Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Badam rynek

Featured Replies

Napisano

Od razu prosze Rwicika o nie wyrzucanie mojego posta do motokacika.

Poniewaz konczy sie gwarancja wiec czas zmienic wozidelko. Bylem juz na kilku jazdach probnych, lecz ciagle nie moge sie zdecydowac. Chyba Epica zbyt wysoko postawila poprzeczke trophy.gif. Pomyslalem, ze spytam na naszym forum, gdzie chyba nie ma zbyt wielu uprzedzonych lub wielkich fanow jakichs marek.

Jak na razie w polu moich zainteresowan sa:

- Honda Accord 2.4 wersja Executive 201KM (chociaz diesla 2.2 jeszcze calkowicie nie przekreslam);

- Ford Mondeo 2.2 diesel 200KM, lub 2.0 EcoBoost 240KM;

- Mitsubishi Lancer Sedan RallyArt 240KM (taki slabszy Evo na ktorego szkoda kasy).

Przyznam, ze na chwile obecna rozum podpowiada zeby brac Honde, ale serce krzyczy Lancer food.gif.

Prosze wiec szanowna brac kacikowa o jakies dodatkowe typy lub co sie da za i przeciw wymienionym autkom. Jak widac z listy szukam autka wielkosci Epici (Mituwisi jest mniejsze), z mocnym silnikiem.

Za jakis czas moze wrzuce podobny watek na forum ogolne.

Pomozecie?

Napisano

ja bym brał Mitsubishi Lancer Sedan RallyArt 240KM jak masz taką możliwość

chyba jedyny który ma japońskie korzenie i powinien przyczyniać się do ciągle poszerzającego się uśmiechu na twarzy.

Napisano

> (...)

> Jak na razie w polu moich zainteresowan sa:

> - Honda Accord 2.4 wersja Executive 201KM (chociaz diesla 2.2 jeszcze calkowicie nie przekreslam);

Mi się Accord po prostu nie podoba, ale nie mam merytorycznych argumentów. Diesel 2.2 trochę słabo jeździ (na papierze, bo nie jechałem tym autem).

> - Ford Mondeo 2.2 diesel 200KM, lub 2.0 EcoBoost 240KM;

Ja tam widzę tylko 175KM w 2.2diesel lub 200KM w EcoBoost. O dieslach Forda krążą złe opinie. Ten EcoBoost za to może być fajny, tylko ciekawe jak sobie z nim radzi ta dwusprzęgłowa skrzynia. Byłem jakiś czas temu przy okazji w salonie Forda ale nie mieli tego do jazd.

> - Mitsubishi Lancer Sedan RallyArt 240KM (taki slabszy Evo na ktorego szkoda kasy).

Najlepsza propozycja. Tylko że mały...

> (...)

> Pomozecie?

Insignia 220KM? Tylko nie licz na więcej miejsca w środku niż w Lancerze...

Napisano

> - Honda Accord 2.4 wersja Executive 201KM (chociaz diesla 2.2 jeszcze calkowicie nie przekreslam);

Bralbym bez zastanowienia.

Nad tym bym juz sie zastanawial, ewentualnie Volvo S60.

> - Mitsubishi Lancer Sedan RallyArt 240KM (taki slabszy Evo na ktorego szkoda kasy).

On ma automat? Jezeli tak to odradzam. Smigalem takim i wrazenia marne w porownaniu do Evo. Oczywiscie na tle Epici to lata nie jedzie hehe.gif

Troche inne klasy aut i inne silniki hmm.gif To chcesz w koncu diesela czy benzyne?

Jest jeszcze Golf VI GTI GTD.

Napisano
  • Autor

> To chcesz w koncu diesela czy benzyne?

Nie ma specjalnie znaczenia.Wazne zeby bylo toto mocne.

> Jest jeszcze Golf VI GTI GTD.

Golf jakis taki maly sie wydaje. Poza tym stajnia VW zostala skreslona na samym poczatku (wyjatek Audi i Passat CC)

Napisano
  • Autor

> Ja tam widzę tylko 175KM w 2.2diesel lub 200KM w EcoBoost. O dieslach Forda krążą złe opinie. Ten

> EcoBoost za to może być fajny, tylko ciekawe jak sobie z nim radzi ta dwusprzęgłowa skrzynia.

Te wersje mocniejsze weszly do cennika dopiero teraz. Diesel 200KM i benzyna 240KM beda w produkcji od listopada.

Napisano

> Przyznam, ze na chwile obecna rozum podpowiada zeby brac Honde,

No to go posłuchaj bo dobrze gada hehe.gif Duże, solidne i praktyczne auto z mocnym i ekonomicznym silnikiem. Po prostu auto dla dorosłego faceta - ten lancer przy pozostałych autach to taki trochę bardziej gadżet niż użytkowy samochód (aczkolwiek na pewno bardzo dobrze zrobiony i dający wiele radości). Forda bym skreślił - u nas w firmie służbówki diesle 2,0 padały jak muchy przy ostrym użytkowaniu. Poza tym oklepany już trochę wink.gif

Napisano

> Te wersje mocniejsze weszly do cennika dopiero teraz. Diesel 200KM i benzyna 240KM beda w produkcji

> od listopada.

Aaaa... To pewnie już wersje po liftingu będą. W sumie to niezła propozycja jest. Ale dalej - o dieslach ze znaczkiem Forda krążą złe opinie. Ta benzyna może za to nieźle śmigać.

Napisano

> Nie ma specjalnie znaczenia.Wazne zeby bylo toto mocne.

Ale jaka klasa/segment albo hothach albo segment D?

> Golf jakis taki maly sie wydaje. Poza tym stajnia VW zostala skreslona na samym poczatku (wyjatek

> Audi i Passat CC)

Passat CC IMO nie warto. Audi tak ale dolicz + 30K do zakladanej sumy zlosnik.gif

Napisano

> Ale Lancer to wozidełko w porównaniu z Accordem

> Albo chcesz prawie lymuzynę, albo wypasionego kompakta z mocniejszym motorem - zdecyduj się

Ja bym bral accorda najlepiej type S i smigal.

2010-honda-accord-euro-type-s_100196610_m.jpg

Napisano
  • Autor

> Nad tym bym juz sie zastanawial, ewentualnie Volvo S60.

Volvo odpadlo wczoraj po wizycie w salonie. Przyjechalem poogladac i umowic sie na jazde probna, ale wyszedlem stamtad bardzo szybko jak mnie olali cieplym moczem. Normalnie nikt mnie nie zauwazal czerwona.gif - moze dlatego, ze przyjechalem motocyklem hmm.gif

Napisano

> Volvo odpadlo wczoraj po wizycie w salonie. Przyjechalem poogladac i umowic sie na jazde probna,

> ale wyszedlem stamtad bardzo szybko jak mnie olali cieplym moczem. Normalnie nikt mnie nie

> zauwazal - moze dlatego, ze przyjechalem motocyklem

Widac nei byles dla nich dobry. Przejedz sie Accordem na prawde kawal dobrego samochodu 200KM w zupelnosci wystarczy. Jezeli chodzi o jakosc wykoczenia i caloksztal rozklada lancera na lopatki. Poza tym jest od niego wiekszy. Jak chcesz cos szybkiego i do zabawy to polecam Mazde MX5

Napisano

Wszystkie auta z silnikami powyżej 2 litrów będą miały w cenie wyższą akcyzę. (Przepis stworzony przez idiotę screwy.gif)

Także różnica między 2.0 i 2.2 może być spora.

Napisano

> Volvo odpadlo wczoraj po wizycie w salonie. Przyjechalem poogladac i umowic sie na jazde probna,

> ale wyszedlem stamtad bardzo szybko jak mnie olali cieplym moczem. Normalnie nikt mnie nie

> zauwazal - moze dlatego, ze przyjechalem motocyklem

Nie skreślaj marki, skreśl ten konkretny salon. Ja też spotykałem się z różną obsługą w różnych salonach tej samej marki.

Ubiłem interes z tym, który chciał tego najbardziej.

Napisano
  • Autor

> Wszystkie auta z silnikami powyżej 2 litrów będą miały w cenie wyższą akcyzę. (Przepis stworzony

> przez idiotę )

> Także różnica między 2.0 i 2.2 może być spora.

Zdaje sobie z tego sprawe i jestem swiadomy sytuacji. W poscie tez nie pytalem o spalanie, gdyz jest to sprawa dla mnie drugorzedna. Wazne jest wyposazenie, silnik i zadowolenie.

Napisano
  • Autor

> Widac nei byles dla nich dobry. Przejedz sie Accordem na prawde kawal dobrego samochodu 200KM w

> zupelnosci wystarczy. Jezeli chodzi o jakosc wykoczenia i caloksztal rozklada lancera na

> lopatki. Poza tym jest od niego wiekszy. Jak chcesz cos szybkiego i do zabawy to polecam Mazde

> MX5

W sumie to Accord jest caly czas na pierwszym miejscu, ale bylem dzis w salonie Opla spojrzec na Insignie. Niezle mi pani wyliczyla cene za model z silnikiem 2.0 - 220KM i niezlym wypasem.Wiec Opel zaczal deptac po pietach Hondzie. W przyszlym tygodniu przejade sie autem z tym turbodoladowanym silnikiem i zobaczymy zy mi sie spodoba. Wersja OPC troche drogawa mlot.gif. Cena wyzsza niz legendarny EVO zolta.gif.

Napisano

Noffy Saab 9-5 ? zlosnik.gif

A tak na serio Alfa 159 albo Giulietta Quadrifogli Verde zlosnik.gif

Napisano

> Pomozecie?

Tak. Moim zdaniem poszukaj lepiej czegoś z napędem na właściwe koła - BMW 135?

Napisano
  • Autor

> Noffy Saab 9-5 ?

> A tak na serio Alfa 159 albo Giulietta Quadrifogli Verde

Alfa 159 bardzo ladna i tez ja bralem pod uwage, ale ten model jest juz chyba 5-6 lat na rynku. Zaraz powinien wejsc nowy model. A giulietta? Po pierwsze mala, po drugie mulher.gif mi oczy wydrapie gdy kupie samochod, ktory nazywa sie tak samo jak ma na imie jej psiapsiulka mlot.gif

Napisano
  • Autor

> Tak. Moim zdaniem poszukaj lepiej czegoś z napędem na właściwe koła - BMW 135?

Male. Nawet seria 3 troszke przymala zolta.gif. Poza tym powinienes znac amerykanskie rozwiniecie skrotu BMW - Bring Money With hehe.gif

Napisano

> Alfa 159 bardzo ladna i tez ja bralem pod uwage, ale ten model jest juz chyba 5-6 lat na rynku.

> Zaraz powinien wejsc nowy model.

Ale nadal wyglada serduszka.gif

A giulietta? Po pierwsze mala, po drugie mi oczy wydrapie

> gdy kupie samochod, ktory nazywa sie tak samo jak ma na imie jej psiapsiulka

Fajna bryczka frown.gif

Moze Siuperp kombi ?

Moze s60 grinser006.gif

Napisano

> Chyba Epica zbyt wysoko postawila poprzeczke .

waytogo.gif

> Jak na razie w polu moich zainteresowan sa:

Najlepszy wybór ok.gif

Równie fajny jak huunda

Jako user Mitsubishi powiem: nie kupuj go hehe.gif Tandetne wykończenie i ch.... serwis to jedyne skojarzenie użytkownika. Wejdź na forum mitumaniaki i zobacz no.gif

Poza tym wszystkim lancer jest okrutnie mały oslabiony.gif

Napisano

> Najlepszy wybór

> Równie fajny jak huunda

> Jako user Mitsubishi powiem: nie kupuj go Tandetne wykończenie i ch.... serwis to jedyne

> skojarzenie użytkownika. Wejdź na forum mitumaniaki i zobacz

> Poza tym wszystkim lancer jest okrutnie mały

ja bym pogral na akordach ;-)

Napisano

> W sumie to Accord jest caly czas na pierwszym miejscu, ale bylem dzis w salonie Opla spojrzec na

> Insignie. Niezle mi pani wyliczyla cene za model z silnikiem 2.0 - 220KM i niezlym

> wypasem.Wiec Opel zaczal deptac po pietach Hondzie. W przyszlym tygodniu przejade sie autem z

> tym turbodoladowanym silnikiem i zobaczymy zy mi sie spodoba. Wersja OPC troche drogawa .

> Cena wyzsza niz legendarny EVO .

Pooglądaj jeszcze Subaru Legacy. Brzydkie okrutnie ale ma fajny układ jezdny i mnóstwo miejsca w środku.

Napisano

> Noffy Saab 9-5 ?

> A tak na serio Alfa 159 albo Giulietta Quadrifogli Verde

159 odradzam. Chyba ze lubisz jezdzic na kawe do serwisu. Znajomy ma i co tydzien cos nowego mu swieci, z powodu awarii elektroniki.

Napisano

A moze nowa Kia Magentis lub nowa Sonata, ale ta po nowym roku.

No i gwarancja!

Arek Epica LMV 09 W-wa

Napisano

> Male. Nawet seria 3 troszke przymala

Biorąc pod uwagę że jako jednego z kandydatów wymieniłeś Lancera, to nie do końca rozumiem?

Napisano
  • Autor

> Biorąc pod uwagę że jako jednego z kandydatów wymieniłeś Lancera, to nie do końca rozumiem?

Lancer to w tym towarzystwie wyjatek potwierdzajacy regule. W Polsce BMW zle sie kojarzy. Jezeli juz mialbym brac to cos serii 5, ale BMW jest znane z dojenia klientow. Za glupie gniazdko zapalniczki kaza sobie doplacac screwy.gif

Napisano
  • Autor

> A moze nowa Kia Magentis lub nowa Sonata, ale ta po nowym roku.

> No i gwarancja!

> Arek Epica LMV 09 W-wa

Nie przegladalem ich oferty, ale chyba nie maja dosc mocnych silnikow, ktore by mnie mogly zainteresowac.

Napisano

> Lancer to w tym towarzystwie wyjatek

Honda Accord wersja EU też jest mniejsza od 3'jki = masz dwa wyjątki smile.gif

Miałem w życiu kilka "mocnych" przednionapędowców i więcej na to się nie dam nabrać. To tak jakby mieć rekordowo wielki członek i żyć w celibacie...

Napisano

> Nie przegladalem ich oferty, ale chyba nie maja dosc mocnych silnikow, ktore by mnie mogly

> zainteresowac.

Owszem, nie mają (wyjątek: Sonata 3,3 V6). A jeśli chciałbyś automat to dostaniesz przedpotopową, czterobiegową konstrukcję.

Napisano

> Honda Accord wersja EU też jest mniejsza od 3'jki = masz dwa wyjątki

> Miałem w życiu kilka "mocnych" przednionapędowców i więcej na to się nie dam nabrać. To tak jakby

> mieć rekordowo wielki członek i żyć w celibacie...

nono.gif Ale ten Lancer ma napęd na cztery łapy...

Napisano
  • Autor

BMW zostalo dorzucone z zasady. Poza tym maksymalna suma jaka chce wydac to 150 kPLN. I nie chce kupowac "golasa" tylko dlatego zeby sasiad widzial bEmwU. Nie kreci mnie to. Sa dodatki,do ktorych sie przyzwyczailem i nie wyobrazam sobie nowego auta bez nich.

> Miałem w życiu kilka "mocnych" przednionapędowców i więcej na to się nie dam nabrać. To tak jakby

> mieć rekordowo wielki członek i żyć w celibacie...

To nie ma byc auto do OS-ow czy "cwiartki". Jezdze spokojnie, ale lubie wiedziec, ze mam moc pod maska.

Napisano
  • Autor

> Owszem, nie mają (wyjątek: Sonata 3,3 V6). A jeśli chciałbyś automat to dostaniesz przedpotopową,

> czterobiegową konstrukcję.

Automat tylko w ostatecznosci. Jezdzilem jakis czas automatem i jest zeczywiscie wygodny, ale jestem jednak skazony manualem.

Napisano

> To nie ma byc auto do OS-ow czy "cwiartki". Jezdze spokojnie, ale lubie wiedziec, ze mam moc pod

> maska.

To jeździsz dokładnie jak ja. Więc tym bardziej weź sobie do serca moją radę o wyższości tylnego napędu.

Napisano

> Automat tylko w ostatecznosci. Jezdzilem jakis czas automatem i jest zeczywiscie wygodny, ale

> jestem jednak skazony manualem.

I znowu zaprzeczasz sobie. Jeżeli nie jeździsz "rajdowo" to automat będzie milion razy lepszy. Manual się sprawdza tylko i wyłącznie gdy planujesz występy w rajdach.

Napisano
  • Autor

> I znowu zaprzeczasz sobie. Jeżeli nie jeździsz "rajdowo" to automat będzie milion razy lepszy.

> Manual się sprawdza tylko i wyłącznie gdy planujesz występy w rajdach.

No to wychodzi, ze 85% uzyszkodnikow samochodow w Polsce to rajdowcy (chociaz praktyka na drogach pokazuje, ze tak).

Napisano

> No to wychodzi, ze 85% uzyszkodnikow samochodow w Polsce to rajdowcy (chociaz praktyka na drogach

> pokazuje, ze tak).

Przewaga manuala w Polsce wynika nie z tego że ludzie są rajdowcami, tylko z tego że są biedni.

Napisano
  • Autor

> Przewaga manuala w Polsce wynika nie z tego że ludzie są rajdowcami, tylko z tego że są biedni.

Wiem. Nie musisz o tym przypominac. Mnie stac na automat, ale nie chce i offtopic.gif

Napisano

> Za glupie gniazdko

> zapalniczki kaza sobie doplacac

Zebys sie nie zdziwil za bardzo, ale np. Skoda tez bierze za to doplate, takie czasy (ciezkie dla palaczy) rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Zebys sie nie zdziwil za bardzo, ale np. Skoda tez bierze za to doplate, takie czasy (ciezkie dla

> palaczy)

Akurat nie pale i pisalem o gniazdku. Zawsze myslalem, ze to sie nalezy jak psu buda uzbroj_zlo.gifoink.gif

Napisano

> I znowu zaprzeczasz sobie. Jeżeli nie jeździsz "rajdowo" to automat będzie milion razy lepszy.

Ciekawe hmm.gif A może ktoś lubi jeździć spokojnie i zmieniać biegi?

> Manual się sprawdza tylko i wyłącznie gdy planujesz występy w rajdach.

Mam i automat i manuala. Powiem, że nigdy więcej automatu bo nie lubię zasypiać w trasie grinser006.gif W manualnu zawsze mogę sobie pomieszać w czasie jazdy biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Jestem po jezdzie Insignia. Silnik 220KM miodzio. Jezdzilem z bananem na twarzy. Nie podoba mi sie tandetna konsola srodkowa z wszystkimi przyciskami. Ciszej niz w Hondzie 2.0, ktora jezdzilem wczesniej.

Honda Accord jest ladniejsza i lepsze ma zawieszenie. To auto dla kierowcy. Ciekawy tylko jestem, czy silnik 2.4 bedzie tak samo mi sie podobal jak ten w Oplu. Niestety nie mozna pojezdzic probnie - zaden dieler nie ma na stanie takiego auta demo.

Napisano
  • Autor

Siedzialem w BMW 3. Czuc z przodu, ze to male auto. Z tylu bylem zaskoczony (na plus) iloscia miejsca dla pasazerow. Ale jak mi podliczyli cene z tymi do datkami, ktore chce i lubie to wymieklem. Cena podstawowa zaczynala sie od ceny katalogowej najlepiej wyposazonej Insigni albo Accorde.

Stwierdzam, ze bez sensu jest placic 40kPLN wiecej za auto z bagaznikiem auta kompaktowego (tylko za znaczek BMW). Przelicz na $. To jest ponad 13k$ mlot.gifnono.gifscrewy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.