Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marea jakie to auto ???

Featured Replies

Napisano

Na początku witam wszystkich uzytkowników końcika. Ja tak po sasiedzku. Od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem zmiany auta i wybór chyba padnie na Fiata Marea chociaz jescze mysle nad Brawą. Mozecie powiedziec mi Cos o tym pierwszym jaki silnik byscie polecili na co zwrócic uwage przy zakupie. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Napisano

MAREA jak kazda kobieta jak sie o nią dba i spełnia zachcianki potrafi byc wdzięczna

Napisano
  • Autor

A powiedzcie mi czy auto to jest podatne na rdze. Na chwile obecna mam Fiata Uno i walcze z nia zaciecie czy powiedzienie ze fiatoska blacha jest do d....y sprawdza sie w tym aucie ???

Napisano

> A powiedzcie mi czy auto to jest podatne na rdze. Na chwile obecna

> mam Fiata Uno i walcze z nia zaciecie czy powiedzienie ze

> fiatoska blacha jest do d....y sprawdza sie w tym aucie ?

Jeśli nie była naprawiana lub została naprawiona porządnie to nie powinno być nigdzie rdzy.

Napisano

> fiatoska blacha jest do d....y sprawdza sie w tym aucie ???

Blacha - ocynk. Wytrzymały na rdzę jeżeli nie był bity.

Napisano

> fiatoska blacha jest do d....y sprawdza sie w tym aucie ???

BBM-y to auta ocynkowane , więc jak nie bite to nie maja prawa rdzewieć ok.gif

Napisano

> BBM-y to auta ocynkowane , więc jak nie bite to nie maja prawa

> rdzewieć

Teraz moja marea jest z tym ocynkiem wystawiona na próbe zlosnik.gif

Troche dawwno temu, z prawego przedniego błotnika na samym rogu czyli na środku wnęki oderwały się plasterki farby ... jak narazie widać że blacha jest zabrudzona, ale rdza nie łapie nic a nic!

Na wiosne chyba będe musiał z tym do lakiernika żeby to porządnie zrobił waytogo.gif

Napisano

Z gamą silników to nie ma za dużego wyboru - w porównaniu do B/B .Rekomendowany silnik do gazu - 1.8 zlosnik.gif ( takie opinie słyszałem od mechaników dokonujących kompletnych napraw silników)

Duże wygodne auto z lekka amerykańskim klimacikiem w przypadku najuboższych wersii z początku produkcji zlosnik.gif ( plastiki w takim brązowawo-szarawym kolorze) Exploatacja droższa niż w przypadku Uno

Napisano

> ...Rekomendowany silnik do gazu - 1.8 ( takie opinie słyszałem od

> mechaników dokonujących kompletnych napraw silników) ...

brawo.gif20.GIF

Napisano

Czy to oznacza, że częściej je naprawiają niż np 1,6. Jak dbasz o napęd rozrządu w 1,6 to nic tam nie trzeba naprawiać.

Napisano

Z góry

> dziękuje i pozdrawiam.

Co byśmy polecili? hmm.gif Każdy będzie chwalić swojego rumaka, więc...

ja bym polecił ci 1.9 JTD (wersja 105 czy 110 Km, to już nie ma znaczenia) - rewelacyjny stosunek mocy do spalania.

Rodzaj nadwozia - to tym bardziej zależy od Ciebie. Ja wybrałem sedana, choć z perspektywy czasu nawet 'ciężkie' w rysunku kombi coraz bardziej mi się podoba. ok.gif

Napisano
  • Autor

Exploatacja droższa niż w przypadku

> Uno

Z tego sobie zdaje sprawę ale coś kosztem czegos masa i gabaryty auta nieporuwnywalne z Uno komfort jazdu również. Mysle jescze tylko które auto wybrać Brava czy Marea. Chociaz w strone wiekszy gabarytów ciagnie mnie bardziej smile.gif

Napisano

mnie sie bardziej podoba marea, ale ja lubie rodzinne sedany cool.gif na pewno wiekszy komfort w stosunku do uno, jesli chodzi o koszty ekspolatacji to na towarzyskim jest watek o tym. mera calkiem fajnie wyglada, nwet niezle sie tym jezdzi, choc uklad kierowniczy zbyt mocno wspomagany, tylna kanapa dziwnie uksztaltowana-zbyt krotka i zbyt plasko, zssuwa sie z niej i nie mozna wsunac stop pod fotele-gdyby to wyeliminowac to komfort jazdy na tylnej kanapie podnioslby sie znaczaco. Za to przednie fotele sa bardzo wygodne, obszerne i z pelna regulacja. NAjlepiej to przejedz sie tymi samochodami smile.gif

Napisano

> Exploatacja droższa niż w przypadku

> Z tego sobie zdaje sprawę ale coś kosztem czegos masa i gabaryty auta

> nieporuwnywalne z Uno komfort jazdu również. Mysle jescze tylko

> które auto wybrać Brava czy Marea. Chociaz w strone wiekszy

> gabarytów ciagnie mnie bardziej

Maryśka sedan ma duży bagażnik waytogo.gif dzielona tylna kanapa daje jakieś ( nie jest to kombi i liftback) możliwości przewozu dłuższych rzeczy.Co do wspomagania to pozwole się nie zgodzić z przedmówcą.Wspomaganie jest idealne.Dzisiaj prowadząc szwagierkowego focusa nie tylko rączki mi się namęczyły od słabszego wspom, ale i mniej szlachetna część pleców od siedzeń zlosnik.gif

Napisano

Będąc dalej wierny firmie w ostatnim czasie zamieniłem Temperke na Marysie Weekendową i jestem zadowolony. Fakt że auto zakupiłem bardzo zaniedbane, ale za to dobrze wyposażone smile.gif Po zainwestowaniu w usuniecie usterk Marejka na drodze spisuje sie dzielnie yay.gif

Napisano

nie zauważyłem

a jaka Marysia Cię interesuje ?? M czy MW ??

i czy D czy Pb ??

Napisano

> nie zauważyłem

> a jaka Marysia Cię interesuje ?? M czy MW ??

> i czy D czy Pb ??

Kup MW mozna spac w wakacje i 270747800-sex.gifmulher.gif

Napisano

> Kup MW mozna spac w wakacje i

wiesz... ja już mam MW wink.gif

mi tego nie musisz mówić wink.gif

Napisano

> Mysle jescze tylko

> które auto wybrać Brava czy Marea. Chociaz w strone wiekszy

> gabarytów ciagnie mnie bardziej ...

Ja chciałem od zawsze Marea sedan ... a skończyło sie na Bravie przez żonę - podobno ładniejsza wink.gif

Szukałem oczywiście tylko JTD ok.gif

Napisano

A to juz zalezy, co kto lubi smile.gif JA gdy z Marejki przesiadlem sie na chwile-tak goscinnie-do megane coupe to myslalem, ze tam nie ma wspomagania, tak mi sie wydawalo, ale wlasciciel auta wyprowadzil mnie z bledu. Ja bym akurat wolal slabiej wspomagany uklad, ale jak juz mowielem-to w zaleznosci od gustow smile.gif

Napisano

> Ja chciałem od zawsze Marea sedan ... a skończyło sie na Bravie przez

> żonę - podobno ładniejsza

> Szukałem oczywiście tylko JTD

Ja żonie nic nie mówiłem jak kupowała odkurzacz.

Ja chciałem MW i też jej się podoba. Wchodzi dużo zakupów hehe.gif

Napisano
  • Autor

> nie zauważyłem

> a jaka Marysia Cię interesuje ?? M czy MW ??

> i czy D czy Pb ??

Tvardy jak zakupie to napewno MW chciałbym 1.8 w gazie , ale jak sie trafi jakiś ładny disel to tez nie bedzie problemu z wyborem smile.gif

Napisano

> Tvardy jak zakupie to napewno MW chciałbym 1.8 w gazie , ale jak sie

> trafi jakiś ładny disel to tez nie bedzie problemu z wyborem

Polecam MW mam też Bravę 1,8 ALE Marysią jest większy komfort jazdy obydwa autka w gazie Brava ma sekwencję jest zrywniejsza na gazie, ale komfort jazdy lepszy MARYSIĄ ok.gif

Napisano

> Polecam MW mam też Bravę 1,8 ALE Marysią jest większy komfort jazdy

> obydwa autka w gazie Brava ma sekwencję jest zrywniejsza na

> gazie, ale komfort jazdy lepszy MARYSIĄ

O dobrze mówi też kiedyś miałem Temperke w sedanie serce.gif kochane auto ale Mrejka w kombiku jest yay.gif

Napisano
  • Autor

> Polecam MW mam też Bravę 1,8 ALE Marysią jest większy komfort jazdy

> obydwa autka w gazie Brava ma sekwencję jest zrywniejsza na

> gazie, ale komfort jazdy lepszy MARYSIĄ

Dzieki inteligent3 smile.gif Coraz bardziej jestem przekonany do Maryski. Mimo ze jestem osobą młodą to wole wieksze, bardziej komfortowe auta tym bardziej ze jezdze sporo.

Napisano

> Mimo ze jestem osobą młodą to wole wieksze, bardziej komfortowe

> auta tym bardziej ze jezdze sporo.

Jezdze MW 1.6 z gazem (sekwencja), w tym roku zrobilem ok 60 tys. km. Oprocz rzeczy typowo eksploatacyjnych oraz niedomagan fiatowskich (klamki i inne pierdoly) to nie mam z nia problemow. Z tego co ja sie orientuje to silniki 1.6 naleza do jednych z najbardziej udanych benzyniakow do tych samochodow, ale trzeba przyznac ze czasami silnik jest troche za slaby na te auto - ale to kwestia jak kto lubi jezdzic. Ogolnie jestem zadowolony, autko smiga, troche europy tez juz zobaczylo. Jesli szukasz taniego, wygodnego samochodu z duzym bagaznikiem to polecam MW

Napisano

> Tvardy jak zakupie to napewno MW chciałbym 1.8 w gazie , ale jak sie

> trafi jakiś ładny disel to tez nie bedzie problemu z wyborem

problem polega na tym że trafić dobry model jest dość ciężko

Napisano

> MAREA jak kazda kobieta jak sie o nią dba i spełnia zachcianki

> potrafi byc wdzięczna

A Brava to nie "ona" tuk.gif

Napisano

> Ja żonie nic nie mówiłem jak kupowała odkurzacz.

dobre :-)

a wracając do meritum to Marea JTD jest fajniutka :-) Jak się na chwilę przesiadłem z bravo 1.6 to miałem wrażenie, że z przodu jest za duży ciężar, ale jak się przyzwyczaiłem to było spoko.

Teraz mam Lybrę, jeszcze cięższy silnik, ale tutaj tego jakoś nie czuć no i moc nie taka... :-)

Pozdrawia

Napisano

nie czarujmy się ale Marysia to duuuży samochód...

pakowanie bagaży na jakiś wyjazd to po prostu bajka smile.gif

i oczywiście wygoda i komfort w czasie jazdy swoją drogą...

Napisano

Jesteś z Opola, masz maree a ja Cie nie znam hmm.gif ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.