Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsubishi Lancer LPG

Featured Replies

Napisano

Mitsubishi oferuje wersje oznaczone jako LPG, czyli dostosowane do montażu instalacji LPG. Na czym to dostosowanie polega i co sądzicie o silniku 1,8 140KM?

Napisano

> Mitsubishi oferuje wersje oznaczone jako LPG, czyli dostosowane do montażu instalacji LPG. Na czym

> to dostosowanie polega i co sądzicie o silniku 1,8 140KM?

jest na AK kilku (chyba dwóch) posiadaczy Lancera z tym silnikiem. Ja tym nie jeździłem, ale jak sobie porównuję na papierze osiągi i spalanie z Civic'iem 1.8 140KM to ten Lancer wypada słabo - paliwożerny i powolny zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> sobie porównuję na papierze osiągi i spalanie z Civic'iem 1.8 140KM to ten Lancer wypada słabo

> - paliwożerny i powolny

Na papierze. czyli na podstawie czego i jakie są to różnice? zlosnik.gif

Napisano

> Mitsubishi oferuje wersje oznaczone jako LPG, czyli dostosowane do montażu instalacji LPG. Na czym

Zarzuć jakimś linkiem smile.gif u nas w ZS jest jeden salon mitsu w ,ktorym gaz to zlo i psuje silnik no.gif

Napisano

> Mojeauto podaje takie nowości

zlosnik.gif w poniedzialek chyba przedzwonie do Mitsu Polska.

Fajnie jakby kolejna marka wypuscila fabrycznie nowe auto z lpg.

Poki co to :

- Fiat

- Skoda , VW i marne 1.6

- Chevy ale odchodza od tematu

- Dejsja

i chyba tyle niewiem.gif

Napisano

> w poniedzialek chyba przedzwonie do Mitsu Polska.

> Fajnie jakby kolejna marka wypuscila fabrycznie nowe auto z lpg.

> Poki co to :

> - Fiat

> - Skoda , VW i marne 1.6

> - Chevy ale odchodza od tematu

> - Dejsja

> i chyba tyle

AFAIK te auta nie są z LPG tylko przystosowane, cos tam jest zmienione. QQQQQLAAAAAAAAAA!!!!! powiedz Panu grinser006.gifwink.gif

Napisano

> AFAIK te auta nie są z LPG tylko przystosowane, cos tam jest zmienione. QQQQQLAAAAAAAAAA!!!!!

> powiedz Panu

Wiem , Wiem wzmocnione glowice chyba , zle sie wyrazilem poprostu smile.gif

Napisano

> Na papierze. czyli na podstawie czego i jakie są to różnice?

prawie sekunda do setki i 2l/100 km różnicy w spalaniu w mieście:

Lancer:

V max: 204

0-100 km/h: 9.8

Spalanie miasto/trasa/średnio: 10.4/6.1/7.7

Honda:

V max: 205

0-100 km/h: 8.9

Spalanie miasto/trasa/średnio: 8.4/5.5/6.6

Napisano

> prawie sekunda do setki i 2l/100 km różnicy w spalaniu w mieście:

> Lancer:

> V max: 204

> 0-100 km/h: 9.8

> Spalanie miasto/trasa/średnio: 10.4/6.1/7.7

> Honda:

> V max: 205

> 0-100 km/h: 8.9

> Spalanie miasto/trasa/średnio: 8.4/5.5/6.6

w Hondzie napewno jest dużo głośniej ale i tak bym się ani chwili nie zastanawiał cool.gif

Napisano

> w Hondzie napewno jest dużo głośniej ale i tak bym się ani chwili nie zastanawiał

dlaczego głośniej? hmm.gif

Napisano

Ford - oryginalne instalacje LPG są. ok.gif

Napisano

> dlaczego głośniej?

nie jeździłem Lancerem 1.8, ale w Civicu jest zayebiście głośno (na wysokich obrotach) hehe.gif

Napisano

> Ford - oryginalne instalacje LPG są.

Linki , Linki i czy w PL smile.gif

Napisano

> prawie sekunda do setki i 2l/100 km różnicy w spalaniu w mieście:

> Lancer:

> V max: 204

> 0-100 km/h: 9.8

> Spalanie miasto/trasa/średnio: 10.4/6.1/7.7

> Honda:

> V max: 205

> 0-100 km/h: 8.9

> Spalanie miasto/trasa/średnio: 8.4/5.5/6.6

W podanym linku Lancer ma:

V max: 196

0-100 km/h: 10,4

Spalanie miasto/trasa/średnio: 10,5/6,4/7,9

czyli jeszcze większa różnica na korzyść Civic.

Napisano

> Linki , Linki i czy w PL

Tak mi się nasunęło, że to paranoja - w kraju, w którym instalacji LPG jeździ najwięcej w Europie niekoniecznie oferuje się samochody z LPG oferowane na innych rynkach europejskich.

Widzicie w tym jakiś sens i logikę ?

Napisano

> Tak mi się nasunęło, że to paranoja - w kraju, w którym instalacji LPG jeździ najwięcej w Europie

> niekoniecznie oferuje się samochody z LPG oferowane na innych rynkach europejskich.

> Widzicie w tym jakiś sens i logikę ?

Nie mam pojecia u takich niemcow montuja lpg prawie do wszystkie bez problemu no.gif

Wydaje mi sie ,ze wygoda importera.

Napisano

> Poki co to :

> - Fiat

> - Chevy ale odchodza od tematu

> - Dejsja

> i chyba tyle

i jeszcze Renault Clio oraz Dacia Logan i Sandero, choć już w Dusterze LPG nie oferują ???

I jako chyba jedyny w Polsce jakiś dealer Hultaja chyba z KrK oferuje LPG w i30?

Napisano

> I jako chyba jedyny w Polsce jakiś dealer Hultaja chyba z KrK oferuje LPG w i30?

Darkat w ZS tez montuje ale na ich gwarancji.

Napisano

również w 1,8t w octavii tour

Napisano

> AFAIK te auta nie są z LPG tylko przystosowane, cos tam jest zmienione. QQQQQLAAAAAAAAAA!!!!!

> powiedz Panu

wzmocnione gniazda zaworowe i zawory zlosnik.gif , na szczęście termin realizacji studzi fanów zagazowanych Lancerów rotfl.gif

Napisano

> wzmocnione gniazda zaworowe i zawory , na szczęście termin realizacji studzi fanów zagazowanych

> Lancerów

5 miesiecy to imho nie jest tak zle wink.gif zapytaj ile sie czeka na VW z TSI albo Logana MCV.

Napisano

> Darkat w ZS tez montuje ale na ich gwarancji.

Tzn. jaka jest ta ich gwarancja?

Napisano

Zmieniona głowica z utwardzonymi gniazdami zaworów.

Kiedyś dawałem dość szeroki opis mojego Lancera, ale zniknął z całymi Motodyskusjami - mam gdzieś kopię, jak chcesz mogę ci na priva wysłać.

Napisano

> Dealera.

to i ceed'a tak można kupić, ponoć nawet jeździ toto na LPG bez problemów niewiem.gif

Napisano

> W podanym linku Lancer ma:

> V max: 196

> 0-100 km/h: 10,4

> Spalanie miasto/trasa/średnio: 10,5/6,4/7,9

> czyli jeszcze większa różnica na korzyść Civic.

Może po prostu Lancer papierowe spalanie ma bardziej zbliżone do rzeczywistości? Bo jakoś nie chcę mi się wierzyć że 140 konny silnik zejdzie poniżej 10 (benzyny - o gazie nie wspomnę) w krakowskich korkach...

Napisano

> Może po prostu Lancer papierowe spalanie ma bardziej zbliżone do rzeczywistości? Bo jakoś nie chcę

> mi się wierzyć że 140 konny silnik zejdzie poniżej 10 (benzyny - o gazie nie wspomnę) w

> krakowskich korkach...

Lancer faktycznie nie pali jakos malo (ojciec powozi od listopada) - w trasie brakuje 6 biegu zeby troche zbic obroty i tu Civic jest do przodu, ale sasiad jezdzacy Civem tez marudzi, ze mu w miescie pali w okolicach 10l/100km.

Napisano

> Może po prostu Lancer papierowe spalanie ma bardziej zbliżone do rzeczywistości? Bo jakoś nie chcę

> mi się wierzyć że 140 konny silnik zejdzie poniżej 10 (benzyny - o gazie nie wspomnę) w

> krakowskich korkach...

każdy producent musi w EU podawać spalanie według dokładnie tych samych norm. Więc dane są ze sobą jak najbardziej porównywalne. A to, że w specyficznych warunkach (np. Krakowskie korki) silniki będą palić odpowiednio więcej to inna sprawa.

Napisano

> Lancer faktycznie nie pali jakos malo (ojciec powozi od listopada) - w trasie brakuje 6 biegu zeby

> troche zbic obroty i tu Civic jest do przodu, ale sasiad jezdzacy Civem tez marudzi, ze mu w

> miescie pali w okolicach 10l/100km.

kolega ma Civic'a 1.8 i spalanie w okolicach 7.5 litra. Też jeździ sporo po mieście

Napisano
  • Autor

> kolega ma Civic'a 1.8 i spalanie w okolicach 7.5 litra. Też jeździ sporo po mieście

Miasto miastu nie równe wink.gif

Mój w mieście pali mniej niż podał producent, ale więcej w trasie i mieszane. Gdybym pojechał do innego miasta, na pewno będę miał inne spalanie wink.gif

Napisano

> każdy producent musi w EU podawać spalanie według dokładnie tych samych norm.

Właśnie chyba nie do końca. Podam Ci 2 przykłady na mieście.

1. Laguna 1 2.0 8v - spalanie wg producenta 10.6. Mam teraz prawie idealnie takie (w zimie +2 frown.gif).

2. Subaru Forester 2.0 125 km - 4x4, automat. Spalanie według producenta 13.5 - u mnie też 10.5 (w zimie nie jeździłem).

Nie twierdzę oczywiście że Honda nie ma takiego spalania ale wydaje mi się że te 140 KM musi się skądś wziąść. Oczywiście można jeździć jak kapelusz ale chyba nie po to się takie samochody kupuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.