Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chiński ROEWE chce wejść na polski rynek

Featured Replies

Napisano

narazie chłopaki z Chin z, według mnie najlepszą nazwą samochodu hehe.gif (tak jakoś po niemiecku się kojarzy grinser006.gif), zastanawiają się nad ceną za ich samochód Roewe 550:

Roewe 550

Ceny powalają icon_eek.gif się chłopaki zaczynają cenić icon_eek.gif. Komu oni chcą to sprzedać niewiem.gif.

Wprawdzie według CHINSKIEGO NCAP crash testy były ok, ale tam są trochę inne normy grinser006.gif.

Napisano

> narazie chłopaki z Chin z, według mnie najlepszą nazwą samochodu (tak jakoś po niemiecku się

> kojarzy ), zastanawiają się nad ceną za ich samochód Roewe 550:

> Roewe 550

> Ceny powalają się chłopaki zaczynają cenić . Komu oni chcą to sprzedać .

> Wprawdzie według CHINSKIEGO NCAP crash testy były ok, ale tam są trochę inne normy .

mnie to się z AGD kojarzy biglaugh.gif

Napisano

> mnie to się z AGD kojarzy

Nazwą Volvo, to będziecie inaczej spiewać zeby.GIF

Napisano

przeglądałem ta strone i mają duzo fajnych nazw samochodów np. Changan Benben ... zlosnik.gif

Napisano

> Nazwą Volvo, to będziecie inaczej spiewać

Volvo docelowa będzie sprzedawane w Tesco na półkach z pieczywem zlosnik.gif

Napisano

> narazie chłopaki z Chin z, według mnie najlepszą nazwą samochodu [...]

> Wprawdzie według CHINSKIEGO NCAP crash testy były ok, ale tam są trochę inne normy .

Ja bym sie nie smialzlosnik.gif .

Great Wall Motors sprzedaje teraz wiecej aut miesiecznie w Oz niz Peugot, czy Renault, nie wspominajac o Fiat czy Skoda.zlosnik.gif

$23,990 za 2.4l z 3 lata gwarancji, naped 4x4smirk.gif.

great-wall-motors-x240.jpg

Graet-Wall-Motors1_m_m.jpg

March 2010 Australian Car Industry Figures

Toyota 20306

Holden 11795

Ford 8092

Hyundai 7797

Mazda 7453

Nissan 6558

Mitsubishi 5556

Honda 4153

Subaru 3679

Volkswagen 3034

Suzuki 2308

Kia 2117

Mercedes-Benz 1799

BMW 1479

Audi 1163

Lexus 730

Great Wall 548

Jeep 517

Peugeot 483

Volvo Car 468

Isuzu Ute 413

Land Rover 412

MINI 249

Proton 188

Renault 160

Citroen 133

Jaguar 127

Fiat 118

Ssangyong 115

Dodge 107

Alfa Romeo 104

Smart 81

Skoda 80

Porsche 70

Chrysler 66

Hummer 14

Aston Martin 12

Maserati 12

Ferrari 8

Lamborghini 6

Bentley 4

Lotus 4

Morgan 1

Rolls-Royce 1

Saab 0

Total 92520

Napisano

> Ja bym sie nie smial .

> Great Wall Motors sprzedaje teraz wiecej aut miesiecznie w Oz niz Peugot, czy Renault, nie

> wspominajac o Fiat czy Skoda.

A miałeś okazje te samochody pomacać oink.gif

Jakie wrażenia?

Napisano

> Ja bym sie nie smial .

> Great Wall Motors sprzedaje teraz wiecej aut miesiecznie w Oz niz Peugot, czy Renault, nie

> Rolls-Royce 1

> Saab 0

> Total 92520

Jak widać, więcej nawet niż Rolls-Royce. W europie chińczycy marne mają szansę, ale i też nikt nie przewidział, że taki Logan będzie miał takie wzięcie - ale to technika Renault...

Napisano
  • Autor

> Ja bym sie nie smial .

wiesz coś na ich temat? Jak z jakością?

> $23,990 za 2.4l z 3 lata gwarancji, naped 4x4.

to dużo? Mało?

Napisano
  • Autor

> Nazwą Volvo, to będziecie inaczej spiewać

zaskocze Cię - będą NAPEWNO to sprzedawać pod wszystkim znaną marką MG - dokładnie taki sam hahaha.gif

Napisano

> narazie chłopaki z Chin z, według mnie najlepszą nazwą samochodu (tak jakoś po niemiecku się

> Roewe 550

Jest już następca. I będzie produkowany w GB:

http://moto.onet.pl/1607868,1,chinskie-auto-lepsze-od-8230-focusa,artykul.html?node=2

Napisano

> Roewe 550

Poczekamy zobaczymy. Dadzą dobre warunki gwarancyjne jak KIA, cenę dla flot jak Ford, do tego dobre wyposażenie, całość zapakują pod jakąś europejską marką i będzie się sprzedawać.

Napisano

Można się śmiać i narzekać ale wielu z nas by chciało aby w Polsce produkowli tyle samochodów, choćby tak nie doskonałych ale całkowiecie made in Poland co w Chinach.

Napisano

> Roewe 550

Nie ma się z czego śmiać, oni przecież wykupili Rovera i na tym bazują.

A Rover to była tylko trochę przerobiona Honda Civic, więc naprawdę ten śmiech powinien Ci utknąć w gardle 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Nie ma się z czego śmiać, oni przecież wykupili Rovera i na tym bazują.

przeczytałbyś dwa posty niżej co napisałem, to byś wiedział, że wiem, że są właścicielami MG. Nie zmienia to jednak faktu, że powiedzmy sobie wszyscy szczerze, nikt z nas chyba nie kupi jakiegoś Roewe 550 za 90tys PLN, nawet jeśli ma super technike i fajnie jeździ no.gif

Napisano

> przeczytałbyś dwa posty niżej co napisałem, to byś wiedział, że wiem, że są właścicielami MG. Nie

> zmienia to jednak faktu, że powiedzmy sobie wszyscy szczerze, nikt z nas chyba nie kupi

> jakiegoś Roewe 550 za 90tys PLN, nawet jeśli ma super technike i fajnie jeździ

A czemu nie. Ja lubię samochody, które nie powtarzają się na drodze co 5 minut. Zakładając, że auto będzie kosztować 70 kpln i miałbym tyle do wydania, do tego gwarancja producenta na 5-7 lat, byłby brany pod uwagę tak samo jak każde inne auto. Cena Roewe będzie podobna jak pozostałych kompaktów, ale różnica będzie taka, że Golfa kupisz golasa, i30 lepiej wyposażonego, natomiast Roewe będzie tak doposażony, że przy takim standardzie np. golf będzie 20 kpln droższy. Zobacz przypadek Dacii Logan. Jak były dopiero zapowiedzi jej wprowadzenia to wielu na AK się zastanawiało kto to kupi. A teraz trzeba czekać u dealera kilka miesięcy na zamówione auto.

Napisano

I przez 7 lat będziesz jeździć na przeglądy i zostawisz więcej niż auto warte zlosnik.gif

Nie przesądzam losów tego auta ale wydać 70-80kzł aby ryzykować to bym nie wydał, jest wiele aut za ta kasę wink.gif

a co do dacii to koszt ok. 30kzł więc tutaj dużo osób ryzykowało bo tani samochód i duży waytogo.gif

Napisano

> I przez 7 lat będziesz jeździć na przeglądy i zostawisz więcej niż auto warte

Przegląd co rok i tak robię, więc nie ma problemu. ASO zlecam tylko usługę, części zamienne moje i gwarancja jest utrzymywana.

> Nie przesądzam losów tego auta ale wydać 70-80kzł aby ryzykować to bym nie wydał, jest wiele aut za

> ta kasę

> a co do dacii to koszt ok. 30kzł więc tutaj dużo osób ryzykowało bo tani samochód i duży

Klient, który kupuje Dacie ma taki sam dylemat z wydaniem kasy co ten, który chce kupić auto za 70 kpln.

Napisano

> Przegląd co rok i tak robię, więc nie ma problemu. ASO zlecam tylko usługę, części zamienne moje i

> gwarancja jest utrzymywana.

ok.gif ale nie masz wtedy gwarancji na usługę wymiany,

załóżmy wymieniasz rozrząd, masz swoje części po 1 miesiącu pasek strzela rozwala pół silnika, wtedy nie masz gwarancji ASO

możesz jedynie dochodzić od sprzedawcy części, że była wadliwa itd..

a w przypadku całości zlecenia w ASO to oni ponoszą odpowiedzialność wink.gif

Napisano

> ale nie masz wtedy gwarancji na usługę wymiany,

> załóżmy wymieniasz rozrząd, masz swoje części po 1 miesiącu pasek strzela rozwala pół silnika,

> wtedy nie masz gwarancji ASO

> możesz jedynie dochodzić od sprzedawcy części, że była wadliwa itd..

> a w przypadku całości zlecenia w ASO to oni ponoszą odpowiedzialność

Zgadza się, dlatego rozrząd zawsze robię całościowo u jednego mechanika, żeby nie było odsyłania do producenta. smile.gif

Napisano

> wiesz coś na ich temat? Jak z jakością?

Jak powiem ze uzywane sa tam gdzie kiedys Land Cruiser zapracowal na swoja legende to uwierzyszzlosnik.gif?

> to dużo? Mało?

hmm.gif to okolo $10 k mniej niz jakis inny 4WD - a wyposazone sa we wszystko -czyli jesli wezmiesz pod uwage roznice wyposazenia to patrzymy na ok $25 k roznicyidea.gif

Napisano

> Zgadza się, dlatego rozrząd zawsze robię całościowo u jednego mechanika, żeby nie było odsyłania do

> producenta.

no widzisz robisz tak jak ja, wymiana części które moga się zepsuć i koszt robocizny jest wysoki to robię wszystko w ASO, a że tam czasem jest w tej samej cenie jak u pana Kazia to tylko na plus dla mnie zlosnik.gif

Napisano

> Jak widać, więcej nawet niż Rolls-Royce.

RR mial slaby miesiaczlosnik.gif -zazwyczaj schodzi 3-6 sztuk na miesiac. W 12/09 zdaje sie nawet 12 zeszlosmirk.gif

W europie chińczycy marne mają szansę, ale i też nikt nie

> przewidział, że taki Logan będzie miał takie wzięcie - ale to technika Renault

No widzisz - dla mnie nie ma znaczenia technika Renault czy GWM. Jedyne Renault ktore jako tako sie sprzedaje Koleos - jest Made in Koreapalacz.gif, przwiduje ze za 2-3 lata Renault bedzie tam gdzie jest - 3-4 k aut rocznie a aua Made in China beda sie sprzedawac w ilsoci ok 10-20 k.

Mialem okazje jezdzic V240 i X240. Napisze cos na MK wkrotce. Nie kupilbym tego w tym wydaniu ale w nastepnej generacji[...] jesli postep bedzie taki jak jest to wzialbym to pod uwage. idea.gif przy odpowiedniej cenie.

Napisano

> A miałeś okazje te samochody pomacać

> Jakie wrażenia?

Nie tyle pomocac co mowiac doslownie "beat the sh..t out of them"zlosnik.gif. Generalnie - patrzac na cene i co potrafie nie znajdziesz lepszej wartosci na rynku. Q wykonania robi postep - i jestem wstanie zaakceptowac to jako auto do pracy - kup i wyrzuc za dwa lata - to prywatnie nie kupilbym jeszcze tego.

Jednak takiego postepu nie da sie zignorowachmm.gifidea.gif[..]

Napisano

[...], nikt z nas chyba nie kupi

> jakiegoś Roewe 550 za 90tys PLN, nawet jeśli ma super technike i fajnie jeździ

Na poczatku nie - ale widze co sie dzieje u mnie. 2011 przyniesie wysyp modeli Made in China. Roewe ma zaplecze czego np GWM nie ma, wiec ma ogromna przewage.

Popatrzmy na Geely - pardon Volvozlosnik.gif

Napisano

> Zobacz przypadek Dacii Logan. Jak były dopiero zapowiedzi jej wprowadzenia to wielu na AK się

> zastanawiało kto to kupi. A teraz trzeba czekać u dealera kilka miesięcy na zamówione auto.

tak, pewnie stąd te tłumy daciek na ulicach grinser006.gif

auto praktycznie nie istnieje na PL ulicach, więc nie powiedział bym że odniosło sukces

a braki w salonach nie są raczej spowodowane popytem w PL

co do ROEWE, przy tej cenie raczej nie wróżyłbym sukcesu,

zobacz jak sprzedawała się KIA, 5 lat temu

zresztą podobnie jak cruze - też tego nie widać, bo cena już mocno zbliżona do konkurencji

Napisano
  • Autor

> Jak powiem ze uzywane sa tam gdzie kiedys Land Cruiser zapracowal na swoja legende to uwierzysz?

a czemu nie? Korea i Japonia też kiedyś jakoś zaczynały grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> [...], nikt z nas chyba nie kupi

> Na poczatku nie - ale widze co sie dzieje u mnie. 2011 przyniesie wysyp modeli Made in China.

> Roewe ma zaplecze czego np GWM nie ma, wiec ma ogromna przewage.

> Popatrzmy na Geely - pardon Volvo

nieuniknione jest to, że będą chińskie auta na rynku, myślałem jednak, że będą zaczynać również od cenowo niższego pułapu icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> A czemu nie.

Ile Kii Magnetis widzisz na polskich drogach? hmm.gif Super autko, tanie, duże i w ogóle, a jakoś wszyscy wolą golfy i focusy hehe.gif

Napisano

> Ile Kii Magnetis widzisz na polskich drogach? Super autko, tanie, duże i w ogóle, a jakoś wszyscy

> wolą golfy i focusy

A niekoniecznie. Rozważałem jej zakup, ale była jakaś dziwna polityka sprzedaży: wersje lepiej wyposażone były tylko z Dieslem.

Napisano

> Ile Kii Magnetis widzisz na polskich drogach? Super autko, tanie, duże i w ogóle, a jakoś wszyscy

> wolą golfy i focusy

A widzisz Chevrolety Lacetti na dorgach? Nie i bardzo dobrze bo co chwile nie mijam się z takim samym autem 270751858-jezyk.gif Taka elita kierowców jak my, którzy jeździmy niepopularnymi autami (Lacetti, Stilo, Magnetis) jesteśmy klientami dla Roewe. A dlaczego, ano dlatego, że jak kupujemy auto nie patrzymy na znaczek a na to jak się nim jeździ (zakładam, że cena będzie okej).

Napisano

> A widzisz Chevrolety Lacetti na dorgach? Nie i bardzo dobrze bo co chwile nie mijam się z takim

> samym autem Taka elita kierowców jak my, którzy jeździmy niepopularnymi autami (Lacetti,

> Stilo, Magnetis) jesteśmy klientami dla Roewe. A dlaczego, ano dlatego, że jak kupujemy auto

> nie patrzymy na znaczek a na to jak się nim jeździ (zakładam, że cena będzie okej).

Ooo... przepraszam... przy cenie ponad 50k PLN, bez dużej sieci serwisowej i długoletniej gwarancji ja jako kierowca niepopularnego auta (Lacetti) klientem Roewe nie zostanę... biglaugh.gif

Napisano

> nieuniknione jest to, że będą chińskie auta na rynku, myślałem jednak, że będą zaczynać również od

> cenowo niższego pułapu

nie no tu zgoda - oczywiscie ze musza zaczac tak jak J kiedys - czyli cena to podstawa. Tak zaczynaja u mnie i wyglada ze odniosa sukceshmm.gif.

Napisano

> a czemu nie? Korea i Japonia też kiedyś jakoś zaczynały

czas pokaze czy beda tak trwale - czs pokaze. Moze sie okazac ze za dwa lata nic z nich nie zostaniezlosnik.gif. Poczekamy zobaczymyhmm.gif

Napisano

> A widzisz Chevrolety Lacetti na dorgach? Nie i bardzo dobrze bo co chwile nie mijam się z takim

> samym autem Taka elita kierowców jak my, którzy jeździmy niepopularnymi autami (Lacetti,

> Stilo, Magnetis) jesteśmy klientami dla Roewe. A dlaczego, ano dlatego, że jak kupujemy auto

> nie patrzymy na znaczek a na to jak się nim jeździ (zakładam, że cena będzie okej).

Ja tam Roewe nie kupie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.