Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozerwało puszkę

Featured Replies

Napisano

Taką jak na zdjęciu poglądowym. Jaka może być przyczyna i co z tym zrobić? Może ktoś miał podobnie. Huk był porządny zlosnik.gif

post-58646-14352510391834_thumb.jpg

Napisano

> Taką jak na zdjęciu poglądowym. Jaka może być przyczyna i co z tym zrobić? Może ktoś miał podobnie.

> Huk był porządny

Silnik zagazowany ??

Napisano

1. Ta puszka to rezonator,

2. Strzelił Ci gaz w dolocie.

3. Puszkę wymienić a instalację gazową przejrzeć i wyregulować.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> 1. Ta puszka to rezonator,

> 2. Strzelił Ci gaz w dolocie.

> 3. Puszkę wymienić a instalację gazową przejrzeć i wyregulować.

> Pozdrawiam BAS

Puszka była już raz wymieniana. Jak kupiłem samochód dolot, był zaślepiony folią i przez jakiś czas wystarczyło. Podobno montuje się tam jakiś grzybki (zaworki).

Napisano

> Podobno montuje się tam jakiś grzybki (zaworki).

Montuje się tzw. kominek.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Dziwne że nie ma tam zaworu bezpieczeństwa (czy kominka - różnie na to mówią) skoro masz gaz.

Napisano

> Dziwne że nie ma tam zaworu bezpieczeństwa (czy kominka - różnie na to mówią) skoro masz gaz.

Ale moja marea jeździ na noPB98 a stilo też nie ma kominka, ale to dlatego, że w stilo mam sekwencję smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Właśnie przyuważyłem, że iskrzą mi przewody wysokiego napięcia. Może ma to związek hmm.gif

Napisano

> Właśnie przyuważyłem, że iskrzą mi przewody wysokiego napięcia. Może ma to związek

Przy instalce przewody i świeczki grają pierwsze skrzypce wink.gif

Napisano
  • Autor

> Przy instalce przewody i świeczki grają pierwsze skrzypce

No właśnie czas na zmianę kabli WN. Świeczki wymieniałem w zeszłym roku. Czytam różne opinie o kablach i głowa mnie boli co wybrać w rozsądnej cenie. Auto ma 13 lat więc szkoda przeinwestować.

Napisano

> Czytam różne opinie o

> kablach i głowa mnie boli co wybrać w rozsądnej cenie. Auto ma 13 lat więc szkoda

> przeinwestować.

Daj spokój. Weź choćby Janmory.

Piszę z perspektywy 6 lat jeżdżenia zagazowaną Bravą. Przewody WN wymieniłem 2 razy, świece też.

Na LPG Brava zrobiła minimum 130kkm.

Napisano

> Puszka była już raz wymieniana. Jak kupiłem samochód dolot, był zaślepiony folią i przez jakiś czas

> wystarczyło. Podobno montuje się tam jakiś grzybki (zaworki).

Nie zrozumiałem więc pytam. Nie masz klapki antywybuchowej?

Napisano
  • Autor

> Nie zrozumiałem więc pytam. Nie masz klapki antywybuchowej?

Nie mam i nigdy nie miałem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Druga

Napisano

> Druga

No to masz odpowiedź czemu rozpieprzyło Ci rezonator.

Napisano

> Taką jak na zdjęciu poglądowym. Jaka może być przyczyna i co z tym zrobić? Może ktoś miał podobnie.

> Huk był porządny

ja jak jeszcze mialem bravo to latalem bez tej puszki smile.gif to samo zrobilem z ta przy zderzaku zeby.GIF

nie widzialem zadnej zmiany na -

Napisano

> nie widzialem zadnej zmiany na -

Ale rozumiem, że wtedy dziurę po rezonatorze zaślepiłeś? Bo z otwartą dziurą nijak nie pojedzie na LPG 2 gen. bo gaz podawany jest przed rezonatorem. A na benzynie będzie jechać, ale ciągnąłby cieple i brudne powietrze?

Też mam LPG 2 gen. i przez 2 lata czyli 50.000km strzelił mi 4 razy, z czego 2 razy rozerwało rezonator. Kominek jest, ale na obudowie filtra powietrza - dokąd nie miałem siłowników maski, to kominek był całkowicie zablokowany podpórką przy zamkniętej masce.

Odkąd nie mam podpórki kominek powinien działać, ale nie miałem już dawno strzału, więc nie wiem czy spełni swoją rolę w tym miejscu.

Chętnie zamontowałbym kominek na rezonatorze, ale nie wiem gdzie go kupić (kominek).

Napisano

tak oczywiscie ze wszystkie pozostale otwoy po demontazy zostaly zaslepione, ale ja kolego nie mialem gazu

Napisano
  • Autor

> Ale rozumiem, że wtedy dziurę po rezonatorze zaślepiłeś? Bo z otwartą dziurą nijak nie pojedzie na

Moja marycha jeździ na LPG z niezaślepioną rurą i nie ma żadnej różnicy.

> LPG 2 gen. bo gaz podawany jest przed rezonatorem. A na benzynie będzie jechać, ale ciągnąłby

> cieple i brudne powietrze?

No i tego się obawiam. Szukam rezonatora - nowy za 74 zł.

> Chętnie zamontowałbym kominek na rezonatorze, ale nie wiem gdzie go kupić (kominek).

Pytać u gazowników, albo na allegro.

Napisano

> Ale rozumiem, że wtedy dziurę po rezonatorze zaślepiłeś? Bo z otwartą dziurą nijak nie pojedzie na

> LPG 2 gen. bo gaz podawany jest przed rezonatorem.

Jak? Gdzie?

> Chętnie zamontowałbym kominek na rezonatorze, ale nie wiem gdzie go kupić (kominek).

nie prościej zamontować klapomikser?

Napisano

> Puszka była już raz wymieniana. Jak kupiłem samochód dolot, był zaślepiony folią i przez jakiś czas

> wystarczyło.

Po cholerę wymieniałeś? Zaślep i zapomnij. Zwężkę z tej rury też wywal.

> Podobno montuje się tam jakiś grzybki (zaworki).

G. warte. Klapomikser załatwia sprawę na szlus.

Napisano

Też tak miałem ale nawet "anty bum" który miałem zamontowany na filtrze powierza nic nie dał po prostu rozsadzilem - wymieniłem przewody i regulacja lpg i cisza już chyba z 2.5 roku.

Napisano

> Nie zrozumiałem więc pytam. Nie masz klapki antywybuchowej?

Ale te klapki i przepustnice z wentylami nic nie dają... z dwa razy rozerwałem tą puszkę... raz jak próbowałem odplaic auto na gazie - juz były świece zalane a raz jak mi sie sprzegło skończyło i ruszałem na 1 biegu na rozruszniku...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.