Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Car 500 Głośność przy odpalaniu auta

Featured Replies

Napisano

Zaraz będzie że nie szukałem ,po prostu nie znalazłem .

Jak odpalam autko to zawsze jest za głośno i muszę ściszać ,jak ustawic optymalnie mój wybór i żeby tak zostało .Zawsze słucham cicho i tak gaszę auto,wsiadamy z żonka rano jadąc do pracy a tu łup łup-ty stary głupolu ścisz to - he he he screwy.giftak mi pokazuje ,a ja nie winny rotfl.gif

Napisano

CDR500 prawidłowo podłaczone pamięta ostatnie nastawy sprzed wyłaczenia, nawet odtwarza płytę od miejsca, w którym przerwało! Moje ryczy jak uszalałe tylko wtedy, jeśli odepnę akumulator i ponownie podłaczę... Mozna w tym radiu ustawić czułość zgłośniania podczas jazdy z coraz większą prędkością, ale nie słyszałem, żeby można było nastawić "głośność początkową" po właczeniu zasilania, może konieczna jest ingerencja we wsad pamięci radia, albo... prawidłowe podłaczenie. Pozdr.

Napisano
  • Autor

Głośność z prędkością mam ustawioną ,radio jest podłączone jak należy ,oryginał, .Ale przyszła mi myśl do głowy ,że to moze mieć związek z potencjometrem ,jakby trzeszczy jak sie dotknie ,ale nie pamięta nastawu choćby z kiery .I ciekawi mnie czy jest jakiś sposób na podłączenie pod to radio zmieniarki ,oczywiście po przeróbkach na studiio 24 nic nie ma ,wręcz opisane jest ,ze nie ma sterowania .

Po włamie do auta i utracie Alpine CDE xxxx oraz navi powróciłem do oryginału i przeprosiłem je .Nie chciałbym jednak montować kasety tylko dla tego ,że steruje zmieniarką,

Napisano

Mam podobnie z CAr400. Po właczeniu radia jest głośno i trzeba ściszać. Zagłębiałem temat i udało mi się ustalić, że można to ustawić TECHem

Napisano

> ciekawi mnie czy jest

> jakiś sposób na podłączenie pod to radio zmieniarki ,oczywiście

> po przeróbkach na studiio 24 nic nie ma ,wręcz opisane jest ,ze

> nie ma sterowania .

bo z tej serii tylko CAR600 miało sterowanie zmieniarką, o przeróbce CARa 500 nie słyszałem, trzeba by szperać po zagranicznych forach,

ew do Twojego CAR500 dorobić LINE IN i wpiąć jakiś odtwarzacz MP3 cool.gif

brat

Napisano

> ... można to ustawić TECHem

Była już na ten temat dyskusja. Tech nie jest potrzebny(?). Odpowiednią kombinacją klawiszy wprowadza się radyjko w stan serwisowy. Odnajduje się odpowiednia pozycję (a jest ich sporo) i zmienia się jej zawartość. Mnie się to jednak nie udało. A tej kombinacji klawiszy też nie pamiętam. Pozostaje szukajka.

Napisano

> ... że to moze mieć związek z potencjometrem

Jeżeli jest tak samo jak w CAR400, to tam nie ma potencjometru tylko przełącznik wielopozycyjny.

Napisano

> klik

Że brałem w tym udział to pamiętałem. Ale że to moje było - to już nie. No cóż - starość nie radość.

Napisano
  • Autor

A dziękuje obejdzie się ,radyjo juz jest dobre psiukłem w potencjometr takim specyfikiem i cacy ale pewnie nie na długo biglaugh.gif

Może ktoś jednak jest jak superturbodymomen i ma opracowane podłączenie zmieniary ? slinka.gif

UPS do kolegi poniżej :

bow.gif racja ,pomyliłem sięęę

Napisano

Tak tylko dla porzadku chcialem napisac, ze nie ma takich modeli jak car500 i car600, jest cdr500, i ccr600 smile.gif

Podrawiam

Napisano

> Tak tylko dla porzadku chcialem napisac, ze nie ma takich modeli jak

> car500 i car600, jest cdr500, i ccr600

true, olśniło mnie ...w nocy hahaha.gif

brat

Napisano

> true, olśniło mnie ...w nocy

> brat

spineyes.gif Dodajmy jeszcze, że produkowane są przez kilka firm, np:

- kasetowe Blaupunkt, Philips

- CD Delco, VDO

Napisano

Możesz udostępnić plik w inny sposób? Podany link jest nie do wykorzystania. Pozdr.

Napisano

> Możesz udostępnić plik w inny sposób? Podany link jest nie do

> wykorzystania. Pozdr.

Można go zapisać poprzez guzik Drukuj. Ale jeśli to również nie pomaga to wrzuciłem go do załącznika ok.gif

282975779-radio_controls.pdf

Napisano

Wg instrukcji w "menu parametrów" wchodzi się włączając radio przy wciśniętym przycisku "RDS" przez 5 sekund, aż do usłyszenia sygnału dźwiękowego (... switch "set on" while holding 'RDS' depressed for 5 sec. until bleep).

Następnie naciskamy krótko tyle razy "RDS" aż pojawi się odpowiedni numer parametru od P10 do P55 (push 'RDS' briefly to enter the first parameter P10 and all the next ones up to P55).

Zmieniamy parametr przyciskami "1", "2", "3" (With 'PRESETS 1', 'PRESET 2' and 'PRESET 3' you can change the digits of the parameter values).

Niby proste, tylko u mnie radio nie wchodzi w to menu - data na wyświetlaczu gaśnie i nic, cisza... Może mam coś grzebane przy radiu, albo źle zrozumiałem instrukcję, albo działa tylko z TID (mam MID), albo.... instrukcja jest do innej wersji radia (mam CDR500 VDO, ale są też Delco - gorsza wersja).

Może ktoś inny spróbuje, tylko nie bać się: wejść i wyjść, to nic się nie stanie!

PS. Już wiem dlaczego nie działa - instrukcja jest do CAR400 (co wynika z opisu klawiszy) albo DELCO CDR500 (bo tak piszą na ruskich forach), pogubiłem się, niestety...

Pozdr.

Napisano

Ja mam u siebie w corsie radio VDO CDR2005 (bebechy jak w CDR500) i nie ma żadnego menu serwisowego pod guzikiem RDS, także ta instrukcja dotyczy pewnie CAR400.

Napisano

Dodam tylko, że CAR400 był produkowany w dwóch różnych wersjach (inna elektronika) - z zwenątrz na szybko można rozróżnić po mocy wyjściowej i wielkości bezpiecznika -chyba 7,5A i 10A

Napisano

Działa u mnie w CAR400 Philips ok.gif

Napisano

> klik

A niech to dunder świśnie !

Jadąc kiedyś do pracy nudziłem się w korku i zacząłem eksperymentować z radyjkiem (CDR500) i udało mi się wejść w ten tryb tylko nie mogłem później tego powtórzyć ...

Dzięki azja!

A czy ktoś lepiej obeznany z elektroakustyką mógłby przybliżyć mi co oznaczają poszczególne nastawy ?

Szczególnie interesują mnie parametry P10-P27 i P51-P55 hmm.gif

Acha i P41-P45 rozumiem że to są progi przy jakich następuje zmiana natężenia dźwięku - tylko czemu one nie są ułożone po kolei screwy.gif

pzdr!

Napisano

> zacząłem eksperymentować

> z radyjkiem (CDR500)

A jakie masz? Delco, czy Siemens VDO? Pozdr.

Napisano

> A jakie masz? Delco, czy Siemens VDO? Pozdr.

Nie powiem Ci na 100% ale wychodzi na to że Delco.

VDO ma poziome przyciski w lewym górnym rogu

ja mam dwa pionowe przyciski chowane (wciskane i wyciskane) , do basu i sopranu więc wygląda że to Delco

Wiesz coś bliżej o tych ustawieniach ?

pzdr!

Napisano

Siemens VDO ma guzik oznaczony "CD", Delco nie ma. Poza tym są napisy: "Delco" lub "Siemens VDO". Masz taki guzik (CD)? Pozdr.

Napisano

> Siemens VDO ma guzik oznaczony "CD", Delco nie ma. Poza tym są

> napisy: "Delco" lub "Siemens VDO". Masz taki guzik (CD)? Pozdr.

Nie mam guzika CD po lewej, mam guzik << (w pionie) do przełączania między radyjkiem i cd oraz do wysuwu płyt

Napisano

Delco:

cdr500.jpg

VDO:

vdo_cdr500.jpg

VDO Siemens:

vdocdr500.jpg

Napisano

@master22221 czyli tak jak opisywałem Delco

Macie informacje nt ustawień P10-P27 i P51-P55 czego one dotyczą? Nie chcę tego klepać w ciemno

• 3 tygodnie później...
Napisano

ASO nic nie chciało mi powiedzieć nt tych ustawień, jedyne co mogłem od nich zakupić w temacie radia to instrukcja obsługi za 16pln.

Na pytanie o tryb serwisowy i jakieś materiały na ten temat pracownik tylko się uśmiechnął mówiąc że może i w serwisie coś mają takiego...

Napisano

> Na pytanie o tryb serwisowy i jakieś materiały na ten temat pracownik

> tylko się uśmiechnął mówiąc że może i w serwisie coś mają

> takiego...

...i w ten oto sposób ukrył swą niewiedzę zlosnik.gif

Napisano

> ...i w ten oto sposób ukrył swą niewiedzę

dokładnie, 1% tych speców może zna tryb serwisowy, reszta to sami wymieniacze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.