Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

47. Baśka Warszawska

Featured Replies

Napisano

Tydzień do imprezy, nikt nic nie mówi, cisza jak makiem zasiał, a tu fajne rzeczy mogą się dziać... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Jest parę fajnych zgłoszeń, co prawda tylko dwa WRCe, z czego jedno Kuzajowe sick.gif, ale myslę, że i tak będzie na co popatrzeć - zresztą jak co roku... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Ja w szczególności przypatrzę się załogą z Radomia - Aleksowi Zawadzie i Mariuszowi Nowocieniowi. Pierwszy, 17 latek, utytułowany kartingowiec napalony na rajdy jak Arab na kurs pilotażu, a drugi o mało co w tamtym roku nie wygrał PPZM poczciwym Pugiem 306... smile.gifsmile.gifsmile.gif Aleks w nowo przygotowanym TypeR, a Mariusz w koperowej Imprezie... smile.gifsmile.gifsmile.gif

A Wy jak tam, wybieracie się??... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Ekipa KJSowo-Autokacikowa na pewno będzie w komplecie i będzie głośno.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

PS. Proszę machać, krzyczeć, cokolwiek jak na trasie zobaczycie biało-niebieskiego malucha... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wybieram się

Patrz Pan, nie spodziewałem się... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Patrz Pan, nie spodziewałem się...

jak dobrze pójdzie to literką znów pojeżdżę... tylko, że znów przez to rajdu nie obejrzę hehe.gif

Napisano

Niestety si enie wybieram, a dzis na testach Kuzaja i Sołowowa byłem, oto fotki:

klik

Napisano
  • Autor

> Niestety si enie wybieram, a dzis na testach Kuzaja i Sołowowa byłem,

> oto fotki:

> klik

To już chyba drugie testy Kuzaja do Barbórki tą Fabią... hmm.gif

Napisano

panie beze mnie barbórka by się nie odbyła. juz wyciągnąłem z piwnicy największą drabinę i śmigam na oesy zeby.GIF

jak tylko bedziecie przejezdzac to będe kibicować z całych sił, może na service do was wpadne smile.gif

p.s ja też kibicuje załogom z olsztyna, oraz z OKR'u drive.gif

Napisano

> Niestety si enie wybieram, a dzis na testach Kuzaja i Sołowowa byłem,

> oto fotki:

> klik

a co oni się razem ustawili na te testy?

p.s gdzie to było? fajne miejsce na jakiegos kręciołka kajotesowego....

Napisano

> a co oni się razem ustawili na te testy?

> p.s gdzie to było? fajne miejsce na jakiegos kręciołka

> kajotesowego....

W Krk, w miejscu, gdzie kreciolki sa dosc czesto wink.gif

Straszny wyryp tam jest oslabiony.gif

Napisano

Też jak co roku chce być cool.gif20.GIF

Napisano

> To już chyba drugie testy Kuzaja do Barbórki tą Fabią...

tydzień temu z Rutą testował.

Napisano

> W Krk, w miejscu, gdzie kreciolki sa dosc czesto

> Straszny wyryp tam jest

miejscówka

Napisano

Oczywiście będę. Podobnie jak wszędzie tam gdzie pojawiają się Citroeny C2-R2 MAX. Wprawdzie Barbórka nie jest wliczana do CRT, ale i tak coś trzeba będzie po rajdzie naskrobać.

Napisano

> miejscówka

Ale ja wiem, gdzie to jest 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Oczywiście będę. Podobnie jak wszędzie tam gdzie pojawiają się

> Citroeny C2-R2 MAX. Wprawdzie Barbórka nie jest wliczana do CRT,

> ale i tak coś trzeba będzie po rajdzie naskrobać.

jestes jakos związany z ekipą citroena?

Napisano

> jestes jakos związany z ekipą citroena?

Nie da się ukryć.

Napisano
  • Autor

> Nie da się ukryć.

I czego się kryje??... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Jeden z ciekawszych cykli pucharowych a Ty się kryjesz... smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

> Ale ja wiem, gdzie to jest

Że Ty wiesz to ja tez wiem zlosnik.gif dla potomności dałem zlosnik.gif

Napisano

A ja się wybieram po raz pierwszy i proszę w związku z tym o małą pomoc.

1.Jak tam jest z parkingami? Jest dosyć miejsc do zaparkowania auta w pobliżu oesów czy może być z tym problem?

2. Korki są na mieście czy w miarę płynnie się jeździ? Ile czasu tak plus minus zajmują przejazdy z oesu na oes? Z Cytadeli na Żerań pół godziny wystarczy czy może to potrwać dłużej? I ile czasu przed startem pierwszej załogi trzeba by już być na trasie żeby mieć jakąś w miarę fajną miejscówkę?

Tak w ogóle to chcemy zobaczyć Cytadelę I, Żerań II i Bemowo duet. A jak sie nam spodoba to może jeszcze na tą jakąś Karową się z nudów przejedziemy devil.gif

Napisano

> A ja się wybieram po raz pierwszy i proszę w związku z tym o małą

> pomoc.

> 1.Jak tam jest z parkingami? Jest dosyć miejsc do zaparkowania auta w

> pobliżu oesów czy może być z tym problem?

Na Bemowie można znaleźć miejsca na parkingu marketu, ale generalnie może być problem. Na pozostałych oesach widzę raczej większe problemy z parkowaniem, że o Karowej nie wspomnę (chyba, że ktoś przyjedzie z 2h przed startem zlosnik.gif )

> 2. Korki są na mieście czy w miarę płynnie się jeździ? Ile czasu tak

> plus minus zajmują przejazdy z oesu na oes? Z Cytadeli na Żerań

> pół godziny wystarczy czy może to potrwać dłużej?

Raczej krócej...ogólnie w sobotę korki są raczej małe

> Tak w ogóle to chcemy zobaczyć Cytadelę I, Żerań II i Bemowo duet.

Bemowo IMO jest mało ciekawe icon_rolleyes.gif Jakbym miał zrobić własną klasyfikację tych oesów bazując na tym co już w poprzednich latach widziałem to:

1. Karowa (atmosfera itd, chociaż ostatnio trochę pijanych debili było sick.gif)

2. Cytadela i Żerań (chociaż jest na nim o wiele więcej miejscówek niż na Cytadeli)

3. Bemowo

A

> jak sie nam spodoba to może jeszcze na tą jakąś Karową się z

> nudów przejedziemy

Karowa to kwintesencja tego "wydarzenia towarzysko-sportowego" zlosnik.gif

To tyle z moich opinii

Napisano

> A ja się wybieram po raz pierwszy i proszę w związku z tym o małą

> pomoc.

> 1.Jak tam jest z parkingami? Jest dosyć miejsc do zaparkowania auta w

> pobliżu oesów czy może być z tym problem?

Na karową to parkujesz pod Teatrem i spacerek, Na Żeraniu tez parkujesz przy głownej i spacerkiem na odcinek..

Co do Cytadeli, to nie idź tam, bo o ile odcinek jest najfajniejszy ze wszsytkich, to miejsca wyznaczone do oglądania są tak beznadziejen,z e tylko sie nawsicekaszi nic ciekawego nie zobaczysz... lepiej obejrzeć dwa Żeranie i szybko sie przemieścić na Bemowo Duet zoabczyć końcówke..a jak nie to po Żeraniu obiadek i na Karową...

> 2. Korki są na mieście czy w miarę płynnie się jeździ? Ile czasu tak

> plus minus zajmują przejazdy z oesu na oes? Z Cytadeli na Żerań

> pół godziny wystarczy czy może to potrwać dłużej?

Pomiędzy Żeraniem a Cytadelą korków nei ma, ale dojazd na Bemowo to masakra... wiec lepiej objechac tyłem, koło ali Legii, bo Powstańców i Powązkowska stoją całe...

I ile czasu

> przed startem pierwszej załogi trzeba by już być na trasie żeby

> mieć jakąś w miarę fajną miejscówkę?

Wystarczy ze bedziesz o godzinei startu do odcinka..i tak większosć nie oglada całej stawki, tylko przyjeżdza na ostatnie 50 załóg, wiec warto byc od początku, pokibicować zerówkom..wtedy napewno bedziesz miał dobre miejsca, bo tłum sie zwali na sotanie kilkanaście 4ropędów...

Napisano

Ja byłem na żeraniu i cytadeli i z tego co tez patrzyłem to obok karowej 2 najciekawsze oes-y cool.gif

Napisano

JA będę smile.gif Jak zawsze zresztą byłem (chyba już 8my rok). Tym razem w strefie serwisowej będę się obijał a potem na Karową wink.gif

Napisano

> Czy gdzieś w TV będzie transmisja?

no też jestem ciekaw bo miałem jechać a jestem chory sick.gif

jakoś od 18 ma być na warszawskim kanale transmisja ne bieżąco z karowej?

z innych oes-ów nie wiem icon_rolleyes.gif

Napisano

To w takim razie zasiadam o 18:00 przed TV. Też jestem chory więc dobre i to.

Napisano

> To w takim razie zasiadam o 08:00 przed TV. Też jestem chory więc

> dobre i to.

o 18 na TVP Sport

Napisano

> i na sport.tvp.pl

a czy widać już tam coś? Czy tylko u mnie nie działa? crazy.gif

Napisano

> a czy widać już tam coś? Czy tylko u mnie nie działa?

U mnie też nie działa sick.gif

EDIT: Jest na TVP Warszawa, tylko się później zaczeło yay.gif

Napisano

> a czy widać już tam coś? Czy tylko u mnie nie działa?

leci wlasnie na TVP Sport i na TVP1 HD ok.gif

Napisano

...ale najbardziej podobał mi się przejazd Kajto waytogo.gif

Ps. Mina Szaranowicza po wyjściu z samochodu Schwarz-a - bezcenna rotfl.gif

Napisano

> ...ale najbardziej podobał mi się przejazd Kajto

A Qbczyki już jechali?

EDIT oj pokićkało mi się, chyba...

Zdaje się Oni tylko Barbórkę a nie Karową mieli jechać?

Napisano

> A Qbczyki już jechali?

> EDIT oj pokićkało mi się, chyba...

> Zdaje się Oni tylko Barbórkę a nie Karową mieli jechać?

a nie wiem, za późno włączyłem spineyes.gif

Napisano

> a nie wiem, za późno włączyłem

Widziałem całą transmisję - chyba się skończyła, bo na tvp 3 łódź leci inny program...

No i ich nie było...

Napisano

Teraz czekamy na fotki food.gif

Napisano

> ...ale najbardziej podobał mi się przejazd Kajto

Na żywo to dopiero wyglądało świetnie food.gif Szacunek dla niego, bo odpuścił dobre, czwarte miejsce. No a Kuchar zmiażdżył rywali, w pełni wykorzystując do tego przewagę sprzętową

Napisano

> Na żywo to dopiero wyglądało świetnie Szacunek dla niego, bo

> odpuścił dobre, czwarte miejsce. No a Kuchar zmiażdżył rywali,

> w pełni wykorzystując do tego przewagę sprzętową

Domyślam się i zazdraszczam, w przyszłym roku na pewno się wybiorę waytogo.gif

Qhr z tego co widziałem jechał zachowawczo, tak na 80% bo i chciał dojechac a i auta jak sam mówił nie ogarnął do końca co nie zmienia faktu że WuRCem zmiażdżył konkurencję. Szkoda że co raz to rzadziej widac u nas takie potworki frown.gif

Napisano

no Kuba widziałem was, rewelacyjnie to wyglądało. wasz malczan to niezły zbój, bo szedł jak dziki. stałem na spadaniu z mostku na Bemowie to całkiem ładnie to ogarnęliście podobnie jak ten zakręcony szutrowy odcinek gdzie były też boki. super, super !

dałem trochę ciała bo jak wchodziłem na bemowo to widfizałem ze stały malczany i cc'sy w kolejce do pkc'a, ale kurna cos mi sie pomyliło i myślałem za macie biało czerwonego malucha, a nie biało niebieskiego, i stwierdziłem ze was nie ma na starcie. pogadałem chwile z Moniką Luberadzką z puga i nie chciałem się już z drabiną na plecach przeciskać miedzy rajdówkami.

co do samego rajdu to było super. Żerań super, wąski, techniczny, trochę syfu, tak ma byc. cytadela miażdżyła nawrotem koło bramy wejściowej. taaaaaakie boki ze szok.

no i karowa na koniec. tu rewelacja. zająłem swoje strategiczne miejsce z widokiem z beczkę i podjazd pod góre i wszystko miałem jak na dłoni. fajne były pokazy rożnych starych i nowych samochodzików (astra 4, audi r8 v10, itp)

a co do samych przejazdów:

kuchar absolutny mistrz, widać ze poradził sobie z wurcem, w przeciwieństwie do kuzaja, który jechał jakoś tak mało płynnie.

bufier jak zawsze, może mało widowiskowo ale piekielnie szybko.

Zadzwił mnie Chmielewski kory małym c2 wywalił taki czas ze szok. brava dla kajta za pokaz, no i ten Włoch z abartha tez widać ze wie jak kręcić kółkiem. sołek z swoim stylu, natomiast pokaz polodego znów mnie utwierdził w przekonaniu ze jest przereklamowany, już tych dwóch gości z beemek robiło dużo lepszy show.

Napisano
  • Autor

Ci co byli to widzieli i pewnie nie żałują. My przeżyliśmy świetną przygodę jadąc co prwada tylko jako KJS1.

Z tej strony chciałbym podziękować wszystkim, którzy nam kibicowali, trzymali kciuki i pomagali. W szczególności ekipie z AK:

- Żeton, dzięki chłopie jeszcze raz!! Gdyby nie Paweł nie pojechalibyśmy w ogóle, ponieważ w piątek na zapoznaniu zepsuł nam się maluch i chłopak poświęcił duuuuużo swojego czasu, ale zreanimował trupa... smile.gifsmile.gifsmile.gif

- Badi, dziękówka za nocleg i przetrzymanie rajdówki w bezpiecznym miejscu... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Do zobaczenia za rok... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Napisano

> - Badi, dziękówka za nocleg i przetrzymanie rajdówki w bezpiecznym

> miejscu...

Chłopie wiesz, ze moje drzwi dla Ciebie stoją otworem zlosnik.gif

> Do zobaczenia za rok...

za rok to juz pojedziemy ale jako pełnoprawni zawodnicy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Chłopie wiesz, ze moje drzwi dla Ciebie stoją otworem

20.GIF

> za rok to juz pojedziemy ale jako pełnoprawni zawodnicy

Oby oby... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> no Kuba widziałem was, rewelacyjnie to wyglądało. wasz malczan to

> niezły zbój, bo szedł jak dziki. stałem na spadaniu z mostku na

> Bemowie to całkiem ładnie to ogarnęliście podobnie jak ten

> zakręcony szutrowy odcinek gdzie były też boki. super, super !

Cieszymy się, że się podobało. Miało być pod publikę i Mirek trochę wariował, ale chyba o to chodzi na Barbórce. Z drugiej strony nie chcieliśmy w jakiś głupi sposób zepsuć samochodu, dlatego też jedną hopę na Bemowie ominęliśmy, a na mostku było odpuszczone, bo jechaliśmy bez płyty z poobijaną miską.

Ale mam nadzieję, że i tak Mirek pokazał, że maluchem też można się powściekać... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif Oczywiście nie tak jak to robi Janecki, ale on nie ma mózgu.. zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Gratuluję Koledze efektownej jazdy no i oczywiście występu zazdraszczam.

Ja byłem pierwszy raz i co prawda uczucia mieszane. Burdel organizacyjny jak nie wiem co, ceny takie, że szkoda gadać. Nie dość, że za karnet 50 zł trzeba było płacić, to jeszcze na Bemowie kolejne 10 za parking. No zdzierstwo po prostu jak nie wiem. O kiełbasie za 15 zł i grochówce za dyche na Karowej nawet nie wspominam. Cytadela i Żerań całkiem fajne i efektowne, Bemowo też chyba całkiem spoko, ale co z tego, skoro ch*ja się tam widziało stojąc za płotem. No i jeszcze to sprawdzanie biletów jak kasowanie towaru w Biedronce. Kupa ludu stoi, ale nikt z panów "kasjerów" sie tym nie przejmuje i zbytnio z kontrolą biletów sie nie spieszy.

Ale Karowa wynagradza wszystko. Miód malina, poezja po prostu. Byliśmy na niej już przed 14:30 więc fajne miejsce na dolnej beczce udało się zająć. Przeżycia niezapomniane.

Napisano

> Qhr z tego co widziałem jechał zachowawczo, tak na 80% bo i chciał

> dojechac a i auta jak sam mówił nie ogarnął do końca co nie

> zmienia faktu że WuRCem zmiażdżył konkurencję.

Karowa była na 100%.

Prawie idealna kopia przejazdu z zeszłego roku - minimum slideów, mega ciasno, na czas. Dał radę ok.gif

Napisano

Zgrał ktoś transmisje tvp z Karowej? Albo wiecie gdzie jest do ściągnięcia albo oglądnięcia? Na stronce telewizji można se obejrzeć, ale zapłacić trza. Nie wiem może ja jakiś skąpy wyjątkowo jestem albo nie dzisiejszy ale normalnie wkur... mnie to zdzierana kasy z ludzi na każdym kroku i za byle co.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.