok.gif, niefabryczny immobilizer ok.gif

Napisano

> autoalarm to tylko straszak przed wybiciem szyby ....

dodatkowo mozna zamontowac dodatkowa- ukryta syrene i juz sie robi troche trudniej wink.gif

Napisano

> Wlasnie zamierzam zabrac sie za zamontowanie malych przeszkadzajek w

> kradzierzy w mojej astrze. Tylko nie wiem na jaki alarm czy inne

> zabespieczenie sie zdecydowac. Prosze o pomoc gdyz jestem

> zielony w tych spawach. Dlatego pytam bo nie uczynilem tego przy

> poprzednim aucie i zostalo mi skradzione.

> POZDRAWIAM

Porzadnie nigdy nie zabezpieczysz (wiem cos o tym smile.gif ) Pamietaj,ze laweta jest cierpliwa.Jednak jak załozysz Niedzwiadka (blokade skrzynki) to bez lawety ani rusz.Alarmy z Allegro sa dobre,ale do postawienia na pólce w pokoju.

Napisano

Darujcie mój optymizm, ale czy czasem skręcanie kół na maxa nie pomaga nieco?

Raz że na lawetę trudniej taki wciągnąć, dwa że na kluczyk działa nieco

siły i taki drucik którym na filmach otwierają zamki może nie wystarczyć?

A to przekładanie pinów to na kostce tej w kabinie, czy okolice komputera?

p.s. Szanownych złodziejów uprzejmie informuję iż posiadam dodatkowe urządzenia zabezpieczające niż skręcone na maxa koła zlosnik.gif

Napisano

Podepnę się pod temat grinser006.gif.

W którym miejscu np można odciąć zapłon? hmm.gif

Zabieram się za konstrukcję własnego immobilizera i na pewno zrobię odcięcie pompy ale to za mało.

Napisano

Nie tak dawno była dyskusja na temat kradzieży, po siakimś artykule w którym wypowidali się złodzieje.

było tam między innymi, że laweta to już przeszłość, a IMO dla autka za kilka, kilkanaście kzł to już chyba w ogóle nie wchodzi w gre.

zabezpieczenie na kiere to pic na wode, może działa wizualnie na smarkaczy którzy chcą podprowadzić malacza wink.gif, dla złodzieja to kilka sekund - ale zawsze to kilka dodatkowych sekund grinser006.gif

blokady skrzyni - podobno można na siłe zmienić bieg i odjechać autkiem.

alarmy i fabryczne immo to też kilka, kilkanaście sekund frown.gif

najskuteczniejsze są własne rzeźby wink.gif

znajomy kupił niedawno AII i ma właśnie dorobione odcięcie i radyjko schowane w schowku.

acha

ubezpieczenie od kradzieży od mojej eFki (ok 10kzł) to jakieś 200zł - a to chyba najskuteczniejsze zabezpieczenie wink.gif

Napisano

> ubezpieczenie od kradzieży od mojej eFki (ok 10kzł) to jakieś 200zł -

> a to chyba najskuteczniejsze zabezpieczenie

W jakim TU ??? Bo cena smieszna, taniej niz OC 270751858-jezyk.gif Chyba ze nie wpisales cyfry 1 przed 2jka to wtedy wszycho jest ok hehe.gif

Napisano

jak dzięki zabezpieczeniu Ci nie ukradą to doszczętnie w środku zdemolują .....

Napisano

> Czy najlepszym zabezpieczeniem mechanicznym nie jest bolec blokujący

> skrzynię biegów?

Pod warunkiem że bolec będzie solidny. Mojemu kumplowi ukradli zablokowane auto z parkingu pod supermarketem, ale miał takie szczęście że po jaimś czasie policja je znalazła i okazało się że złodziej złamał bolec dźwignią zmiany biegów. ( bolec pękł na przewężeniu które blokował zamek, a dźwignia była trochę zgięta). Więć ważne jest aby blokada była solidna i właściwie zamontowana.

Napisano

> ubezpieczenie od kradzieży od mojej eFki (ok 10kzł) to jakieś 200zł

a ja płaciłem ponad dwa razy więcej na podobną kwote, ciekawe gdzie tak tanio ubezpieczają, podejrzewam że wypłacą Ci dużo mniej lub znajdą jakąś lukę i nie dostaniesz nic

Napisano

a wlasnie wiecie czy ktoras firma ubezpiczy mi moja asterke 92r. Słyszałem ze PZU ubezpiecza starsze niz 10lat

Napisano

> a ja płaciłem ponad dwa razy więcej na podobną kwote, ciekawe gdzie

> tak tanio ubezpieczają, podejrzewam że wypłacą Ci dużo mniej lub

> znajdą jakąś lukę i nie dostaniesz nic

trzeba by dokładnie sprawdzić, bo do wyliczenia bierze się kupe danych, począwszy od wieku właściciela, koloru autka, adresu itd

nawet nie wiesz w jakiej mam firmie, a już wiesz że chcą mnie 270747800-sex.gifcfaniaczek.gif

ps. zmiana adresu zamieszkania z Krakowa na "poza Kraków" to już spora różnica na AC i OC

Napisano

> a ja płaciłem ponad dwa razy więcej na podobną kwote, ciekawe gdzie

> tak tanio ubezpieczają, podejrzewam że wypłacą Ci dużo mniej lub

> znajdą jakąś lukę i nie dostaniesz nic

Ja ubezpieczylem swoja F-ke w Warcie (AC+ kradzież) suma to 600zł za rok.

Napisano
  • Autor

> Ja ubezpieczylem swoja F-ke w Warcie (AC+ kradzież) suma to 600zł za

> rok.

A ja wlasnie bylem dzisiaj u ubespieczyciela i HDI jest podobno najtansze jesli sie nie ma znizek (bo nigdy sie nie ubespieczalem od kradzierzy) no i tu racja czy sie mieszka w Krakowie czy poza. Za moje autko AII z 99 z 1.6 powiedzieli

2300 zl ? Prosze o porade co i gdzie i lepiej

Napisano

kradzieRZa... ubeSpieczyc... jezus maria

w temacie: nie ma 100% zabezpieczenia. przy bardziej wyrafinowanych zabeZpieczeniach i wyzszej wartosci auta bardziej zlodziejowi oplaca sie prosty wpierd.. i odebranie kluczykow.

czy dobrze zrozumialem ze ze zlacza diagnostycznego mozna odpalic astre? jesli tak to trzeba bedzie faktycznie piny pozmieniac bo inaczej zadne odciecie zaplonu czy iskry nie bedzie grozne

Napisano

hihi zgadzam się z kolegą :-) a tak na serio... nie ma pewnie takiego zabezpieczenia, którego by nasi szpenie nie oblecieli... tak wiec należy liczyć trochę na uczciwość ludzi a trochę na szczęście... że Ci uczciwi ludzie się znajdą...

pozdro i szerokości wszystkim kolegom :-) i koleżankom także...

Napisano

> A czy oplaca sie montowac alarm, widzialem taki za 200 zl na allegro

> i kupowac blokade kierownicy ???

Nie kupujemy alarmow z allegro. Powod? Niestety nie ma tam w miare przyzwoitych kosnstrukcji. Kup alarm dobry - np Seo Dolphin + mechaniczna blokade skrzynki biegow. Pamietaj, ze i tak najwazniejszy jest montaz - coz z tego, ze masz dobra centralke jesli po otwarciu skrzynki bezpiecznikow sama wylatuje Ci pod nogi. Najlepiej dwie syrenki - jedna pod maska - druga w srodku np BS46.

Mozesz dodac od siebie jakas "perelke"...

Kazde auto jest do ziniecia - kwestia tylko, czy oplaca sie dlubac i meczyc jak obok stoi auto bez zabezpieczenia lub z alarmem z allegro? smile.gif

Napisano

> Kazde auto jest do ziniecia - kwestia tylko, czy oplaca sie dlubac i

> meczyc jak obok stoi auto bez zabezpieczenia lub z alarmem z

> allegro?

na samochodzie nie masz napisane czcionką 40- samochod jest zabezpieczony alarmem z allegro smile.gif)

Napisano

> na samochodzie nie masz napisane czcionką 40- samochod jest

> zabezpieczony alarmem z allegro )

Wystarczy kopnac... Zewrzec oprawke bocznego kierunku itd... Myslisz, ze zlodzieje szukaja czcionek okreslajac zabezpieczenie auta? cfaniaczek.gif

Napisano

A co sadzicie o blokadach na pedały grinser006.gif

I czy ubezpieczaja gdzies auta starsze niz 10-letnie?

pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> A co sadzicie o blokadach na pedały

> I czy ubezpieczaja gdzies auta starsze niz 10-letnie?

> pozdrawiam

A to musisz sie zapytac posła Wierzejskiego grinser006.gif On chyba bedzie zorientowany w tych tematach zlosnik2.gif

Napisano

> pozdrawiam

Ostatnio zmienłem TU na Wartę ponieważ oferują AC dla samochodów starszych niż 10 letnie. Wykupując u nich też OC jest o ile się nie mylę 40% zniżki na AC a po 2 latach dostaje się 60% na AC. Dla mojej Asterki AC kosztuje 414 pln z możliwością rozłożenia na 2 lub 4 raty. Warte zauważenie jest też to ,że w ramach OC jest Assistance w razie wypadku dla nas i dla drugiego autka ,które uczestniczyło w wypadku.

Napisano

> nawet nie wiesz w jakiej mam firmie, a już wiesz że chcą mnie ...

No to podejrzewam że nie tylko ja jestem ciekaw w jakiej to firmie ubezpieczenia są takie tanie

...pochwal się

Napisano

> pozdrawiam

Samopomoc chyba ubezpiecza i no i link. tylko, czy przy tych rocznikach to się jeszcze opłaca?

Pzdr

PezeT

Napisano

> Samopomoc chyba ubezpiecza i no i link. tylko, czy przy tych

> rocznikach to się jeszcze opłaca?

> Pzdr

> PezeT

Samopomoc nie ubezpiecza aut starszych niz 10-letnie, a link to nie wiem confused.gif pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> a link to nie wiem

link niestety równiez nie :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.