Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie najtaniej ubezpieczenie komunikacyjne OC+NW?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie?PZU zaproponowało 609zł/rok za OC+ 99zł za NW przy 60% zniżek za bezszkodowość oraz 5% przy jednorazowej wpłacie.Przy dwóch ratach I rata składki to 335zł brutto+99zł za NW co daje Nam 434zł brutto/pół roku przy ww. zniżkach.W jednym z biur ubezpieczeniowych miła Pani poklikała w komputerek i wyliczyła,że najtaniej będzie mnie kostowało ubezpieczenie komunikacyje w InterRisk-u bodajże bo OC za 665zł+NW za 25zł co daje Nam 690zł/rok przy jednorazowej wpłacie oraz odpowiednio 366złOc/pół roku+NW 25zł czyli 391zł/pół roku.Wychodzi na to,że różnica w skali pół roku za PZU,a firmę krzak to tylko 43zł icon_eek.gif,a w skali roku to tylko 18zł. icon_eek.gif

Dodam,że pojemność auta to 1,9diesel,a kierownik ma więcej niż 25lat(odpada wzwyżka za wiek) oraz posiada maksymalną ilość zniżek.Macie jakies pomysły czy da się wychwycić ubezpieczenie gdzieś taniej?Bo przy 43zł różnicy na rok to w sumie nie opłaca się kombinować. no.gifA może mamy jakiegoś rezolutnego agenta PZU,który potrafi wychwycić pare kruczków i urwać jeszcze pare złotych? cfaniaczek.gifCzy ubezpieczenia komunikacyjne aż tak mocno zdrożały?W zeszłym roku za to samo auto przy max. zniżkach i jednorazowej wpłacie składka wynosiła 427zł/rok za OC więc o co chodzi? niewiem.gif

Napisano

Jeśli mogę to polecam Ci Allianz - ja sam zrobiłem przesiadkę z PZu właśnie na Allianz - jak dla mnie pełna rewelacja - porównując oferty to zaoszczędziłem ok 650 zł w skali roku (kupiłem pełen pakiet OC+AC+NW)

Napisano
  • Autor

> Jeśli mogę to polecam Ci Allianz - ja sam zrobiłem przesiadkę z PZu właśnie na Allianz - jak dla

> mnie pełna rewelacja - porównując oferty to zaoszczędziłem ok 650 zł w skali roku (kupiłem

> pełen pakiet OC+AC+NW)

Przy pakietach ubezpieczeń są niestety odmienne bardzo atrakcyjne oferty.Ja w grudniu 2009roku za pakiet OC+AC+NW zapłaciłem 1450zł/rok,a wartość auta z AC była ustalona na 25tys zł,do tego miałem jeszcze jakies tam ubezpieczenie mieszkania na preferencyjnych warunkach,a cała akcja była w Compensie.Dziwi mnie aż taki rozrzut składek u ubezpieczycieli gdzie czuję się dojony dwa razy,raz przy płaceniu,dwa przy wypłacie odszkodowania tak przy AC jak i przy OC sprawcy gdzie ubezpieczony jest w firmie krzak,a jak wiadomo OC dla jego posiadacza jest tylko i wyłącznie potrzebne przy kontroli Policji.

Napisano
  • Autor

> Nie trzymaj się PZU, ale podzwoń do innych. Np. do Link4, AXA, Aviva itp. W internecie znajdziesz

> numery kontaktowe.

> Tylko pamiętaj, aby wypowiedzieć OC w PZU.

Wiem,min 2dni przed końcem ubezpieczenia,ale dzięki za poradę. wink.gif

Napisano

w allianzie teraz wziąłem tylko OC +NWW i z 50% zniżką wyszło mi w dwóch ratach jakieś 712 brutto ok.gif a złego o Allianz nie słyszałem wink.gif

Napisano

Dla mnie najlepszą cenę zaoferowało Liberty Direct, gdzie dali jeszcze -10% za konto w ING.

Napisano

> Jak w temacie?PZU zaproponowało 609zł/rok za OC+ 99zł

TUV Pocztowe , PTU itp ...

Napisano

byłem u agenta 2 dni temu który ma kilkanascie firm...mam aktualnie w AXA i u nich zostaje bo wyszło najtaniej zlosnik.gif w kontynuacji...na drugi miejscu był Alianz grinser006.gif

Napisano

Aliianz..jak dla mnie stawka wyszła rewelacyjna..polecam uzycie kodów znizkowych np teraz niejaki Kasprzak /chyba / zdobyl 10 pkt to i znizki 10 % dodatkowo,warto sledzic i złowic cene .. alianz direct

Napisano

A przez Mbank patrzyles? Ja ubezpieczylem za ich posrednictwem w Hestii. W porownaniu np. do link4 wyszlo ponad 1000 zl taniej.

Napisano

ja tam moge polecic MTU sam posiadam 1,9D wszystkie znizki itp. itd. teraz wlasnie mam do zaplaty 378zl za rok (OC+NNW) nie wiem czy to dobra firma jak z ich wyplacalnoscia itp. ale szczerze g.... mnie to obchodzi nie moj problem wrazie jakiejs draki to poszkodowany sie musi klucic, OC i NNW bierze sie gdzie poprostu najtaniej

Napisano

Liberty, pani ze statułą, 1,9 MultiJet, 60% zniżki (drugi rok ubezpieczenia u nich ) , OC + mini cośtam, wychodzi 357 zł, nikt nie dał taniej. Czuwaj!

Napisano

spróbuj AXA...

Teraz jest promocja -100pln przy pakiecie, -50pln przy OC

Podaj nr mojej polisy AC/1887707/01

Damian Karenkiewicz

Fiat seicento, gdynia

Daj znać ile wyszło cfaniaczek.gif

Ja za SC (pelen pakiet ubezpieczeń): 600pln

Vectra 2.2 2004(pełen pakiet): 1500pln

Napisano

Sprawdz Allianza, ja za OC placilem za xsare niecale 500 za rok, silnik 2.0 benzyna... Tylko wylicz skladke w allianz direct, cena od agentury jest sporo nizsza smile.gif

Napisano

Audi A6 2.8 V6 Quattro znizka 60% OC równe 500zł zlosnik.gif kupione w mbanku

Napisano

Pojemność 2400 i 312 zł za rok w mbanku, 60% zniżki. Co roku wyliczają mi mniej za OC, było 360, 340 i teraz 312, ale to może dlatego, że auto traci cały czas na wartości?

Napisano

> Pojemność 2400 i 312 zł za rok w mbanku, 60% zniżki. Co roku wyliczają mi mniej za OC, było 360,

> 340 i teraz 312, ale to może dlatego, że auto traci cały czas na wartości?

W przypadku ubezp. OC , to to ze auto traci na wartosci ma chyba niewiele wspolnego

Z tego co wiem , to w firmach typu Link 4 itp bardziej oplaca sie ubezp. auta o wiekszej pojemnosci silnika

Ja nadal polecam TUW Pocztowe i PTU - swojego czasu taniej nikt nie mial , a w przypadku OC wisi mi ich wyplacalnosc

W przyapdku Mbank-u to zeby u nich ubezpieczyc auto , to trzeba miec chyba u nich zalozone konto

Napisano

> W przyapdku Mbank-u to zeby u nich ubezpieczyc auto , to trzeba miec chyba u nich zalozone konto

Trzeba mieć.

Napisano

Ja miałem kilka CC w HDI lecz gdy zmieniłem na bravo 1.9 to Aviva wyszła 350zł taniej niż HDI.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.