Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie tu alu zapodać do laczka :)

Featured Replies

Napisano

Macie jakieś pomysły , jakie aluski wsadzić do laczka - oczywiście 15 niewiem.gif

Napisano

> Macie jakieś pomysły , jakie aluski wsadzić do laczka - oczywiście 15

no wlasnie, jak to jest z felgami? Zmieszcza mi sie do Lacetti HB 17"?

jakie musza miec parametry zebym wiedzial ze wejda bez problemu i nie beda obcierac?

Parametry

Średnica 17j

Szerokość 7,5 j

Et 40

co oznaczaja te parametry? takie felgi wejda?

Napisano

Mnie się podobają Momo Winter

momo_win_silver_5016.jpg

Ewentualnie Dezent V dark (jak do hb lub sedana)

dezent_v_dark_5062.jpg

Napisano

Niestety Dezent V Dark do lacetti występuje tylko w rozmiarze 6.5/15''

Napisano
  • Autor

> Mnie się podobają Momo Winter

> Ewentualnie Dezent V dark (jak do hb lub sedana)

No , niezłe , niezłe ok.gif

Więcej , Więcej smile.gif

Napisano
  • Autor

Kucze a hatche to na alukolpakach lataja czy jak ? hmm.gif

Napisano

> Kucze a hatche to na alukolpakach lataja czy jak ?

Ja kupiłem rok temu DOTZ Imola

Tu jest konfigurator felg klik 283587805-100_3412n%5B800x600%5D%5B640x480%5D.jpg

post-140966-14352507267938_thumb.jpg

Napisano

> Kucze a hatche to na alukolpakach lataja czy jak ?

skadze znowu cool.gif

283587999-felga03.JPG

283587999-01-2.JPG

ENZO V 6,5/15"

post-25447-14352507268632_thumb.jpg

Napisano

Miałem dzisiaj zapodać podobny wątek w sprawie alufelg do Lacka. smile.gif U mnie, po akceptacji mulher.gif wygrywają Dezent V Dark

283588219-DEZENTVDARK.jpg

Dzisiaj oglądałem nowy katalog Alcara i wpadły mi w oko ENZO 103 Dark. Jest zgoda mulher.gifzlosnik.gif

283588219-ENZO103DARK.jpg

Rozważam jeszcze Dezent RE, ale nie mam na nie zgody mulher.gif

283588219-DEZENTRE.jpg

post-24283-14352507269314_thumb.jpg

Napisano

> Miałem dzisiaj zapodać podobny wątek w sprawie alufelg do Lacka. U mnie, po akceptacji wygrywają

> Dezent V Dark

> Dzisiaj oglądałem nowy katalog Alcara i wpadły mi w oko ENZO 103 Dark. Jest zgoda

> Rozważam jeszcze Dezent RE, ale nie mam na nie zgody

Kup te, ktore Ci sie bardziej podobaja. mulher.gif nawet nie zauwazy.

Napisano

> Dzisiaj oglądałem nowy katalog Alcara i wpadły mi w oko ENZO 103 Dark. Jest zgoda

Zasmucę Cię , szukam felg 16 do swojego autka i na liście znalazły się ENZO 103 , niestety nie robią tych felg w rozstawie 4x114.3

Tak mój prezentuje się na zwykłych Dezent V

283588857-DSC_8470a.jpg

post-48543-14352507271248_thumb.jpg

Napisano

> Kup te, ktore Ci sie bardziej podobaja. nawet nie zauwazy.

Chyba żartujesz, że mulher.gif nie zauważy. Ona jeździ Lacettim jako kierowca tyle samo co ja. W tygodniu od poniedziałku do piątku to nawet więcej ode mnie. Nie interesuje ją jaki olej jest w silniku, czy filtry są firmy A czy B, ale takie rzeczy jak wybór alufelg, przyciemnianie szyb to decyzja wspólna dwóch kierowców, czyli mnie i mojej mulher.gif.

Napisano

> Zasmucę Cię , szukam felg 16 do swojego autka i na liście znalazły się ENZO 103 , niestety nie

> robią tych felg w rozstawie 4x114.3

> Tak mój prezentuje się na zwykłych Dezent V

Właśnie zauważyłem, że ENZO nie ma w rozstawie śrub do Chevi. Szkoda, bo na prawdę ładne felgi w przystępnej cenie.

Napisano

Aez wave.

AEZ%20-%20Wave.jpg

Ja do ceeda kupilem dotz grinser006.gif

Dotz%20Touge.jpg

Napisano

> Chyba żartujesz, że nie zauważy. Ona jeździ Lacettim jako kierowca tyle samo co ja. W tygodniu od

> poniedziałku do piątku to nawet więcej ode mnie. Nie interesuje ją jaki olej jest w silniku,

> czy filtry są firmy A czy B, ale takie rzeczy jak wybór alufelg, przyciemnianie szyb to

> decyzja wspólna dwóch kierowców, czyli mnie i mojej .

Jak sie nie przyznasz, ze cos zmieniles, to nie zwroci uwagi. Kobiety, jak wiadomo, umieja lac tylko paliwo (NIE ZAWSZE). Nigdy nie kupie auta reklamowanego jako uzytkowanego przez kobiete (tak samo jak telefonu komorkowego) palacz.gif

Napisano

> Jak sie nie przyznasz, ze cos zmieniles, to nie zwroci uwagi.

Jak pisałem wcześniej, chyba żartujesz, że nie zwróci uwagi. Jej też podobają się auta z alufelgami, więc tutaj nie ma szans na kombinację. Zresztą auto jest tak samo jej jak i moje, więc wspólnie wybieramy model alufelg.

>Kobiety, jak wiadomo, umieja lac

> tylko paliwo (NIE ZAWSZE). Nigdy nie kupie auta reklamowanego jako uzytkowanego przez kobiete

> (tak samo jak telefonu komorkowego)

Tu się z Tobą zgodzę, auto użytkowane przez kobietę to żadna zaleta a wręcz wada.

Napisano

> Tu się z Tobą zgodzę, auto użytkowane przez kobietę to żadna zaleta a wręcz wada.

I tu kolega dotknął sedna sprawy, widze jak moja mulher.gif jeździ swoja 307 za dopłatą bym jej nie chciał biglaugh.gif

Napisano

> I tu kolega dotknął sedna sprawy, widze jak moja jeździ swoja 307 za dopłatą bym jej nie chciał

Stereotyp. Moja żona miała kolejkę chętnych na poprzednie auto jeszcze zanim przyszło nam do głowy żeby sprzedawać.

Bez wahania kupiłbym jej auto. Zresztą swoje też, ale tu trudniej o nabywcę, bo moje mają przebieg 3-4x większy.

Napisano

spinery zlosnik.gif

Napisano

> Stereotyp.

Proszę o odpowiedź, ale szczerą wink.gif

Czy Twoja żona:

1. Wie kiedy wymienić filtry i olej?

2. Słyszy różne dziwne dźwięki dochodzące z auta, które nie są tzw. dźwiękami codziennymi, np. coś stuka w lewym kole?

3. Odkurza sama auto lub daje od odkurzania zanim syf w aucie przekroczy granica zdrowego rozsądku?

4. Pojedzie z własnej inicjatywy na myjnie?

5. Pojedzie z własnej inicjatywy zmienić koła z zimowych na letnie a nie dopiero w czerwcu jak już nie wypada jeździć na zimówkach?

6. Osiągnęła wyższy poziom wtajemniczenia i wie gdzie jest zbiorniczek płynu hamulcowego lub chłodniczego?

zlosnik.gif

Napisano

> No , niezłe , niezłe

> Więcej , Więcej

Jeszcze MAK Xtreme są zajefajne. Miałem nawet kupić sobie w zeszłym roku, ale za drogie były.

mak-xtreme.jpg

aukcja

Napisano

> Proszę o odpowiedź, ale szczerą

> Czy Twoja żona:

> 1. Wie kiedy wymienić filtry i olej?

> 2. Słyszy różne dziwne dźwięki dochodzące z auta, które nie są tzw. dźwiękami codziennymi, np. coś

> stuka w lewym kole?

> 3. Odkurza sama auto lub daje od odkurzania zanim syf w aucie przekroczy granica zdrowego rozsądku?

> 4. Pojedzie z własnej inicjatywy na myjnie?

> 5. Pojedzie z własnej inicjatywy zmienić koła z zimowych na letnie a nie dopiero w czerwcu jak już

> nie wypada jeździć na zimówkach?

> 6. Osiągnęła wyższy poziom wtajemniczenia i wie gdzie jest zbiorniczek płynu hamulcowego lub

> chłodniczego?

mulher.gif wie co to pkt. 4 i 5 bo ma sprany mózg na punkcie sprzątania, pozostałe punkty na nie. Ja wyszedłem z założenia jej auto niech się sama o nie martwi, jak spieprzy to będzie najstarszym pojazdem świata śmigać - parakulosem. zakrecony.gifrotfl.gif

Napisano

> W przypadku mojej żony 6x nie, a do tego - nie tankuje auta, nie dolewa płynu do spryskiwaczy itd.

Podobnie, choć raz zmusiłem moją mulher.gif, żeby nalała płynu do spryskiwaczy. smile.gif

Napisano

> I nalała odkręcając korek wlewu oleju?

Nalała tam gdzie trzeba zlosnik.gif Przez korek do wlewu oleju by nie nalała, z jednej strony kojarzy, że w tym miejscu wlewa się olej, z drugiej strony korek jest za mocno przykręcony i pewnie by odpuściła sobie walkę z nim biglaugh.gif

Napisano

> I nalała odkręcając korek wlewu oleju?

No to moja była lepsza chciała nalać płynu do spryskiwaczy do zbiorniczka wyrównawczego układu chłodzenia biglaugh.gifzakrecony.gifrotfl.gif. A ostatnio stwierdziła że kierownicą jej trochę trzęsie - pogięła w cholerę alufelgi. Ja już jej powiedziałem że auto jest tylko jej i niech w cholerę idzie bo mam dosyć sprawdzania co jeszcze zniszczyła w pugu. A jak się rozwali to wymienię ją na nowszy model bez łażenia po sądach hehehehe rotfl.gif

Napisano

> Zasmucę Cię , szukam felg 16 do swojego autka i na liście znalazły się ENZO 103 , niestety nie

> robią tych felg w rozstawie 4x114.3

> Tak mój prezentuje się na zwykłych Dezent V

Bardzo ładnie autko się prezentuje na tych alufelgach. Dokładnie te same chodzą mi po głowie, widziałem je w internecie za 1100 złotych, ale z braku kasy chyba je kupię w przyszłym roku. Mam prośbę - czy mógłbyś zamieścić fotkę zrobioną z boku auta, miałbym wtedy samochód w całej okazałości. I jeszcze jedno mam pytanie ,czy pióra felg nie za bardzo wystają poza obrys opony, a może tak mi się tylko wydaje patrząc na Twoje zdjęcie. Mam opony Barum 195x55x15 z rantem chroniącym felgi przed obtarciem, ale nie wiem, czy mimo,że są prawie nowe ( po jednym sezonie) nie będę musiał je wymienić, ponieważ po zmianie z zimowych na letnie bardzo zaczeły huczeć, czego nie było w zeszłym roku, ale to już inny temat, podobno sie wyząbkowały czego praktycznie nie widać. Pozdrawiam kolegę i prosze jeszcze raz o zdjęcie z boku.

Napisano

Wczoraj kupiłem do Lacka alufelgi Dezent V dark (15 cali).

Tak się prezentują na aucie.

283606440-Zdj%EAcie0046.jpg

Napisano

> Mam prośbę - czy mógłbyś zamieścić fotkę zrobioną z boku auta, miałbym wtedy samochód w całej

> okazałości. I jeszcze jedno mam pytanie ,czy pióra felg nie za bardzo wystają poza obrys

> opony.

Niestety nie mam w tej chwili takiej fotki , zapodam po świętach , jak zmienię opony na letnie . Pióra nie wystają , felgi siedzą na aucie prawie 3 lata( lato i zima ) i nie widać uszkodzeń .

• 5 miesięcy później...
Napisano

witam kolegów po raz pierwszy na kąciku Chevroleta(przejście z Daewoo)

Gdyż kupiłem Lacetti w kombi i mam mały problemik z felgami bo nie wiem czy mi wejdą i nie będą wystawać trzeć itp.

Chciałem kupić coś w rozmiarach oryginalnych, ale nie jest łatwo.

Upatrzyłem sobie takie: Felusie .

Ja wiem że jest napisane że do Lacetti pasuje tylko dla pewności pytałem się sprzedającego a on że lepsze by były ET 40 a te mają 35.

I moje pytanie jakie to ma znaczenie i co to oznacza??

Napisano

> witam kolegów po raz pierwszy na kąciku Chevroleta(przejście z Daewoo)

> Gdyż kupiłem Lacetti w kombi i mam mały problemik z felgami bo nie wiem czy mi wejdą i nie będą

> wystawać trzeć itp.

> Chciałem kupić coś w rozmiarach oryginalnych, ale nie jest łatwo.

> Upatrzyłem sobie takie: Felusie .

> Ja wiem że jest napisane że do Lacetti pasuje tylko dla pewności pytałem się sprzedającego a on że

> lepsze by były ET 40 a te mają 35.

> I moje pytanie jakie to ma znaczenie i co to oznacza??

Fabryczne felgi mają ET44 (jeśli dobrze pamiętam). Jeśli założysz ET35 to przy takiej samej szerokości felga będzie osadzona 9mm dalej od środka samochodu (czyli będzie bardziej "wystawać" z błotnika). Dodatkowo te mają jeszcze 6.5" a nie 6" więc dochodzi jeszcze 6mm wynikająca z różnicy szerokości felgi. Czyli masz kółka 1.5 cm bardziej wystające z błotników niż fabryczne stalówki.

Ja mam ET40 i jest OK. 5mm nie powinno robić dużej różnicy, bo Lacek ma sporą przestrzeń nad oponą, więc nie będzie raczej przycierał o błotnik.

Ale ja dla spokoju poszukałbym ET40.

Napisano

A ja mam takie na lato.

20100906.jpg

Na zime standardowe alu kia.

Napisano

> Fabryczne felgi mają ET44 (jeśli dobrze pamiętam). Jeśli założysz ET35 to przy takiej samej

> szerokości felga będzie osadzona 9mm dalej od środka samochodu (czyli będzie bardziej

> "wystawać" z błotnika). Dodatkowo te mają jeszcze 6.5" a nie 6" więc dochodzi jeszcze 6mm

> wynikająca z różnicy szerokości felgi. Czyli masz kółka 1.5 cm bardziej wystające z błotników

> niż fabryczne stalówki.

> Ja mam ET40 i jest OK. 5mm nie powinno robić dużej różnicy, bo Lacek ma sporą przestrzeń nad oponą,

> więc nie będzie raczej przycierał o błotnik.

> Ale ja dla spokoju poszukałbym ET40.

wielkie dzięki za odpowiedź i wytłumaczenie

no masz racje poszukam czegoś z ET 40

Napisano

> I moje pytanie jakie to ma znaczenie i co to oznacza??

Kolega 3 lata na Ak, a tego nie widzial::

dzielo A_MAX-a

PS. Szkoda ze animacje wcielo, ale powinno wystarczyc.

Skoro z IKL-u przywedrowales to autora tez powinienes znac biglaugh.gif

Napisano

> Proszę o odpowiedź, ale szczerą

> Czy Twoja żona:

Tak.

> 2. Słyszy różne dziwne dźwięki dochodzące z auta, które nie są tzw. dźwiękami codziennymi, np. coś

> stuka w lewym kole?

Tak. Zawsze sygnalizuje najlżejsze nawet odchyłki od normalnego zachowania auta. Dwa razy nawet się zdarzyło, że zbagatelizowałem jej zdanie i uznałem, że wszystko jest ok, a potem w serwisie wyszło że miała rację i musiałem przepraszać.

> 3. Odkurza sama auto lub daje od odkurzania zanim syf w aucie przekroczy granica zdrowego rozsądku?

Nie. Ale ja też nie odkurzam. Zwykle dajemy auta do czyszczenia razem, co jakiś czas.

Na myjnię też często jeździmy razem. Z tym że ona daje częściej impuls do wyjazdu bo jej definicja słów "czyste auto" trochę się różni od mojej. wink.gif

> 5. Pojedzie z własnej inicjatywy zmienić koła z zimowych na letnie a nie dopiero w czerwcu jak już

Jeździmy razem. Inicjatywa wychodzi raz od niej, raz ode mnie.

> 6. Osiągnęła wyższy poziom wtajemniczenia i wie gdzie jest zbiorniczek płynu hamulcowego lub

> chłodniczego?

W poprzednich autach tak. Ale odkąd mamy Lacetti nie zaglądamy oboje pod maski = ja też nie wiem. Dolewamy tylko płynu do spryskiwaczy.

Napisano

Nie

> stuka w lewym kole?

Czasem stwierdza: auto dziwnie jeździ. Jak pytam o konkret, słyszę - przejedź się. Więc kiedyś powiedziałem, że go upomnę, żeby jeździło normalnie.

Nie.

A co to jest myjnia hehe.gif

A koła to się wymienia ?? Przecież całkiem dobre są, kręcą się hehe.gif

> chłodniczego?

No to już przegiąłeś. Zapomniałeś zapytać, czy wie jak się maskę otwiera.

Napisano

> Kolega 3 lata na Ak, a tego nie widzial::

> dzielo A_MAX-a

> PS. Szkoda ze animacje wcielo, ale powinno wystarczyc.

> Skoro z IKL-u przywedrowales to autora tez powinienes znac

no jakoś przegapiłem

za nie uwagę przepraszam

i jednak padło na felgi .

Jak będą na aucie to zaprezentuję foto

Napisano

> no jakoś przegapiłem

> za nie uwagę przepraszam

> i jednak padło na felgi .

> Jak będą na aucie to zaprezentuję foto

A nie boisz się ich kupować? Jakoś nie widzę producenta. Są to chyba chińskie felgi?

Napisano

> A nie boisz się ich kupować? Jakoś nie widzę producenta. Są to chyba chińskie felgi?

Niezłe zioło musieli marketingowcy zapalić palacz.gif przed stworzeniem tego opisu (Cuba Libre hahaha.gif)

Napisano

> Niezłe zioło musieli marketingowcy zapalić przed stworzeniem tego opisu (Cuba Libre )

puściłem linka kumplom z pracy smile.gif i opinie podobne do Twoich palacz.gif

opis innych felg z tej strony rotfl.gif

"Stan Nirwany w buddyzmie jest niewyrażalny słowami, ale jest rzeczywisty. Także doznania tunerów DRIFT-u NIRVANA trudno wyrazić jest słowami. Wyobraź sobie, że siedzisz za sterami 300 konnego potwora, który nie jedzie tylko płynie po torze krętym niczym górskie serpentyny. Szprychy twoich alusów zamieniły się w wirującą mgłę. Na głowie kask tłumiący ryk silnika, z jego głośników dochodzi odjazdowa muzyka w tempie jazdy. Twoje auto tańczy jak tylko sobie zamarzysz. Dajesz wielki show. Alufelgi Nirvana pozwolą ci zapanować nad swoim autem tak jak tego chcesz."

Tyle to normalny człowiek nie wypije żeby coś takiego napisać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.