Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wentylator ciąg dalszy...

Featured Replies

Napisano

Daj mocniejszy bezpiecznik, zobaczysz czy sie bedzie dzialo. Problem moze lezec tutaj. Wiatrak potrzebuje wiecej mocy a slabszy bezpiecznik nie daje rady i go wypier$%#. Jezeli nie to sprobuj sposobu ktory wczesniej opisalem. Roboty na 10 min.

Napisano

> Bóg zapłać, bedziem próbowali

Tylko jak będziesz kupował włącznik wentylatora (wkręcany do chłodnicy) to kupuj Magneti Marelli - z zieloną oprawką gniazda! Ja kupiłem za 28 zł i mi wogóle wentylatora nie wyłączał. Włączał się przy ponad 100 i nie dawał rady schłodzić... na mieście w korku to kręcił się CAŁY czas. Zmieniłem na drugi taki sam - to samo. Dopiero jak dałem magneti marelli to jest jak fabryka przykazała zeby.GIF

Napisano

Ja mam CC900 u mnie bezpiecznik dedykowany to 25A , masz taki włożony ?

Napisano

> może jednak faktycznie dam nową bo będzie przynajmniej pewne, że ma działąća w związku z tym

> pytanie czy oryginał lepiej kupić czy z zamiennikami akurat tego nie ma problemu i kupić

> zamiennik?

Zamiennik wystarcza ok.gif zero wycieków, i temperatura też odpowiednia

Napisano

> Tylko jak będziesz kupował włącznik wentylatora (wkręcany do chłodnicy) to kupuj Magneti Marelli -

> z zieloną oprawką gniazda! Ja kupiłem za 28 zł i mi wogóle wentylatora nie wyłączał. Włączał

> się przy ponad 100 i nie dawał rady schłodzić... na mieście w korku to kręcił się CAŁY czas.

> Zmieniłem na drugi taki sam - to samo. Dopiero jak dałem magneti marelli to jest jak fabryka

> przykazała

dużo roboty z wymianą tego włącznika?? da rade to samemu zrobić?? i jakie narzędzia potrzebne do tej operacji??

Napisano

> dużo roboty z wymianą tego włącznika?? da rade to samemu zrobić?? i jakie narzędzia potrzebne do

> tej operacji??

Da radę samemu

jeden klucz (taki jak sześciokąt czujnika) i szybkie ręce bo płyn chłodniczy może uciec przez ten otwór biglaugh.gif

później należy uzupełnić płyn i odpowietrzyć układ

Napisano

> dużo roboty z wymianą tego włącznika?? da rade to samemu zrobić?? i jakie narzędzia potrzebne do

> tej operacji??

klucz chyba 30 z tego co pamiętam a wymiana to kilka chwil tylko poleżeć trzeba pod autem wiadomo no i jak kolega wyżej napisał być w miare szybkim ;P

Napisano

> tej operacji??

Odkrecilbym przedni zderzak, spuscil plyn odczepiajac dolny wezyk, masz juz wtedy latwy dostep do czujnika ok.gif

Napisano

> Odkrecilbym przedni zderzak, spuscil plyn odczepiajac dolny wezyk, masz juz wtedy latwy dostep do

> czujnika

Tam jest mnóstwo miejsca i nie trzeba sobie roboty dokładać ze zdejmowaniem zderzaka 270751858-jezyk.gif najlepszy kanał. Klucz 30 i odkrecasz. Jak masz

duże paluchy to zatkasz szybko otwór i potem wezmiesz drugi czujnik i wkrecisz. Rób to na zupełnie zimnym silniku bo płyn może być bardzo gorący. I nie pij go bo gorzki 270751858-jezyk.gif lepiej kupić browarka po skonczonej robocie 270751858-jezyk.gif. Odpowietrzanie to już bajka 270751858-jezyk.gif życzę powodzenia.

Napisano

Ja bez kanalu, zderzak na 2 srubach takze mi sie tak lepiej robilo wink.gif Od gory ni huhu, a na lewarku srednio... co kto lubi i jak sie komu lepiej pracuje ok.gif

Napisano

no a ja mam suprise... wszystkie bezpieczniki sprawne wentylator nowy a dalej sie grzeje crazy.gif wentylator sie nie zalacza... jutro zobacze czy kabel caly i czy podaje prad na wentyl... pacjent 1.1 mpi czy sprawdzic jeszcze cos??

Napisano

też miałem podobny problem, zagotował się płyn w sc. Okazało się, że padnięty był wentylator i do tego czujnik wkręcany w chłodnicę. Po wymianie wentylatora na nowy dalej się nie załaczał, dopiero wymiana czujnika i wtyczki do niego pomogła

Napisano

Jak wczesniej pisalismy wypnij kabel z czujnika, zrob jakims drucikiem zworke, jak sie zakreci wentyl to masz zwalony czujnik i wymien go sobie. To moze sporo wyjasnic. Jezeli sie nie zakreci szukaj po klablach czy sie gdzies nie przetarl. Mozesz tez go zagrzac do 90 stopni, wypiac wtyczke i miernikiem zobaczyc czy pojawi sie obieg na czujniku.

Napisano

> Jak wczesniej pisalismy wypnij kabel z czujnika, zrob jakims drucikiem zworke, jak sie zakreci

> wentyl to masz zwalony czujnik i wymien go sobie. To moze sporo wyjasnic. Jezeli sie nie

> zakreci szukaj po klablach czy sie gdzies nie przetarl. Mozesz tez go zagrzac do 90 stopni,

> wypiac wtyczke i miernikiem zobaczyc czy pojawi sie obieg na czujniku.

no jutro to posprawdzam.... chyba ze wentyl padniety ale to gwarancja na niego jeszcze jest....

Napisano

> Jak wczesniej pisalismy wypnij kabel z czujnika, zrob jakims drucikiem zworke, jak sie zakreci

a to 1.1 mpi ma czujnik w chłodnicy??? cfaniaczek.gif

Napisano

> z tego co widze, tak.

nie ma czujnika w chlodnicy

Napisano

wymien czujnik temperatury i lub przekaznik sterujacy zalaczaniem wentylatora

Napisano

> z tego co widze, tak.

mpi nie ma czujnika a mi padl wentyl i bezpiecznik za aku i juz wszystko bangla zeby.GIF

Napisano

> nie ma czujnika w chlodnicy

dobrze wiedziec ze byly takie roznice w mpi ok.gif

Napisano
  • Autor

> wymien czujnik temperatury i lub przekaznik sterujacy zalaczaniem wentylatora

Sam już k%^$#@#$% nie wiem. Wstawiłem bezpiecznik 25A taki jak być powinien i wszystko banglało. Dzisiaj znów się nie włączył i spalił bezpiecznik. Podmieniłem szybko na nowy i włączył się, chodził chodził chodził chyba z ładną minutę i buch... znow bezpiecznik wywaliło...

Możliwe, że to czujnik takie cyrki odstawia? sciana.gif

Jak sie wkurzę to nowe kable poprowadzę i tyle.. icon_eek.gif

Napisano

> Sam już k%^$#@#$% nie wiem. Wstawiłem bezpiecznik 25A taki jak być powinien i wszystko banglało.

> Dzisiaj znów się nie włączył i spalił bezpiecznik. Podmieniłem szybko na nowy i włączył się,

> chodził chodził chodził chyba z ładną minutę i buch... znow bezpiecznik wywaliło...

> Możliwe, że to czujnik takie cyrki odstawia?

> Jak sie wkurzę to nowe kable poprowadzę i tyle..

daj 30A ale nie więcej (możliwe że wentyl trochę podkorodował i potrzebuje troszkę więcej prądu niż to przewidziała fabryka)

Napisano
  • Autor

> daj 30A ale nie więcej (możliwe że wentyl trochę podkorodował i potrzebuje troszkę więcej prądu niż

> to przewidziała fabryka)

Tylko, że rozumiem jakby przy rozruchu tyle potrzebował, ale on po wymianie bezpiecznika włączył się i chodził dłuższą chwilę aż wkoncu wywaliło go znowu.. confused.gif

Napisano

> Tylko, że rozumiem jakby przy rozruchu tyle potrzebował, ale on po wymianie bezpiecznika włączył

> się i chodził dłuższą chwilę aż wkoncu wywaliło go znowu..

bezpieczniki nie tylko się palą ale jeśli pracują na granicy to mogą powoli się przegrzewać. Zanim wyrzucisz wentylator daj 30A bezpiecznik. Dużo nie stracisz a możesz zaoszczędzić na wymianie (przynajmniej na jakiś czas)

Napisano

> Tylko, że rozumiem jakby przy rozruchu tyle potrzebował, ale on po wymianie bezpiecznika włączył

> się i chodził dłuższą chwilę aż wkoncu wywaliło go znowu..

Być może masz gdzieś uszkodzone przewody które idą do silnika, dotykają gdzieś blachy albo zwierają się razem i to powoduje to że w losowych momentach bezpiecznik pada.

Mogą to być pewnie też kable przy czujniku, generalnie wszystkie od bezpiecznika bym sprawdził.

Może ktoś wcześniej wpiął jakieś urządzenie w instalcje wiatraka i gdzieś jakis kabel się plącze i zwiera

Napisano
  • Autor

> Być może masz gdzieś uszkodzone przewody które idą do silnika, dotykają gdzieś blachy albo zwierają

> się razem i to powoduje to że w losowych momentach bezpiecznik pada.

> Mogą to być pewnie też kable przy czujniku, generalnie wszystkie od bezpiecznika bym sprawdził.

> Może ktoś wcześniej wpiął jakieś urządzenie w instalcje wiatraka i gdzieś jakis kabel się plącze i

> zwiera

Tak też zrobię, jeśli nie da to pozytywnego wyniku to wtedy niestety ale bede chyba wymieniał ta czesc wiazki sciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.