Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

I kup tu używane auto...

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> To jednak nie Ty rozbiłeś golfa, ale audi Czułem, że baśnią zajechało

Ja rozwaliłem wszystkie te auta bo zahamowałem przed przejściem dla pieszych facepalm.gif

Napisano
  • Autor

No patrz, a tu inni piszą, że da się fajną Lybrę za taką kasę spokojnie kupić zlosnik.gif

Dodam, że mnie to autko naprawdę zaciekawiło - w sumie to mieszczę się w górnej granicy cenowej tego autka - więc może udałoby mi się znaleźć coś ciekawego.

Tak czy inaczej - zdecydowałem, że mondeo zostaje.

A zatem...

Mondeo na dojazdy do pracy

Lancia na dojazdy do kościoła hehe.gif

Napisano

mój brat kupił w belgii renault megane faza 2a czyli żelazko , kombi 2007 , przebieg org , potwierdzony , 70 kkm...

auto wjechało pod coś i czoło dachu złamane , szyba i słupki...

dał za nie 9000zł z opłatami , drugie 9000zł zdarłem z niego na częsci i robocizne, a ubezpieczenie wyceniło auto na 34 tysiące ...

do wiadomości "wszystko wiedzących" :

wymieniłem tylko poszycie dachu i zewnętrzne poszycia przednich słupków , by nie szpachlowac , bardzo nie lubie odbudowywać ze szpachli , wole więcej klepać , rzać i spawac ok.gif

Napisano

> a ja szukałem auta do 7-8 kzł...

> Znalazłem piękne audi 80 B4 w idealnym stanie NIGDZIE nie bite za 9 kzł... stwierdziłem, że za

> drogo... więc oglądałem dalej.. potem stwierdziłem, że w tej kasie nic nie znajdę więc

> szukałem do 12 kzł.. i niestety nie znalazłem nic....

> Więc w pt. jadę dokładnie sprawdzić to audi...

> Jak będzie wszystko OK to biorę

> P.S. Na szukanie auta straciłem sporo czasu nie mówiąc o kasie na paliwo, jakbym kupił od razu to

> audi to miałbym kilka stówek w kieszeni

> No ale ważne, że się nie sprzedało bo cena jak za B4 jest dość wysoka

> Pozdro

a co z Twoim MB? icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

Jakimi silnikami się ew. interesować?

Dotąd nie myślałem za bardzo o Dieslu zlosnik.gif

Jak to wygląda w przypadku Lybry?

Znalazłem też w okolicy: Czegoś takiego ale chyba nie warto się bawić w odnawianie takiego auta?

Napisano

Jak masz zamiar ogladac same najtansze padliny w danym modelu to od razu sobie daruj zlosnik.gif

Gdyby ta Lybre dalo sie zrobic to handlarz by jej w takim stanie za psie pieniadze nie sprzedawal.

Czytajac ten watek mam wrazenie, ze przede wszystkim bys chcial nie stracic na kupnie auta, a tak sie nie da zlosnik.gif

Wiec lepiej pozostan przy tym cos masz ok.gif

Napisano

> wszystko prawda... i co najlepsze - 95% egzemplarzy w standardzie masz wszystko co dusza potrzebuje

> (5% to wersje które podobno były wypuszczane bez klimy )

Na wewnetrzny rynek wloski wychodzily wersje bodajze Business, ktore mialy standard nizszy od LS: czyli tapicerka materialowa, klimatyzacja jdnostrefowa... i pewnie cos tam jeszcze mniej wink.gif Ale klima byla w kazdym egzemplarzu z tego co wiem.

Napisano

> kupiona w 2000r za 80000zł. Silnik 1.8, klima automatyczna, bose i

> inne bajery.

Cennik Lybry z 2000r.:

1.6LS - 74k PLN

1.6LX - 80k PLN

1.8LX - 86k PLN

2.0LX - 92k PLN

S.W. - dopłata 2,5k PLN grinser006.gif

Cennik opcji oryginalny, papierowy, wprost z salonu tez posiadam, gdyby ktos chcial o cos dopytac wink.gif

Inna sprawa, ze samchody Lancii (jak i obecnie) wyjezdzaly z salonow z duzymi rabatami i nie bylo niczym wyjatkowym wyjechac na jakiejs wyprzedazy rocznika czy po dobrym targu Lybra 1.6 w cenie poniżej 70 tysięcy złotych.

Takze patrzac z perspektyw czasu, cennika i polityki rabatowej - utrata wartosci nie jest az tak duza jakby sie mozna spodziewac.

Napisano

> Takze patrzac z perspektyw czasu, cennika i polityki rabatowej - utrata wartosci nie jest az tak

> duza jakby sie mozna spodziewac.

Jak to nie zlosnik.gif

np. punto II z 2000roku cena około 9kzł zakup w 2000roku to 38500zł zlosnik.gif

Napisano

> Takze patrzac z perspektyw czasu, cennika i polityki rabatowej - utrata wartosci nie jest az tak

> duza jakby sie mozna spodziewac.

Szczególnie, że kumpel przed kupnem Lybry sprzedał swojego Peugeota 206 kupionego również w 2000r w salonie za 40000zł, a kupił Lybre też za 9.000. Czyli Lybra straciła o ok. 40.000zł więcej spineyes.gif

Napisano

> Jak to nie

> np. punto II z 2000roku cena około 9kzł zakup w 2000roku to 38500zł

Male samochody, popularne, rzadza sie troche innym prawami - tak mi se zdaje obserwujac rynek.

A moja ocena co do RELATYWNIE malej utraty wartosic odnosi sie bardziej do zestawienia z chociazby AR166, ktora chyba w tej materii jest niekwestionowanym liderem.

Ale tez z drugiej strony - samochody porownywalnej klasy: Citroen C5 dzisiaj na rynku do zgarniecia w cenie powiedzmy od 11k PLN; BMW serii 3 to nie wiem - na Allegro od 17k PLN? Mercedes C-Klasy juz od niecalych 20k PLN. Ale ceny BMW i Mercedesa w salonie podejrzewam, ze oscylowaly w okolicach 100k PLN. Choc pewien nie jestem wink.gif Na tym tle Lybra nie wyglada juz tak zle. Choc naturalnie niezrozumialym jest dla mnie, ze samochod choc po latach na rynku wtornym cieszy sie jako taka popularnoscia, to byl i jest tak niedoceniony.

Napisano

> Moje stare mondeo swoje już przejechało (ponad 180 tys km) - z czego ja zrobiłem niecałe 60 -

> resztę mój "śwagier".

> Lata już swoje ma (jakby nie patrzeć - to już "nastka")

> Pomyślałem więc, że trzeba by je zamienić na coś nowszego, "świeższego".

> Wymagań specjalnych nie miałem

> Ot auto trochę nowocześniejsze od mondeoka, raczej benzynka (która później dostałaby gaz).

> Koniecznie klima.

> Silnik z zakresu 1.8-2.0l.

> Jeśli "małe" to kombiak, jeśli coś większego - może być HB lub sedan.

> Do tego - powinno jak najmniej tracić na wartości w ciągu 2-3lat.

> Pomyślałem sobie - dodam parę tysiaczków i kupię coś za "dychę"

> Szybko mina mi zrzedła

> Nie znalazłem niczego co nadawałoby się do jeżdżenia, a tym bardziej auta w lepszym stanie niż moje

> mondeo.

> No dobra - dodajmy jeszcze kilka tysiaczków - szukam czegoś za 15.

> I znowu nic

> No to niech będzie - ustaliłem limit na dwadzieścia-kilka.

> Hmm nadal ciężko

> Wszystkie auta, które oglądałem miały większy przebieg od mondeoka, były w gorszym stanie

> technicznym i do tego jeszcze gorzej wyposażone + mniej wygodne!

> A jak już się coś znalazło co by w miarę pasowało - to było to nowsze mondeo które w ciągu tych

> 2-3 lat, kiedy będę je użytkował straci na wartości pewnie koło 10 tysiaków - więc odpada

> Dzisiaj, zrezygnowany, zmęczony po pracy, głodny ( bo na jeszcze czekałem ) odwiedziłem

> jeszcze dwa komisy (w drodze z pracy - do domu)...

> Obejrzałem dość dokładnie kilka autek, z "mojej listy".

> Chwilę później - z opuszczoną głową wsiadłem do mojego starego, dobrego mondeoczka... Pogłaskałem

> go po skórzanej (aczkolwiek lekko już wytartej) kierownicy... po czym udałem się do domu...

> Decyzja już zapadła

> Nie zmieniam auta

> Przecież mój stary gracik spełnia wszystkie wymogi

> Klima - jest

> Przebieg (realny) - najmniejszy z oglądanych samochodów

> Wielkość - w sam raz

> Wygoda - nic do zarzucenia - dużo miejsca w środku, wyposażenie kompletne...

> Utrata wartości - to chyba główny atut - auto, które w tej chwili jest warte z 4 tysiaki - wiele

> więcej już nie może stracić na wartości

> O Forda bać się nie trzeba Tym bardziej mondeo kombi Zaoszczędzę więc na ubezpieczeniu

> O auto dbałem, serwisuję je na bieżąco - może i ostatnio trochę "przegięło" ale w "nowe

> auto też będę musiał wsadzić z 2-3 tys. na start.

> Chyba już jutro zapisuję się do mechanika - wymieniam sprzęgło - później - mam zamiar zrobić

> kolejne 60 tys. km tym autem

> Nic odkrywczego wiem - strasznie ciężko jest kupić używane auto w dobrym stanie

> Gratuluję tym, którzy mieli to szczęście.

> Ja będę musiał zrobić - jak dotąd robiłem - autem będę jeździł tak długo, aż trafi się okazja i

> będzie do kupienia auto, które znam (czyli np. od kogoś z rodziny)

> Puki co - mam "najlepsiejsze auto" jakie tylko mógłbym mieć

> Tylko przed sąsiadami szpanu nie będzie ( )

> Aha - na koniec jeszcze chciałbym pozdrowić Pana z komisu który to przy mnie, z obitego Nissana

> robił "nuffkę sztukę" przy użyciu farby w "szpreju", kawałka taśmy i kilku gazet

ja tak robie zawsze jak wracam z giełdy.. wsiadam i mówie wiem co mam i co zrobiłem ,chociaz zmiana na nowsze była by lepsza ale jak widzw w poznaniu tych handlarzy to wolałbym do DE pojechac albo nowe laceti kupic. grinser006.gif

Napisano

zakręć się za czymś z przedziału

> 25-30

Też prawdopodobnie będzie robione ,sam szukam w tych pieniądzach ,ale benzyne raczej na 15kkm rocznie.

Napisano

> a ja szukałem auta do 7-8 kzł...

> Znalazłem piękne audi 80 B4 w idealnym stanie NIGDZIE nie bite za 9 kzł... stwierdziłem, że za

> drogo... więc oglądałem dalej.. potem stwierdziłem, że w tej kasie nic nie znajdę więc

> szukałem do 12 kzł.. i niestety nie znalazłem nic....

> Więc w pt. jadę dokładnie sprawdzić to audi...

> Jak będzie wszystko OK to biorę

> P.S. Na szukanie auta straciłem sporo czasu nie mówiąc o kasie na paliwo, jakbym kupił od razu to

> audi to miałbym kilka stówek w kieszeni

> No ale ważne, że się nie sprzedało bo cena jak za B4 jest dość wysoka

> Pozdro

Za 11500 znajomy sprzedaje A3 1,8 125Km w bardzo dobrym stanie 97r.Sam bym renate zamienił bo to inna jazda,ale jeden minus 3 drzwi ,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.