Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TOYOTA sie popsula ....

Featured Replies

Napisano

.... po raz pierwszy od 2,5 roku oraz prawie 60 kkm przepalila sie zarowka swiatel mijania oslabiony.gif

swieca.giffacepalm.gif

Napisano

> .... po raz pierwszy od 2,5 roku oraz prawie 60 kkm przepalila sie zarowka swiatel mijania

Call ASO biglaugh.gif

Yariska mojej żony ma już 159000kkm na liczniku, 13kkm po wymianie UPG i odtąd śmiga bezawaryjnie (odpukać).

Na przeglądzie diagnosta przetrzepał autko i nie miał żadnych uwag ok.gif

Niedługo czas na wymienę oleum i filtra paliwa smile.gif

Napisano
  • Autor

> Call ASO

> Yariska mojej żony ma już 159000kkm na liczniku, 13kkm po wymianie UPG i odtąd śmiga bezawaryjnie

> (odpukać).

> Na przeglądzie diagnosta przetrzepał autko i nie miał żadnych uwag

> Niedługo czas na wymienę oleum i filtra paliwa

zeby nie bylo za slodko, to ja juz kilka rzeczy w Aurisie wymienilem .... np turbine przy 25 kkm zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif a niebawem do wymiany bedzie fotel kierowcy ktory gdzies tam sie koleboce clown.gifoink.gifzlosnik.gif

no ale ja potrafie o tym rozmawiac, nie to co rozni FIATowcy hehe.gifhehe.gifhehe.gif FIATy sie nie psujom co do zasady clown.gif

Napisano

> zeby nie bylo za slodko, to ja juz kilka rzeczy w Aurisie wymienilem .... np turbine przy 25 kkm

> a niebawem do wymiany bedzie fotel kierowcy ktory gdzies tam sie koleboce

A ja myślałem, że tylko Chevrolet kolebiące się fotele robi ... na nieszczęscie mój już po gwarancji - 5 roczek już zaczął hahaha.gif

Z tymi fotelami to jakaś zaraza - kolega właśnie w Citroenie wymieniał ... musiał przyjść ze swoim rzeczoznawcą, by na gwarancji wymienili.

Napisano
  • Autor

> A ja myślałem, że tylko Chevrolet kolebiące się fotele robi ... na nieszczęscie mój już po

> gwarancji - 5 roczek już zaczął

> Z tymi fotelami to jakaś zaraza - kolega właśnie w Citroenie wymieniał ... musiał przyjść ze swoim

> rzeczoznawcą, by na gwarancji wymienili.

mi wymienia na gwarancji bez rzeczoznawcy zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> no ale ja potrafie o tym rozmawiac, nie to co rozni FIATowcy FIATy sie nie psujom co do zasady

w moim Fiacie wymieniłem na gwarancji amortyzatory z przodu i tuleje tylnej belki po dwóch latach i 30 tys. km. Też potrafię o tym rozmawiać zlosnik.gif To może ja nie jestem FIATowcem, tylko po prostu jeżdżę Fiatem hehe.gif

Napisano

> .... po raz pierwszy od 2,5 roku oraz prawie 60 kkm przepalila sie zarowka swiatel mijania

Nie chce Cie martwic ale tak sie zaczyna tongue.gif, u mnie po 1,5r i przy 140kkm padla zarowka, chwile potem druga, no i przy 160kkm padlo lozysko kola tongue.gif

grinser006.gif

Napisano

> Ja pozbyłem się lustrzycy

Dawaj przepis! devil.gif

P.S. Jak nie można pić piwa, to nie dawaj... foch.gif

Napisano

> Dawaj przepis!

> P.S. Jak nie można pić piwa, to nie dawaj...

W trakcie odchudzania się raczej nie pijemy alkoholu, który zatrzymuje wodę i wzmaga apetyt zlosnik.gif

Dieta polega głównie na częstym jedzeniu niskokalorycznych posiłków - 1200kcal na dobę - to jest bardzo niewiele. zlosnik.gif

Napisano

> W trakcie odchudzania się raczej nie pijemy alkoholu,

Dobra, nie było pytania - wolę wymienic fotel raz na jakiś czas. rotfl.gifok.gif

Napisano

Xenon czy zwykla?

Napisano

To beznadziejne te tojoty tera robio.

U mnie pociągnęła 10 lat i 2 m-ce :-)

Aha, oczywiście wymieniona w ASO, na żarówkę w pudełeczku z napisem "dżeniułin tojota", sprowadzoną na zamówienie* :-)

* po prostu na rynku nie można kupić ot-tak żarówek HB4

Napisano
  • Autor

> * po prostu na rynku nie można kupić ot-tak żarówek HB4

cos krecisz ... w ASO TOYOTA WLOCHY kumpel w Corolli Verso wymienil wlasnie HB4 od reki ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> cos krecisz ... w ASO TOYOTA WLOCHY kumpel w Corolli Verso wymienil wlasnie HB4 od reki

Wtedy nie było - czekałem 1 dzień :-)

Edit - i nie zmienia to faktu, że poza ASO nie sposób dostać HB4

Napisano
  • Autor

> Wtedy nie było - czekałem 1 dzień :-)

zlosnik.gif

> Edit - i nie zmienia to faktu, że poza ASO nie sposób dostać HB4

podobnie jest chyba z H11 crazy.gif

Napisano

> To beznadziejne te tojoty tera robio.

> U mnie pociągnęła 10 lat i 2 m-ce :-)

> Aha, oczywiście wymieniona w ASO, na żarówkę w pudełeczku z napisem "dżeniułin tojota", sprowadzoną

> na zamówienie* :-)

> * po prostu na rynku nie można kupić ot-tak żarówek HB4

mozba bez problemu

przynajmiej w moim sklepie motoryzacyjnym sa takie ok.gif

Napisano

> Aha, oczywiście wymieniona w ASO, na żarówkę w pudełeczku z napisem "dżeniułin tojota", sprowadzoną

Kiedyś w Astrze II wymieniałem żarówki H7 na kupowane w ASO z napisami GM - o dziwo świeciły nawet 1,5 roku, gdy innym wytrzymywały "nawet" 2 miesiące zlosnik.gif

Napisano

> mozba bez problemu

> przynajmiej w moim sklepie motoryzacyjnym sa takie

To jakiś nietypowy sklep masz.

Nie chciało mi się na Włochy jechać jak... Bardzo :-) Szukałem w wielu miejscach, z intercarsem włącznie -> "BRAK"...

Napisano

> w moim Fiacie wymieniłem na gwarancji amortyzatory z przodu i tuleje tylnej belki po dwóch latach i

> 30 tys. km. Też potrafię o tym rozmawiać To może ja nie jestem FIATowcem, tylko po prostu

> jeżdżę Fiatem

To jęździsz w takim razie g..... m autem, co to wszystko na gwarancji trzeba wymieniac zlosnik.gif

Napisano

Utopić szrota; będzie do czego nurkować. biglaugh.gif

Napisano

nie wiem jak w aurisie, ale w corolli wymiana zarowki to zemsta za Hiroshime chyba. Za pierwszym razem bluzgalem jak szewc, za drugim razem juz poszlo latwiej. Co prawda trzeba wyciagac aku przy okazji wymiany lewej zarowki.

Napisano
  • Autor

> nie wiem jak w aurisie, ale w corolli wymiana zarowki to zemsta za Hiroshime chyba. Za pierwszym

> razem bluzgalem jak szewc, za drugim razem juz poszlo latwiej. Co prawda trzeba wyciagac aku

> przy okazji wymiany lewej zarowki.

mam to w D*** zeby.GIF w ASO robia mi to w gratisie zlosnik.gif

Napisano

> nie wiem jak w aurisie, ale w corolli wymiana zarowki to zemsta za Hiroshime chyba. Za pierwszym

> razem bluzgalem jak szewc, za drugim razem juz poszlo latwiej. Co prawda trzeba wyciagac aku

oj weź, wprawdzie bez wyjmowania aku, ale jakoś się udało, tylko że potem krzywo świeciła hehe.gif przy okazji wizyty w ASO poprawili ją bezpłatnie, ale też się chłopcy trochę przy niej nadłubali. Wcześniej jak siostra miała P206 to mówiła, że tam jest ciężko, ale porównując do rolki - peżot to pikuś zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> oj weź, wprawdzie bez wyjmowania aku, ale jakoś się udało, tylko że potem krzywo świeciła przy

> okazji wizyty w ASO poprawili ją bezpłatnie, ale też się chłopcy trochę przy niej nadłubali.

> Wcześniej jak siostra miała P206 to mówiła, że tam jest ciężko, ale porównując do rolki -

> peżot to pikuś

sprobuj sil w Astrze III zlosnik.gif

Napisano

> U mnie w Lacetti też jest naprawdę ciasno, ale już nauczyłem się wyciągać lampę - 3 nakrętki, kilka

> minut pracy i żarówki zmienione

nakrętki ?!?! a to nie mam tam sprężyny jak w normalnych samochodach ? zlosnik.gif

Napisano

Co prawda, to prawda. Jak się rolka popsuje i trzeba już wymienić tą żarówkę grinser006.gif to niestety, ale pierwsza myśl: "[...] znowu mocowanie z odłączeniem zasilania, żeby to [...] [...] wyciągnąć" oslabiony.gif Naprawdę mogli to inaczej rozwiązać.. passed_out.gif

Napisano

łącze się w bólu z Tobą angryfire.gif - straszne! Proponuję zwrócić opierając się na ustawie konsumenckiej biglaugh.gif

Ale ja też mam czym się pochwalić - 235 tys po warszawskich dziurach i jeszcze prawie oryginalne zawieszenie w mojej zardzewiałej primerce (jedna końcówka dolnego wahacza - lewa, dwukrotnie wymieniana) - też jakiś paździerz mi wcisnęli rotfl.gif

Silnikowo, napędowo (poza peknietą połosią) w doskonałym stanie.

• 1 miesiąc później...
Napisano

dzisiaj padla lewa

jutro wymiana

bede wyciagal aku

facepalm.gif

Napisano

> Edit - i nie zmienia to faktu, że poza ASO nie sposób dostać HB4

a mnie w Aso kazali czekać 1 dzień wiec pojechałem do sklepu i kupiłem. Tak do zwykłego sklepu trudniącego sie sprzedażą żarówek samochodowych. Nic to ze ostała im sie jedna ale była hehe.gif

Napisano

> zeby nie bylo za slodko, to ja juz kilka rzeczy w Aurisie wymienilem .... np turbine przy 25 kkm

> a niebawem do wymiany bedzie fotel kierowcy ktory gdzies tam sie koleboce

facepalm.gif achh te dzisiejsze tojoty zlosnik.gif

Napisano

> dzisiaj padla lewa

> jutro wymiana

> bede wyciagal aku

wymienilem winner.gif

wymiana zarowki zajmuje mi mniej czasu niz demontaz i montaz akumulatora. spineyes.gifspineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.