Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie auto do 35k PLN

Featured Replies

Napisano

Witam

Przymierzam się do sprzedaży auta, i chciałbym kupić coś świeższego.

Samochód będzie używany codziennie na dojazdy do pracy tam 40 i powrót 40 razem 80km dziennie. Z czego 40% to jazda przez/po Warszawie w korkach.

Wymagania to nie starszy niż 5lat, klima, ekonomiczny, szyby elektr.

Do teraz jeżdżę Passatem 1.9TDI 130KM 2001r.

Budżet 35tys zł coś kupi sensownego? Czy pozostać z Passatem 10letnim.

Napisano

A czemu chcesz sie pozbywac obecnego Passata?

Jezeli nic sie z nim nie dzieje to ja bym jezdzil. Ewentualnie troche doinwestowal i dalej smigal.

Chyba, ze masz nagrane jakies pewne aute, ale w takim razie bys nie pisal tego posta wink.gif

Kupowanie uzywki niestety nie nalezy do przyjemnosci...

Naoogladasz sie szrotu az milo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

no właśnie się cały czas zastanawiam, czy właściwym wyborem będzie sprzedaż obecnego auta, jedynie co go boli to wiek, wielkimi krokami zbliża się 10lat, wkrótce do produkcji ma wejść model B7, więc ceny zjadą ostro w dół za ten model.

Zastanawiam się nad T-Jetem Fiat Bravo.

Napisano

W przypadku 10-letniego auta to utrata wartosci juz raczej mu nie grozi. Co ma stracic to stracil do tej pory;]

Tez mi sie te Bravo podobaja, ale przy Twoich przebiegach to jednak koszty sporo pewnie wzrosna...

Rozpisz sobie wszystkie za i przeciw i decyduj!

Aczkowliek polecam najpierw kupic 2-gie, a dopiero pozniej sprzedawac wink.gif

Napisano

Psuje sie ten twoj Pasiak ? Jak nie to nie kombinuj bo za 35 to ciezko bedzie cos sensownego wyrwac.

Napisano

> Poszukac B6. A jak sie nie znajdzie to dozbierac i kupic B6

Dla mnie w tej kwocie było by bezsensowne szukać B6. Jest ich sporo ale przebiegi przekraczają 200 000 km. Lepiej byłoby dozbierać do 45k zł i już wybór się powiększa.

A z używek innych niż Passat to bym odrzucił od razu Audi A4. W tej cenie się takiego auta w sensownym stanie nie kupi. Jak już to patrzeć na Vectry Mondeo Avensis i Mazde 6.

Napisano
  • Autor

> Psuje sie ten twoj Pasiak ? Jak nie to nie kombinuj bo za 35 to ciezko bedzie cos sensownego

> wyrwac.

i chyba tak zrobię: po rozmowach ze znajomymi i mechanikiem, w tej cenie wygodniejszego i ekonomicznego samochodu nie znajdę

tak więc zostaje z Passkiem

Napisano

> i chyba tak zrobię: po rozmowach ze znajomymi i mechanikiem, w tej cenie wygodniejszego i

> ekonomicznego samochodu nie znajdę

> tak więc zostaje z Passkiem

Widzę, że zdecydowałeś, ale k'woli ścisłosci - znajdziesz, np. mondeo. grinser006.gif

Napisano

> Widzę, że zdecydowałeś, ale k'woli ścisłosci - znajdziesz, np. mondeo.

Mondeo to szmelc a szegolnie w Dieslu.

Napisano

> Mondeo to szmelc a szegolnie w Dieslu.

Użytkowałeś? cfaniaczek.gif

Chciał wygodne, ekonomiczne, do 5 lat i do 35 tzł - mondeo się łapie. ok.gif

Napisano

> i chyba tak zrobię: po rozmowach ze znajomymi i mechanikiem, w tej cenie wygodniejszego i

Pamietaj - "Lepsze jest wrogiem dobrego" waytogo.gif

Napisano

> Mondeo to szmelc a szegolnie w Dieslu.

zgadza się pompa wtryskowa i same wtryski są do klnie.gif

Napisano

> zgadza się pompa wtryskowa i same wtryski są do

2005 rocznik jest juz po lifcie i zmianie ww.

Napisano

> zgadza się pompa wtryskowa i same wtryski są do

Rozumiem że stąd te częste widoki kopcących fok i mondków tdci?

Napisano

> Rozumiem że stąd te częste widoki kopcących fok i mondków tdci?

Częste widoki to być może kończące się już wtryskiwacze, albo dający z drive.gif kierownik, a to akurat w każdym dieslu takie będą objawy dawania w palnik.

Napisano

> Zastanawiam się nad T-Jetem Fiat Bravo.

Jeśli ma być oszczędny to M-Jet (diesel) bo te TJ w mieście lubią wypić a na trasie to żeby zejść poniżej 7l/100 to się trzeba dobrze starać.

Napisano

> Jeśli ma być oszczędny to M-Jet (diesel) bo te TJ w mieście lubią wypić a na trasie to żeby zejść

> poniżej 7l/100 to się trzeba dobrze starać.

Ale bez problema mozna lpg zapodac i MJ sie chowa 033102bebe_1_prv.gifzlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Przymierzam się do sprzedaży auta, i chciałbym kupić coś świeższego.

> Samochód będzie używany codziennie na dojazdy do pracy tam 40 i powrót 40 razem 80km dziennie. Z

> czego 40% to jazda przez/po Warszawie w korkach.

> Wymagania to nie starszy niż 5lat, klima, ekonomiczny, szyby elektr.

moze nowy hyundai i10;)

mysle, ze z cena bys sie zmiescil...

siadz w tym aucie;) przestronne z przodu... jezeli jezdzisz tak jak napisales to po co CI wieksze auto na stanie w korkach?

tak mialbys malem w miare wygodne;) i tanie w utrzymaniu wozidelko..., ktorym wszedzie sie zmiescisz;)

lub cos typu uzywana fabia, moze nowe punto 2 po FLl zwane classic? za 32 kzl masz nowke z klima, elektryka itp, a koszty utrzymania smiesznie niskie...

Napisano

> Ale bez problema mozna lpg zapodac i MJ sie chowa

chyba jest paru śmiałków co założyli kuchenki do T-Jeta i z tego co piszą to są zadowoleni , więc można i tak ok.gif

Napisano

> Poszukac B6. A jak sie nie znajdzie to dozbierac i kupic B6

hehe szczegolnie pierwszy wypust z 2,0 tdi ok.gif chyba juz wolalbym jednak te kiepskie tdci forda - przynajmniej naprawy sa tansze

Napisano

> hehe szczegolnie pierwszy wypust z 2,0 tdi chyba juz wolalbym jednak te kiepskie tdci forda -

> przynajmniej naprawy sa tansze

Niewiem co gorsze 2.0 TDI VW czy sypiace sie TDCI. hmm.gif

Napisano

> Użytkowałeś?

> Chciał wygodne, ekonomiczne, do 5 lat i do 35 tzł - mondeo się łapie.

Kolega pracuje w sklepie z czesciami do Forda (maja nowe i uzywki itd generalnie co chcesz to masz). Mowi ze zdarza sie ze przyjezdzaja ludzie 2-3 letniki Mondikami z padnietymi silnikami (mowie ogolnie bez podzialu czy to wtryski czy co innego).

Napisano

> Kolega pracuje w sklepie z czesciami do Forda (maja nowe i uzywki itd generalnie co chcesz to

> masz). Mowi ze zdarza sie ze przyjezdzaja ludzie 2-3 letniki Mondikami z padnietymi silnikami

> (mowie ogolnie bez podzialu czy to wtryski czy co innego).

Kolega kolegi? grinser006.gif

W mojej fabryce do niedawna flota opierała się na fjordach - od kilku lat (po modyfikacji czy zmianach tych nieszczęsnych pomp) nie było ani jednej awarii układu wtryskowego (inne owszem, były grinser006.gif).

Także straszliwa awaryjność nowszych tdci (w przypadku mondeo - od 2005r.), to fama pozostała po wadliwych tddi.

Napisano

A ja wiem jedno. Jak złapałeś bakcyla na zmianę, to ten temat będzie do Ciebie wracał zlosnik.gif

Żeby Cię uświadomić we właściwości wyboru, to dam przykład mojego szwagra, który zarabia ok. 4 średnie krajowe i stać go na zakup nowego samochodu. Obecnie ma vectrę B z 2001 r. 1,8 elegance i porównuje do niej współcześnie produkowane samochody. Jakością wykończenia nie dorównuje mu chyba żaden współczesny samochód do 100kpln. A jak samochód się nie psuje i spełnia swoje zadanie, to po co na siłę zmieniać? zlosnik.gif

Co do t-jeta, raczej nie nastawiałbym się na zbyt ekonomiczną jazdę w cyklach jakie podałeś. Albo diesel, albo benzyna z LPG, a z tym LPG to wiesz jak jest, jedni chwalą, inni w serwisach stoją (i stroją) zlosnik.gif

Napisano

Z tym dorównywaniem to raczej bym nie przesadzał, chyba że porównuje się do plastikowej Vectry C albo Insigni.

Nie wiem co takiego jest w Vectrze B, czego nie ma np. nowa Mazda 6, Citroen C5, Alfa 159 - na pewno można by wymienić jeszcze niejedno auto.

Napisano

> Nie wiem co takiego jest w Vectrze B, czego nie ma np. nowa Mazda 6, Citroen C5, Alfa 159 - na

> pewno można by wymienić jeszcze niejedno auto.

W tych wymienionych samochodów ja siedziałem tylko w mazdzie 6 i odniosłem wrażenie, że w środku jest plastikowo. Mało tego, kupiłem mazdę 2 za 60kpln (exclusive plus) i jest plastikowa do granic możliwości zlosnik.gif

W vectrze B elegance są welurowe fotele, kokpit z "miękiego"ciemnego plastiku lub jest to jakieś tworzywo, dodatki drewnopodobne, wewnątrz czuje się inny klimat. Faktem jest, że ten samochód w 2001 r. kosztował ok. 80kpln.

Napisano

> W tych wymienionych samochodów ja siedziałem tylko w mazdzie 6 i odniosłem wrażenie, że w środku

> jest plastikowo. Mało tego, kupiłem mazdę 2 za 60kpln (exclusive plus) i jest plastikowa do

> granic możliwości

Ale co ty porównujesz Mazde 2 do Opla Vectry. Co z tego że Mazda jest młodsza i ma bardzo wysoką cenę jak to nie ta klasa auta i nie wiem czy wogóle dorówna w wykonaniu wnętrza.

Napisano

> Ale co ty porównujesz Mazde 2 do Opla Vectry. Co z tego że Mazda jest młodsza i ma bardzo wysoką

> cenę jak to nie ta klasa auta i nie wiem czy wogóle dorówna w wykonaniu wnętrza.

hmm.gif przecież pisał też o mazdzie 6

Napisano

> przecież pisał też o mazdzie 6

No tak pisał. Ale narzeka że Mazda 2 jest plastikowa w środku.

Napisano

> Mało tego, kupiłem mazdę 2 za 60kpln (exclusive plus) i jest plastikowa do granic możliwości A to

> o czym jest jak nie o Maździe 2.

Dlatego napisałem, że pisał "też" o mazdzie 6 a nie "tylko" o mazdzie 6. wink.gif

Napisano

> W tych wymienionych samochodów ja siedziałem tylko w mazdzie 6 i odniosłem wrażenie, że w środku

> jest plastikowo. Mało tego, kupiłem mazdę 2 za 60kpln (exclusive plus) i jest plastikowa do

> granic możliwości

> W vectrze B elegance są welurowe fotele, kokpit z "miękiego"ciemnego plastiku lub jest to jakieś

> tworzywo, dodatki drewnopodobne, wewnątrz czuje się inny klimat. Faktem jest, że ten samochód

> w 2001 r. kosztował ok. 80kpln.

o ile deska jest jeszcze do zaakceptowania to boczki drzwi i srodkowy tunel to porazka, jednyna dobra rzecz w M6 to 1,8 i 2,0 Pb z forda

Napisano

> Częste widoki to być może kończące się już wtryskiwacze, albo dający z kierownik, a to akurat w

> każdym dieslu takie będą objawy dawania w palnik.

mój diesel nie kopci można mu dać z buta nawet na zimnym i nie ma czarnego dynu.

Napisano

> mój diesel nie kopci można mu dać z buta nawet na zimnym i nie ma czarnego dynu.

Oj no bo akurat D-4D to jedne z najmniej kopcących, ale popatrz na takie JTD, dCi, TDI, CDI i wiele wiele innych wink.gif

Napisano

> Oj no bo akurat D-4D to jedne z najmniej kopcących, ale popatrz na takie JTD, dCi, TDI, CDI i wiele

> wiele innych

a dobre te diesle w avensisach (po 04)?

Napisano

> Ale co ty porównujesz Mazde 2 do Opla Vectry. Co z tego że Mazda jest młodsza i ma bardzo wysoką

> cenę jak to nie ta klasa auta i nie wiem czy wogóle dorówna w wykonaniu wnętrza.

To porównaj plastykową Vectre C do starej vectry B. Żeby było sprawiedliwe to oczywiście obie bez skóry.

Napisano

> a dobre te diesle w avensisach (po 04)?

Ja mam 2007, tam jak narazie 80 kkm zrobione i tylko EGR poszedł do czyszczenia, ale w tym aucie czasem uprawia się emerycką jazdę, ja nim za mało jeżdżę zlosnik.gif

Napisano

Może Civica chcesz?

2005, 1.4 LS, 90KM, 68100 km, kupiony w polskim salonie, jestem pierwszym właścicielem, rejestracja listopad 2005, ABS, wspomaganie, klima, 2 x el. szyby, fabryczne CD, central, autoalarm, dwa komplety opon (letnie - nówki), bezwypadkowy, po przeglądzie w marcu, rejestracja do listopada, nic do robienia.

Chyba mi sie już znudził

Napisano

> Może Civica chcesz?

> 2005, 1.4 LS, 90KM, 68100 km, kupiony w polskim salonie, jestem pierwszym właścicielem, rejestracja

> listopad 2005, ABS, wspomaganie, klima, 2 x el. szyby, fabryczne CD, central, autoalarm, dwa

> komplety opon (letnie - nówki), bezwypadkowy, po przeglądzie w marcu, rejestracja do

> listopada, nic do robienia.

> Chyba mi sie już znudził

Ile miedzi na stół trzeba położyc? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Może Civica chcesz?

> 2005, 1.4 LS, 90KM, 68100 km, kupiony w polskim salonie, jestem pierwszym właścicielem, rejestracja

> listopad 2005, ABS, wspomaganie, klima, 2 x el. szyby, fabryczne CD, central, autoalarm, dwa

> komplety opon (letnie - nówki), bezwypadkowy, po przeglądzie w marcu, rejestracja do

> listopada, nic do robienia.

> Chyba mi sie już znudził

jak by był to diesel to może bym się skusił, ale zc Hondą podrzuciłeś mi myśl smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.