Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm wyje kiedy chce - co z nim bo glupieje?

Featured Replies

Napisano

Moze ktos podsunie jakas mysl, bo juz wymiekam ja, jak i gostek ktory go zakladal nie ma za bardzo pomyslu.

Pacjent to fabia, po zakupie z pewnych wzgledow zostal wywalony stary alarm i zalozony nowy lacznie z centralnym zamkiem. Montaz w legalnym zakladzie z faktura i gwarancja (zadna tam stodola).

Jak narazie nie wymieniam tu specjalnie nazwy alarmu, ale mialem go juz w innym samochodzie i raczej bezproblemowo sie sprawowal.

Niepozadane objawy sa takie, ze zalacza sie i wyje kiedy chce.

Nie ma w tym specjalnej logiki, czasem ktos klapa obok walnie, przejedzie, przejdzie, a czasem pustka i cisza wokol, a on odpala.

Na poczatek wyjety zostal czujnik wstrzasowy i nie pomoglo.

Teraz wymienionaa zostala centralka i nie pomoglo.

Mam jeszcze jedna mysl, ale moze ktos z was natchnie mnie na prawidlowy trop?

Czekam na trafna diaagnoze 20.GIF

Zapomnialbym, razem z alarmem wymieniono "krancówke - pipek" w zamku dzrzwi od wskaznika otwartych drzwi, ale kontrolka na desce rozdzielczej jak i wewnetrzne oswietlenie auta dziala jak nalezy.

Napisano

sprawdzibym czujniki ruchu wewnatrz auta (jezeli takowe zainstalowane)

Napisano
  • Autor

> sprawdzibym czujniki ruchu wewnatrz auta (jezeli takowe zainstalowane)

brak

stary alarm mial, nowy nie ma, choc centralka taka funkcje chyba ma hmm.gif

Napisano

gdzieś jest zwarcie, przebicie, coś po prostu przerywa i centralka bierze to za sabotaż

Napisano

> Czekam na trafna diaagnoze

Jak masz czujniki ruchu (nietoperz), to wywal z tylnej półki pieska z kiwającą głową, albo reklamówkę z tylnej kanapy. Telefonu samochodowego to myślę, że nie masz w podłokietniku, bo jak dzwoni to też potrafi wzbudzić alarm. Wkładałeś LEDY w oświetleniu wnętrza zamiast żarówek?

Ktoś kto zakładał ten alarm powinien sprawę ogarnąć w 15 minut najdłużej, pozostali mogą tylko gdybać.

Napisano

A nie informuje dźwiękowo po rozbrojeniu alarmu jaki czujnik wzbudza?

Istnieje możliwość załączenia alarmu z wyłączona jakąś częścią czujników? Zawsze to zawęzi krąg poszukiwań.

A alarm normalnie załącza się po otwarciu drzwi bez rozbrojenia alarmu (np. przez niezamknięte okno)?

Napisano

> Moze ktos podsunie jakas mysl, bo juz wymiekam ja, jak i gostek ktory go zakladal nie ma za bardzo

> pomyslu.

Diody w liniach krańcówek masz? A jeśli tak, to czy są sprawne? W Skodach jak i w Fordach trzeba separować centralkę poprzez diody, ponieważ co 30 min. idzie sygnał masowy po krańcówkach, a centralka wzbudza wtedy alarm.

Napisano
  • Autor

> gdzieś jest zwarcie, przebicie, coś po prostu przerywa i centralka bierze to za sabotaż

To jedna z branych przeze mnie pod uwage opcji, tylko monter chyba z tych leniwych, a ja lap wsadzal nie bede skoro mam gwarancje.

Napisano
  • Autor

> Jak masz czujniki ruchu (nietoperz), to wywal z tylnej półki pieska z kiwającą głową, albo

> reklamówkę z tylnej kanapy. Telefonu samochodowego to myślę, że nie masz w podłokietniku, bo

> jak dzwoni to też potrafi wzbudzić alarm. Wkładałeś LEDY w oświetleniu wnętrza zamiast

> żarówek?

> Ktoś kto zakładał ten alarm powinien sprawę ogarnąć w 15 minut najdłużej, pozostali mogą tylko

> gdybać.

"nietoperzy", pieskow, reklamowek, teelefonow, leddow brak, co najwyzej kurz beksa.gif

Napisano
  • Autor

> A nie informuje dźwiękowo po rozbrojeniu alarmu jaki czujnik wzbudza?

Nie.

> Istnieje możliwość załączenia alarmu z wyłączona jakąś częścią czujników? Zawsze to zawęzi krąg

> poszukiwań.

Tego nie wiem, w posiadanej przeze mnie instrukcji (na moj gust mocno skroconej nic nie ma na ten temat) no.gif

> A alarm normalnie załącza się po otwarciu drzwi bez rozbrojenia alarmu (np. przez niezamknięte

> okno)?

Tak ok.gif

Napisano
  • Autor

> Diody w liniach krańcówek masz? A jeśli tak, to czy są sprawne? W Skodach jak i w Fordach trzeba

> separować centralkę poprzez diody, ponieważ co 30 min. idzie sygnał masowy po krańcówkach, a

> centralka wzbudza wtedy alarm.

Osobiscie nie wiedzialem o tym, ale monter juz o tych sygnalach co 30min wspominal, tyle ze alarm zalacza sie bardzo nieregularnie.

Napisano
  • Autor

> Twoj akumlator nie umiera?

Poza zwarciem to 2 rzecz, na ktora stawialem, ale wszelkie znaki na niebie i ziemi mowia, ze jest OK.

Napisano

> Poza zwarciem to 2 rzecz, na ktora stawialem, ale wszelkie znaki na niebie i ziemi mowia, ze jest

> OK.

MImo to jak masz mozliwosc to podmien. Kilka razy juz widzialem dziwne historie wynikajace wlasnie z powoli umierajacego aku.

Napisano

Witam serdecznie.

Miałem to samo w swojej zabawce, po zakupie. Przyczyną okazała się zaśniedziała, wolna końcówka do podłączenia czujki mikrofalowej. Nie w każdym egzemplarzy były montowane te czujki fabrycznie. Złączka zawilgotniała i po kilku latach zaczęła lekko zwierać. Po jej oczyszczeniu, od trzech lat jest OK.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Witam serdecznie.

> Miałem to samo w swojej zabawce, po zakupie. Przyczyną okazała się zaśniedziała, wolna końcówka do

> podłączenia czujki mikrofalowej. Nie w każdym egzemplarzy były montowane te czujki fabrycznie.

> Złączka zawilgotniała i po kilku latach zaczęła lekko zwierać. Po jej oczyszczeniu, od trzech

> lat jest OK.

> Pozdrawiam.

Nie mam juz fabrycznego alarmu to 1, a 2 jak napisalem siedzi juz 2 centralka, wiec rczej odpada zasniedziala koncowka.

Napisano

> Nie mam juz fabrycznego alarmu to 1, a 2 jak napisalem siedzi juz 2 centralka, wiec rczej odpada

> zasniedziala koncowka.

Luuudzie, no przecież nie chodzi mi o to, że masz dokładnie tak samo, tylko o to, że coś zwiera lub dostaje przerwy. jakiś niestarannie zarobiony konektor albo załamany na ostrej krawędzi przewód.

Pozdrawiam.

Napisano

> Moze ktos podsunie jakas mysl, bo juz wymiekam ja, jak i gostek

Część alarmów po otwarciu samochodu, jeśli w międzyczasie był alarm pokazuje z którego czujnika wystąpiło zdarzenie - czasem jest to szereg piśnięć syrenką, czasem jest to dioda która miga w okreslony sposób. Najczęściej jest rozróżnienie na krańcówki oraz czujnik zewnętrzny (ruch, udar).

Od tego zaczyna się diagnostykę.

Alarm oczywiście może wyć przy słabym akumulatorze, może któraś krańcówka jest źle wyregulowana lub przewód od niej zwiera sie do masy.

Może syrenka (z własnym zasilaniem) głupieje?

Napisano
  • Autor

> Luuudzie, no przecież nie chodzi mi o to, że masz dokładnie tak samo, tylko o to, że coś zwiera lub

> dostaje przerwy. jakiś niestarannie zarobiony konektor albo załamany na ostrej krawędzi

> przewód.

> Pozdrawiam.

Zwarcie bylo omowione na samym poczatku watku, ale dzieki za kazda uwage 20.GIF

Jak znajde tylko wolny dzien to autko idzie do warsztatu i niech walcza (najpierw podmiane aqu sprawdze).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.