Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To ponarzekajmy.

Featured Replies

Napisano

Uwaga dlugie, bez sensu i narzekam.

Wiec, khem.

Jest sobie e39. Jezdzi nie psuje sie, z perspektywy wiekszosci uzytkownikow drog jest nieprzyzwoicie szybkie i nieprzyzwoicie wygodne. zlosnik.gifhehe.gif

O ile z drugim sie zgadzam, o tyle do pierwszego mam pewne zastrzezenia.

Wnioski - moze pora zmienic samochod zlosnik.gif

I tutaj zaczynaja sie problemy, patrze, przegladam, mysle kombinuje.

Moze Saaba Turbo.. Ladne wzornictwo, i 3S zlosnik.gif Szybkie Szwedzkie Stylowe.. Dwa kwadanse pozniej po przejzeniu Allegro stwierdzam, ze wnetrza tych samochodow sa delikatnie rzecz mowiach srednio akceptowalne.

Moze 2.0TDI... Tutaj pojawia sie problem w postaci przebiegow i wyposazenia.. 200+ kkm ( w wersji minimum ) i srednie wyposazenie za malo sensowne pieniadze.

Poza tym okazuje sie, ze jedyna przewaga nad 530d bedzie fakt, ze mialbym 6 biegowa skrzynie.. A dojscie do wiekszych mocy niz obecnie troche by kosztowalo..

I znow bez sensu.

Wiec moze S4.. 2.7BiT.. 320 koni... wszystko pieknie..

Ale znajdzmy cos co nie jest ulepem.. Chyba jestem za stary i nie chce mi sie szukac. zlosnik.gif Wyglad starego "A4" tez srednio do mnie przemawia.

No to S6... Tak, ale manuali nie ma zbyt wielu i w tych rocznikach, ktore mnie interesuja tez srednio ciekawie wyglada oferta..

Mazda 3MPS ! Wszystko pieknie.. ale tutaj przeraza mnie utrata wartosci i cos jeszcze trudno definiowalnego.. zlosnik.gif

Mazda 6MPS.. Jak wyzej...

Ale Mazdy wygladaja obiecujaco..

Golf V Gti.. no ladnie.. ale znalezienie bezwypadkowego z wlasciwym wyposazeniem i 5 furtkami wydaje sie byc ciezkim zadaniem.

S3 225... Wszystko pasuje zlosnik.gif Zawsze mi sie podobaly.. jedyna rzecza, ktora mnie odstrasza jest to, ze jest 3 dzwiowe zlosnik.gif

Ale to moze bylbym w stanie jeszcze przezyc.

W ostatecznym rozrachunku dochodze do miejsca, w ktorym stwierdzam, ze wole jezdzic 3.0D niz pieprzyc sie ze sprzedawaniem, kupowaniem.. i szukaniem...

To chyba najbardziej niewdzieczna czesc zabaw z samochodami.

Dziekuje, wyrzucilem to z siebie.

Napisano

Widze ze zauwazyles moje narzekania i o samo opisales, gdybym nie musial to nie zmienialbym samochodu... a teraz mam mega wielki problem frown.gif

Napisano
  • Autor

> Widze ze zauwazyles moje narzekania i o samo opisales, gdybym nie musial to nie zmienialbym

> samochodu... a teraz mam mega wielki problem

Do tego stopnia jestem juz znudzony przegladaniem ogloszen i szukaniem alternatyw, ze chyba kupie sobie golfa mk1 i zaczne rzezbe w g. Evo II zlosnik.gif

Napisano

> Do tego stopnia jestem juz znudzony przegladaniem ogloszen i szukaniem alternatyw, ze chyba kupie

> sobie golfa mk1 i zaczne rzezbe w g. Evo II

hehe, zazdraszczam kasiory na projekt wink.gif

Napisano
  • Autor

> hehe, zazdraszczam kasiory na projekt

Gdyby byla to byloby czego zazdaszczac hehe.gif

po prostu mam na zmiane jakas, nawet jesli bedzie to jazda struclem z dziura w podlodze pod preznym haslem "Kiedys bedzie kuni pincet" skromny.gif

I wlasnie o zmiane tutaj chodzi, okazuje sie, ze zmieniac nie jest latwo. no.gif

Napisano

> I wlasnie o zmiane tutaj chodzi, okazuje sie, ze zmieniac nie jest latwo.

Dlatego trzeba kupować następne/zupełnie inne...

...nie pozbywając się starego.

Napisano
  • Autor

> A co z E46 3.0d, E60 3.0d, E90 3.0d... ?

E46 3.0d w manualu jest ciezko znajdowalne.

E60 i E90 w kwocie, ktora jest do dyspozycji miewaja podobno problemy z elektronika. clown.gif

Napisano

> To chyba najbardziej niewdzieczna czesc zabaw z samochodami.

Eee tam. Wszystko zależy od ilości kasy jaką chcesz w pojazd włożyć oraz Twoich potrzeb/oczekiwań. Problemy zaczynają się gdy potrzeby/oczekiwania są nieadekwatnie wysokie w stosunku do kasy.

Napisano

> E46 3.0d w manualu jest ciezko znajdowalne.

Kurde, to i dla mnie nieciekawa wiadomość, bo jako następny samochód takim 330d kombi z manualem bym nie pogardził, mimo tej ciasnoty w środku. crazy.gif

> E60 i E90 w kwocie, ktora jest do dyspozycji miewaja podobno problemy z elektronika.

Napisano
  • Autor

> Eee tam. Wszystko zależy od ilości kasy jaką chcesz w pojazd włożyć oraz Twoich potrzeb/oczekiwań.

> Problemy zaczynają się gdy potrzeby/oczekiwania są nieadekwatnie wysokie w stosunku do kasy.

Ewentualnie gdy wie sie czego chce a tego najzwyczajniej na rynku nie ma zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Kurde, to i dla mnie nieciekawa wiadomość, bo jako następny samochód takim 330d kombi z manualem

> bym nie pogardził, mimo tej ciasnoty w środku.

> > E60 i E90 w kwocie, ktora jest do dyspozycji miewaja podobno problemy z elektronika.

Moze bede mial fajne e39 na sprzedaz zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Moze bede mial fajne e39 na sprzedaz

Quote:

Jezdzi
nie psuje sie
, z perspektywy wiekszosci uzytkownikow drog jest nieprzyzwoicie szybkie i nieprzyzwoicie wygodne.

O ile z drugim sie zgadzam, o tyle
do pierwszego mam pewne zastrzezenia
.

Skucha... hehe.gifok.gif

Napisano

> Quote:

> Jezdzi nie psuje sie, z perspektywy wiekszosci uzytkownikow drog jest nieprzyzwoicie szybkie i

> nieprzyzwoicie wygodne.

> O ile z drugim sie zgadzam, o tyle do pierwszego mam pewne zastrzezenia.

> Skucha...

jesli juz tak do tego podchodzisz to wypadaloby wyboldowac jezdzi

Napisano

> Ewentualnie gdy wie sie czego chce a tego najzwyczajniej na rynku nie ma

Na rynku jest wszystko. Kwestia pieniędzy.

Napisano
  • Autor

> Na rynku jest wszystko. Kwestia pieniędzy.

Nie w naszych realiach. Uwierz. Jest multum samochodow, ktorych po prostu nie ma. Najzwyczajniej w swiecie.

Oczywiscie mowa o uzywanych.

Napisano

> Mazda 3MPS ! Wszystko pieknie.. ale tutaj przeraza mnie utrata wartosci

już Ci mówiłem ze zrzędzisz zlosnik.gif taka sama jak innych aut tego segmentu, no chyba że patrzysz po ulepach grinser006.gif ale to i w pozostałych modelach są takie rodzynki zlosnik.gif

> i cos jeszcze trudno definiowalnego...

jak się zastanowisz co to to pisz, powiem czy to prawda zlosnik.gif

> Mazda 6MPS.. Jak wyzej...

> Ale Mazdy wygladaja obiecujaco..

hehe.gif

> Golf V Gti.. no ladnie.. ale znalezienie bezwypadkowego z wlasciwym

> wyposazeniem i 5 furtkami wydaje sie byc ciezkim zadaniem.

czasem się trafiają a że jest tego chyba najwięcej to może się udać wink.gif

Napisano

> Nie w naszych realiach.

Ale to nadal kwestia pieniędzy... Są nowe. Można też sprowadzić.

Próbuję Ci uzmysłowić że masz za duże wymagania jak na pieniądze które chcesz wydać. I nie ma w tym nic złego - mi to też się zdarza rozpoczynając poszukiwania nowego samochodu. Ważne żeby sobie to uzmysłowić i zejść z obłoków na ziemię.

Napisano

Oto przyklad jak zrobic problem z niczego smile.gif

Przeciez zakup auta to fun - poszukiwanie rozwazanie opcji. Jakis tam awans "samochodowy" - bo nowe wygodniejsze, szybsze, z potencjalem itp.

A ten opis to lament swietokrzyski smile.gif Jest multum aut - fakt - jak szukasz rodzynka to trudniej, ale to tylko motywuje do szukania głębiej i rozważania innych opcji dotatkowych.

A potem pierwsza jazda nowym autem... i banan na twarzy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Próbuję Ci uzmysłowić że masz za duże wymagania jak na pieniądze które chcesz wydać. I nie ma w tym

> nic złego - mi to też się zdarza rozpoczynając poszukiwania nowego samochodu. Ważne żeby sobie

> to uzmysłowić i zejść z obłoków na ziemię.

Wymagania sa jak najbardziej na miejscu, po prostu brakuje aut, ktore je spelniaja zlosnik.gif

To bardziej problem rynku polegajacy na tym, ze popyt na "dobre" samochody jest wiekszy niz podaz.

I zadbane, nie gruzy rozchodza sie blyskawicznie, na ogol nawet ogloszen nie widac. Ad. kwestii finansowych, nie jest sztuka kupic nowy samochod, sztuka jest osiagnac rewelacyjny wspolczynnik value for money. Poza tym jesli za pi razy oko 50k pln mam do wyboru Ceeda albo 4 letniego MPS'a to wybor jest dla mnie prosty ( MPS przykladowo ) zlosnik.gif

Napisano

> Wymagania sa jak najbardziej na miejscu, po prostu brakuje aut, ktore je spelniaja

Zdefiniuj je w takim razie, eliminując kwestie finansowe. I od razu zobaczysz że pojazdów spełniających je jest bez ograniczeń.

Napisano
  • Autor

> już Ci mówiłem ze zrzędzisz taka sama jak innych aut tego segmentu, no chyba że patrzysz po

> ulepach ale to i w pozostałych modelach są takie rodzynki

Moze po moich Hondziarskich doswiadczeniach patrze w kierunku Azji z niepokojem zlosnik.gif

> jak się zastanowisz co to to pisz, powiem czy to prawda

JDMofobia ? zlosnik.gif

> czasem się trafiają a że jest tego chyba najwięcej to może się udać

Swoja droga, to zadziwiajace jest ile tych samochodow przyjechalo z US do nas. Poki co to rozgladanie, i problemem jest bycie "ukierunkowanym" skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Zdefiniuj je w takim razie, eliminując kwestie finansowe. I od razu zobaczysz że pojazdów

> spełniających je jest bez ograniczeń.

Ty masz swoja teorie, ja mam swoja. Do porozumienia nie dojdziemy, bo Ty mowisz o innych realiach i nie jestes w stanie przestawic sie na realia naszego rynku samochodow uzywanych. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Moze po moich Hondziarskich doswiadczeniach patrze w kierunku Azji z niepokojem

> JDMofobia ?

z jednej strony bez sensu, z drugiej strony porównując WRXa MY2000, który właśnie w tymże 2000 wszedł jako nowy model i Octavię MY 2004 która była wersją poliftową (2001) strucla z 1996 roku to WRX wyglądał jeśli chodzi o wyposażenie jak auto z 1990 roku hehe.gif klima manualna (i chyba do końca normalnych Imprez tak pozostało confused.gifniewiem.gif ) brak komputera pokładowego, w swej łaskawości zamontowali termometr zewnętrzny rotfl.gif

Jak tak sobie patrze na inne japsy to coś w tym jest grinser006.gif 3 MPS w budzie BK też nie powala jeśli chodzi o mozliwe wyposażenie, w niczym od Octavii się nie odróżnia a przecież 3ka wyszła w 2004 roku mlot.gif a MPS po lifcie icon_rolleyes.gif a tu ani dwustrefowej klimy, ani stopniowanego podgrzewania siedzeń zlosnik.gif

> Swoja droga, to zadziwiajace jest ile tych samochodow przyjechalo z US do nas. Poki co to

> rozgladanie, i problemem jest bycie "ukierunkowanym"

duzo przyjechało bo się opłacało, a teraz trzeba mocno carfaxu pilnować wink.gif

Napisano
  • Autor

> z jednej strony bez sensu, z drugiej strony porównując WRXa MY2000, który właśnie w tymże 2000

> wszedł jako nowy model i Octavię MY 2004 która była wersją poliftową (2001) strucla z 1996

> roku to WRX wyglądał jeśli chodzi o wyposażenie jak auto z 1990 roku klima manualna (i chyba

> do końca normalnych Imprez tak pozostało ) brak komputera pokładowego, w swej łaskawości

> zamontowali termometr zewnętrzny

> Jak tak sobie patrze na inne japsy to coś w tym jest 3 MPS w budzie BK też nie powala jeśli chodzi

> o mozliwe wyposażenie, w niczym od Octavii się nie odróżnia a przecież 3ka wyszła w 2004 roku

> a MPS po lifcie a tu ani dwustrefowej klimy, ani stopniowanego podgrzewania siedzeń

Po prostu "Oni" inaczej buduja samochody zlosnik.gif

> duzo przyjechało bo się opłacało, a teraz trzeba mocno carfaxu pilnować

Carfax carfaxem, ale one podobno maja cale zawieszenia inne zlosnik.gif Gdzies tak czytalem.. Jakies 20mm roznicy w wysokosci jest z pewnoscia, a dalej to moze i amortyzatory, stabilizatory i tak dalej i tak dalej. Wiec moze sie w pewnym momencie okazac, ze czesci do niemieckiego samochodu trzeba z US sprowadzac hehe.gif

Napisano

> Carfax carfaxem, ale one podobno maja cale zawieszenia inne Gdzies tak czytalem.. Jakies 20mm

> roznicy w wysokosci jest z pewnoscia, a dalej to moze i amortyzatory, stabilizatory i tak

> dalej i tak dalej. Wiec moze sie w pewnym momencie okazac, ze czesci do niemieckiego samochodu

> trzeba z US sprowadzac

icon_eek.gif powiedz że żartujesz hehe.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> powiedz że żartujesz

Na szybko znalazlem jedynie

"The whole US vs. Euro thing suspension setting has been put to bed. I've read in several publications that the GTI suspension settings are the same for everyone and it was specifically because of the issues involving the MKV."

Co znaczy, ze jakies tam przygody byly.

Czytalem dawno dawno temu gdzies watek o tym, ze zawieszenia sa podobno inne. Ile w tym prawdy ? Nie wiem, ale wystarczajaco duzo zeby stwierdzic, ze ma byc Euro a nie USDM. zlosnik.gif

Napisano

> Na szybko znalazlem jedynie

> "The whole US vs. Euro thing suspension setting has been put to bed. I've read in several

> publications that the GTI suspension settings are the same for everyone and it was

> specifically because of the issues involving the MKV."

> Co znaczy, ze jakies tam przygody byly.

> Czytalem dawno dawno temu gdzies watek o tym, ze zawieszenia sa podobno inne. Ile w tym prawdy ?

> Nie wiem, ale wystarczajaco duzo zeby stwierdzic, ze ma byc Euro a nie USDM.

no a gdyby tak jakieś bmw z V8 na pokładzie? Jeszcze o mesiach nic nie mówiłeś, abo Lexus siakiś hmm.gif ?

Napisano

> abo Lexus siakiś ?

Podoba mi się Twój tok myślenia. IS 250 np...

Napisano

> Na rynku jest wszystko. Kwestia pieniędzy.

Nie ma tarcz hamulcowych do S6 na polskim rynku.

Kumpel dwa tygodnie szukał i założył używane.

Napisano
  • Autor

> Nie ma tarcz hamulcowych do S6 na polskim rynku.

> Kumpel dwa tygodnie szukał i założył używane.

Na allegro wyswietlaja sie 24 aukcje po wpisaniu s6 tarcze. Nie wiem gdzie on ich szukal chyba w lodowce.

Napisano

> S3 225... Wszystko pasuje Zawsze mi sie podobaly.. jedyna rzecza, ktora mnie odstrasza jest to, ze

> jest 3 dzwiowe

> Ale to moze bylbym w stanie jeszcze przezyc.

A może A3 2.0 TFSI zakrecony.gif smaym programem da radę podnieść moc do 250 koni waytogo.gif

Napisano

> Na allegro wyswietlaja sie 24 aukcje po wpisaniu s6 tarcze. Nie wiem gdzie on ich szukal chyba w

> lodowce.

W jego Audi były takie "elipsowate" tarcze, jeżeli wiesz o które chodzi.

Tego nie idzie dostać.

Edit:

sorry

nie ELIPSOWATE, tylko takie, jakbyś dwa talerze do siebie przyłożył. Wiesz o co biega?

Napisano
  • Autor

> W jego Audi były takie "elipsowate" tarcze, jeżeli wiesz o które chodzi.

> Tego nie idzie dostać.

> Edit:

> sorry

> nie ELIPSOWATE, tylko takie, jakbyś dwa talerze do siebie przyłożył. Wiesz o co biega?

Cos tam kojarze zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> O! TO TO!

> Czyli jednak idzie kupić.

> Ale w sklepach i na allegro w tym czasie kiedy szukał, tego nie było.

Wszystko się zgadza, te tarcze UFO na allegro nie są nowe. Nowe można kupić w USA za 2600 zł/kpl. W Polsce nawet serwis Audi sprzedaje je po regeneracji za bagatela 900 zł/szt.

Przyznam Ci też rację jeśli chodzi o inne mniej typowe auta dla indywidualistów. W ubiegłym roku szukałem przednich tarcz do Mercedesa C43 AMG z 99r. Nie ma. Serwis też niechętnie chciał je ściągać od Niemca. O cenę nie pytaj, bo z butów rwie.

Napisano

to jest niestety urok aut mniej popularnych, sam tego troche doswiadczylem, a jezdze e36 Compact'em niby

Napisano

> e39 4.4 V8 ?

w 6cio biegowym manualu zlosnik.gifok.gif

Napisano

Przebiłeś mnie hehe.gif

Napisano

To może s40 t5 wink.gif Stosunek mocy do ceny naprawde w porzo. Szukałem czegos w miare mocnego za niezłe pieniądze...przymierzałem sie do foki ST itp. i sie napatoczyła S40 T5 za 60% ceny foki z podobnego rocznika... volvina full opcja pierwszy własciciel krajowy bezwypadkowy z przebiegiem 70 tysia oryginalnym. Zawias i hamulce jak w foce silnik 2.5T identyczny(220-230 km) z duuużym potencjalłem na rozwój :

DSC04124.JPG

DSC04127.JPG

DSC04128a.JPG

Napisano
  • Autor

> To może s40 t5 Stosunek mocy do ceny naprawde w porzo. Szukałem czegos w miare mocnego za niezłe

> pieniądze...przymierzałem sie do foki ST itp. i sie napatoczyła S40 T5 za 60% ceny foki z

> podobnego rocznika... volvina full opcja pierwszy własciciel krajowy bezwypadkowy z

> przebiegiem 70 tysia oryginalnym. Zawias i hamulce jak w foce silnik 2.5T identyczny(220-230

> km) z duuużym potencjalłem na rozwój :

>

O.o Ciekawe.

Ale wnetrze piekne nie jest zlosnik.gifclown.gif

Napisano

> O.o Ciekawe.

> Ale wnetrze piekne nie jest

Od strony pasazera faktycznie hehehe.. ale od strony kierowcy przyjemnie smile.gif no i ma strefową klime elektryczny fotel z pamięcią i wielostopniowe podgrzewanie siedzen itd wink.gifwink.gifwink.gif No mi bardziej decha leży niz w saabach choc mogłoby być lepiej . A kupowałem i tak dla silnika. Na razie jezdzi sie fajnie przy spalaniu w normie

Napisano

> Od strony pasazera faktycznie hehehe.. ale od strony kierowcy przyjemnie no i ma strefową klime

> elektryczny fotel z pamięcią i wielostopniowe podgrzewanie siedzen itd No mi bardziej decha

> leży niz w saabach choc mogłoby być lepiej . A kupowałem i tak dla silnika. Na razie jezdzi

> sie fajnie przy spalaniu w normie

Konsola środkowa dyskwalifikuje to auto, zmaścili sprawę projektanci totalnie. Oczywiście to tylko mój gust

Napisano
  • Autor

> Od strony pasazera faktycznie hehehe.. ale od strony kierowcy przyjemnie no i ma strefową klime

> elektryczny fotel z pamięcią i wielostopniowe podgrzewanie siedzen itd No mi bardziej decha

> leży niz w saabach choc mogłoby być lepiej . A kupowałem i tak dla silnika. Na razie jezdzi

> sie fajnie przy spalaniu w normie

Silnik faktycznie jest ciekawa opcja, ale cholera jasna - kto popelnil to wnetrze ? zlosnik.gif

Yarek jak jezdzil Fabia jeszcze i czepialem sie, ze to Fabia stwierdzil "Ze srodka tego nie widac" w tym przypadku natomiast musialbym przetransplantowac kierownice na dach chyba zlosnik.gifclown.gif

Napisano

> Konsola środkowa dyskwalifikuje to auto, zmaścili sprawę projektanci totalnie. Oczywiście to tylko

> mój gust

IMO jest genialna - znajdź drugie auto z taką fajną konsolą. Poza tym bardzo wysoka jakość wykonania i użytych materiałów.

Napisano

hehehehe smile.gifsmile.gif Kwestia gustu:) Zapraszam kiedys do zobaczenia na żywo . Mnie najbardziej drażni duża kierownica

Napisano

> IMO jest genialna - znajdź drugie auto z taką fajną konsolą. Poza tym bardzo wysoka jakość

> wykonania i użytych materiałów.

Ze starszych choćby E39: http://allegro.pl/item1078712684_bmw_530_d_194_km_touring_2003r_skora_alu_tv_dvd.html

Z nowych Insignia: http://www.aukcjoner.pl/gallery/002736883-.html#I5

Z tej samej epoki co S40 - Focus II ok.gifhttp://img59.imageshack.us/img59/7825/focus08041.jpg

Nawet z Passata shocked.gif mi się bardziej podoba: http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/72/98/01/1072980196_7

Nie pasuje mi ta pustota zaznaczona i jednolitość materiału - zbyt monotonne i nudnawe:

283899976-2aeca1dfe68e645c.jpg

post-56930-14352508627435_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.