Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 - moja opinia w tym temacie

Featured Replies

Napisano

Tak obserwuje od kilkunastu już lat wyścigi F1 i z roku na rok coraz większe nudy - zero wyprzedzania, brak tankowania czyli automatycznie strategii, a samochody raczej wolniejsze (większość rekordów toru pochodzi jeszcze z lat 2004/2005)

Czemu władze F1 nie potrafią coś z tym zrobić,

Przecież obecnie poza nowymi pięknymi torami nie ma zbytnio co oglądać podczas wyścigu

Napisano

> Tak obserwuje od kilkunastu już lat wyścigi F1 i z roku na rok coraz większe nudy - zero

> wyprzedzania, brak tankowania czyli automatycznie strategii, a samochody raczej wolniejsze

> (większość rekordów toru pochodzi jeszcze z lat 2004/2005)

> Czemu władze F1 nie potrafią coś z tym zrobić,

> Przecież obecnie poza nowymi pięknymi torami nie ma zbytnio co oglądać podczas wyścigu

Jak to nie ma - IMO sporo się dzieje.

Jak dla mnie w sam raz smile.gif

Napisano

> Jak to nie ma - IMO sporo się dzieje.

> Jak dla mnie w sam raz

Ja też uważam, że Formuła 1 nadal potrafi dostarczyć sporo emocji. Fakt, zdarzają się nudnawe wyścigi ale ogólnie wydaje mi się, że nie jest źle. ok.gif

Napisano

> Ja też uważam, że Formuła 1 nadal potrafi dostarczyć sporo emocji. Fakt, zdarzają się nudnawe

> wyścigi ale ogólnie wydaje mi się, że nie jest źle.

zle nie jest jak w czasie wyscigu spadnie deszcz i jest zamieszanie z oponami ... a tak przez 90% czasu jada jeden za drugim w sznureczku i nic sie nie dzieje

Napisano

> zle nie jest jak w czasie wyscigu spadnie deszcz i jest zamieszanie z oponami ... a tak przez 90%

> czasu jada jeden za drugim w sznureczku i nic sie nie dzieje

dlatego już gdzieś pisałem że powinni wprowadzić obowiązkowy deszcz hehe.gif

wtedy na prawdę się dzieje ...

Napisano
  • Autor

> Jak to nie ma - IMO sporo się dzieje.

> Jak dla mnie w sam raz

w Turcji nie było deszczu ani SC, i cała stawka jechała w niezmiennej kolejności od startu

gdyby nie akcja w Red Bullu to by wogóle się nic nie działo

Napisano

> w Turcji nie było deszczu ani SC, i cała stawka jechała w niezmiennej kolejności od startu

> gdyby nie akcja w Red Bullu to by wogóle się nic nie działo

nie do końca

Ham starcił pozycje przy zmianie opon - problem z tyłem ?

potem nawet jakby vet nie wyleciał, doszło by do przetasowania

But też dobierał sie do Ham ...

ale ogólnie nudno było ...

Napisano

Dzieję się dzięki młodym narwańcom jak Hamilton czy Vettel, a dodatkowo jeździ Kubica i samo to powoduje ze żadnego wyścigu nie opuszczam cool.gif

Napisano

> dlatego już gdzieś pisałem że powinni wprowadzić obowiązkowy deszcz

> wtedy na prawdę się dzieje ...

+ może dodatkowe punkty na mecie za wyprzedzania w trakcie wyścigu, według jakiegoś współczynnika uwzględniającego aktualną pozycję w klasyfikacji generalnej kierowcy wyprzedzanego i wyprzedzającego zlosnik.gif

Napisano

Moim zdaniem bolidom brakuje mocy - teraz nie ma takiego wyzwania kiedy moc dochodziła do ponad 950KM ! To było widać gołym okiem - czysta moc zlosnik.gif Nie to co teraz gdzie Eau Rouge przejeżdżają z gazem w podłodze sick.gif

Teraz na pierwszym planie aero później aero zlosnik.gif Przez to jeden drugiego nie może wyprzedzić bo traci docisk.

Obecne przepisy zmieniły tyle, że opłaca się jechać na jeden postój hehe.gif. Zawsze tak było, że co FIA zmieniała pod pretekstem poprawy okazywało się, że to się nie sprawdza.

Druga sprawa, czyli nowe obiekty spod ręki nadwornego Berniego czyli Hermana Tilke. Niby szybkie z ostrymi dohamowaniami itd a tu dupa. Nudy. Taki tor w Albert Park, Spa, Monza zjadają je na śniadanie.

Na plus jedynie, że stawka się ścieśniła, nie ma takich różnic czasowych (nie licząc nowych) jak kiedyś, gdzie takie Minardi było wolniejsze o 7-8s/okrążenie.

Napisano

Dla mnie żaden wyścig nie jest nudny i myślę, że nudzić może się tylko ten, kto nie jest zainteresowany wink.gif. Na każdym wyścigu siedzę i patrzę od startu do mety, nie jedząc, nie pijąc i tym bardziej nie przeglądając forum AK. Nie rozmawiam wtedy z nikim, bo to też mnie rozprasza. Jak zachce mi się siku na początku wyścigu, to jest problem, bo dwie godziny trzeba trzymać. Po każdym wyścigu czuję jak schodzi mi adrenalina i dzięki takiemu zainteresowaniu nigdy nie nudziłem się na wyścigu. Odkąd Robert zadebiutował na Węgrzech w 2006 opuściłem tylko jedno GP, bo byłem wtedy w podróży poślubnej. Nawet jak oglądałem na żywo GP Niemiec w 2008, to wieczorem po wyścigu obejrzałem powtórkę na Eurosporcie, żeby przeanalizować każde okrążenie.

Takie imprezy jak chrzciny, swój ślub itp ustalałem z żoną po wstępnym przejrzeniu kalendarza F1 grinser006.gif

Napisano

> Dla mnie żaden wyścig nie jest nudny i myślę, że nudzić może się tylko ten, kto nie jest

> zainteresowany

claps.gif

> Takie imprezy jak chrzciny, swój ślub itp ustalałem z żoną po wstępnym przejrzeniu kalendarza F1

claps.gif

Myślałem że jestem inny hehe.gif

Napisano

> w Turcji nie było deszczu ani SC, i cała stawka jechała w niezmiennej kolejności od startu

> gdyby nie akcja w Red Bullu to by wogóle się nic nie działo

Slabo ogladales ten wyscig.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.