Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najmocniejszy diesel do 2000 ccm pojemności...

Featured Replies

Napisano

... no właśnie.

Ktoś poda model i moc ?

Aha.

S-E-R-Y-J-N-Y

I według danch homologacyjnych, a nie "bo u śfagra w dajnomecie wyszło x".

Aha, 2.0 didijaj 170 KM to to na pewno nie jest :-)

Napisano

> ... no właśnie.

> Ktoś poda model i moc ?

> Aha.

> S-E-R-Y-J-N-Y

> I według danch homologacyjnych, a nie "bo u śfagra w dajnomecie wyszło x".

> Aha, 2.0 didijaj 170 KM to to na pewno nie jest :-)

bmw 1

204 KM

kto da wiecej? zlosnik.gif

Napisano

> bmw 1

> 204 KM

> kto da wiecej?

Nie moze byc! Na pewno jakis volkswagen ftedeiku ma wiecej. Nie moze byc inaczej!

Napisano

> Mogłbyś się powstrzymać od hajdparkowych komentarzy?

Moglbym. Tyle, ze odpowiedz i tak juz chyba padla. Chyba nie ma niczego poza BMW co przebija sie przez bariere 200KM zachowujac pürzy tym faktyczna pojemnosc ponizej 2l.

Napisano

> Nie moze byc! Na pewno jakis volkswagen ftedeiku ma wiecej. Nie moze byc inaczej!

2.0TDI biturbo vaga ma właściwie takie same parametry, alternatywnie zorientowany kolego*... hehe.gif a za chwilę w nowym pasku będzie odmiana 220km 2.0 bitdi.

Otrzyj ślinę z twarzy ok.gifzlosnik.gif

* zrobiłem edit, bo podobno słowo zaczynające się na "os" a kończące na "łom" Cię obraża ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> 2.0TDI biturbo vaga ma właściwie takie same parametry, oszołomie*...

prosze?

EDIT:

*owszem, obraza mnie. Nie epitetow skierowanych w moja strone i sam staram sie nie uzywac ich w stosunku do innych - nawet jesli uwazam ich wypowiedzi za niestosowne, niepasujace czy zwyczajnie nie na miejscu.

Napisano

> 2.0TDI biturbo vaga ma właściwie takie same parametry,

łądują to do Audi?

Napisano

> prosze?

Której części zdania nie zrozumiałeś?

Jeśli tej o silniku, to spieszę Ci donieść, że VW ma już silnik 2.0TDI biturbo, na początek wsadził go do VW Transportera, ma tam moc 180KM. Za chwilę w autach tego koncernu będzie montowana 'podstawowa' wersja tego motoru o mocy 200KM, a tak jak pisałem wcześniej, niebawem też wersje o mocy 220KM.

Natomiast jeśli nie zrozumiałeś części o 'os***mie' to ja też zastanawiam się, czy to jest właściwe określenie dla kogoś, kto wpada do merytorycznego wątku na motokąciku i zaczyna wykrzykiwać jakieś bzdury o 'folcwagenach ftedeiku' jak nie przymierzając 10latek z forum onetu.

Napisano

> 'podstawowa' wersja tego motoru o mocy 200KM, a tak jak pisałem wcześniej, niebawem też wersje

> o mocy 200KM.

Nie pomyliłeś się ? Mocniejsza ma mieć chyba 220 km ? hmm.gif

Napisano

> Nie pomyliłeś się ? Mocniejsza ma mieć chyba 220 km ?

literówka oczywiście.

Napisano

> Której części zdania nie zrozumiałeś?

> Jeśli tej o silniku, to spieszę Ci donieść, że VW ma już silnik 2.0TDI biturbo, na początek wsadził

> go do VW Transportera, ma tam moc 180KM. Za chwilę w autach tego koncernu będzie montowana

> 'podstawowa' wersja tego motoru o mocy 200KM, a tak jak pisałem wcześniej, niebawem też wersje

> o mocy 200KM.

Za chwile nie znaczy teraz. Za chwile Fiat, Renault i zapewne kilku innych producentow zapowiada podwojnie doladowane klekoty o mocy ~200KM z pojemnosci 2l.

Napisano

> Za chwile nie znaczy teraz. Za chwile Fiat, Renault i zapewne kilku innych producentow zapowiada

> podwojnie doladowane klekoty o mocy ~200KM z pojemnosci 2l.

Za chwilę nie oznacza żadnego zapowiadania jak u innych producentów, tylko oznacza że silnik jest już gotowy i "na dniach" będzie montowany. Co łatwo zauważyć po tym, że wersja z obniżoną mocą już trafiła do dostawczaków tego koncernu.

Napisano

No ale nie jest montowany i danych homologacyjnych jeszcze brak. A autorowi wątku chodziło o motor już występujący w naturze.

Napisano

> No ale nie jest montowany i danych homologacyjnych jeszcze brak. A autorowi wątku chodziło o motor

> już występujący w naturze.

spoko, rozumiem o co chodziło autorowi

odpowiedziałem po prostu na wypowiedź kolegi miłośnika folcwagenów ftedeitku hehe.gif

Napisano

> spoko, rozumiem o co chodziło autorowi

> odpowiedziałem po prostu na wypowiedź kolegi miłośnika folcwagenów ftedeitku

volks jak juz. icon_rolleyes.gif

Napisano

> volks jak juz.

a słowa "ftedeiku" które tu radośnie zaprezentowałeś, nie poprawisz? hehe.gif

Napisano

> a słowa "ftedeiku" które tu radośnie zaprezentowałeś, nie poprawisz?

strasznie sie nakreciles

Napisano
  • Autor

> 2.0TDI biturbo vaga ma właściwie takie same parametry, alternatywnie zorientowany kolego*... a za

> chwilę w nowym pasku będzie odmiana 220km 2.0 bitdi.

Już za chwileczkę, już za momencik wkręcę Ci w d... żelazny pręcik.

Chodzi o OBECNIE PRODUKOWANE samochody.

A nie że "za sto lat to będzie..."

Napisano

> ... no właśnie.

> Aha.

> S-E-R-Y-J-N-Y

> I według danch homologacyjnych, a nie "bo u śfagra w dajnomecie wyszło x".

> Aha, 2.0 didijaj 170 KM to to na pewno nie jest :-)

Fiat 1.9 MultiJet twin turbo 190 PSów od 2007 ... prawie jak tedeik hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Za chwilę nie oznacza żadnego zapowiadania jak u innych producentów, tylko oznacza że silnik jest

> już gotowy i "na dniach" będzie montowany. Co łatwo zauważyć po tym, że wersja z obniżoną mocą

> już trafiła do dostawczaków tego koncernu.

"na dniach" oznacza właśnie, że "za chwilę".

Napisano
  • Autor

> Fiat 1.9 MultiJet twin turbo 190 PSów od 2007 ... prawie jak tedeik

Jakiś link do strony producenta ?

Napisano

> bmw 1

> 204 KM

> kto da wiecej?

to bmw chyba wygra

ja bym zadal pytanie dodatkowe

ktory bedzie najmocniejszy po chipie do jazdy codziennej

Napisano

> Jakiś link do strony producenta ?

JTD wiki

+

Delta ...

+

Fiat press

Quote:

1.9 Twin Turbo MultiJet 190 KM (Euro 5)

Nowy silnik, stanowiący ewolucję jednostki 1.9 Multijet, proponuje istotne nowości techniczne oraz pod względem osiągów. Cecha charakterystyczna 1.9 Twin Turbo MultiJet to przede wszystkim zastosowanie dwóch turbosprężarek: jednej kompaktowej, o niewielkiej bezwładności, dla zapewnienia szybkiej i dynamicznej reakcji już przy niskich obrotach oraz drugiej, o większych rozmiarach, dla zapewnienia bardzo wysokiej mocy. Rozwiązanie to umożliwia wyjątkowe osiągi, czego dowodem jest moc maksymalna 190 KM i maksymalny moment obrotowy 400 Nm przy 2000 obr./min

Napisano

> strasznie sie nakreciles

chyba przeoczyłeś wypowiedź która spowodowała pojawienie się mojej... z pewnością przez przypadek ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Już za chwileczkę, już za momencik wkręcę Ci w d... żelazny pręcik.

niezbyt obchodzą mnie Twoje "żelazne pręciki, ftedeiki, didijaje" i cała reszta radosnej twórczości grinser006.gif

odpowiadałem komu innemu ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> JTD wiki

> +

> Delta ...

Tx!

Napisano
  • Autor

> niezbyt obchodzą mnie Twoje "żelazne pręciki, ftedeiki, didijaje" i cała reszta radosnej twórczości

> odpowiadałem komu innemu

Aaaale nie zmienia faktu, że poruszasz się w krainie "pewnego dnia będzie", a mowa była o tym co "tu i teraz".

Napisano

> Aaaale nie zmienia faktu, że poruszasz się w krainie "pewnego dnia będzie", a mowa była o tym co

> "tu i teraz".

Właśnie, jak będzie w salonach, to będzie sens o tym rozmawiać, a teraz to tylko zaśmiecanie wątku. Najmocniejszym produkowanym od blisko 3 lat jest silnik BMW, montowany w samochodach marki Alpina jest to jednostka o mocy 215 KM i 450 Nm przy 2000 rpm. Jest to silnik seryjny, nie chipowany. Od pewnego czasu jednostki o mocy zbliżonej do 200 KM produkuje także FIAT i montuje w modelu Delta. Co pokaże VW - zobaczymy, być może już niedługo.

Napisano

> JTD wiki

> +

> Delta ...

> +

> Fiat press

> Quote:

Niestety lub stety ale BMW wygrywa.... oslabiony.gifwinner.gif

2 miejsce Fiat winner.gif

3 miejsce VW brawo.gif

Reszta gdzieś koło 150 KM hehe.gif

Napisano

> ... no właśnie.

> Aha.

> S-E-R-Y-J-N-Y

> I według danch homologacyjnych

Chyba BMW 123d - 204KM...

Napisano

> czego dowodem jest moc maksymalna 190 KM i maksymalny moment obrotowy 400 Nm przy 2000

> obr./min

Ciekawe jaki jest koszt wymiany sprzęgła i DKZ przy takim silniku? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ciekawe jaki jest koszt wymiany sprzęgła i DKZ przy takim silniku?

Taki sam jak w każdym innym :-)

Napisano

niektóre "starsze" silniki 2.0d od BMW to 177 kM, nowsze, chyba w trójce E90 to juz 184 KM na jednej turbinie, z druga turbina jest 204 KM. Silnik dośc popularny bez większych problemów, nie tam jakies nowe wynalazki, VW omijam szerokim łukiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.