Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypowiedzenie ubezpieczenia - Compensa

Featured Replies

Napisano

Coś mnie strasznie irytuje, no i postanowiłem się tym z Wami podzielić, bo ignorancja firmy Compensa T.U VIG, przechodzi moje wyobrażenie! Sprawa niby banalna, bo chodzi o wypowiedzenie ubezpieczenia, które nabyłem drogą kupna samochodu. Auto kupione 15.04, wysyłam pisemne wypowiedzenie, z kserem umowy k/s oraz ubezpieczenia dnia 26.04 listem poleconym, priorytetem. Dzwonię 10.05 o potwierdzenie mojego wypowiedzenia (tak dla świętego spokoju), okazuje się że NIC nie dostali Pani mówi przez telefon że oddzwoni w ciągu 24h! Myślę sobie "Ok, pewnie mają burdel jak w każdej takiej instytucji". Nie zadzwoniła, poszedłem do filii compensy w moim mieście, i mi Pani mówi żebym wysłał jeszcze raz, tym razem podała mi jakiś "lepszy" adres. Wysłałem 11.05, tym razem dodatkowo z opcją potwierdzenia odbioru. Potwierdzenia nie ma, a ja nie wiem, czy dzwonić tam i się denerwować, czy po prostu zachować potwierdzenia nadania oraz kopie dokumentów wysłanych i mieć całą resztę w d...., gdzieś ??

PS. mamy kogoś z tej ubezpieczalni ?

Napisano

> PS. mamy kogoś z tej ubezpieczalni ?

A nie można teraz pójść do siedziby firmy i tam osobiście wymówić bez wysyłania czegokolwiek?

Napisano

> A nie można teraz pójść do siedziby firmy i tam osobiście wymówić bez wysyłania czegokolwiek?

Oczywiście, że możesz. Weź drugi egzemplarz, na którym przybiją Ci potwierdzenie przyjęcia. Koniecznie z datą, pieczątką i czytelnym imieniem i nazwiskiem przyjmującego.

Napisano
  • Autor

> Oczywiście, że możesz. Weź drugi egzemplarz, na którym przybiją Ci potwierdzenie przyjęcia.

> Koniecznie z datą, pieczątką i czytelnym imieniem i nazwiskiem przyjmującego.

Siedziba firmy czy filia ? Wybacz, ale nie będę targać Bóg wie ile kilometrów z wypowiedzeniem. A jeżeli piszesz o filii, to tak jak pisałem - byłem, Pani przedstawicielka firmy, która legitymuje się ich wizytówką wyraźnie mi oznajmiła, że Compensa to TYLKO i WYŁĄCZNIE wypowiedzenie pisemne, które wysyła się na adres, do tych spraw służący. Co więcej, ja tam dzwoniłem, mieli oddzwonić etc itd itp... Ogromnie irytujący ignoranci... Ja rozumiem, nie chce być ich klientem, więc im nie zależy, no ale, jak mi przyjdzie list o zalegającej racie ubezpieczenia...

Napisano

> ...poszedłem do filii compensy w moim

> mieście, i mi Pani mówi żebym wysłał jeszcze raz...

A to w tej filii nie dało się złozyć? yikes.gif

Napisano
  • Autor

> A to w tej filii nie dało się złozyć?

Wiem, idiotyczne, ale przecież nie pobije za to kobiety ? hmm.gif

Napisano

> Wiem, idiotyczne, ale przecież nie pobije za to kobiety ?

No, jasna sprawa, że nie...Chyba, że kwiatkiem wink.gif

Napisano

> Siedziba firmy czy filia ? Wybacz, ale nie będę targać Bóg wie ile kilometrów z wypowiedzeniem.

Czy ja Cię zmuszam?

> A

> jeżeli piszesz o filii, to tak jak pisałem - byłem, Pani przedstawicielka firmy, która

> legitymuje się ich wizytówką wyraźnie mi oznajmiła, że Compensa to TYLKO i WYŁĄCZNIE

> wypowiedzenie pisemne, które wysyła się na adres, do tych spraw służący.

Jeśli wysłałeś na adres siedziby TU i masz potwierdzenie nadania to teoretycznie reszte możesz mieć gdzieś. ZPO wróci - minęło dopiero 6 dni, w trakcie których był weekend, więc może się chwile PP przeciągnąć.

Napisano

zmartwię cię crazy.gif w Compensie mają bałagan. Moja znajoma 2 lata dzwoniła i wysyłała umowy K-S. Na sam koniec zjawiła się nawet firma windykacyjna. Na koniec jakoś to odkręciła ale ile ją to nerw kosztowało angryfire.gif Jak możesz to uderz osobiście do centrali lub jakiejś placówki i załatw sobie potwierdzenie złożenia rezygnacji z pieczątką przyjęcia pisma. wink.gif

p.s. nawet znajoma agentka Compensy nic nie mogła załatwić, ciągle papiery gdzieś przepadały screwy.gif

Napisano
  • Autor

Kurde tego się obawiam, że z moją sprawą będzie podobnie. Sęk w tym że już minęło 30 dni od kupna auta, i na kolejne rezygnacje podpisy etc teoretycznie już nie mam prawa... Chociaż myślę, że skoro oni mnie mają w dupie, to te sztywne terminy też już nie obowiązują ?

Napisano

ty mnie kurna nie strasz bo w sobotę składałem wypowiedzenie z tej firmy. Gdzie ząłatwiałeś tą sprawę??

Napisano

> zmartwię cię w Compensie mają bałagan. Moja znajoma 2 lata dzwoniła i wysyłała umowy K-S. Na sam

> koniec zjawiła się nawet firma windykacyjna.

Możesz pogratulować znajomej nieudolności. Powtarzam - oświadczenie o wypowiedzeniu umowy z danymi nabywcy i numerem polisy wysłane na adres siedziby ubezpieczyciela za zwrotnym poświadczeniem odbioru. Jeśli im coś zginie to jest tylko i wyłącznie ich problem.

Napisano

> Możesz pogratulować znajomej nieudolności.

miała pieczątki, potwierdzenia wysłania, zapewnienia telefoniczne, nawet potwierdzenia wysłanych faksów i co ..... walka z wiatrakami sciana.gif

p.s. co z tego że im zginęło jak do ciebie przychodzi windykator angryfire.gif

Napisano

> p.s. co z tego że im zginęło jak do ciebie przychodzi windykator

I co mi może zrobić ten windykator? Pogrozić pismem z czerwonym paskiem czy wejść na siłę i zabrać telewizor?

Dzwonisz na Policję, że jakiś podejrzany gość kręci się w pobliżu Twojego mieszkania i patrząc na dzieci wykonuje dziwne ruchy ręką w spodniach.

Napisano

> ZPO wróci - minęło dopiero 6 dni, w trakcie których był weekend, więc może się chwile

> PP przeciągnąć.

Nie bylbym taki pewny tego powrotu ZPO, mi ostatnio poczta czesto "zawierusza" te smieszne zolte karteczki i nie wracaja, co wiecej potrafi je zawieruszyc razem z przesylka i nigdy nie dostarczyc do odbiorcy no.gif

Napisano

> PS. mamy kogoś z tej ubezpieczalni ?

A w sumie to o co chodzi? Chciałeś się pożalić na Compensę? Bo mi bardziej to na problem z PP wygląda.

Napisano
  • Autor

> A w sumie to o co chodzi? Chciałeś się pożalić na Compensę? Bo mi bardziej to na problem z PP

> wygląda.

Chodzi o to że pracuje tam banda ignorantów ? smile.gif Skoro ktoś mi mówi że na pewno oddzwoni w sprawie, a nie oddzwania nigdy... ?

Rozumiem że możesz pomóc w sprawie wink.gif

Napisano

Dlatego ja zawsze fatyguje sie do oddziału i zostawiam w oddziale za potwierdzeniem odbioru.

W twoim wypadku może byc wina Compensy jak i Poczty Polskiej.. Wysłałeś za potwierdzeniem odbioru?

Napisano

> Nie bylbym taki pewny tego powrotu ZPO, mi ostatnio poczta czesto "zawierusza" te smieszne zolte

> karteczki i nie wracaja, co wiecej potrafi je zawieruszyc razem z przesylka i nigdy nie

> dostarczyc do odbiorcy

Skladaj reklamacje na poczcie.

Napisano
  • Autor

> W twoim wypadku może byc wina Compensy jak i Poczty Polskiej.. Wysłałeś za potwierdzeniem odbioru?

TAK.

Napisano

> TAK.

A dostałeś zwrotnie potw. odbioru?

Napisano

> TAK.

Poczekaj na zóltka. Jak nie dojdzie za pare dni idz na poczte i rob awanture.

Napisano

> Skladaj reklamacje na poczcie.

tak jak kolega napisał, przecież możesz iść złożyć reklamacje.

Jeśli w okienku poczty znajdzie się miła babka, to sprawdzi gdzie aktualnie jest Twój list, czy wyszedł od nich, czy doszedł do poczty nadawcy i potem czy doszedł do nadawcy.

Napisano
  • Autor

Żółtek przyszedł z pieczątką Compensa VIG ! 893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.