Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabiłem dziś sarnę, na szczęście dupowozem...

Featured Replies

Napisano

...a nie zabaweczką zlosnik.gif

Sarna taka metrowa w kłębie, wyleciała mi, gdy jechałem koło 100km/h, nawet nie hamowałem, po prostu nie zdążyłem.

Straty są takie, że mój ford fusion tak jakby przód ma bardzo zniszczony, w sensie zderzak, chłodnica, nie wiem co jeszcze, bo ciemno było.

Wiem, że można to zrobić z AC, ale mam pytanie o zniżki - stracę czy będzie jak dotąd, w sensie max?

skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Czytaj OWU. Ale obstawiam, że podskoczysz o jeden szczebelek.

Co to za owe OWU? zlosnik.gif

Napisano

jeśli nie było znaku, że na tym odcinku występują zwierzęta to możesz śmiało walczyć o odszkodowanie oo zarządcy drogi albo lasu

Napisano

> ...a nie zabaweczką

> Sarna taka metrowa w kłębie, wyleciała mi, gdy jechałem koło 100km/h, nawet nie hamowałem, po

> prostu nie zdążyłem.

> Straty są takie, że mój ford fusion tak jakby przód ma bardzo zniszczony, w sensie zderzak,

> chłodnica, nie wiem co jeszcze, bo ciemno było.

> Wiem, że można to zrobić z AC, ale mam pytanie o zniżki - stracę czy będzie jak dotąd, w sensie

> max?

O odszkodowanie wystąp do nadleśnictwa.

Napisano
  • Autor

> jeśli nie było znaku, że na tym odcinku występują zwierzęta to możesz śmiało walczyć o

> odszkodowanie oo zarządcy drogi albo lasu

Nie było znaku - centrum wsi ok.gif

Napisano
  • Autor

> O odszkodowanie wystąp do nadleśnictwa.

Rozwiń temat, prv wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ogólne warunki ubezpieczenia. Szukaj na stronie ubezpieczyciela.

Sory, to moje pierwsze zdarzenie tego typu skromny.gif

Przepraszam facepalm.gif

Napisano

> Nie było znaku - centrum wsi

to nie występuj o odszkodowanie do nadleśnictwa wobec tego, co napisałeś:

Quote:

wyleciała mi, gdy
jechałem koło 100km/h
, nawet nie hamowałem

nadleśnictwo powoła biegłego i jeszcze do tego interesu dopłacisz... biglaugh.gifhehe.gifrotfl.gifzakrecony.gifzlosnik2.gif

Napisano

off topic...

u mnie po zderzeniu z dzikiem, dzik wazyl kolo 150 kg ja jechalem kolo 70 (zakret) roomster poszedl do kasacji...

Napisano

> to nie występuj o odszkodowanie do nadleśnictwa wobec tego, co napisałeś: Quote:

> wyleciała mi, gdy jechałem koło 100km/h , nawet nie hamowałem

> nadleśnictwo powoła biegłego i jeszcze do tego interesu dopłacisz...

nie oznacza to terenu zabudowanego

ale z drugiej strony to max 90km/h tam moglo byc

Napisano
  • Autor

Nie zależy mi na ubezpieczeniu z nadleśnictwa - chcę sobie zrobić auto z AC, i tyle wink.gif

Napisano

> Nie zależy mi na ubezpieczeniu z nadleśnictwa - chcę sobie zrobić >auto z AC, i tyle

Z takim podejściem się jeszcze w życiu nie spotkałem... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Z takim podejściem się jeszcze w życiu nie spotkałem...

Nonkomformizm, słowo klucz grinser006.gif

Napisano

> Nie zależy mi na ubezpieczeniu z nadleśnictwa - chcę sobie zrobić auto z AC, i tyle

To jaki w tym problem niewiem.gif

Boa

Napisano

W PZU straciłbyś 10 % zniżek na 2 lata..

o kasie od leśników zapomnij, chyba że się coś zmieniło przez ostatnie 2 lata.....

Przerabiałem podobny temat właśnie ok. 2-3 lata temu ...

Jakbyś zabił łosia to Ci zapłacą bo jest chroniony, jeśli na obszarze, gdzie walnąłeś w sarnę było akurat polowanie to zapłaci Ci koło łowieckie, jeśli był znak o zwierzętach leśnych to jeszcze mandat dostaniesz.... grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

A co ma nadleśnictwo do tego? Mają jakiś wpływ na to co zrobi sarna? hehe.gif

Napisano

To był teren zabudowany?

Krawiec

Napisano

> Co to za owe OWU?

Wynika z tego, że kupując ubezpieczenie nie czytałeś OWU. Więc nawet nie wiesz co kupiłeś. Obyś nie był niemile zaskoczony przy likwidacji szkody!

Napisano

> nie oznacza to terenu zabudowanego

> ale z drugiej strony to max 90km/h tam moglo byc

Rany, przekroczyl o 10kmh...zbrodniarz grinser006.gif

Napisano

> Sory, to moje pierwsze zdarzenie tego typu

> Przepraszam

Na pewno dostales razem z polisa. Ale tez argumenty o nieczytaniu jakie tu co niektorzy wytaczaja sa o kant d... potluc. OWU wszystkich ubezpieczycieli to taki sam belkot, z ktorego wynika, ze praw to poszkodowany nie ma praktycznie zadnych. Poza tym jest szkoda z AC to zniki musza poleciec, nie ma innego wyjscia.

Napisano

> Na pewno dostales razem z polisa.

Taaa... Od lat, żeby dostać OWU muszę usilnie prosić panią z okienka. Z Bogiem sprawa, jeśli kupuję ubezpieczenie bezpośrednio w PZU - tylko raz nie mieli OWU i kazali mi przyjść za 2 dni, jak im doślą. Gorzej z pośrednikami - tam odstać OWU to jak trafić 6 w totolotka. Mają zazwyczaj 1 egz. dla siebie

> OWU wszystkich ubezpieczycieli to taki sam belkot, z ktorego wynika, ze

> praw to poszkodowany nie ma praktycznie zadnych.

Dlaczego? Ja przeczytałem ostatnio dokładnie OWU od assistance w PZU, bo chcieli mnie naciągnąć na wyższy pakiet. Wyszło mi, że go nie potrzebuję, bo mała szansa na skorzystanie z tych "lepszych" wariantów pomocy. Z OWu mi wyszło, że owszem, mam sporo praw, ale ubezpieczyciel zabezpiecza się na różne sposoby, żebym go potem na byle głupocie na koszty nie nacinał.

Jak przeczytasz to wiesz co kupujesz, proste

Poza tym jest szkoda z AC to zniki musza

> poleciec, nie ma innego wyjscia.

Napisano

> Gorzej z pośrednikami - tam odstać OWU to jak trafić 6 w totolotka. Mają zazwyczaj 1

> egz. dla siebie

Hmmm, no to tym bardziej sie dziwie, ze mimo wszystko kupujesz. Bo przeciez nie wiesz co kupujesz smile.gif

> Dlaczego? Ja przeczytałem ostatnio dokładnie OWU od assistance w PZU, bo chcieli mnie naciągnąć na

> wyższy pakiet. Wyszło mi, że go nie potrzebuję, bo mała szansa na skorzystanie z tych

> "lepszych" wariantów pomocy. Z OWu mi wyszło, że owszem, mam sporo praw, ale ubezpieczyciel

> zabezpiecza się na różne sposoby, żebym go potem na byle głupocie na koszty nie nacinał.

No wlasnie. Prawa niby sa ale kazde jest opatrzone takimi zabezpieczeniami ze nijak sie nie obronisz. Wiem, przerabialem temat doglebnie nie tak dawno. OWU wszystkich glownych ubezpieczycieli sa na dobra sprawe identyczne. Przeczytasz przy kupnie albo i nie, jeden czort - pojdziesz gdzie indziej to dostaniesz to samo. A ubezpieczenie byc musi i wyboru nie masz.

Napisano

> Na pewno dostales razem z polisa. Ale tez argumenty o nieczytaniu jakie tu co niektorzy wytaczaja

> sa o kant d... potluc. OWU wszystkich ubezpieczycieli to taki sam belkot, z ktorego wynika, ze

> praw to poszkodowany nie ma praktycznie zadnych.

Pierdoły opowiadasz. W OWU jest choćby bardzo przydatna informacja na temat postępowania w razie zaistnienia szkody i obowiązkach objętego ubezpieczeniem. Poza tym informacje o wariantach ubezpieczenia (wycena, warsztat), bardzo ważne przypadki wyłączenia odpowiedzialności, informacje o udziale własnym i wiele innych.

Agent skupia się na wysokości składki a reszty nie chce mu się tłumaczyć. Naprawdę nie wiem jak można płacić nawet kilka kpln ubezpieczenia i nie znać jego warunków. icon_rolleyes.gif

> Poza tym jest szkoda z AC to zniki musza

> poleciec, nie ma innego wyjscia.

Nie zawsze. Są towarzystwa, w których przy spełnieniu pewnych warunków jedna szkoda nie powoduje utraty zniżek.

Napisano

> No wlasnie. Prawa niby sa ale kazde jest opatrzone takimi zabezpieczeniami ze nijak sie nie

> obronisz. Wiem, przerabialem temat doglebnie nie tak dawno.

Uwierz mi, że świadomy konsument potrafi wykorzystać AC w sposób bardzo dla siebie korzystny. Bardzo często to kwestia czasu, ale praw masz całą masę.

> OWU wszystkich glownych

> ubezpieczycieli sa na dobra sprawe identyczne. Przeczytasz przy kupnie albo i nie, jeden czort

> - pojdziesz gdzie indziej to dostaniesz to samo. A ubezpieczenie byc musi i wyboru nie masz.

Nieprawda. Różnie liczone są zniżki/zwyżki, różnie liczona jest amortyzacja, jedne towarzystwa ubezpieczają auta powyżej 10 lat a inne nie, różne są terminy zgłaszania szkody. Siedzę właśnie nad assistance i jest tyle wariantów, że nie mogę się zdecydować. A to tylko krótkie OWU.

Napisano

> Rany, przekroczyl o 10kmh...zbrodniarz

nie wiadomo o ile przekroczyl bo nie wiemy jaki byl status drogi w tym miejscu

Napisano

w srodku wsi hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wynika z tego, że kupując ubezpieczenie nie czytałeś OWU. Więc nawet nie wiesz co kupiłeś. Obyś nie

> był niemile zaskoczony przy likwidacji szkody!

Nigdy nie czytam, szkoda czasu, narazie na szkodach zarabiam, więc jest ok skromny.gif

Napisano
  • Autor

Znaczy jechałem max 70km/h rotfl.gif

Napisano

O ile nie było znaku ostrzegajacego przed dzikimi zwierzętami...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.