Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

125p - pojedyncze światła

Featured Replies

Napisano

> Natknąłem się na taką aukcję:

> JEDYNY TAKI FIAT 125P NA ALLEGRO 1978r

> Co to za motyw z tymi reflektorami?

> Pierwszy raz takiego dziwoląga widzę

samoróbka jakaś

Napisano
  • Autor

> samoróbka jakaś

hmm.gif

polonez.jpg

Dobrze kombinuję? niewiem.gif

Napisano

> Dobrze kombinuję?

te w poldku wydają się być bardziej kwadratowe, u kanta są wyraźnie zaokrąglone hmm.gif

Napisano
  • Autor

> te w poldku wydają się być bardziej kwadratowe, u kanta są wyraźnie zaokrąglone

Może i racja ok.gif

Ale jeśli nie było takiej wersji 125p to musiał zaadoptować światła wraz z ramkami, bo elegancko pasują cool.gif

Napisano

Możliwe, że na allegro pojawił się właśnie biały kruk...

Fiat 125p LUX.

wersjaznrdpolskiegofiat.png

125pLUX.jpg

Napisano

> Możliwe, że na allegro pojawił się właśnie biały kruk...

> Fiat 125p LUX.

lampy wyglądają identycznie shocked.gif

Napisano
  • Autor

> Fiat 125p LUX.

to ja takiego nigdy nie widziałem 893goodvibes.gif

Napisano

> to ja takiego nigdy nie widziałem

Zaczynam się coraz poważniej zastanawiać nad zakupem tego szrotu z Pyskowic... hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Napisano
  • Autor

> Zaczynam się coraz poważniej zastanawiać nad zakupem tego szrotu z Pyskowic...

zlosnik.gif

Napisano

paskudztwo ale raczej oryginał, były też takie poldy ze światłami warczyburga o ile pamietam dobrze zlosnik.gif

Napisano

> Zaczynam się coraz poważniej zastanawiać nad zakupem tego szrotu z Pyskowic...

Ty nie patrz ile on kosztuje, tylko ile w niego trzeba wlozyc, zeby doprowadzic do stanu uzywalnosci grinser006.gif

Napisano

lepiej kupić samą atrapę i wsadzić w innego kanta zlosnik.gif

Napisano

> lepiej kupić samą atrapę i wsadzić w innego kanta

Cicho.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Fiat 125p LUX.

ooo no rzeczywiście identyczny boje_sie.gif

Napisano

> Natknąłem się na taką aukcję:

> JEDYNY TAKI FIAT 125P NA ALLEGRO 1978r

> Co to za motyw z tymi reflektorami?

> Pierwszy raz takiego dziwoląga widzę

Wersja LUX, o ile się nie mylę światła są od Wartburga 353 (fabrycznie). Dość unikatowy pojazd ok.gif

Napisano

> Wersja LUX, o ile się nie mylę światła są od Wartburga 353 (fabrycznie). Dość unikatowy pojazd

to są na pewno światłą od W353 - poznaję po dźwigienkach przestawiania wysokści świecenia biglaugh.gif

na W353 wujaszka uczyłem sie pierwszej mechniki, elektryki, konserwacji i serwisowania oraz jazdy biglaugh.gif

Napisano

> to są na pewno światłą od W353 - poznaję po dźwigienkach przestawiania wysokści świecenia

W 125 były od Wartburga, w Polonezie były z Poloneza.

Napisano

> W 125 były od Wartburga, w Polonezie były z Poloneza.

Bywały też od Łady w Polonezie grinser006.gif

Napisano

> Bywały też od Łady w Polonezie

Jakie lampy od jakiej Łady?

Napisano

> Jakie lampy od jakiej Łady?

W Borewiczu i akwarium od 2107 ok.gif

284314841-polonez1.jpg

284314841-polonez2.jpg

Znalazłem też jakiś dziwny obrazek z Polonezem, który ma nosek od akwarium i prostokątne lampy od wersji Lux/C hmm.gif

284314841-polonez3.jpg

Nie wiem co to jest, ale wygląda na jakąś instrukcję lub coś w tym stylu ok.gif

post-129023-14352510161437_thumb.jpg

Napisano

> W "Borewiczu" i "akwarium" od 2107

O.Ż.K.J.P facepalm.gificon_eek.gifzlosnik.gif takie coś to pierwszy raz widzę icon_eek.gif. To nie może być oryginał yikes.gif. Pokolenie "czarnobyla" mozesz tym czarować, ale starego misia na sztuczny miód nie weźmiesz hehe.gifpalacz.gif

Napisano

> O.Ż.K.J.P takie coś to pierwszy raz widzę . To nie może być oryginał . Pokolenie

> "czarnobyla" mozesz tym czarować, ale starego misia na sztuczny miód nie weźmiesz

Tak samo nie ma dowodów na to, że to oryginały, jak ten "prokuratorski" Polonez hehe.gif Z resztą w FSO sami do końca nie są w stanie odpowiedzieć co tam było montowane grinser006.gif

Napisano

> Tak samo nie ma dowodów na to, że to oryginały, jak ten "prokuratorski" Polonez Z resztą w FSO

> sami do końca nie są w stanie odpowiedzieć co tam było montowane

Bo sami nie wiedzą, głównie dlatego, że mieli to w dupie i dlatego dzisiaj wyglądają tak, jak wygladają hehe.gif. Jedni są na emeryturach, inni kopią metro hehe.gif i zwisa im los fabryki. Nawiasem mówiąc samej fabryce zwisa jej los hehe.gif. Było minęło - starajmy się chociaż zachować w pamięci to, co było grinser006.gif

Napisano

> O.Ż.K.J.P takie coś to pierwszy raz widzę . To nie może być oryginał . Pokolenie

> "czarnobyla" mozesz tym czarować, ale starego misia na sztuczny miód nie weźmiesz

Była taka seria - raczej krótka, ale ją pamiętam wink.gif

Napisano

> Nie wiem co to jest, ale wygląda na jakąś instrukcję lub coś w tym stylu

to jedno z pierwszych wydań książki Sam naprawiam - zdaje się Morawskiego hmm.gif

Użyte zdjęcia nie do końca pokrywały się z tym, co fabryka produkowała. Jest o tym wątek na motonews.pl ok.gif

Napisano

> to jedno z pierwszych wydań książki Sam naprawiam - zdaje się Morawskiego

Tak właśnie myślałem, ale nie byłem do końca pewien, bo nigdy się z tym nie spotkałem ok.gif Z resztą nigdy takiego Poloneza też nie spotkałem. Natomiast wersję ze światłami od Łady 2107 sam też widziałem, ale to dawno temu było grinser006.gif Tych obrazków sam akurat nie zrobiłem ok.gif

> Użyte zdjęcia nie do końca pokrywały się z tym, co fabryka produkowała. Jest o tym wątek na

> motonews.pl

Z tego co wiem, to jest tam nieco więcej tego typu "wpadek" hmm.gif

Napisano

> Tak właśnie myślałem, ale nie byłem do końca pewien, bo nigdy się z tym nie spotkałem Z resztą

> nigdy takiego Poloneza też nie spotkałem. Natomiast wersję ze światłami od Łady 2107 sam też

> widziałem, ale to dawno temu było Tych obrazków sam akurat nie zrobiłem

> Z tego co wiem, to jest tam nieco więcej tego typu "wpadek"

jest kilka - na pewno w spisie silników i ich parametrach są błędy, w kodowaniu tabliczek znamionowych, foty są z wersji przedprodukcyjnych, które miały pozmieniane detale w produkcji.... ale akurat pan Morawski w innych publikacjach też popełniał błędy, więc należy czytać te książki i brać na to poprawki zlosnik.gif

Napisano

> Była taka seria - raczej krótka, ale ją pamiętam

Czy to była seria to nie wiem, ale u mnie na wsi też był taki Poldek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.