Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oceny - Skoda Octavia...

Featured Replies

Napisano

> Co Koledzy możecie powiedzieć po obejrzeniu fotek o tym autku ???

RZadko sie zdarza taki przebieg... to fakt smile.gif

Napisano

Przebieg ma podobny jak większość sprowadzonych zlosnik.gif Ale kto wie, może to i rodzynek hmm.gif

No i ogłoszenie z błędem ort. zlosnik.gif

Napisano

A te Octavie I nie miały czasem po stronie pasażera tego ciotowatego mniejszego lusterka zewnętrznego niż po stronie kierowcy jak większość VW, Audi itp itd...? Jeśli tak to może anglik...? albo ktoś sobie założył normalne...? Albo poprostu się myle i miały juz normalne lusterka.

Napisano

mniejsze lusterka byly stosowane po lifcie po 2001 roku, tak jak w calej gamie aut VAG; m.in: golf 4

Napisano

> Albo poprostu się myle i miały juz normalne lusterka.

nie mylisz się - lusterka były tej samej wielkości dopiero po lifcie IMHO chyba od MR 2002 - przedtem prawe było "ciotowate" zlosnik.gif

Napisano

> nie mylisz się - lusterka były tej samej wielkości dopiero po lifcie IMHO chyba od MR 2002 -

> przedtem prawe było "ciotowate"

Mylisz się, w tym roczniku były zwykłe, te malutkie zaczeli montować od połowy '99 (w autach z nową deską), po czym znowu wrócili do zwykłych.

Napisano

Poproś o dokładną fotkę kierownicy i dźwigni zmiany biegów, przy takim przebiegu powinny być jak nowe.

Na zdjęciach kierownica wygląda na wytartą, miałem tak samo przy przebiegu około 200kkm (mogę się mylić bo stary jestem i wzrok już nie ten sam co za młodu hehe.gif)

Napisano

> RZadko sie zdarza taki przebieg... to fakt

jak to kazdy Włoski rodzynek hehe.gif

ale co do meritum, radze omijac autka z Włoch, sa bardzo poobijane i zniszczone, tam ludzie podchodza zupełnie inaczej do pojazdu niz w PL.

Napisano

Na tym zdjęciu, widać że zderzak coś odstaje lekko...

201009162118101ff360f1bb.jpg

Napisano

> Na tym zdjęciu, widać że zderzak coś odstaje lekko...

O niczym nie świadczy, Octy miały niskie zawieszenie z przodu, haczyło się to miską, to zderzakiem o różne rzeczy zlosnik.gif

Napisano

No i jest zdrapany lakier ze zderzaka, po tej samej stronie co odstaje. Po prostu było w coś puknięte przy prędkości bliskiej 0 km/h i się cofnął zderzak.

Napisano

> mniejsze lusterka byly stosowane po lifcie po 2001 roku, tak jak w calej gamie aut VAG; m.in: golf

> 4

chyba na odwrot zeby.GIF

ja mam przed lifta i mam male lustro a kolega ma polifta i ma duze smile.gif w poliftach dawali duze lustro zeby.GIF

Napisano

Gałka zmiany biegów z późniejszej wersji.

Parę miesięcy temu sprzedałem O1 mojego dziadka z przebiegiem 116kkm - poszła za 9400.

Napisano

> chyba na odwrot

> ja mam przed lifta i mam male lustro a kolega ma polifta i ma duze w poliftach dawali duze lustro

Grudzień 1997 - duże lusterko.

Napisano

ja w roczniku 2004 mam przebieg < 90 kkm i to jest realny maly przebieg .... a w 1998 79 kkm ..... zarcik jakis ..........

Napisano

> ja w roczniku 2004 mam przebieg < 90 kkm i to jest realny maly przebieg .... a w 1998 79 kkm .....

> zarcik jakis ..........

Sprzedałem ostatnio bratu samochód 3-letni z przebiegiem 30 000 km. Jako że byłem za granicą auto głównie stało. Więc również ciężko mi uwierzyć, żeby ktoś robił rocznie mniej niż ja - kiedy ja naprawdę prawie nie jeździłem tym autem, a wyszło 10 tys. rocznie. zlosnik.gif

Napisano

> ja w roczniku 2004 mam przebieg < 90 kkm i to jest realny maly przebieg .... a w 1998 79 kkm .....

> zarcik jakis ..........

Prawdziwe okazje rozchodzą się wśród znajomych/rodziny. To co na otwartym rynku nazywa się okazją jest nią tylko z nazwy.

Napisano

> Grudzień 1997 - duże lusterko.

sierpien 1999 male lustro zeby.GIF

znajomy poczatek 2001 duze zeby.GIF

Napisano

W mojej mulher.gif Lacku też odstaje z jednej strony, bo wyjeżdżała z zaspy (zima konkretna była w tym roku) i zerwała jedną spinkę.

O niczym konkretnym to nie świadczy.

Napisano

Przez 5 lat Brava utluklismy 24k mil (38.6k km) -> co daje 7,72k km na rok. Auto jezdzone codziennie. W sumie 10 letnia Brava miala na liczniku 63k mil, co daje srednio 10,1k km na rok - no to jak, da sie, czy sie nie da hehe.gif?

Napisano

> sierpien 1999 male lustro

czyli MY2000, masz pewnie już nową deskę?

Moja granatowa była czerwiec '99 i mam duże lustro oraz deskę a'la Felicja

Napisano

> Gałka zmiany biegów z późniejszej wersji.

IMO jest taka jak być powinna

Napisano

> IMO jest taka jak być powinna

Starą gałkę z 97 wyrzuciłem bo pękła na pół - ale wydaje mi się że drobna różnica była/ jest.

Napisano

> chyba na odwrot

> ja mam przed lifta i mam male lustro a kolega ma polifta i ma duze w poliftach dawali duze lustro

ja mam '99 octa przed liftem ale z nowa deska i mam pelnowymiarowe lustro

Napisano

> O niczym konkretnym to nie świadczy.

A czy pisałem że świadczy? Autor prosił o wskazanie tego, co się rzuca w tym samochodzie w oczy, a ten zderzak zdecydowanie się rzucza.

Napisano

> Przez 5 lat Brava utluklismy 24k mil (38.6k km) -> co daje 7,72k km na rok. Auto jezdzone

> codziennie. W sumie 10 letnia Brava miala na liczniku 63k mil, co daje srednio 10,1k km na rok

> - no to jak, da sie, czy sie nie da ?

jeździj taksówkami,taniej Cie to wyjdzie.

Napisano

> Starą gałkę z 97 wyrzuciłem bo pękła na pół - ale wydaje mi się że drobna różnica była/ jest.

Zarówno w GLX z '99 jak i w Ambiente z '04 jest taka sama - macam już ją z małymi przerwami w sumie od 11 lat zlosnik.gif

Napisano

> Poproś o dokładną fotkę kierownicy i dźwigni zmiany biegów, przy takim przebiegu powinny być jak

> nowe.

> Na zdjęciach kierownica wygląda na wytartą, miałem tak samo przy przebiegu około 200kkm (mogę się

> mylić bo stary jestem i wzrok już nie ten sam co za młodu )

Mylisz się, chcesz zobaczyć kierownicę w fabii po 60, 90, 110kkm ?

Napisano
  • Autor

> Mylisz się, chcesz zobaczyć kierownicę w fabii po 60, 90, 110kkm ?

No właśnie ,na kierownicę bardzo uwagi nie ma co zwracać - znajomy w Feli z 75kkm ma koło wytarte jakby miało 100 lat i 1000kkm.

Napisano

> No właśnie ,na kierownicę bardzo uwagi nie ma co zwracać - znajomy w Feli z 75kkm ma koło wytarte

> jakby miało 100 lat i 1000kkm.

Dlatego warto mimochodem oblukać dłonie kierownika ok.gif

Napisano

> jak to kazdy Włoski rodzynek

> ale co do meritum, radze omijac autka z Włoch, sa bardzo poobijane i zniszczone, tam ludzie

> podchodza zupełnie inaczej do pojazdu niz w PL.

Nie przesadzaj, moje CE jest z Włoch i prócz paru rysek na zderzakach i jednej małej wgniotki jest w stanie idealnym...

Nie mówiąc o tym, że rdzy nie ma nigdzie, nawet zawieszenie jak z fabryki wygląda.....

Tak więc wszystko zależy jak trafisz wink.gif

Napisano

no ja wlasciwie to mam miszung ladny zeby.GIF bo trafilem na mieszanca przed/po lift zeby.GIF wnetrze cale z polifta raczki podsufitka decha stara licznik nowy ale bez fisa z bialym podswietleniem fotele pompowane z poduchami po bokach lustra duze/male zeby.GIF klamki zew. z polifta zeby.GIF

Napisano

> Mylisz się, chcesz zobaczyć kierownicę w fabii po 60, 90, 110kkm ?

Jeśli nie jeździła tym autem ekipa budowlana to po 60kkm powinna być jak nowa.

W granatowej kiera zaczęła się błyszczeć przy 200kkm, w białej służbowej przy 140kkm kiera była jak nowa, w obecnej mam 245kkm i jest już mocno wytarta.

Napisano

> Nie przesadzaj, moje CE jest z Włoch i prócz paru rysek na zderzakach i jednej małej wgniotki jest

> w stanie idealnym...

> Nie mówiąc o tym, że rdzy nie ma nigdzie, nawet zawieszenie jak z fabryki wygląda.....

> Tak więc wszystko zależy jak trafisz

nie uogólniam ale 90% aut które ogladałem z Włoch były alo podrapane, przetarte albo mowiac delikatnie bardzo zapuszczone (co nawet po odpiowaniu niestety widac po porysowanych plastikach, okolicach zamków, przytartuch zderzakach itd.) zupełnie inne podejscie do auta tamtejszej ludnosci.

to ze trafiłes na inny egzemplarz nie neguje tego

Napisano

Z wyglądu kierownicy i pedałów to ma 100tys km zdjęte.

Coś miała robione z przodem, maska i zderzak nierówno osadzone.

Napisano

Może to krzywdzące ale samochody z Włoch uchodzą za jedne z najbardziej zaniedbanych w europie. No i ten kto odkręcał licznik trochę przesadził.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.