Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr paliwa UFI do JTD już nie 170zł

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy widzieliście, ale nagle filtry paliwa UFI mocno spadły z cen, kiedyś 170zł.

http://www.automotokrak.pl/filtr-paliwa-fiat-stilodoblo-2003-roku-p-26.html

Sam kupiłem w sklepie motoryzacyjnym za 65zł i byłem w lekkim szoku. Od razu mogę dodać, że tylko nie Bosch, bo jest zdecydowanie mniejszy od oryginalnego UFI, Knechta.

Napisano

> Nie wiem czy widzieliście, ale nagle filtry paliwa UFI mocno spadły z cen, kiedyś 170zł.

bo duzo sztuk robia w chinach, mozna juz spotkac na pl rynku ufi made in china, trzeba dokladnie lookac na filtry

Napisano

> Nie wiem czy widzieliście, ale nagle filtry paliwa UFI mocno spadły z cen, kiedyś 170zł.

> http://www.automotokrak.pl/filtr-paliwa-fiat-stilodoblo-2003-roku-p-26.html

> Sam kupiłem w sklepie motoryzacyjnym za 65zł i byłem w lekkim szoku. Od razu mogę dodać, że tylko

> nie Bosch, bo jest zdecydowanie mniejszy od oryginalnego UFI, Knechta.

Podawaj ceny z wysyłką.

pzdr

Napisano

> bo duzo sztuk robia w chinach, mozna juz spotkac na pl rynku ufi made in china, trzeba dokladnie

> lookac na filtry

Ło matko .... a ja kupiłem taki ostatnio do Cromy 1,9 MJTD 150 KM za 170 zł confused.gif

jak je rozpoznać ?

Napisano

> Ło matko .... a ja kupiłem taki ostatnio do Cromy 1,9 MJTD 150 KM za 170 zł

> jak je rozpoznać ?

po pudelku.. made in ...... zlosnik.gif do cromy tam idzie 24.ONE.01, qmpel ostatnio bral do nb i mowil ze juz made in china trafil, ja na przeglad 30kkm rok temu bralem tez normalny ufi i jeszcze made in china nie byl..

ale co ciekawe oryginal ma jakies dodatkowe oznaczenie modelowe tj: B538

283742365-P1050983.jpg283742365-P1050982.jpg

a tu UFI jeszcze nie made in china

283742365-IMGP2373.jpg

tak samo trzeba uwazac na filtry mann'a juz, ostatnio do tipka bralem z hurtowni filtr oleju, to made in germany czyli oki, ale filtr powietrza juz made in china, wykonanie gorsze od tego ktory wczesniej byl na aucie made in germany no.gif

post-52188-14352507991057_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Podawaj ceny z wysyłką.

> pzdr

W sklepie motoryzacyjnym kupiłem za 65zł, sklep więc tylko dojazd do sklepu mógł mnie coś kosztować smile.gif

Napisano

> W sklepie motoryzacyjnym kupiłem za 65zł, sklep więc tylko dojazd do sklepu mógł mnie coś kosztować

Fajnie :-)

Kupiłem z tej samej bajki Sofima za ok. 100 PLN w Intercars.

pzdr

Napisano

> tak samo trzeba uwazac na filtry mann'a juz, ostatnio do tipka bralem z hurtowni filtr oleju, to

> made in germany czyli oki, ale filtr powietrza juz made in china, wykonanie gorsze od tego

> ktory wczesniej byl na aucie made in germany

ja się naciąłem na chińskiego Mann-a , ale na szczęście miałem paragon i wymieniłem na ricambi , co ciekawe tego manna kupiłem w aso fiat no.gif

Napisano

> ja się naciąłem na chińskiego Mann-a , ale na szczęście miałem paragon i wymieniłem na ricambi , co

> ciekawe tego manna kupiłem w aso fiat

aso jak to kazda firma tez sciaga towar z hurtowni, hurtownia miala dostawe made in china i taki tez trafil to aso

Napisano

> a tu UFI jeszcze nie made in china

No to mnie uspokoiłeś.... mam ten 2-gi smile.gif

Napisano

A czym taki filtr się różni od filtra np z BOSCHA?? oczywiście po za ceną??

Napisano

> A czym taki filtr się różni od filtra np z BOSCHA?? oczywiście po za ceną??

Nie wiem.... a jest Boscha do MJTD ?

Napisano
  • Autor

> A czym taki filtr się różni od filtra np z BOSCHA?? oczywiście po za ceną??

W długości filtra, czytaj ilości materiału filtrującego oczywiście na minus dla Boscha.

Napisano

Nie wiem, czy jest do MJTD, a moje pytanie wzięło się stąd, że w samochodzie mam wsadzony z boscha i na wyminę która planuje jutro też kupiłem z boscha.

Napisano

Mi się wydaje, że do JTD jest inny niż do MTJ. Do JTD chyba BOSCH robi, a do MTJ- nie. I coś czuje, że wciąż nie będzie alternatywy dal UFI za 170,- dla tych co mają MTJ. Obym się mylił.

Napisano

> Nie wiem, czy jest do MJTD, a moje pytanie wzięło się stąd, że w samochodzie mam wsadzony z boscha

> i na wyminę która planuje jutro też kupiłem z boscha.

W Stilaku - silnik JTD 1,9 115 KM - mam Boscha i jest ok.gif i zawsze miałem tam Boscha. Ale do silnika MJTD ( 120, 140 i 150 KM ) niestety nie może być ten filtr. Jest inne mocowanie - nie ma tam grzałki wstępnej a same przewody zakładane sa bezpośrednio na filtr - inna budowa, dodatkowo te filtry muszą znacznie dokładniej filtrować paliwo...

Napisano

Witam, ostatnio zakupiłem sobie zestaw filtrów i filtr paliwa do mojego MJ mam firmy filtron ( podobno pasuje tez do jtd 115 )

Wcześniej dzwoniłem do ASO w Piasecznie bo mają swoją aukcje z filtrami i koleś po sprawdzeniu vin powiedział że będą one pasować do mojego auta...więc niewiem.gif czy są inne czy takie same do jtd i mj smile.gif

http://moto.allegro.pl/item1015855343_zestaw_filtrow_fiat_stilo_1_9jtd_80_115_oryginal.html

Napisano
  • Autor

czy takie same do jtd i mj

> http://moto.allegro.pl/item1015855343_zestaw_filtrow_fiat_stilo_1_9jtd_80_115_oryginal.html

Na pewno H2O z końcówką 04 nie będzie pasował do MJ. Do MJ filtry z końcówką ONE. A tutaj dla zainteresowanych rozszerzenie tematu O FILTRACH UFI W FIATACH

Napisano

> Mi się wydaje, że do JTD jest inny niż do MTJ. Do JTD chyba BOSCH robi, a do MTJ- nie. I coś czuje,

> że wciąż nie będzie alternatywy dal UFI za 170,- dla tych co mają MTJ. Obym się mylił.

Mam już drugiego Kagera za 80zł i póki co auto jeździ.

Napisano

> Witam, ostatnio zakupiłem sobie zestaw filtrów i filtr paliwa do mojego MJ mam firmy filtron (

> podobno pasuje tez do jtd 115 )

> Wcześniej dzwoniłem do ASO w Piasecznie bo mają swoją aukcje z filtrami i koleś po sprawdzeniu vin

> powiedział że będą one pasować do mojego auta...więc czy są inne czy takie same do jtd i mj

> http://moto.allegro.pl/item1015855343_zestaw_filtrow_fiat_stilo_1_9jtd_80_115_oryginal.html

Filtr paliwa nie pasuje na 100%, w mj sa króćce na filtrze i na nie wkłada się przewody a ten jest nakręcany. Wprowadzony zostałeś w błąd.

Napisano

> ja Bosha kupuje za 25zl i jezdzi

Ale nie do multijeta.

Napisano

> ja Bosha kupuje za 25zl i jezdzi

Ten filtr pasuje i do mojego stilo, gwint ten sam. Wg fiata od 2003 filtr był dłuższy. Ciekawe czemu zmienili.

• 3 tygodnie później...
Napisano

A ja kupiłem KNECHTA KC195 - za 73,30zł

Oleju tez Knechta OC 458 za 25,20

Powietrza Manna C 28105 za 35,20

mam nadzieję, że napis made in china na produkcie knechta (filtr paliwa, bo oleju made in austria) nie zmiania faktu że to dobre filtry

Napisano

> mam nadzieję, że napis made in china na produkcie knechta (filtr paliwa, bo oleju made in austria)

> nie zmiania faktu że to dobre filtry

Nie wiem jak w przypadku Knechta ale w przypadku Manna niestety bardzo wiele zmienia, niestety na minus pod względem jakości wykonania.

Napisano

> http://www.automotokrak.pl/filtr-paliwa-fiat-stilodoblo-2003-roku-p-26.html

> Sam kupiłem w sklepie motoryzacyjnym za 65zł i byłem w lekkim szoku. Od razu mogę dodać, że tylko

> nie Bosch, bo jest zdecydowanie mniejszy od oryginalnego UFI, Knechta.

Zawsze kupowałem filtry UFI i zawsze płaciłem ok. 60zł za filtr. Mówię o latach 2006-2009.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Ten filtr pasuje i do mojego stilo, gwint ten sam. Wg fiata od 2003 filtr był dłuższy. Ciekawe

> czemu zmienili.

Próbowałem już 2 lata temu rozwikłać ten temat w wątku:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&am...e#Post281184685

Jak widać temat wraca co jakiś czas i dalej na 100% nie wyjaśniliśmy jak to jest z filtrami paliwa do MW JTD 115KM.

Filtron podaje dwa typy filtrów w zależności od roku budowy Stilaka:

do 12.02 PP 968

od 01.03 PP 968/1

Ten pierwszy może być zastąpiony Boschem 1 457 434 314. Drugi jest wyższy więc logika wskazuje, że ten Bosch nie powienien być stosowany rocznikach >2003. Ja mam 2005 i na wszelki wypadek nie eksperymentuję takim Boschem (chociaż cenowo jest atrakcyjny) - stosuję UFI 24 H20 04.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Za dwa tygodnie Staszek jedzie na wymiane filtrów i oleju.

Co sądzicie o takim zestawie filtrów?

- filtr oleju MANN lub KNECHT

- filtr powietrza FILTRON

- filtr kabinowy MAGNETTI MARELLI

- filtr paliwa FILTRON, UFI lub BOSCH

Do tego olej Selenia WR 5W-40.

Może z Waszego doświadczenia polecicie mi coś dobrego w rozsądnej cenie.

Napisano

"wsiora wno" ;P

Jak na rok, to mogą byc tanie smile.gif

Filtron bardzo dobra polska firma ok.gif

• 11 miesięcy później...
Napisano

Witam, zamówiłem w lokalnym sklepie filtr UFi 24H2004, cena około 60 zł. i jak nim potrząsnąłem to coś w nim latało, jak odkręciłem dolną zaślepkę czujnika wody to widać było centralnie jakby sitko z uszczelką, i to ono latało sobie luźno, czy to tak ma być? i jak dokręcę filtr to się to dociśnie i nie będzie latało? Sprzedawca mówił że raczej nic nie powinno latać i na jutro zamówił drugi filtr, zwrócił może ktoś na to uwagę? Pozdrawiam.

Napisano

> Witam, zamówiłem w lokalnym sklepie filtr UFi 24H2004, cena około 60 zł. i jak nim potrząsnąłem to

> coś w nim latało,

Nigdy nic nie latało ..... przynajmniej nigdy tego nie zauważyłem ...

Napisano

> Witam, zamówiłem w lokalnym sklepie filtr UFi 24H2004, cena około 60 zł. i jak nim potrząsnąłem to

> coś w nim latało, jak odkręciłem dolną zaślepkę czujnika wody to widać było centralnie jakby

> sitko z uszczelką, i to ono latało sobie luźno, czy to tak ma być? i jak dokręcę filtr to się

> to dociśnie i nie będzie latało? Sprzedawca mówił że raczej nic nie powinno latać i na jutro

> zamówił drugi filtr, zwrócił może ktoś na to uwagę? Pozdrawiam.

A jednak lata, w drugim filtrze UFI to samo, i w starym filtronie jak wykręciłem również lata, dociska to czujnik wody. Może komuś to się przyda i nie będzie myślał tak jak ja że coś jest nie tak z filtrem.

Napisano

Spadły, bo UFI zaczęło robić je w Chinach (jest nadruk na filtrze i na pudełku made in china)

Napisano

> Spadły, bo UFI zaczęło robić je w Chinach (jest nadruk na filtrze i na pudełku made in china)

ale nic innego juz nie kupi, nawet te dostarczane do aso tez made in china dopiski maja

Napisano

Ja osobiście jeżdże na filtrze Knecht i tez taki proponuje klientom, cena adekwatna do jakości.

A jak ktos potrzebuje i oliwy tez mam w dobrych cenach;)

> ale nic innego juz nie kupi, nawet te dostarczane do aso tez made in china dopiski maja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.