Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wynajęta Meriva Mać

Featured Replies

Napisano

> 2 inżynierów i nie dało rady

> uuu Panie trzeba było demontować silnik

Chcialoby Ci sie w sluzbowym aucie bujac ze zdejmowaniem zderzaka??? hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Sorry, ale jezeli mi za to nie placa to bym pojechal do ASO i mialo to gdzies zlosnik.gif

Napisano

> Ja niestety znam, a nawet w takiej pracuje.. Zastanawiam sie czasem na jak gleboko jeszcze

> wejdziemy Klientowi w... Fakt faktem, ze ja nie dalem rady wymienic w Megane II. Kolega, ktory

> jako ginekolog po godzinach dorabia, poradzil sobie

to wyjątkowo wchodzicie w d...

ja mam w wypożyczalni pod sobą ponad 600 aut i jakoś nie zdarzyło się od kilku lat abym zadysponował wymianę auta z powodu przepalonej żarówki

klienci mają za swoją kasę wymieniać żarówki

Napisano

> klienci mają za swoją kasę wymieniać żarówki

Dotyczy to także innych części eksploatacyjnych?

Czy klient zwracając auto z przepaloną żarówką musi zapłacić za żarówkę + robociznę, czy pobieracie $$$ z kaucji?

hmm.gif

Napisano

> Dotyczy to także innych części eksploatacyjnych?

> Czy klient zwracając auto z przepaloną żarówką musi zapłacić za żarówkę + robociznę, czy pobieracie

> $$$ z kaucji?

ciężko aby klientowi zwracać kasę za żarówkę, która przepali mu się w trakcie użytkowania tak jak za paliwo i płyn do spryskiwaczy

ale jak już klient odda auto ze spaloną żarówką to go nie obciążamy

Napisano

> ciężko aby klientowi zwracać kasę za żarówkę, która przepali mu się w trakcie użytkowania tak jak

> za paliwo i płyn do spryskiwaczy

> ale jak już klient odda auto ze spaloną żarówką to go nie obciążamy

Gdzie zatem leży cienka granica pomiędzy częściami/płynami eksploatacyjnymi, o które musi dbać (czyt. płacić) Klient, a o które musi dbać (czyt. oddawać do użytkowania sprawny samochód) wypożyczalnia?

Napisano

> bałem się napisać 200zł

Nie wiem skąd Wy takie ceny bierzecie.

Z racji tego że mam dwie lewe ręce, to zawsze, ZAWSZE jadę wymienić żarówkę do jakiegoś serwisu.

Czasem jest to ASO, a czasem coś w rodzaju Carmana.

Z tego co pamiętam jest to kilkadziesiąt PLN, nie więcej niż 50. Żarówka w cenie.

Napisano

> Nie wiem skąd Wy takie ceny bierzecie.

> Z racji tego że mam dwie lewe ręce, to zawsze, ZAWSZE jadę wymienić żarówkę do jakiegoś serwisu.

> Czasem jest to ASO, a czasem coś w rodzaju Carmana.

> Z tego co pamiętam jest to kilkadziesiąt PLN, nie więcej niż 50. Żarówka w cenie.

Zależy od auta. Ja dałem ponad 100zł raz za wymianę i nawet mam gdzieś fakturę.

Napisano

> to wyjątkowo wchodzicie w d...

> ja mam w wypożyczalni pod sobą ponad 600 aut i jakoś nie zdarzyło się od kilku lat abym

> zadysponował wymianę auta z powodu przepalonej żarówki

> klienci mają za swoją kasę wymieniać żarówki

A macie to wpisane w umowę z klientem?

hmm.gif

Napisano

> Zależy od auta. Ja dałem ponad 100zł raz za wymianę i nawet mam gdzieś fakturę.

Ja do tej pory jeździłem z Matizem, Lanosem, Seicento i Punto 2.

Z tego co pamiętam w P2 koleś się trochę naklął przy wymianie lewej żarówki - coś tam jest blisko reflektora z tyłu, ale nie pamietam co.

100PLN to na bank nie płaciłem zlosnik.gif Za taką kwotę bym to juz sam zrobił, choćbym to miał robic cały dzień zlosnik.gif

Napisano

> Ja do tej pory jeździłem z Matizem, Lanosem, Seicento i Punto 2.

> Z tego co pamiętam w P2 koleś się trochę naklął przy wymianie lewej żarówki - coś tam jest blisko

> reflektora z tyłu, ale nie pamietam co.

> 100PLN to na bank nie płaciłem Za taką kwotę bym to juz sam zrobił, choćbym to miał robic cały

> dzień

Mi się nie chciało - w Lacetti trzeba wymontować cały reflektor. Zresztą nie sądziłem że to będzie tyle kosztowało. Po tym doświadczeniu nauczyłem się wymontowywać ten reflektor szybko i bezproblemowo.

hehe.gif

Napisano

> Mi się nie chciało - w Lacetti trzeba wymontować cały reflektor. Zresztą nie sądziłem że to będzie

> tyle kosztowało. Po tym doświadczeniu nauczyłem się wymontowywać ten reflektor szybko i

> bezproblemowo.

Kumpel odebrał nowego Forda Kugę i dziś zaglądaliśmy jak wymienić żarówkę, to bez wyjęcia lampy się nie obejdzie sciana.gif serwis będzie bił na tym kasę jak szalony zapewne. rotfl.gif

Napisano

> Gdzie zatem leży cienka granica pomiędzy częściami/płynami eksploatacyjnymi, o które musi dbać

> (czyt. płacić) Klient, a o które musi dbać (czyt. oddawać do użytkowania sprawny samochód)

> wypożyczalnia?

do wypożyczania musi trafić sprawne auto

jeśli klient odda auto ze spaloną żarówką to już na nasz koszt musimy ją zmienić

jeśli jednak uszkodzone będzie coś więcej (opona, element blacharski, tapicerka, etc) to koszty ponosi klient (oczywiście do wysokości udziału własnego)

Napisano

> A macie to wpisane w umowę z klientem?

jest taki zapis gdzieś w warunkach najmu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.