Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompa paliwa 3 bar.. zacina sie

Featured Replies

Napisano

pacjent 1.2 8v.. pompa 3 bary... zdarzylo sie z 2 moze 3 razy ze gdy bylo malo paliwa pompa sie zaciela.. pomagalo dolanie paliwka albo poruszanie kabelkami od pompy

zajechalem do domu na oparach i dzisiaj juz pompa do mnie nie zagadala.. zalacza sie ale slychac ja jakby na sucho .. skoro pompa jako tako chodzi bo ja slychac.. to to nie ejst wina kabelkologii ?

czy po prostu po 2 latach pompa powiedziala papa ?

prosze o sugestie bo jutro to musze zrobic

Napisano

> pacjent 1.2 8v.. pompa 3 bary... zdarzylo sie z 2 moze 3 razy ze gdy bylo malo paliwa pompa sie

> zaciela.. pomagalo dolanie paliwka albo poruszanie kabelkami od pompy

> zajechalem do domu na oparach i dzisiaj juz pompa do mnie nie zagadala.. zalacza sie ale slychac ja

> jakby na sucho .. skoro pompa jako tako chodzi bo ja slychac.. to to nie ejst wina

> kabelkologii ?

> czy po prostu po 2 latach pompa powiedziala papa ?

> prosze o sugestie bo jutro to musze zrobic

nie dziw sie jak jeździsz na oparach, ze pompa powiedziala adie

Napisano

> pacjent 1.2 8v.. pompa 3 bary...

Mogła się skończyć, jeździłeś na oparach....

Napisano

> Mogła się skończyć, jeździłeś na oparach....

Też tak miałem jak jeździłem na rezerwach non stop crazy.gif później po zmianie cyrki były bo nowa zaciągała syf z baku który oczywiście na dnie był, teraz nauczony robie sobie rezerwe w połowie baku żeby jaj nie było

Napisano

Podpinam sie: Jezeli mam 1.1 MPI 2007 to wystarczy kupic wklad pompy 3bar do 1.2 8v?

Napisano

> Podpinam sie: Jezeli mam 1.1 MPI 2007 to wystarczy kupic wklad pompy 3bar do 1.2 8v?

na 99% nie, bo w mpi jest pompa bez powrotu, jezeli sie myle to mnie poprawcie

Napisano

> na 99% nie, bo w mpi jest pompa bez powrotu, jezeli sie myle to mnie poprawcie

dobrze mowisz, biglaugh.gif tylko ze powrot zalezy od obudowy pompy a nie od samego wkladu, takze z tego co wiem moze byc z 1.2 coby by byl sam wklad.

Napisano

> Podpinam sie: Jezeli mam 1.1 MPI 2007 to wystarczy kupic wklad pompy 3bar do 1.2 8v?

A swapujesz ? z tego co czytałem to pompa może zostać z 1.1 mpi

Napisano

> A swapujesz ? z tego co czytałem to pompa może zostać z 1.1 mpi

Tak.

To jak wkoncu confused.gifspineyes.gif Czyli caly kosz z pompa czy tylko wklad?

Napisano

> Tak.

> To jak wkoncu Czyli caly kosz z pompa czy tylko wklad?

Niech się szpece wypowiedzą, ale coś mi świszczy że jak masz 1.1 mpi to spokojnie pompa może zostać ok.gif

EDIT: nawet tutaj są posty że pompa została

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=284270587&an=0&page=1#Post284270587

Napisano

Tylko, ze ja nie mam malego (zelowego) kompa 270751858-jezyk.gif Tzn bede mial mniej roboty?

Napisano

> Tylko, ze ja nie mam malego (zelowego) kompa Tzn bede mial mniej roboty?

Tutaj Ci nie pomogę bo nie ogarniam tematu elektryki ok.gif

Napisano

ja przerabialem z 1,1 mpi i baku nie ruszlaem takjak i pompy.caly uklad zasilania jest seria a swapowalem na 1.2 16v i niemam powrotu.

Napisano

> ja przerabialem z 1,1 mpi i baku nie ruszlaem takjak i pompy.caly uklad zasilania jest seria a

> swapowalem na 1.2 16v

tylko pewnie list masz bez powrotu

Napisano

> tylko pewnie list masz bez powrotu

z powrotem ktory zostal zaslepiony.

Napisano

> ja przerabialem z 1,1 mpi i baku nie ruszlaem takjak i pompy.caly uklad zasilania jest seria a

> swapowalem na 1.2 16v i niemam powrotu.

A jakiego masz kompa?

Napisano

> A jakiego masz kompa?

cala elektronike mam z p1 86km

Napisano

> cala elektronike mam z p1 86km

Sory, zle zapytalem. Chodzilo o to jakiego miales kompa wink.gif Maly zelowy czy normalny?

Napisano

normalnego mialem.

Napisano
  • Autor

> nie dziw sie jak jeździsz na oparach, ze pompa powiedziala adie

a bo to auto to jest jakas masakra.. parkuje mam 2 kreski od dolu.. wsiadam na nastepny dzien i nie ma nic ..

sam wklad kupie w jakims motoryzacyjnym ?

Napisano

> a bo to auto to jest jakas masakra.. parkuje mam 2 kreski od dolu.. wsiadam na nastepny dzien i nie

> ma nic ..

> sam wklad kupie w jakims motoryzacyjnym ?

a moze ktos ci spuszcza paliwo?

Napisano

A po kiego grzyba? Ja mam 1.2 16V na orginalnej pompie 1.1 MPi

Jeśli chodzi o Ciebie to zostawiasz cały układ paliwowy, czyli pompe, przewody i listwe wtryskową tą co masz w SC. Mam nadzieje że masz wskaźnik paliwa na zegarach? Bo jak nie to lekka bida... niestety nie będziesz miał kontrolki od rezerwy i pozostaje jazda na czuja biglaugh.gif

> zajechalem do domu na oparach

Dareq załamujesz mnie pad.gif

Piniendzy jak lodu a na oparach jeździsz?

> sam wklad kupie w jakims motoryzacyjnym ?

Powinien być dostępny

Napisano
  • Autor

> Dareq załamujesz mnie

> Piniendzy jak lodu a na oparach jeździsz?

> Powinien być dostępny

ano na oparach..

jak juz wiesz jest tak:

zakupilem wkladk3 bar .. dokladnie taka

http://www.bear.kielce.pl/?7,pl_s10003

wymienilem

jak go krece to czasem probuje odpalic ale ewidentnie mu to nie idzie.. czasem odpali na 3 sekundy.. i zaraz gasnie ..

mati zasugerowal zapowietrzony uklad .. a wiec ide to sprawdzic

Napisano

> na 99% nie, bo w mpi jest pompa bez powrotu, jezeli sie myle to mnie poprawcie

To znaczy że co?

Że pompa ssie?

Bo wydaje mi się że nie wiesz o czym mówisz.

Napisano

> ano na oparach..

> jak juz wiesz jest tak:

> zakupilem wkladk3 bar .. dokladnie taka

> http://www.bear.kielce.pl/?7,pl_s10003

> wymienilem

> jak go krece to czasem probuje odpalic ale ewidentnie mu to nie idzie.. czasem odpali na 3

> sekundy.. i zaraz gasnie ..

> mati zasugerowal zapowietrzony uklad .. a wiec ide to sprawdzic

Miałem podobnie, zobacz czy nie masz na pewno syfu w baku bo może przez to tą nową zatykać, albo paliwsko psuć, albo zobacz czy założona jest dobrze pompa

Napisano

Panowie, jak pompa moze pracowac na oprawach? Przeciez jesli nie zasysalaby paliwa to silnik by gasl, a jesli nie gasnie to paliwo caly czas ssie, a przynajmniej probuje. Na sucho poelci dopiero jak paliwo w zbiorniku sie skonczy, ale wtedy konczy sie jazda. Powodem zacieranai sie pompy moze byc zapchany filterek na smoku pompy i wtedy pompa chodzi pod duzo wiekszym obciazeniem niz normalnie a co sie wtedy dzieje z czasem mozna przeczytac. Sama ilosc pawia zbiorniku nie wiekszego wplywu (choc wiadomo, ze im mniejsza jego ilsoc tym procentowo wiecej syfu w nim plywa, ale nie ma mowy o pracy na oparach).

Dlatego wymien pompe na nowa razem z sitkiem, przy okazji postaraj sie odessac resztki z dnia zbiornika i mozesz smigac dalej. W zbiorniku zreszta powinno byc jedno zaglebienie w ktorym zbierac sie bedzie caly syf, a smok powinien byc odrobine powyzej tego iejsca. No ale skoro nei ma to moze sie zapychac.

Napisano

Molo:

> to znaczy ze koszyk 1.1 MPI ma jedno wyjscie i nie da sie wlozyc do niego wkladu pompy 3 barowej

Koszyk z 1.1 MPi od 1.1 SPi różni się tylko tym, że SPi ma zewnętrzny regulator ciśnienia paliwa na listwie (1.2) albo w przepustnicy (1.1), a wkładki pasują naprzemiennie więc nie ważne czy masz wkładkę 1 czy 3 barową... pasuje tu i tu waytogo.gif

> do koszyka 900tkowego z wyjsciem i wejsciem da sie to zrobić

też pasuje każda 1 i 3 barowa waytogo.gif

Napisano

> Molo:

> Koszyk z 1.1 MPi od 1.1 SPi różni się tylko tym, że SPi ma zewnętrzny regulator ciśnienia paliwa na

> listwie (1.2) albo w przepustnicy (1.1), a wkładki pasują naprzemiennie więc nie ważne czy

> masz wkładkę 1 czy 3 barową... pasuje tu i tu

> też pasuje każda 1 i 3 barowa

no wiem juz gadałem zlosnik.gif na ten temat tongue.gif

Napisano
  • Autor

sciagnalem wezyk z listwy.. pompa pompuje

pompa wymieniona na nowa.. filterek wyczyszczony

zostaje mi chyba syf w baku.. z tym jestem uziemiony bo zanim bede mial dostep do kanalu to..

frown.gif

Napisano

> Panowie, jak pompa moze pracowac na oprawach? Przeciez jesli nie zasysalaby paliwa to silnik by

> gasl, a jesli nie gasnie to paliwo caly czas ssie, a przynajmniej probuje. Na sucho poelci

> dopiero jak paliwo w zbiorniku sie skonczy, ale wtedy konczy sie jazda. Powodem zacieranai sie

> pompy moze byc zapchany filterek na smoku pompy i wtedy pompa chodzi pod duzo wiekszym

> obciazeniem niz normalnie a co sie wtedy dzieje z czasem mozna przeczytac. Sama ilosc pawia

> zbiorniku nie wiekszego wplywu (choc wiadomo, ze im mniejsza jego ilsoc tym procentowo wiecej

> syfu w nim plywa, ale nie ma mowy o pracy na oparach).

> Dlatego wymien pompe na nowa razem z sitkiem, przy okazji postaraj sie odessac resztki z dnia

> zbiornika i mozesz smigac dalej. W zbiorniku zreszta powinno byc jedno zaglebienie w ktorym

> zbierac sie bedzie caly syf, a smok powinien byc odrobine powyzej tego iejsca. No ale skoro

> nei ma to moze sie zapychac.

pompy sie zacieraja od małej ilości paliwa, ktora to zwyczajnie chłodzi pompe ok.gif

jak znajde foto mojej pompy z 900 to wkleje jak sie stopiła z braku pb

Napisano
  • Autor

wytlumaczcie mi cos lopatologicznie prosze

skoro nawet syf sie zbiera w baku .. to przeciez i tak nie przejdzie przez koszyczek i pompka tego nie zassa , wiec skad takie problemy w cento z syfem w baku ?

Napisano

> wytlumaczcie mi cos lopatologicznie prosze

> skoro nawet syf sie zbiera w baku .. to przeciez i tak nie przejdzie przez koszyczek i pompka tego

> nie zassa , wiec skad takie problemy w cento z syfem w baku ?

takie paliwo mamy zlosnik.gif

Napisano

> wytlumaczcie mi cos lopatologicznie prosze

> skoro nawet syf sie zbiera w baku .. to przeciez i tak nie przejdzie przez koszyczek i pompka tego

> nie zassa , wiec skad takie problemy w cento z syfem w baku ?

niewiem.gifniewiem.gifniewiem.gif

ja miałem takie cyrki http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=283502552&page=61&fpart=1&vc=1

Napisano

> czyli tez zaczales juz podmiane polowy samochodu a okazalo sie ze to pompa.. dobra .. jak ja teraz

> dotocze sie do kanalu

Dokładnie, a jak mi robił w końcu szpec to się okazało że jest taki burdel w baku (dosłownie piasek) że przytykało pompę i mimo że podawało paliwo do wtrysków to auto i tak nie odpalało bo później przytykało pompę tym ściekiem

Napisano

> niestety nie będziesz miał kontrolki od rezerwy i pozostaje jazda na czuja

Mam normalny wskaznik poziomu paliwa wraz z kropeczka pomaranczowa oznaczajaca rezerwe wink.gif Fajnie, czyli pompy nie musze ruszac...

Nie chce zakladac kolejnego tematu "meczy swapowego"

wiec zapytam tutaj. Czy 1.2mpi 8V bedzie jechalo z vanowska skrzynia z 1.1mpi 2007r? zlosnik.gif Oraz pomoglby mi ktos z elektryka? Bo do 1.2 8V dostane wiazke od 900 i nie wiem jak to polaczyc z 1.1mpi

Napisano

jaki masz wteczny podciagany czy "zwykly"? jesli zwykly to z tego co wiem to skrzynia do wywalenia

Napisano

> jaki masz wteczny podciagany czy "zwykly"? jesli zwykly to z tego co wiem to skrzynia do wywalenia

Czemu ?

Napisano

skrzynia bez podciaganego jest zaadoptowana z 900 i zdaje mi sie ze nie pasuje pozatym jest straaasznie dluga

ps juz wiem u mnei problem byl z polosiami ze nei pasowaly kolega dobrze prawi!

Napisano

Co Wy pierd...licie? Ja mam w 1.2 16V skrzynię z 1.1 MPi i wszystko pasuje!

To jest długa skrzynia z 900 z dzwonem z 1.1 więc wszystko pasuje!

Jesli auto nie jest używane do sportu to jest to najlepsza spkrzynia jaka może być, bo na żadnej przy 100km/h nie uzyskasz tak niskich obrotów jak na tej z 1.1 MPi (około 2650) waytogo.gif

Napisano

> jaki masz wteczny podciagany czy "zwykly"? jesli zwykly to z tego co wiem to skrzynia do wywalenia

Wsteczny podciagany. Sej do sportu nie bedzie a zakup nowej skrzyni to dodatkowe 800-1000pln ktore wole przeznaczyc na nieprzewidziane wydatki przy swapie tongue.gif

Napisano

> skrzynia bez podciaganego jest zaadoptowana z 900 i zdaje mi sie ze nie pasuje pozatym jest

> straaasznie dluga

> ps juz wiem u mnei problem byl z polosiami ze nei pasowaly kolega dobrze prawi!

przeciez 900tkowa jest krotsza od 1.1 z podciaganym wstecznym

Napisano

> skrzynia bez podciaganego jest zaadoptowana z 900 i zdaje mi sie ze nie pasuje pozatym jest

> straaasznie dluga

A jak pasuje do bloku 1,1?

> ps juz wiem u mnei problem byl z polosiami ze nei pasowaly kolega dobrze prawi!

Ludzie, ogarnijcie się

sciana.gif

Skoro pasowała do 1,1 to MUSI pasować do 1,2 i każdego innego bloku FIRE

Czyli pasuje do 1,0/1,1/1,2/1,4

Napisano

> przeciez 900tkowa jest krotsza od 1.1 z podciaganym wstecznym

No właśnie nie do końca, bo wychodzi na to że 900, 1.1S i 1.1 MPi mają takie same przełożenia. Chyba że to jest tak jak z Fiatem Uno 1.0 gdzie było 5 rodzajów skrzyń zakrecony.gif

Napisano

> No właśnie nie do końca, bo wychodzi na to że 900, 1.1S i 1.1 MPi mają takie same przełożenia.

> Chyba że to jest tak jak z Fiatem Uno 1.0 gdzie było 5 rodzajów skrzyń

SPI i MPI na podciaganym wstecznym sa identyczne. 1.1 na skrzy bez podciaganego wstecznego ma inne przelozenia

Napisano

> No właśnie nie do końca, bo wychodzi na to że 900, 1.1S i 1.1 MPi mają takie same przełożenia.

PRzełożenia być może. Ale przełożenie główne 899 ma na pewno inne niż 1,1

Napisano
  • Autor

a wiec:

- pompa wymieniona , cisnienie jest, paliwo do listwy podaje

- zbironik wyczyszczony.. z gory bez sciagania ale wody w nim nie ma pewno.. zalany 12 l pb95

- listwa i wtryski przedmuchane.. wydaje sie byc ok

byl moment ze auto odpalalo i w miare pulsowania pedalem gazu obroty powolutku wztastaly i spadaly .. w wiekszosci przypadkow nie odpala wogole lub odpala i po 3 sek lub po dodaniu gazu gasnie

pomozcie bo mam ochote pozbyc sie tego zlomowozu

ewidentnie paliwo do listwy dochodzi .. po sciagnieciu wezyka z listwy leci paliwo .. co dalej ?

Napisano
  • Autor

> map?

ktos ma jeszcze jakis pomysl ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.