Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wahacz - Jaki?

Featured Replies

Napisano

Panowie,

krótkie pytanie smile.gif czy ten kpl będzie pasował do Stilo 3d 1.4 rok 2005 ??

Aha i jeszcze jedno - jak wyciszyliście tylną półkę? smile.gif (oczywiście nie wchodzi w grę opcja wyciągnięcia wink.gif ). Decha strasznie wali..

Napisano

W lipcu zakładałem Fasta. Mechanik takiego polecił. Miesiąc później mechanik zalecił jego wymianę, gdyż jest wadliwy. Wada objawia się tym, że jest luz na tulei i sama guma na tulei jest delikatnie mówiąc od nowości "spier...: Szkoda, że panowie nie widzieli wcześniej, co zakładają. W poniedziałek wymienią mi na nowego Fasta. Mam nadzieje, że tym razem sprawnego.

Napisano

Szukajkę męcz ile się da.

Masz 2005 więc nie wierz nikomu dopóki nie sprawdzisz swojej dziurki.

Na 99% masz pozmianową dziurę 14, co znacznie ogranicza pole manewru i wyboru.

Nie zgadzaj się na rozwiercenie i inne "garażowe" pomysły.

Na dziurkę 12 masz wybór, na 14 już znacznie mniejszy.

Ten z aukcji jest 12mm, ja mam lipiec 2005 i 14mm.

Sprawdź zanim kupisz...

Napisano
  • Autor

> Szukajkę męcz ile się da.

> Masz 2005 więc nie wierz nikomu dopóki nie sprawdzisz swojej dziurki.

> Na 99% masz pozmianową dziurę 14, co znacznie ogranicza pole manewru i wyboru.

> Nie zgadzaj się na rozwiercenie i inne "garażowe" pomysły.

> Na dziurkę 12 masz wybór, na 14 już znacznie mniejszy.

> Ten z aukcji jest 12mm, ja mam lipiec 2005 i 14mm.

> Sprawdź zanim kupisz...

Tego się obawiałem - Wrzesień 2005.. zawsze pod górkę :/ szukam dalej..

Napisano

> Ten z aukcji jest 12mm, ja mam lipiec 2005 i 14mm.

> Sprawdź zanim kupisz...

U mnie maj 2005 i również 14

Napisano

W 2003 roku prod. jest możliwość, że były dwa warianty romziaru?? Nie wiem jaki kupować...

Napisano

Ja mam rocznik 2004 (wg eper 2003) i miałem jaja z wahaczem, takze polecam zakup w sklepie z możliwością zwrotu.

Napisano

> Ja mam rocznik 2004 (wg eper 2003) i miałem jaja z wahaczem, takze polecam zakup w sklepie z

> możliwością zwrotu.

kur.. niedobrze..

Napisano

> jesteś pewien

Ja jestem zlosnik.gif Nr katalogowy sprawdzany po VIN i zgadza się z tym z aukcji waytogo.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Jestem właśnie po wymianie wahacza. Oczywiście wahacz już pozmianowy ze sławną "dziurką" 14 mm.

Zdecydowałem sie na jej powiększenie bo kupiłem TRW który oczywiście nie pasował mad.gif Możecie krzyczeć ale powiem wam że tuleja w której trzeba powiększyć otwór jest naprawde gruba i te dwa milimetry nie są warte wydawaniu większej kasy. Takie moje zdanie smile.gif Zaraz pewnie bedzie tu masa negatywnych opinii heh grinser006.gif Ooo i jeszcze powiekszenie otworu nie odbywało sie poprzez wiercenie. Wiercenie wiertarka faktycznie moglo by przegrzac materiał, pozatym nawet na odpowiednim sprzecie nie dałoby sie tego chyba wywiercic bo tulejka otoczona jest w gumie i wiertło poszło by na bok. Zrobiłem to rozwiertakami ręcznie. Jest prościutko i guma nie była tak narażona na zerwanie.

Po założeniu cisza. Zobacze ile wytrzyma, kiedyś napisze tutaj. Moze krótko, może długo, to sie okaże w czasie eksploatacji.

Jesli chodzi o bezpieczeństwo to ta tulejka nie ma prawa peknac. Dwa milimetry to nie centymetr. Waże byle zrobic to dokladnie i nie zadna wiertarka.

Pozdro zeby.GIF

Ps. Aaa i jeszcze jedno, nie namawiam nikogo do takiego czegos, wolny wybor. moj taki byl. ale ta "dziurka" 14 mm to chyba naprawde zlosliwość fiata żeby tylko zarobić na części wink.gif

Napisano

Twoja wola, ja bym się nie zdecydował.

Sam miałem przeboje z tą dziurką swiety.gif

A pomysł z dziurkami 12 i 14 zasługuje na oblanie smołą i wytarzanie w pierzu.

Napisano

> A pomysł z dziurkami 12 i 14 zasługuje na oblanie smołą i wytarzanie w pierzu.

Chyba mało mają kasy ze sprzedaży oryginalnych cześci, swoją drogą to chyba jest tak u wszystkich producentów niestety.

Wracając do tematu wahacza to wymiana tego elementu jest naprawdę dziecinnie prosta. W bravo było cięzko złapać śrubami te tuleje właśnie, a tutaj dostęp i sposób mocowania bajeczny.

Napisano

> Twoja wola, ja bym się nie zdecydował.

> Sam miałem przeboje z tą dziurką

> A pomysł z dziurkami 12 i 14 zasługuje na oblanie smołą i wytarzanie w pierzu.

wracajac do tematu przy kawie...

te wahacze da rade jakos na pierwszy rzut oka rozpoznac ? Moze jakis inny ksztalt ramion czy cus ? Czy poprostu tylko roznica otworu i dopoki nie zmierzysz to nie wiesz co masz w rece ?

drugie pytanie , czy da sie to przemierzyc na aucie ? Mysle czy nie podjechac do znajomego na wysiegnik i profilaktycznie uzbroic sie w wiedze czy mam 12 czy 14

Napisano

> Czy poprostu tylko roznica otworu i dopoki nie zmierzysz to nie wiesz co masz w > rece ?

który masz rok?

Napisano

> który masz rok?

kwiecien 2005 pierwsza rejestracja takze mysle luty-marzec zszedl z tasmy wink.gif

Napisano

> kwiecien 2005 pierwsza rejestracja takze mysle luty-marzec zszedl z tasmy

czyli jesteś powrześniowoliftowy swiety.gif wszytko wskazuje na 14

mechanik jak podniesie to powie od razu jaką masz dziurkę oink.gif

Napisano

> czyli jesteś powrześniowoliftowy wszytko wskazuje na 14

> mechanik jak podniesie to powie od razu jaką masz dziurkę

czy to ten sam lift ktory zrobil ci mate w siedzeniu ,dead locka i pieron wie co jeszcze ?

Napisano

> czy to ten sam lift ktory zrobil ci mate w siedzeniu ,dead locka i pieron wie co jeszcze ?

si

wrzesień 2004, ale odbiegamy od tematu......

co by następny mnie od faszysty nie wyzywał.... wróćmy do tematu 20.GIF

Napisano

> czy to ten sam lift ktory zrobil ci mate w siedzeniu ,dead locka i pieron wie co jeszcze ?

chyba zabrał? Przed liftem były takie fiuczery a po lifcie nie ??

Napisano

> Tu przeniosła się debata o lifcie....

zauważyłem, wracając do temtu. Wpisz swój VIN w epr i będzie wiadomo jaki masz wachacz zeby.GIF

Napisano

> zauważyłem, wracając do temtu. Wpisz swój VIN w epr i będzie wiadomo jaki masz wachacz

Co wcale nie oznacza, że masz taki w aucie rotfl.gif

U mnie w 2 autach się nie zgadzało. Dodatkowo TRW ma jeden w katalogu, tak twierdziło tych dwóch sprzedawców z allegro co odbierali zwroty wahaczy ( co panie bedą pasowac na 1000%) na swój koszt

Napisano

> wracajac do tematu przy kawie...

> te wahacze da rade jakos na pierwszy rzut oka rozpoznac ?

Najprościej wejść pod auto z suwmiarką i zmierzyć śr. wystającego kawałka śruby. Ja tak zmierzyłem u siebie i kupiłem wahacza taki jak trzeba; swoja droga to był TRW. Dałem coś po niecałe 250zł za szt.

Napisano

> ; swoja droga to był TRW. Dałem coś po niecałe 250zł

> za szt.

250zł TRW ze srubka 14 czy 12?

Napisano

> 250zł TRW ze srubka 14 czy 12?

Nie pamiętam, sprawdzę i napiszę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.