Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nietypowe żarówki

Featured Replies

Napisano

Padła mi niedawno zarówka 3 światła stop. I okazało się, że Koreańczycy wsamdzili tam wynalazek o symbolu W16W, który baaaardzo ciezko jest dostać. Mnie udało się to dopiero w jakiejśc hurtowni moto. Dlatego zastanawiam się, jakie inne samochody mają nietypowe żarówki. Wiadomo, ze w razie kontroli drogowej mozna sie wybronić, jeżeli przy policjancie wymienimy spaloną żarówkę na nową. A w takich krajach jak Słowacja trzeba miec komplet zapasowych wszystkich żarówek i bezpieczników, inaczej podobno jest niewesoło.

Napisano

W wielu autach jest tak ,ze masz w reku zarowke a i tak na postoju jej nie wymienisz niewiem.gifpanic.gif

Napisano

> Dlatego zastanawiam się, jakie inne samochody mają nietypowe żarówki.

np jeep

praktycznie do swiatel mijania/drogowych i stopow/pozycyjnych zarowki nie do zdobycia poza sklepami z czesciami do amerykancow i serwisami aut amerykanskich

symboli nie pamietam

Napisano

W ASO też nie mają? hmm.gif

Napisano

> Padła mi niedawno zarówka 3 światła stop. I okazało się, że Koreańczycy wsamdzili tam wynalazek o

> symbolu W16W, który baaaardzo ciezko jest dostać.

w jeepie grand cherokee tez jest taka

Napisano
  • Autor

> W ASO też nie mają?

pewnie mają, po 50 PLN grinser006.gif

Poza tym akurat jestem w trasie poza dużymi miastami

Napisano

> A w takich krajach jak Słowacja trzeba miec komplet zapasowych wszystkich

> żarówek i bezpieczników, inaczej podobno jest niewesoło.

Dobrze ze dodales to: "podobno".

Napisano
  • Autor

> Dobrze ze dodales to: "podobno".

bo nigdy nie miałem problemów w tym kraju smile.gif

Napisano

Żarówka oświetlenia wnętrza w moim civicu. Wczoraj wymieniałem. Do zdobycia tylko w ASO, bo jest krótsza o 1cm, niż standardowe zlosnik.gif

Napisano

W16W to pikuś przy wynalazkach Opla takich jak HPV16W, czy PSY24W: hipervision_psy24w.jpg

Do tej pierwszej nawet nie ma datasheetu.

Napisano

A wie ktoś gdzie dostać żarówke P13W?

Napisano

PSY24W i PSX24W w nowym Citroenie C5 spotkałem, te drugire do jazdy dziennej jak pamietam

Napisano

> Padła mi niedawno zarówka 3 światła stop. I okazało się, że Koreańczycy wsamdzili tam wynalazek o

> symbolu W16W, który baaaardzo ciezko jest dostać. Mnie udało się to dopiero w jakiejśc

> hurtowni moto. Dlatego zastanawiam się, jakie inne samochody mają nietypowe żarówki. Wiadomo,

> ze w razie kontroli drogowej mozna sie wybronić, jeżeli przy policjancie wymienimy spaloną

> żarówkę na nową. A w takich krajach jak Słowacja trzeba miec komplet zapasowych wszystkich

> żarówek i bezpieczników, inaczej podobno jest niewesoło.

W obecnie produkowanym Transicie jest bardzo podobna w trzecim stopie. Lampka w drzwiach a drzwiami jak wiadomo da się trzasnąć. Średnio pali się co 15 tys km, rekord to 2 tygodnie

Napisano
  • Autor

> W obecnie produkowanym Transicie jest bardzo podobna w trzecim stopie. Lampka w drzwiach a drzwiami

> jak wiadomo da się trzasnąć. Średnio pali się co 15 tys km, rekord to 2 tygodnie

pewne made in CHina

Napisano

Chevrolet Lacetti HB wszystkie żarówki typowe oprócz lamp przeciwmgielnych , siedzi tam H880 27W .

Napisano

w16w dostepne w kazdym InterCars - cena detaliczna 4.12 zl

Napisano

W alfie 156 pozycyjne z przodu, jedna w sklepie ok 40zł kosztuje spineyes.gif

Napisano

>

> symbolu W16W

nie jest to jakaś szczególnie nietypowa żarówka...

Napisano

> W wielu autach jest tak ,ze masz w reku zarowke a i tak na postoju jej nie wymienisz

Oj skad ja to wiem. W A6 jak podjedziesz do serwisu to wymiana zarowki 70 Funtow i zarowka gratis smile.gif

Po wykreceniu kanalu dolotowego, filtra powietrza, obudowy filtra powitrza, uzbrojony w latarke i male lusterko od zony wymienilem zarowke posotojowa w niecale dwie godziny biglaugh.gif

(Z drugiej strony jest niceo lepiej bo tylko trzeba wykrecac zbiornik wyrownawczy z plynem do chlodnicy sciana.gif

W mondeo cala operacja nie zajmowala mi wiecej jak 120 sekund zlosnik2.gif

Napisano

> Oj skad ja to wiem. W A6 jak podjedziesz do serwisu to wymiana zarowki 70 Funtow i zarowka gratis

> Po wykreceniu kanalu dolotowego, filtra powietrza, obudowy filtra powitrza, uzbrojony w latarke i

> male lusterko od zony wymienilem zarowke posotojowa w niecale dwie godziny

> (Z drugiej strony jest niceo lepiej bo tylko trzeba wykrecac zbiornik wyrownawczy z plynem do

> chlodnicy

> W mondeo cala operacja nie zajmowala mi wiecej jak 120 sekund

nie prosciej wykrecic cala lampe? wink.gif

Napisano

> nie prosciej wykrecic cala lampe?

Nie. To jeszcze więcej operacji smile.gif

Napisano

> Nie. To jeszcze więcej operacji

Bo teraz są nowe trendy w konstrukcji samochodu - bierze się reflektor i obudowuje resztą elementów.

tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.