Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

adapter pod czujnik ciśnienia oleju

Featured Replies

Napisano

> coś takiego

> http://allegro.pl/item988889142_adapter_pod_filtr_oleju_ulatwia_montaz_czujnikow.html

> jaki gwint potrzebuje zebym mógł wkręcić tam czujnik który był w zestawie z wskaźnikiem

> może ktoś to ma i to montował

Ja kupiłem wskaźnik autogauge i adapter autogauge i żadnych przejściówek nie trzeba było montować, czujnik pasował w oryginalne miejsca. Ale ja chyba trafiłem na jakiś felerny adapter, bo mi sie pocił zpod tych śrub olejem i co jakiś czas kapła kropla oleju, mimo że śruby były dokręcone na maxa. Na koniec zdemontowałem. Ale kolega ma i mu nic się nie poci.

Napisano

> coś takiego

> http://allegro.pl/item988889142_adapter_pod_filtr_oleju_ulatwia_montaz_czujnikow.html

> jaki gwint potrzebuje zebym mógł wkręcić tam czujnik który był w zestawie z wskaźnikiem

> może ktoś to ma i to montował

Czy to cudko można użyć do podpięcia chłodnicy oleju?

Gdzie jeszcze oprócz tej podstawki podpinacie czujnik ciśnienia w 1.2?

Napisano

> Czy to cudko można użyć do podpięcia chłodnicy oleju?

> Gdzie jeszcze oprócz tej podstawki podpinacie czujnik ciśnienia w 1.2?

mozna, tylko potrzebny bylby jeszcze termostat

Napisano
  • Autor

> Ja kupiłem wskaźnik autogauge i adapter autogauge i żadnych przejściówek nie trzeba było montować,

> czujnik pasował w oryginalne miejsca. Ale ja chyba trafiłem na jakiś felerny adapter, bo mi

> sie pocił zpod tych śrub olejem i co jakiś czas kapła kropla oleju, mimo że śruby były

> dokręcone na maxa. Na koniec zdemontowałem. Ale kolega ma i mu nic się nie poci.

no dobra a jakie gwinty bo tam są różne podane w aukcji hmm.gif

Napisano

> no dobra a jakie gwinty bo tam są różne podane w aukcji

To jest podany gwint do filtra oleju, nie pamietam jaki gwint ma sejol ale można sprawdzić, pewnie koledzy wiedzą.

Napisano
  • Autor

> To jest podany gwint do filtra oleju, nie pamietam jaki gwint ma sejol ale można sprawdzić, pewnie

> koledzy wiedzą.

koledzy wiecie? hmm.gif

Napisano

> koledzy wiecie?

Moim skromnym zdaniem to w sklepie motoryzacyjnym powinni się orientować w tych tematach.....

Napisano

> Moim skromnym zdaniem to w sklepie motoryzacyjnym powinni się orientować w tych tematach.....

Ja jak kupowałem to dzwoniłem na allegro do sprzedającego i powiedziałem że ma mi wysłać adapter do seicento sporting 98r. i to co dostałem pasowało bez problemu, oni wiedzą które auta mają jakie gwinty.

Napisano

> koledzy wiecie?

czujniki maja chyba 10x1, jak kiedys sie pytalem na dabtuner.pl to mowil, ze bedzie pasowal

Napisano

> czujniki maja chyba 10x1, jak kiedys sie pytalem na dabtuner.pl to mowil, ze bedzie pasowal

filtr oleju ma 20 x 1.5

czujniki z zestawów Auto Gauge i prawdopodobnie inne też mają 1/8 NPT, to jest stożkowy gwint, można zrobić dziurę pod to 10x1 ale nie będzie się tak uszczelniało jak powinno

Napisano
  • Autor

> filtr oleju ma 20 x 1.5

> czujniki z zestawów Auto Gauge i prawdopodobnie inne też mają 1/8 NPT, to jest stożkowy gwint,

> można zrobić dziurę pod to 10x1 ale nie będzie się tak uszczelniało jak powinno

oki czyli m20, to chcialem wiedziec, a to ze to gwint stożkowy to wiemy zeby.GIF bo majkel wszystkie kghmy obdzwonil xD i jeden gwintowanik znalezli na poludniową polske hehe.gif

Napisano

> oki czyli m20, to chcialem wiedziec, a to ze to gwint stożkowy to wiemy bo majkel wszystkie kghmy

> obdzwonil xD i jeden gwintowanik znalezli na poludniową polske

no przepierdykane z tym 1/8 NPT, a jak jest to 60 zł chcą za niego

jeszcze trzeba zwrócić uwagę na ilość zwojów na cal bo też mogą być różne, paranoja jednym słowem

Napisano
  • Autor

> no przepierdykane z tym 1/8 NPT, a jak jest to 60 zł chcą za niego

> jeszcze trzeba zwrócić uwagę na ilość zwojów na cal bo też mogą być różne, paranoja jednym słowem

pod wode wystrugali nam fachmany taki z mosiądzu xD 519 gram ważył troche trzebabylo go odchudzic <rotfl2> ale gra gitara a z olejem nie ma inne opcji tylko kupić ten adapter grinser006.gif

Napisano

> zakupilem takie cudo wraz z zegarem czy to da sie zalozys poprzez wywiercenie otworu w bloku i

> nagwintowanie go? i gdzie powinienem sie wkrecic aby pomiar byl wiarygodny?

Niewiem czy wiercenie w bloku to dobry pomysł, najlepiej kupić taki adapter o jakim mowa w postach wyżej i ewentualnie przegwintować go jeśli by nie pasowało. Takie moje zdanie.

> http://www.allegro.pl/item1001957576_czujnik_cisnienia_oleju_na_zegar_banka_lada.html

Napisano

> pod wode wystrugali nam fachmany taki z mosiądzu xD 519 gram ważył troche trzebabylo go odchudzic

> ale gra gitara a z olejem nie ma inne opcji tylko kupić ten adapter

wystarczy zrobic tak jak ja smile.gif dwa oryginalne kolanka od czujnika cisnienia, dotoczyc odpowiednia tulejke 2x dluzsza do srodka i wkrecic w oryginalne miejsce smile.gif

Napisano

> wystarczy zrobic tak jak ja dwa oryginalne kolanka od czujnika cisnienia, dotoczyc odpowiednia

> tulejke 2x dluzsza do srodka i wkrecic w oryginalne miejsce

moze masz jakies foto chetnie bym zobaczyl cfaniaczek.gif

Napisano

> moze masz jakies foto chetnie bym zobaczyl

jak odbiore tulejke to zrobie foto smile.gif

Napisano
  • Autor

> wystarczy zrobic tak jak ja dwa oryginalne kolanka od czujnika cisnienia, dotoczyc odpowiednia

> tulejke 2x dluzsza do srodka i wkrecic w oryginalne miejsce

żeby to takie proste było zlosnik.gif

Napisano

> żeby to takie proste było

dlaczego biglaugh.gif albo idziesz do tokarza z korkiem otworu technologicznego pompy oleju i kazesz sobie dorobic redukcje pod taki czujnik jaki masz smile.gif

Napisano

> dlaczego albo idziesz do tokarza z korkiem otworu technologicznego pompy oleju i kazesz sobie

> dorobic redukcje pod taki czujnik jaki masz

pod warunkiem że masz tam gwint a nie zaślepkę wbita..... smirk.gif

Napisano

Ja widziałem u kumpla w maluchu jak miał dorobiony czujnik temp oleju to miał wywierconą dziurę w misce olejowej (w maluchu było to z boku od koła) na to była przyspawana jakaś nakrętka (nie wiem z jakim gwintem ale na 100% była to nakrętka) no a w tą nakrętkę był wkręcony na silikonie czujnik

Napisano
  • Autor

> dlaczego albo idziesz do tokarza z korkiem otworu technologicznego pompy oleju i kazesz sobie

> dorobic redukcje pod taki czujnik jaki masz

ale w tych czujnikach jest gwint stożkowy oslabiony.gif

Napisano

> ale w tych czujnikach jest gwint stożkowy

no ja mialem czujnik z gwintem 10x1 i po dorobieniu dziala dobrze smile.gif

Napisano

Walczyłem dzisiaj (niestety bezowocnie) z podstawką pod filtr oleju od UT

Wszystko szło pięknie kolorowo aż tu nagle się okazuje że śruba mocująca podstawkę i wystająca do filtra jest.... za długa ponad 2cm...

Jak sobie z tym radzicie?

Miałem skrócić ale nie znalazłem narzynki 20x1.5

Napisano

> Walczyłem dzisiaj (niestety bezowocnie) z podstawką pod filtr oleju od UT

> Wszystko szło pięknie kolorowo aż tu nagle się okazuje że śruba mocująca podstawkę i wystająca do

> filtra jest.... za długa ponad 2cm...

Jak za długa?? Nie można filtru przykręcić??

Napisano

> Jak za długa?? Nie można filtru przykręcić??

Nie można przykręcić podstawki bo wkręca się "do dna" i ma jeszcze ponad 2cm luzu...

Dałem dzisiaj tą śrubę do przegwintowania i obetnę nadmiar i będzie ok.

Napisano

> ale w tych czujnikach jest gwint stożkowy

i co z tego ?

ja mam dwie zaslepki wywalone i dorobione adapterki / przejsciowki o wymiarach jak oryginalne aby nie wkrecic za gleboko i wszystko jest szczelne.

Z tego co widzialem maciek_cc tez tak ma tylko on zamiast dwoch czujnikow ma tam czujnik + cisnienie oleju na turbo

Napisano

No i założyłem, śrubę musiałem skrócić o prawie 2.5cm i pasuje.

Napisano

> i co z tego ?

> ja mam dwie zaslepki wywalone i dorobione adapterki / przejsciowki o wymiarach jak oryginalne aby

> nie wkrecic za gleboko i wszystko jest szczelne.

> Z tego co widzialem maciek_cc tez tak ma tylko on zamiast dwoch czujnikow ma tam czujnik +

> cisnienie oleju na turbo

patrzales moze jaka ma srednica zwezka w wezu oleju do T ?

Napisano

> patrzales moze jaka ma srednica zwezka w wezu oleju do T ?

chodzi o srednice wewnetrzna weza doprowadajacego olej do T ?

nie sprawdzalem oslabiony.gif ale bede odkrecal przy wymianie uszczelniania miski to napisze

Napisano

> chodzi o srednice wewnetrzna weza doprowadajacego olej do T ?

> nie sprawdzalem ale bede odkrecal przy wymianie uszczelniania miski to napisze

ano smile.gif bo gdzies tam musi byc redukcja i nie wiem ile dac u mnie. Bo wiem, ze ok 1mm ma byc redukcji i zbieram informacje kto ile ma redukcji biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.