Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oglądałem Bravo

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Byłem dzisiaj w salonie na 1-go Sierpnia. Muszę wam powiedzieć, że samochód zrobił na mnie dobre wrażenie. Jak na kompakt jest dość przestronnie, choć bez rewelacji. Materiały dobrej jakości. Nie ma twardych nieprzyjemnych plastików. Boki drzwi obite są miękkim trudnym do zarysowania materiałem. Podobnie deska. Wiem, bo próbowałem zarysować paznokciami. Nie ma śladów. Kierownica bardzo dobrze leży w ręku, wygodne fotele. Dość ciekawe zegary. Z zewnątrz wygląda świetnie. Bagażnik ma wysoki próg załadunkowy. Szkoda. Może za to nadwozie jest sztywniejsze. Nie wiem - nie jeździłem.

Pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. Ceny umiarkowane. Może być hit. Oby. Konkurencja będzie walczyć, a takie batalie są dla nas klientów dobrą wiadomością :-)

Napisano

Dodam beznadziejne otwieranie bagaznika... Klika sie w napis fiat i nie ma za co zlapac zeby.GIF

Napisano

Ja tez widzialem. Przyznam, ze w tv reklamie bardzo mi sie spodobal, wiec poszedlem do salonu Fiata (akurat nie jest to dla mnie wyprawa, mam 5 minut na piechote zlosnik.gif).

Wrazenia ogolnie pozytywne, plastiki i jakosc wykonczenia oraz spasowania calkiem zadowalajaca. W srodku nie ma jakiejs przesadnej przestrzeni, ale jak dla mnie miejsca jest wystarczajaca ilosc. Siedzac za kolkiem wzrok przykuwaja przesliczne zegary rodem z AR love.gif ale rozumiem, ze bywaja rozne gusta i moga sie nie podobac. Przednie fotele moglyby byc lepiej wyprofilowane, bo nie stwarzaja wrazenia jakiegos duzego komfortu. Bagaznik sredni - mam lanosa w sedanie i wydaje mi sie, ze w Bravo jest ciut za maly... Duzym minusem jest tyna szyba a raczej to co jest w miejscu w ktorym normalnie znajduje sie tylna szyba - tutaj mozna to nazwac okienkiem - widocznosc do tylu jest co najmniej ograniczona - minus! no.gif Duze wrazenie zrobila na mnie 7miobiegowa skrzynia biegow (w silniku 1,4 16v) - nie jedzilem, ale ponoc przelozenia sa krotsze i mozna wiecej wycisnac z tych 90 KM.

Podsumowujac - nowe Bravo bardzo mi sie podoba, pomimo kilku oczywistych mankamentow. Zaciekawila mnie tez opcja kredytu 0% na 3 lub 5 lat - super sprawa. Jakbym byl na kupnie nowego auta bralbym je powaznie pod uwage.

Napisano

> Duze wrazenie

> zrobila na mnie 7miobiegowa skrzynia biegow (w silniku 1,4 16v)

> - nie jedzilem, ale ponoc przelozenia sa krotsze i mozna wiecej

> wycisnac z tych 90 KM.

7 biegowa????

Przeciez jest 6 biegowa.

Chyba ze kolega liczy razem ze wstecznym.

Wtedy nawet maluch mialby 5 biegowa wink.gif

Napisano

> Dodam beznadziejne otwieranie bagaznika... Klika sie w napis fiat i

> nie ma za co zlapac

Nie da sie zaprzeczyc.

Napisano

> Nie da sie zaprzeczyc.

Myslalem,ze bedzie jak w VW otwieranie znaczkiem :/

Ogolnie Material na kokpicie ZAJEBISTY!!!

Ale juz tapicera na drzwiach troche tandeta...

Napisano

> 7 biegowa????

> Przeciez jest 6 biegowa.

> Chyba ze kolega liczy razem ze wstecznym.

> Wtedy nawet maluch mialby 5 biegowa

biegow jest 7 nieprawdaz? wink.gif

Napisano

> biegow jest 7 nieprawdaz?

Jak liczyc razem z jalowym to i nawet 8 zlosnik.gif

Napisano

Również byłem w salonie i sobie pooglądałem. Wrażenia jak najbardziej pozytywne, a deska rozdzielcza mnie po prostu położyła na łopatki. Widać, że kreślił ją rodowity Włoch, bo co tu dużo gadacć - jest piękna. Zegary - miód. Nawet sterowanie nawiewami, mimo tego, że byla w nim klima manualna jest bardzo estetyczne. Zero prostoty. Miejsca z tyłu mniej niż w Stilo 5D.

Sam wyjazd do dealer'a okazał się trafiony, ponieważ dealer na dzień dobry zaproponował 10% rabatu... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Napisano

> Jak liczyc razem z jalowym to i nawet 8

to juz naduzycie zlosnik.gif

Napisano

> Sam wyjazd do dealer'a okazał się trafiony, ponieważ dealer na dzień

> dobry zaproponował 10% rabatu...

chyba sie pomylił..

rabat na wóz na który trzeba czekać miesiącami?

Napisano

To co- kupujesz smile.gif?

Napisano

> chyba sie pomylił..

> rabat na wóz na który trzeba czekać miesiącami?

Jednoznacznie świadczy to o przewidywanej przez Fiata pozycji rynkowej, skoro już przy premierze i na "dzień dobry" 10% obrywki jest...

Napisano

Byłem dzisiaj na drzwiach otwartych i szczerze mówiąc spodziewałem się trochę więcej frown.gif. Coprawda tragedii nie ma, ale tak szumnie zapowiadana poprawa jakości wykończenia wnętrza chyba jednak fiatowi do końca nie wyszła. O ile ten miekki plastik karbonopodobny jest całkiem milutki, to już twardy, gładki plastik podszybia nie podobał mi się no.gif Tapicerka foteli też mogła by być lepszej jakości, ale konkurenci w tej klasie cenowej lepszej raczej nie oferują. Podłokietnik między fotelami to jakaś pomyłka- twardy plastik w wytłoczoną półeczką- na tym się nie da trzymać ręki shocked.gif Ilości miejsca w środku jakby trochę mniej niż w pierwszej bravie, ale źle nie jest. Mam 185cm wzrostu i po ustawieniu pod siebie fotela przedniego mieszczę się z tyłu na styk. Plus za długie siedziska waytogo.gif Zegary ładne, w stylu alfy. Schowek przed pasażerem, mimo że bardzo głeboki, to dostęp do niego słaby, trzeba szukac po omacku. Ogromne lusterka zewnętrzne shocked.gif

Wygląd zewnętrzny- hmm.gif nie ma się do czego przyczepić, no może poza brakiem klamki bagażnika, ale po wciśnięciu znaczka odskakuje na tyle że spokojnie można w szczelinę włożyć dłoń. Bagażnik wygląda na mniejszy niż w bravie z 95r, mimo że katalogowo jest 20l większy. Jednak po dokładnej lekturze folderu wyczytamy, że 400 l ma wersja z zestawem fix&go, czyli bez pełnowymiarowego koła zapasowego. Z normalnym zapasem na moje oko 300-350l. Do tego wysoki próg załadunkowy no.gif Dodam że oglądałem jedna z podstatwowych wersji wyposażeniowych z silnikiem 1,4 bez T. Może w wyższych wersjach wykoińczenie jest lepsze. Wyposażenie wersji podstawowych mizerne- brak klimy, nawet manualnej, tylko 2 poduchy, brak nawet instalacji radiowej crazy.gif (+ 200zł) w tej klasie nie przystoi no.gif

Podsumowując autko wizualnie jest ładne, ale nie robi takiego wrażenia jak poprzednie bravo/a podczas premiery w 95r smile.gif

Napisano

> Również byłem w salonie i sobie pooglądałem. Wrażenia jak najbardziej

> pozytywne, a deska rozdzielcza mnie po prostu położyła na

> łopatki. Widać, że kreślił ją rodowity Włoch, bo co tu dużo

> gadacć - jest piękna. Zegary - miód. Nawet sterowanie nawiewami,

> mimo tego, że byla w nim klima manualna jest bardzo estetyczne.

> Zero prostoty. Miejsca z tyłu mniej niż w Stilo 5D.

mnie zaproponowal 11% na wejscie jesli przyjde kupic z osoba ktora ma rente hmm.gif

Napisano

> To co- kupujesz ?

Nawet jeśli to na pewno nie w tym roku i nie ja tylko mój tata.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Rozmawialiśmy z prezesem salonu i wziął nas jako potencjalnych klientów, wymienił się z tatą wizytówkami i na tygodniu ma dzwonić w sprawie jazdy próbnej, podczas której "pogadamy jeszcze o rabacie"... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Ja w każdym bądź razie jestem zakochany w kokpicie tego samochodu i naprawdę bardzo bym był zadowolony jeśli doszło by do zakupu... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Napisano

> chyba sie pomylił..

Oczywiście patre, na pewno się pomylił....

Napisano

> chyba sie pomylił..

> rabat na wóz na który trzeba czekać miesiącami?

Dlaczego? Ja dostałem 11% na zamówienie w fabryce ok.gif

Napisano

Zaraz sie dowiesz,ze jestes za duzo i sie czepiasz wink.gif

Ogolnie podzielam twoje zdanie.

Moim zdanie do poprzednich Bravo/Brava nie ma co sie rownac :/

Napisano

> Oczywiście patre, na pewno się pomylił....

Napisz na jaka wersje...

Bo jezeli na najtansza to biore za te 45 tysiecy smile.gif

Napisano

> Napisz na jaka wersje...

> Bo jezeli na najtansza to biore za te 45 tysiecy

1.4 16V z klima manualną, 4xPP. Radom Inter Auto... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> 1.4 16V z klima manualną, 4xPP. Radom Inter Auto...

Jaka cena podstawowa ???

Napisano

> Zaraz sie dowiesz,ze jestes za duzo i sie czepiasz

> Ogolnie podzielam twoje zdanie.

> Moim zdanie do poprzednich Bravo/Brava nie ma co sie rownac :/

a mi sie nowe zdecydowanie podoba. nie wiem jak mozecie narzekac na brak miejsca tam...

silniczki tez calkiem fajne. smile.gif

wiecej na kaciku bbm.

pozdro

Napisano

> a mi sie nowe zdecydowanie podoba. nie wiem jak mozecie narzekac na

> brak miejsca tam...

Siedzielismy to mozemy... Kolega z ktory ma bbma i 170cm wzrostu tez bylo cholernie rozczarowany...

Moze jezdzisz autem w pozycji "sępa" lub jakto bylo w boracie "jakby Ci cygan laske robil" no offence wink.gif

> silniczki tez calkiem fajne.

Ja wiem czy takie fajne :/

Brak 1.6

Napisano

> Siedzielismy to mozemy... Kolega z ktory ma bbma i 170cm wzrostu tez

> bylo cholernie rozczarowany...

> Ja wiem czy takie fajne :/

> Brak 1.6

Będę na przegladzie w ASO to przy okazji oblukam Bravo i sie wypowiem, bo az nie chce mi sie wierzyć, że mało miejsca z przodu.

Kolega dzisiaj był w salonie i był zachwycony nowym Bravo. Jeździ Astrą III

Napisano

> Jaka cena podstawowa ???

56k PLN bodajże. Miał sporo dodatków, takich jak alu 16", lakier perłowy, skóra na kierownicy i drążku.

Napisano

> 56k PLN bodajże. Miał sporo dodatków, takich jak alu 16", lakier

> perłowy, skóra na kierownicy i drążku.

Chyba dynamic

Napisano

Czyli to bylo auto z placu ,salonu ???

Napisano

a USB miał?? zlosnik.gif

Napisano

> a USB miał??

OT

to ma tyko ,kia,espace i SKODA ROOMSTER 270751858-jezyk.gif

Napisano

> OT

> to ma tyko ,kia,espace i SKODA ROOMSTER

ok.gif myślałem że może w Bravo też zamontowali wink.gif

Napisano

> myślałem że może w Bravo też zamontowali

a jednak!!!

Blue&Me: system głośnomówiący z technologią Bluetooth, przyciskami sterowania w kole kierownicy, zestaw wskaźników z wyświetlaczem wielofunkcyjnym, odtwarzacz MP3 z portem USB i funkcją głosowego odczytu wiadomości SMS z językiem polskim

Napisano

> a jednak!!!

> Blue&Me: system głośnomówiący z technologią Bluetooth,

> przyciskami sterowania w kole kierownicy, zestaw wskaźników z

> wyświetlaczem wielofunkcyjnym, odtwarzacz MP3 z portem USB i

> funkcją głosowego odczytu wiadomości SMS z językiem polskim

no proszę claps.gifok.gif

Napisano

> no proszę

daja jeszcze gwarancje na 3 lata...

TYLKO CZEMU TAM JEST TAK CIASNO!?!

Napisano

> daja jeszcze gwarancje na 3 lata...

> TYLKO CZEMU TAM JEST TAK CIASNO!?!

A trzeba było prochy żreć? hehe.gif

Napisano

> czyli nie jest gorszy od...

Biorąc pod uwagę, że ma gwarancję na 1 000 000 km, to nawet... ;-D

Napisano

> Dlaczego? Ja dostałem 11% na zamówienie w fabryce

też na bravo?

Napisano

> Czyli to bylo auto z placu ,salonu ???

Salonu.

Napisano

> też na bravo?

na stilo 3 lata temu, wiec dlaczego na bravo mieli by nie dawać?. Ceny cennikowe fiata są wyśrubowane.

Napisano

Byłem i ja dzis w salonie wink.gif

Na zielonym dywaniku stala wersja za 72k PLN... czarny lakier, alufelgi 17" w dwoch odcieniach [rewelacja] z niskim profilem opon. Zanim wsiadlem - dlugo go ogladalem... stylistyka tego samochodu niezaprzeczalnie dzielem jest Wlochow. Perfekcyjna. Idealna.

Wnetrze. Wygodny fotel. Rewelacyjny kokpit. Dobry dobor materialow. Czerwona nitka przeszyta skorzana kierownica... ale... szkoda, ze FIAT zrezygnowal z zegarow startujacych od pionu jak w Alfach Romeo. Miejsca pod dostatkiem [175cm wzostu mam].

Rzut oka w wyposazenie...

Podstawowa wersja to golas. Kiepsko... ale z drugiej strony polski rynek jest na tyle specyficzny, ze ludzie z checia by bogatsza wersje ogolocili ze wszystkiego, zeby bylo jeszcze taniej. Ford Focus tez podstawowo wypuszczany goło... uznajmy, ze to tak z racji przynaleznosci do krajow trzeciego swiata, wyciagnieta dlon w strone Polski przez koncern 270751858-jezyk.gifwink.gif

Ale juz Dynamic 1.4 T-Jet za 66k PLN... kuszaca propozycja.

W tej cenie zaden inny kompakt nie daje wiecej.

Jedno mnie zdziwilo... bylem sam w salonie, nie liczac pracownikow.

Zamowien jednak juz kilka zlozono, wersja wystawiana juz tez sprzedana... ja wroze kolejny sukces dla koncernu z Turynu.

A w drugiej polowie roku najpierw 500, a pozniej Linea...

Viva la Italia!

Napisano

> Biorąc pod uwagę, że ma gwarancję na 1 000 000 km, to nawet... ;-D

Milion lepiej brzmi niż bez limitu przebiegu.

Napisano

> stylistyka tego

> samochodu niezaprzeczalnie dzielem jest Wlochow. Perfekcyjna.

litości, już to 25 raz czytam zlosnik.gif AFAIK to auto projektował Frank Stephenson, a on raczej Włochem nie jest zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> na stilo 3 lata temu, wiec dlaczego na bravo mieli by nie dawać?.

> Ceny cennikowe fiata są wyśrubowane.

ale stilo było od zawsze niechodliwym towarem...

a tutaj ponoć 1000 osób w ciemno zamówiło go

Napisano

> ale stilo było od zawsze niechodliwym towarem...

> a tutaj ponoć 1000 osób w ciemno zamówiło go

Ze stilo na początku też tak było...

Przypomnę, że to taki włoski golf miał być, bez wersji golec i w ogóle, aż skończyło się na wersjach zubożonych z mocarnym 1,2 16v...

Napisano

> ale stilo było od zawsze niechodliwym towarem...

> a tutaj ponoć 1000 osób w ciemno zamówiło go

wszystko zależy od dilera. Jak sie dogadasz to dostaniesz po znajomosci. Nie wiem jak jest teraz bo sie nie interesowałem, ale mają znizki dla określonych grup. Ja załapałem sie na VIPa. - 11%

Napisano

> Ze stilo na początku też tak było...

> Przypomnę, że to taki włoski golf miał być, bez wersji golec i w

> ogóle, aż skończyło się na wersjach zubożonych z mocarnym 1,2

> 16v...

Tak jest tylko fiat miał " mocarne" silniki w tej klasie zlosnik2.gif. Stilo weszło na rynek falstartem. Z bravo tego nie chcieli powtórzyć

Napisano

> Tak jest tylko fiat miał " mocarne" silniki w tej klasie .

W astrze G był też 1,2 16v i to nawet 75 KM...

Ale tam był od początku, a nie dopiero jak się sprzedaż klapą okazała...

> Stilo

> weszło na rynek falstartem. Z bravo tego nie chcieli powtórzyć

Pożyjemy-zobaczymy.

Napisano

> też na bravo?

Ja mam ofertę ok 14 % taniej na 1.9 150km MJ Dynamic już zrobioną, także można się targować. CO innego że na pewno w tym roku go nie kupię, a w przyszłym - jak najbardziej wezmę pod uwagę ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.