Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chevrolet Malibu LTZ

Featured Replies

Napisano

Dziś zakupiony dla córki. Model 2009, jakieś 50k km na liczniku. Ciekawsze opcje:

- 18" alufelgi

- radio z USB, zmienaczem na 6 płyt CD i Bluetooth do telefonu + sterowanie w kierownicy.

- wszystkie lusterka się sciemniają

- automatyczna klima

- system wspomagania hamulców w przypadku panicznego hamowania

- 8 poduszek

- ESP

- OnStar z automatycznym powiadamianiem policji w razie wypadku

- sześciobiegowy automat ze zmienianiem biegów na kierownicy

- wbudowany transmiter do otwierania garażu

- podgrzewane siedzenia przednie + lusterka

- dwukolorowa skóra

- czujniki ciśnienia w kołach

- zapłon z pilota

- temptomat

- elektryczne wspomaganie kierownicy

- radio satelitarne

dsc6771.jpg

dsc6772.jpg

dsc6773t.jpg

dsc6774.jpg

dsc6775.jpg

dsc6776y.jpg

dsc6777o.jpg

dsc6778.jpg

dsc6779.jpg

Zbiera się zupełnie przyzwoicie, cisza niesamowita w środku, plastiki zupełnie przyzwoite. Jak na pierwszy samochód to nie powinna narzekać...

Napisano
  • Autor

> 2.4 ?

Tak. Ale w połączeniu z sześciobiegowym automatem zbiera się zupełnie przyzwoicie, choć demonem przyspieszeń to on nie jest.

Napisano

ta pani w głębi garażu,sprawia wrażenie mało zadowolonej z twojego zakupu zlosnik.gif ,autko fajne ok.gif

Napisano

> ta pani w głębi garażu,sprawia wrażenie mało zadowolonej z twojego zakupu ,autko fajne

OMG !!!

No to mam teoretycznie kogoś, z kim mogę "powymieniać się opiniami i radami". Malibu daje radę.

Mam wersję 1LT '09, czyli połowy z tych bajerów brak. Najbardziej żal mi, że nie mam transmisji 6-biegowej. Jak skóra, to tylko z wentylacją. No i Bluetootha mi brak.

Gratuluję i zazdraszczam. ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Jak na

> pierwszy samochód to nie powinna narzekać...

Zabiła mnie ta wypowiedź smile.gif no ale to USA tam można narzekać na zajebiste fury wink.gif?

Napisano

A ja zapytam ile ta przyjemność Cię kosztowała?

Krawiec

Napisano

> Jak na

> Zabiła mnie ta wypowiedź no ale to USA tam można narzekać na zajebiste fury ?

nie ma się co denerwować... Dla nas takie auto to szczyt luksusu - ale w usa to zupełnie inna rzeczywistość, jak sądzę

Napisano

> nie ma się co denerwować... Dla nas takie auto to szczyt luksusu - ale w usa to zupełnie inna

> rzeczywistość, jak sądzę

Tam i auta i paliwo sa tanie. Tańsze niż u nas. A zarabia się sporo więcej.

Napisano

> nie ma się co denerwować... Dla nas takie auto to szczyt luksusu - ale w usa to zupełnie inna

nie rób z polski zabłąkanego wschodu.

Na drogach pełno Sklasek, A8 czy to najnowszych serii 7, nie wspomnę że czasem zobaczysz też Rolsy i Bentleye.

To że większość na to nie stać to swoją drogą, ale Polska cały czas wbrew pozorom idzie do przodu.

Napisano

> nie rób z polski zabłąkanego wschodu.

> Na drogach pełno Sklasek, A8 czy to najnowszych serii 7, nie wspomnę że czasem zobaczysz też

> Rolsy i Bentleye.

> To że większość na to nie stać to swoją drogą, ale Polska cały czas wbrew pozorom idzie do przodu.

Jest właśnie taka różnica, że tam wielu stać na auta, na które u nas stać niewielu.

Napisano

Nie chcesz mnie adoptować??

A w temacie Autko zacne jak się córce nie spodoba to daj znać podam Ci adres na który możesz wysłać paczką ok.gif

Napisano

> Nie chcesz mnie adoptować??

> A w temacie Autko zacne jak się córce nie spodoba to daj znać podam Ci adres na który możesz wysłać

> paczką

Sądząc po porzednich tematach, w których były pokazywame propozycje autek dla córki to.......... na pewno jej się nie spodoba grinser006.gif

Napisano

> Dla nas takie auto to szczyt luksusu

Blagam...w dniu, w ktorym Chevy Malibu stanie sie dla mnie szczytem luksusu stwierdze, ze najwyzszy czas umierac.

Napisano

> Blagam...w dniu, w ktorym Chevy Malibu stanie sie dla mnie szczytem luksusu stwierdze, ze najwyzszy

> czas umierac.

ok, dla mnie, biorąc pod uwagę moje dochody - takie auto to dla mnie luksus

Napisano

> ok, dla mnie, biorąc pod uwagę moje dochody - takie auto to dla mnie luksus

Zobacz ile ono kosztuje w USA. Przekladajac na nasze to jest to poziom auta kompaktowego od producenta non-premium. Coz, pod wzgledem cen samochodow i benzyny Amerykanie maja zwyczajnie lepiej.

Napisano

> Zobacz ile ono kosztuje w USA. Przekladajac na nasze to jest to poziom auta kompaktowego od

> producenta non-premium. Coz, pod wzgledem cen samochodow i benzyny Amerykanie maja zwyczajnie

> lepiej.

w porzadku ale ja mieszkam w Polsce. I w tych realiach taki samochód to dla mnie luksus.

Napisano

> w porzadku ale ja mieszkam w Polsce. I w tych realiach taki samochód to dla mnie luksus.

Gdyby nie glupie cla i podatki to by tak nie bylo.

Napisano

> w porzadku ale ja mieszkam w Polsce. I w tych realiach taki samochód to dla mnie luksus.

Fajne autko, dla mnie także w pełni luksusowe. Wyposażenie kompletne . ok.gif

Napisano
  • Autor

> A ja zapytam ile ta przyjemność Cię kosztowała?

> Krawiec

Trochę wiecej niż planowalem, ale kupienie używanego samochodu który jednocześnie spełnia moje wymogi (bezpieczny) i wymogi córki (ładny w jej oczach) to naprawdę trudna sprawa. Altima odpadła bo sedan jej nie pasował a coupe poniżej $18k było nie do znalezienia, zreszta modele za 18k były gołe. Przez moment myslelismy o Pontiacu G6 GTP ale uznała ze nie podoba jej się wnętrze. Potem znalazłem jej Camry Hybrid (piękna, z navi, skóra i wszelkimi opcjami), ale była jasnozielona i ani córce ani żonie to nie odpowiadalo. I w końcu ten się trafił - wnętrze zachwycilo moje dziecko. I zaczęły się negocjacje - Dealer miał cenę $19900 ale mieli z marszu znizke na $16900. Wycieczka na ich stronę internetowa i cena już spadła do $15500. Po długich i bolesnych negocjacjach, obrazaniu się, wychodzeniu itp. stanęło na $14900. Ale jak doszedł podatek, opłata rejestracyjna i tym podobne to wyszło $16800. frown.giffrown.gif A planowalem nie wiecej niż dyche wydać.

Napisano
  • Autor

Pojezdzilem tym trochę wczoraj wieczorem i jestem pod wrażeniem zachowania na jezdni. To nie stary poduszkowoz który w zakretach wyczynial wariactwa. Precyzyjna kierownica, niewielka podsterownosc i bardzo przyzwoity ESP który wchodzi do akcji dopiero jak człowiek przeszarzuje. No i ta cisza w srodku!

Napisano
  • Autor

> Ładna Vectra C

> Jeszcze ładniejsza byłaby Insignia

Ciekawe ile on ma wspólnego z Vectra? O ile się nie mylę to Malibu było pierwszym GM owcem na nowej platformie na której potem powstał także buick lacrosse. Z Vectra/Insignia to nie ma nic wspólnego. Tylko silnik 2.4 EcoTec jest ten sam.

Napisano

nie jeden by wolał pewnie zdjęcie córki zlosnik.gif

fajne autko i bardzo fajnie zrobione 2 kolorowe wnętrze ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak na

> Zabiła mnie ta wypowiedź no ale to USA tam można narzekać na zajebiste fury ?

Szczególnie amerykańskie, które niesamowicie tracą wartość - roczny samochód pól ceny nowego. Córka pewnie pojezdzi tym do końca studiów i odda na złom bo 8'smio letniego GMa nikt nie będzie chciał.

Napisano

8'smio letniego GMa nikt nie będzie

> chciał.

U nas 8 letnie auto to nówka jest hehe.gif

Napisano
  • Autor

Nawet jak na tutejsze warunki to bardzo przyzwoity samochód. Szczególnie na tej wiosce gdzie ludzie biedne a bezrobocie przekracza 15%. To nie Miami gdzie co drugi pojazd to Ferrari smile.gif

Napisano

A nie przyszło Ci do głowy, że to nie USA, a sam Marek jest osobą dobrze zarabiającą i może sobie pozwolić? zlosnik.gif

Napisano

> A nie przyszło Ci do głowy, że to nie USA, a sam Marek jest osobą dobrze zarabiającą i może sobie

> pozwolić?

nic mi do glowy nie musi przychodzic bo nikogo nie krytykuję - auto mi sie podoba i tyle. To mnei tu paru uswiadamia że sie nie mam czym podneicać bo to nic takiego. Wiec zluzuj, brachu, szkoda żyłki. zlosnik.gif

Napisano

> nic mi do glowy nie musi przychodzic bo nikogo nie krytykuję - auto mi sie podoba i tyle. To mnei

> tu paru uswiadamia że sie nie mam czym podneicać bo to nic takiego. Wiec zluzuj, brachu,

> szkoda żyłki.

Ja tylko niosę Wam pomoc i uświadamiam, ze mimo taniości samochodów, facet, który kupuje Malibu dla córki za prawie dwadzieścia kawałków, jest po prostu zamożny. zlosnik.gif

W USA też trzeba DOBRZE zarabiać, żeby sobie na to czy tamto pozwolić, a mam wrażenie, że niektórzy tu myślą, iż już po wyjsciu z samolotu w USA pada złoty deszcz... zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Ja tylko niosę Wam pomoc i uświadamiam, ze mimo taniości samochodów, facet, który kupuje Malibu dla

> córki za prawie dwadzieścia kawałków, jest po prostu zamożny.

domyślam sie i szczerze gratuluję. Dlatego tez napisalem ze to dla mnie luksusowe auto. A potem cala ta niepotrzebna przepychanka słowna zaczęła się od wysmiania tego auta przez kilku znawców. Wiec to raczej ich uswiadom

Napisano

> Ciekawe ile on ma wspólnego z Vectra? O ile się nie mylę to Malibu było pierwszym GM owcem

> na nowej platformie na której potem powstał także buick lacrosse.

No własnie piszą, że Malibu jest na platformie Epsilon pochodzącej od Opla, który zbudował Vectrę C i Saaaba 9-3.

> Z Vectra/Insignia to nie ma nic

> wspólnego. Tylko silnik 2.4 EcoTec jest ten sam.

Jak nie ma, jak ma. zlosnik.gif

Nie ma się czego wstydzić. No raczej powód do dumy - prawie europejski wóz. wink.gif

Napisano

> domyślam sie i szczerze gratuluję. Dlatego tez napisalem ze to dla mnie luksusowe auto. A potem

> cala ta niepotrzebna przepychanka słowna zaczęła się od wysmiania tego auta przez kilku

> znawców. Wiec to raczej ich uswiadom

"Znawców" tu faktycznie od groma....

Auto świetne. ok.gif

Napisano
  • Autor

> hm...a czy Ty Marku czasem nie narzekałeś ostatnio na Chevy? na cały GM za serwis

Nie mam zamiaru tam jeździć smile.gif Zresztą nawet jeżeli, to będę właśnie właścicielem badziewiastego Malibu patrzącym na ludzi którzy wydali $100K i muszą ze mną siedzieć w tej samej brudnej poczekalni.

Napisano
  • Autor

> No własnie piszą, że Malibu jest na platformie Epsilon pochodzącej od Opla, który zbudował Vectrę C

> i Saaaba 9-3.

A ja myślałem że to jakiś hamerykański wynalazek smile.gif Ale też się trochę mylisz - wg. Wiki użyta została platforma "long-wheelbase Epsilon" dzielona z Oplem Signum:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Malibu#Seventh_generation_2008.E2.80.93present

Napisano

> A ja myślałem że to jakiś hamerykański wynalazek Ale też się trochę mylisz - wg. Wiki użyta

> została platforma "long-wheelbase Epsilon" dzielona z Oplem Signum:

> http://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Malibu#Seventh_generation_2008.E2.80.93present

Możliwe, bo ta platforma zbudowana zostałą na bazie Vectry C, a nie pochodzi od niego wprost smile.gif

Napisano

> Ja tylko niosę Wam pomoc i uświadamiam, ze mimo taniości samochodów, facet, który kupuje Malibu dla

> córki za prawie dwadzieścia kawałków, jest po prostu zamożny.

> W USA też trzeba DOBRZE zarabiać, żeby sobie na to czy tamto pozwolić, a mam wrażenie, że niektórzy

> tu myślą, iż już po wyjsciu z samolotu w USA pada złoty deszcz...

Ja bym tak drogiego samochodu dla dziecka nie kupil.

Napisano
  • Autor

> Ja bym tak drogiego samochodu dla dziecka nie kupil.

Ile masz dzieci? Bo ja mam tylko jedno i boje się o nią. Pewnie nie pisałem tutaj, ale niedawno jej kolega zginął w wypadku samochodowym - 17'sto latek, jakiś idiota przelatywał na czerwonym i my się wbił w bok. Chłopak jechał badziewiastym Pontiac'iem GrandAm T-Top i nie miał żadnych szans. Więc kupując samochód dla dziecka miałem kilka wymagań na jego bezpieczeństwo:

- 5 * w zderzeniach czołowych

- 5 * w zderzeniach bocznych

- poduszki i kurtyny boczne

- ESP żeby w razie poślizgu jej pomogło

Nic tańszego które by spełniało te wymagania nie było.

Napisano

> - 5 * w zderzeniach czołowych

> - 5 * w zderzeniach bocznych

> - poduszki i kurtyny boczne

> - ESP żeby w razie poślizgu jej pomogło

Ten ma 5* wg IIHS ok.gif czy wg NHTSA?

Ale jak od Vectry pochodzi, która przechodziła testy wg EuroNCAP, to pewnie wg IIHS, który bada bardziej rygorystycznie, niż NHTSA.

Napisano
  • Autor

> Ten ma 5* wg IIHS czy wg NHTSA?

> Ale jak od Vectry pochodzi, która przechodziła testy wg EuroNCAP, to pewnie wg IIHS, który bada

> bardziej rygorystycznie, niż NHTSA.

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=885

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=926

SafeCar

Napisano

> Ile masz dzieci? Bo ja mam tylko jedno i boje się o nią. Pewnie nie pisałem tutaj, ale niedawno jej

> kolega zginął w wypadku samochodowym - 17'sto latek, jakiś idiota przelatywał na czerwonym i

> my się wbił w bok. Chłopak jechał badziewiastym Pontiac'iem GrandAm T-Top i nie miał żadnych

> szans. Więc kupując samochód dla dziecka miałem kilka wymagań na jego bezpieczeństwo:

> - 5 * w zderzeniach czołowych

> - 5 * w zderzeniach bocznych

> - poduszki i kurtyny boczne

> - ESP żeby w razie poślizgu jej pomogło

> Nic tańszego które by spełniało te wymagania nie było.

Jestem teraz w pracy weic mam ograniczone mozliwosci buszowanai po necie ale za kwote 20 tys $ mozna przebierac i wybierac w samochodach.

Napisano
  • Autor

> Jestem teraz w pracy weic mam ograniczone mozliwosci buszowanai po necie ale za kwote 20 tys $

> mozna przebierac i wybierac w samochodach.

Za $20K tak. Ale pamiętaj że ten kosztował $15K. W tej cenie trudno znaleźć coś naprawdę ciekawego. Choć trafiają się rodzynki - np. 2006 Honda Accord EX czy 2007 Toyota Camry Hybrid z navi.

Napisano

Malibu jest na tej samej płycie, co Signum, więc teoretycznie ma sporo wspólnego z Vectrą. Buick Lacrosse to już następna generacja tej płyty.

Ale co ja się będę produkował... Za Wikipedią:

Vehicles based on the Epsilon I platform:

Regular

2002 Opel Vectra

2003 Saab 9-3

2004 Chevrolet Malibu

2006 Cadillac BLS

Extended

2003 Opel Signum

2004 Chevrolet Malibu Maxx

2005 Pontiac G6

2005 Fiat Croma

2007 Saturn Aura

2008 Chevrolet Malibu

Cancelled vehicles which would have used this platform:

2006 midsized Buick

A new version of the Epsilon, dubbed Epsilon II, debuted in 2008. It is adaptable for front and all-wheel drive applications. The architecture was developed by Opel in Rüsselsheim, Germany.

Current and announced vehicles built on Epsilon II:

2008 Opel/Vauxhall Insignia, Buick Regal (SWB)

2010 Buick LaCrosse (LWB)

2010 Saab 9-5 (LWB)

Concept vehicles built on Epsilon II:

2007 Buick Riviera

2007 Opel GTC

Potential future vehicles to be built on Epsilon II:

Chevrolet Malibu (LWB)

Daewoo Tosca/Chevrolet Epica (SWB)

A tu jeszcze dołączę zdjęcia mojego Malibu:

283992139-Malibu1.jpg

283992139-Malibu2.jpg

283992139-Malibu3.jpg

Napisano

GM poszedł po rozum do głowy i buduje auta na wspólnych platformach ok.gif

Epsilon dla klasy średniej. Delta/Delta II dla kompaktów:

Delta

Current and former vehicles based on this platform:

2003-2007 Saturn Ion

2004-2009 Opel Astra

2004- Opel Zafira

2005- Chevrolet Cobalt

2005-2009 Pontiac G5/G4/Pursuit

2006- Chevrolet HHR

DeltaII

Applications

Production vehicles based on Delta II platform:

2009 Chevrolet Cruze (Daewoo Lacetti Premiere/Holden Cruze)[1]

2010 Opel Astra (and Vauxhall/Chevrolet/Buick variants)

Announced production vehicles to be based on Delta II platform:

2011 Chevrolet Volt

2011 Opel Ampera

2011 Opel Zafira (and Vauxhall/Chevrolet variants)

2011 Buick Excelle XT[2]

2012 Chevrolet Orlando

Potential vehicles to be based on this platform:

Saab 9-1X

Saab 9-3[3]

I co najbardziej cieszy, do dawne Daewoo wróciło do korzeni i buduje z powrotem auta na bazie Opli ok.gif

Napisano
  • Autor

> GM poszedł po rozum do głowy i buduje auta na wspólnych platformach

W końcu trzeba jakoś ciąć koszta - im więcej wspólnych części tym łatwiej buduje się nowe produkty.

Napisano

Marek Ty żyjesz trochę w innych realiach niż My i gen. bardzo dobrze że swojej córce kupujesz jak najlepsze, bezpieczne autko ok.gif

Napisano

> Marek Ty żyjesz trochę w innych realiach niż My i gen. bardzo dobrze że swojej córce kupujesz jak

> najlepsze, bezpieczne autko

Wiesz w naszych realiach też można tak postępować.

Mając nawet niewielki budżet rzędu kilku/kilkunastu tys. zł można kupić bezpieczne auto z przełomu wieków, które w testach miało **** ok.gif

Testowałem na sobie zderzenie w Clio II z 2001 r. i np. takie auto bym kupił córce - 4 poduszki w standardzie, **** w testach, a koszt rzędu 10kzł, a nawet mniej ok.gif

Napisano
  • Autor

> Marek Ty żyjesz trochę w innych realiach niż My i gen. bardzo dobrze że swojej córce kupujesz jak

> najlepsze, bezpieczne autko

Realia realiami a dziecko to skarb i trzeba je chronić za wszelką cenę.

P.S. Kolega żony swojemu synowi kupował samochód - chciał mu kupić jakiegoś złoma za max. $3K. Nagadałem mu od skąpców i morderców dzieci i teraz jego syn jeździ Accordem 2005 z ESP i bocznymi kurtynami smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.