Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Connect Nav+ dookoła trawa zielona

Featured Replies

Napisano

Kupiłem auto bez płytki z mapą (CN+ v9.8), ale ściągnąłem z netu wersję 2004/5, włożyłem CD, coś poklikałem i pokazała się mapa, ze strzałką w pobliżu ronda w Wawie.

Pobawiłem się jeszcze i od tamtej pory mapka zniknęła - jakbym na jakiś zielonych polach był.

Zepsułem tą zabawkę czy co? Jak jadę współrzędne się zmieniają, kierunek na kompasie też. Tylko liczby satelit nie ma i jakieś wartości po nimi. Miasta i ulice wyszukuje.

Ktoś ma jakieś pomysły?

Napisano
  • Autor

> A plytke masz caly czas w srodku czy wyjales?

Jak uruchomię bez płytki to krzyczy by ją włożyć. Wtedy tylko kompas się wyświetla, bez zieleni. W tej chwili mam wyjętą.

Napisano

który rok tej płytki? 2006 jest do wyrzucenia. 2007 i 2008 są super waytogo.gif zapytaj kolegę marekkoc, powinien pomóc ok.gif

Napisano
  • Autor

> który rok tej płytki? 2006 jest do wyrzucenia. 2007 i 2008 są super

> zapytaj kolegę marekkoc, powinien pomóc

Mapa jest stara: 2004/5. Muszę poszukać nowszej - może pomoże.

Napisano

> Mapa jest stara: 2004/5. Muszę poszukać nowszej - może pomoże.

pomoże zdecydowanie. 2007/2008 to minimum. W sprawie mapy może też pomóc kolega marekkoc, taki nasz guru w sprawach CN+ grinser006.gifwaytogo.gif

Napisano

> pomoże zdecydowanie. 2007/2008 to minimum. W sprawie mapy może też

> pomóc kolega marekkoc, taki nasz guru w sprawach CN+

Ja szukam już 2007/2008 od pół roku i nic nie mogę znaleźć.

Jakby ktoś miał jakieś namiary to plizz niech poda.

Pzdr.

Napisano

> Ja szukam już 2007/2008 od pół roku i nic nie mogę znaleźć.

> Jakby ktoś miał jakieś namiary to plizz niech poda.

> Pzdr.

jeju ludzie. Ileż można. czy uważacie że ja tu robię darmową reklamę kolegi marekkoc? On się tym zajmuje, ma napewno. Wpisz do szukajki marekkoc, coś wyskoczy i wyślij wiadomość na maila. niewiem.gif

Napisano

> jeju ludzie. Ileż można. czy uważacie że ja tu robię darmową reklamę

> kolegi marekkoc? On się tym zajmuje, ma napewno. Wpisz do

> szukajki marekkoc, coś wyskoczy i wyślij wiadomość na maila.

dziekuje za darmową reklame i pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> dziekuje za darmową reklame i pozdrawiam

Dzięki za płytkę, ale nadal mam trawę w centrum wawy.

Czy aby ikonka anteny satelitarnej nie powinna się świecić na niebiesko tak jak telefonu? U mnie jest szara.

I czy powinna być jakaś wartość w polu "liczba satelitów"? U mnie "--"

Może GPS się zepsuł? Ale współrzędnie mi wyświetla.. O co tu chodzi confused.gif

Napisano

> Może GPS się zepsuł? Ale współrzędnie mi wyświetla.. O co tu chodzi

witam

antena ma swiecic na zielono

wtedy lapie satelity jesli nie swieci nie ma satelit i jestes w polu.

masz uzkodzona antene lub radyjko

sprawdzic najlepiej wkladajac inna antene przenosna w wawie za 40zł kupisz wszedzie

Napisano

> witam

> antena ma swiecic na zielono

Tak tylko jestem ciekawy....

Czy bez sygnału z satelit układ generuje "przesuwanie się strzałki na podstawie przejechanych kilometrów i kompasu ?

Napisano
  • Autor

> Tak tylko jestem ciekawy....

> Czy bez sygnału z satelit układ generuje "przesuwanie się strzałki

> na podstawie przejechanych kilometrów i kompasu ?

U mnie strzałka się przesuwa, kompas się przekręca, współrzędne się zmieniają.

Napisano

> U mnie strzałka się przesuwa, kompas się przekręca, współrzędne się

> zmieniają.

Więc jednak działa.... tylo,że nie jest dokładny i po kilkunastu kilometrach lądujesz w lesie wink.gif

Problem z anteną

Napisano

> Ja szukam już 2007/2008 od pół roku i nic nie mogę znaleźć.

> Jakby ktoś miał jakieś namiary to plizz niech poda.

> Pzdr.

Witam. Spróbuj zadzwonić pod nr tel.607 607 300-Joy Audio.Mają mapy Polski. ok.gif

Napisano
  • Autor

> sprawdzic najlepiej wkladajac inna antene przenosna

W weekend próbowałem wyjąć całą tą nawigację, ale nie udało mi się. Na rysunku było aby w 2 otwory przy CD włożyć ośmio-centymetrowy kawałek drutu a wtedy da się wysunąć. Nic z tego. Ani drgnęło. Wcisnąłem pręt do końca, próbowałem ciągnąć za plastikowe brzegi nawigacji ale w końcu dałem sobie spokój. Wolałem nie połamać obudowy.

W jaki sposób ją wyciągacie?

Napisano

>W jaki sposób ją wyciągacie?

Ja dorobiłem sobie takie wyciągaki w kształcie litery L dł ok 13 cm (o ile dobrze pamiętam )przegwintowałem końce tych wyciągaków chyba M4 na dł ok 4 cm i wkęcam je do momentu zluzowania navi (,bo wkręcając je naciska się takie zaczepy w środku navi ) i wyciągam i tyle waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> i wkęcam je do momentu zluzowania navi

Aha. Czyli jakiś dodatkowych, ukrytych trzymaczy tam nie ma. Tylko te dwie dziury z zaczepem na końcu.

W takim razie włożę w to trochę więcej siły piesc.gif

Napisano

> Witam. Spróbuj zadzwonić pod nr tel.607 607 300-Joy Audio.Mają

> mapy Polski.

u mnie sie zaopatruja jaka ta polska mala

Napisano

>W takim razie włożę w to trochę więcej siły

Nie siły tylko delikatności i precyzji grinser006.gif

Tak navi wychodzi po naciśnięciu tych 2 wew. zaczepów

Najlepiej to zrobić wkręcając tam jednak coś gwintowanego bo te zaczepy są dość mocne

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam. Czy ktoś z koleżanek i kolegów ma spolszczenie do nav+/Stilo/? Czy trzeba zamienić język w systemie? bow.gifProszę o podpowiedź czy jest już dostępna wersja 9.9. Z góry dziękuję.

Napisano

> Witam. Czy ktoś z koleżanek i kolegów ma spolszczenie do

nav+/Stilo/?

Nie no.gif

> Czy trzeba zamienić język w systemie?

Proszę o podpowiedź czy

> jest już dostępna wersja 9.9. Z góry dziękuję.

Tak zagadaj na priv do marekkoc ok.gif

Napisano

> Witam. Czy ktoś z koleżanek i kolegów ma spolszczenie do nav+/Stilo/?

nie ma spolszczenia icon_rolleyes.gif

> jest już dostępna wersja 9.9. Z góry dziękuję.

tak jak mar_co pisze, do kolegi marekkoc z pytaniem, ale z tego co się dowiadywałem, to najnowsze to 9.8 niewiem.gif

Napisano

, ale z tego co

> się dowiadywałem, to najnowsze to 9.8

raczej 9.9

Napisano

> , ale z tego co

> raczej 9.9

kiedy wyszła? hmm.gif

Napisano

czy oprogramowanie wprowadza jakieś istotne zmiany w odniesieniu do 9.8, np. to, że nareszcie pamięta piosenkę, którą ustawiłem, zanim wyłączyłem CN? niewiem.gif

Napisano

> czy oprogramowanie wprowadza jakieś istotne zmiany w odniesieniu do

> 9.8, np. to, że nareszcie pamięta piosenkę, którą ustawiłem,

> zanim wyłączyłem CN?

nie

• 2 tygodnie później...
Napisano

nie wiem jakie byly poprzednie wersje.. ale mam mape 2008/2009 i niestety - nie ma numerow ulic.. dziwne to troche.. ale z adresami generalnie sie nie gubi.. wiec jest niby ok..

Napisano

> nie wiem jakie byly poprzednie wersje.. ale mam mape 2008/2009 i

> niestety - nie ma numerow ulic.. dziwne to troche.. ale z

> adresami generalnie sie nie gubi.. wiec jest niby ok..

No właśnie też to zauważyłem ,że z numerami to sobie kiepsko radzi , w moim przypadku ulicę X o jednej nazwie przecina droga Y,jadąc tą drogą(Y) na skrzyżowaniu tych dróg jadąc w lewo w drogę X mamy numery od 1-10 . Zaznaczając np .nr 2 na drodze X i dojeżdżając do skrzyżowania navi każe jechać w prawo smile.gif i zaznaczając czym większy numer ,co prawda ciągle w prawo navi pokazuje inną odległość od skrzyżowania ,czyli jednak coś rozpoznaje.Myślę że to jednak jeszcze niedopracowane całkowicie mapy

Napisano

prawdę mówiąc nie zauważyłem tego problemu hmm.gif do mnie nawet pokazuje wew. dróżkę dojazdową, co mnie pozytywnie zaskoczyło niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Nie siły tylko delikatności i precyzji

Dzisiaj w końcu wyjąłem CN+, podpiąłem nową antenę i działa! smile.gif

Na przyszłość może warto zapisać, że:

Jeśli na wyświetlaczu nawigacji nie świeci się antena satelitarna na zielono to znaczy, że antena GPS jest do wymiany.

- do wyjęcia nawigacji najlepiej kupić specjalne klucze (druty) bo moje, własnej roboty były trochę za cienkie - odblokowywały zaczepy ale nie do końca. Mogą być do Blaupunkta (5-10zł).

- antena GPS jest dowolna ale z kwadratowym złączem HRS GT5 (30-40zł)

- złącze do anteny jest szare, po stronie kierowcy. Drugie kwadratowe po przeciwnej stronie, zielone jest od GSM).

- antenkę wpiąć, położyć pod szybą i poczekać minutę - ikonka powinna zmienić kolor na zielony.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Napisano

> - złącze do anteny jest szare, po stronie kierowcy. Drugie kwadratowe

> po przeciwnej stronie, zielone jest od GSM).

To znaczy że przewód GPS jest położony lewą stroną "poddasza", a GSM z radiem prawą?

Napisano

> Dzisiaj w końcu wyjąłem CN+, podpiąłem nową antenę i działa!

<.................................................>

witam

miesiac temu juz ci pisalem o tym

Napisano
  • Autor

> witam

> miesiac temu juz ci pisalem o tym

Ale dopiero dzisiaj miałem trzy niezbędne rzeczy: antenę, klucz i trochę czasu. Wcześniej zawsze mi czegoś brakowało wink.gif

Napisano
  • Autor

> To znaczy że przewód GPS jest położony lewą stroną "poddasza", a GSM

> z radiem prawą?

Wg mnie oba lecą jedną stroną, ale którą to trzeba by podsufitkę z tyłu odchylić (stawiam na stronę pasażera).

• 2 lata później...
Napisano

Quote:

> Dzisiaj w końcu wyjąłem CN+, podpiąłem nową antenę i działa!

> Na przyszłość może warto zapisać, że:

> Jeśli na wyświetlaczu nawigacji nie świeci się antena satelitarna na zielono to znaczy, że antena

> GPS jest do wymiany.

> - do wyjęcia nawigacji najlepiej kupić specjalne klucze (druty) bo moje, własnej roboty były trochę

> za cienkie - odblokowywały zaczepy ale nie do końca. Mogą być do Blaupunkta (5-10zł).

> - antena GPS jest dowolna ale z kwadratowym złączem HRS GT5 (30-40zł)

> - złącze do anteny jest szare, po stronie kierowcy. Drugie kwadratowe po przeciwnej stronie,

> zielone jest od GSM).

> - antenkę wpiąć, położyć pod szybą i poczekać minutę - ikonka powinna zmienić kolor na zielony.

> Dziękuję wszystkim za pomoc.

Mi niestety coś zdechło. Wyładowałem przez przypadek Akumulator. Po podłączeniu drugiego auta i wystartowaniu stilacza gps do teraz nie działa. Setelita ma kolor szary, nie widzi satelit. Trochę dziwna sprawa, bo anten gps jest zasilana z radia. W układzie teoretycznie nic złego się nie stało a tu taka padlina. Zrobiłem krótkie rozłączenie aku, ale nie pomogło. Zrobię może jutro dłuższe rozłączenie i zobaczę. Po akcji z aku, minęło już kilka dni więc to nie czas szukania satelit tylko jakieś wykrzaczenie.

Swoja drogą, ciekawe co tam mogło się wykrzaczyć. Cudów nie ma, działało-przestało działać. w ostateczności kupię antenę gps z allegro dla testu ale i tak nie daje mi to spokoju, co się stało.

może ktoś ma jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Napisano

> Quote:

> Mi niestety coś zdechło. Wyładowałem przez przypadek Akumulator. Po podłączeniu drugiego auta i

> wystartowaniu stilacza gps do teraz nie działa. Setelita ma kolor szary, nie widzi satelit.

> Trochę dziwna sprawa, bo anten gps jest zasilana z radia. W układzie teoretycznie nic złego

> się nie stało a tu taka padlina. Zrobiłem krótkie rozłączenie aku, ale nie pomogło. Zrobię

....

Przeczytałeś caly post? Antena GPS padła, zbieg okoliczności z aku.

Kup uniwersalną podepnij i się ciesz pamiętaj, nie podpinaj jej pod blachą (będzie gorzej działać) zostaje Ci tapicerka pod szybą.

Napisano

pytanie trochę z innej beczki, jest sens dokupić sobie takie navi? mapy są aktualne? można na tym oglądać filmy? czy lepiej kupić jakąś inna i się cieszyć?

Napisano

> pytanie trochę z innej beczki, jest sens dokupić sobie takie navi? mapy są aktualne? można na tym

> oglądać filmy? czy lepiej kupić jakąś inna i się cieszyć?

Plusy:

Wygląd

Sterowanie z kierownicy

Nie kradną

Telefon sterowny z koła kierownicy

Mapa dodatkowo strzałkowa na wyświetlaczu między zegarami (wer Abarth)

Dokładność map w PL wystarczająca

Dobrze gra z subem

Minusy.

Filmy nie (można przerobić - są manuale) - 256kolorów

Dostępność map w rozsądnej cenie

Chińskie zabawki mają dużo lepsze wykorzystanie - są na windowsie, możesz wgrać Automape i inne, możesz oglądać filmy, podłaczyc monitory itp ale większość (jak się orientowałem do 1000zł) ma bardzo słabą moc (średnio 4x40W) i "podobno nie gra" polecam znaleźć interesujący model i szukać opinii użytkowników na necie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.