Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czyzby Giulia?

Featured Replies

Napisano

> Żyję teraz a nie w przyszłości.

To zrozum ,ze 159 to schodzacy model w ,ktorego niewarto inwestowac.

> M3, S4, itp, to odpowiednik Alfy 159

> Jest to super silnik, tylko dlaczego nie w 159 ???

> S6 dla wyjaśnienia ma V10 5.0 TT

159 1750tbi kosztuje 115kpln...

A teraz dla wyjasnienia podaj cene s4 i m3 smile.gif

To zupelnie inna polka cenowa i klient...

Poza tym ja nigdy nie zdecydowalbym sie na zakup audi czy bmw bo dla mnie to synonim obciachu...

Napisano

> Żyję teraz a nie w przyszłości.

> M3, S4, itp, to odpowiednik Alfy 159

sorry, ale alfę to możesz co najwyżej porównać do jakiegoś opla lub passata a nie bmw... to nawet nie ta półka cenowa...

> S6 dla wyjaśnienia ma V10 5.0 TT

super... a ile kosztuje? kupiłbyś alfę za taką cenę czy audi wiedząc jaka jest między nimi przepaść?

Napisano

> To zupelnie inna polka cenowa i klient...

wyprzedziłeś mnie hehe.gif

Napisano

> Pajacu, dowiedz się najpierw czym się zajmuję, i czym jeżdżę, a potem pisz coś na mój temat.

Jedyne co mozna wywnioskowac z twojego profilu to ,ze jestes bystry chlopak po zawodowce ,ktory zalozyl z kumplami warsztat niestety macie malo klientow bo zamiast pracowac udzielacie sie na forum waszego warsztatu wink.gif

> Na pewno Ty nie jesteś jebak teoretyk , bo masz przecież: Lacetti 1.4 LPG 2008

> Dziękuję i pozdrawiam

I tu jest twoj problem hehe.gifhehe.gif malo wiesz...

Pozdrawiam waytogo.gif

Napisano

> Jedyne co mozna wywnioskowac z twojego profilu to ,ze jestes bystry chlopak po zawodowce ,ktory

> zalozyl z kumplami warsztat niestety macie malo klientow bo zamiast pracowac udzielacie sie

> na forum waszego warsztatu

> I tu jest twoj problem malo wiesz...

> Pozdrawiam

I jeszcze jestem ze wsi. !!! waytogo.gif

Napisano

> I jeszcze jestem ze wsi. !!!

A to juz nie problem smile.gif

Przejedz sie tymi autami a potem gadaj ok.gif patrzac w galerie na twojej stronie wiekszosc aut w twoim garazu to raczej zabytki...

Napisano

patrzac w galerie na twojej stronie wiekszosc aut w twoim

> garazu to raczej zabytki...

Zrobimy aktualizację zdjęć. waytogo.gif

Napisano

> patrzac w galerie na twojej stronie wiekszosc aut w twoim

> Zrobimy aktualizację zdjęć.

Przyda sie...

Nie obraz sie ale ja bym alfy do szopy nie odstawil...

Napisano

> Nie obraz sie ale ja bym alfy do szopy nie odstawil...

Ja też nie... skromny.gif

Napisano

> Chłopie, zastanów się nad tym co Ty piszesz.

> Nie rozmawiamy tu o danych na papierze, a o wrażeniach z jazdy samochodem.

> Od pewnego czasu poza JTD Alfa nie ma prawdziwego silnika.

> Jestem 100% za tą marką, ale ona ostro schodzi w dół.

Raczej Ty się zastanów.

Po pierwsze ile pali Twoje 2,5 kontra 1,4, a potem ile to i to ma mocy.

Jestem przykładem "nie na papierze". Tak, AR ma kapitalne nowe silniki.

1.4TB MA 135KM - silnik roku 2010.

Napisano

> Raczej Ty się zastanów.

> Po pierwsze ile pali Twoje 2,5 kontra 1,4, a potem ile to i to ma mocy.

> Jestem przykładem "nie na papierze". Tak, AR ma kapitalne nowe silniki.

> 1.4TB MA 135KM - silnik roku 2010.

To moje ostatnie zdanie w tym temacie.

Nie narzekam na nowe silniki Alfy.

Moje marudzenie dotyczy tego, że mogli by zrobić jakiś większy silnik.

Skoro 1.4 i 1.8 mają takie osiągi, to co było by z pojemności 3.2 ???

Po prostu brakuje mi w ofercie dobrej mocnej benzyny.

Pozdrawiam. wink.gif

Napisano

> Nie wszystkie parametry ma lepsze...

> Turbina nokautuje w elastyczności, ale ze startu z miejsca już nie.

> Klik

Przeżyję te 0,4sek. Przyjemność z jazdy to nie sam start z miejsca.

Napisano

> To moje ostatnie zdanie w tym temacie.

> Nie narzekam na nowe silniki Alfy.

> Moje marudzenie dotyczy tego, że mogli by zrobić jakiś większy silnik.

> Skoro 1.4 i 1.8 mają takie osiągi, to co było by z pojemności 3.2 ???

> Po prostu brakuje mi w ofercie dobrej mocnej benzyny.

> Pozdrawiam.

Dziś już nie można - ekologia.

W tym wypadku jestem za (przeciwnie np. do wciskania rtęciowych świetlówek kompaktowych).

Napisano

> Chłopie, zastanów się nad tym co Ty piszesz.

> Nie rozmawiamy tu o danych na papierze, a o wrażeniach z jazdy samochodem.

No i tu niestety trafiłeś w dziesiątkę. Niedawno miałem okazdję pojeździć kilka dni 159 1.75TBi. Przyznam, że po przeczytaniu danych katalogowych dużo sobie obiecywałem, niestety rzeczywistość okazała się zdecydowanie mniej ciekawa. 159 z tym silnikiem przyspiesza co najwyżej znośnie, elastyczny faktycznie jest,, ale niezbyt czuć te 200+KM, zero emocji takich jak było w przypadku 2.5 V6, a spalanie wychodziło mi bardzo wysokie, nawet zacząłem się zastanawiać czy komp nie przekłamuje, ale na stacji się potwierdziło że spala bardzo dużo jak na taką masę auta i moc silnika.

Oczywiście zaraz rzucą się na mnie obrońcy alfy, większość z nich widziała pewnie to auto w salonie - ale nic nie poradzę, takie są fakty. icon_rolleyes.gif

Napisano

> spalanie wychodziło mi bardzo wysokie, nawet zacząłem się

> zastanawiać czy komp nie przekłamuje, ale na stacji się potwierdziło że spala bardzo dużo jak

> na taką masę auta i moc silnika.

tzn jakie?

Napisano

> 1750tbi czy 1.4m-air nie daje? 1750 ma jeszcze lepsze parametry od 2,5 v6...

> Niezłe osiągi przy niskim zużyciu paliwa.

ee tam, brzmi beznadziejnie (bzyczy) i ma zakres obrotowy prawie jak diesel. A po naciśnięciu gazu trzeba odczekać aż zareaguje, też jak diesel prawie. Do Vki to się nie równa.

Napisano

> Zadam Ci dwa pytania

> - Ile 159

> bedzie jeszcze na rynku ?

> - 8C cos Ci mowi ?

umówmy się, że 8c ciężko brac pod uwagę bo to tylko krótka, limitowana seria. Tu nie chodzi ile 159 będzie jeszcze na rynku ale o spojrzenie obiektywnie na temat. silnik 1.4 i 1.8 turbo z nowej palety są ok i w mniejszych autach (mito/giulietta) spokojnie dają radę ale w 159 można powiedzieć, że jest jedynie wystarczający. Brakuje silnika z pogranicza "szaleństwa" do limuzyny jednak o silnie sportowo nacechowanym wizerunku. Jeździłem tym 1.8 turbo w 159 i do codziennego stania w korku wystarcza ale nie rzuca na kolana i w porównaniu np z 3.2 jakie miałem przez 1,5 roku w 166 wypada blado. Ktoś powie, że ekologia i inne pierdoły ale faktycznie brakuje mocnej benzyny w obecnej gamie AR.

Napisano

> umówmy się, że 8c ciężko brac pod uwagę bo to tylko krótka, limitowana seria. Tu nie chodzi ile 159

> będzie jeszcze na rynku ale o spojrzenie obiektywnie na temat. silnik 1.4 i 1.8 turbo z nowej

> palety są ok i w mniejszych autach (mito/giulietta) spokojnie dają radę ale w 159 można

> powiedzieć, że jest jedynie wystarczający. Brakuje silnika z pogranicza "szaleństwa" do

> limuzyny jednak o silnie sportowo nacechowanym wizerunku. Jeździłem tym 1.8 turbo w 159 i do

> codziennego stania w korku wystarcza ale nie rzuca na kolana i w porównaniu np z 3.2 jakie

> miałem przez 1,5 roku w 166 wypada blado. Ktoś powie, że ekologia i inne pierdoły ale

> faktycznie brakuje mocnej benzyny w obecnej gamie AR.

O to mi właśnie chodzi. wink.gif

Napisano

> Przeżyję te 0,4sek. Przyjemność z jazdy to nie sam start z miejsca.

Wiesz, podałem konkretne dane, żeby dyskusja nie była jałowa i nie opierała się tylko na stwierdzeniu, że to jest lepsze i koniec.

Napisano

>Ktoś powie, że ekologia i inne pierdoły ale

> faktycznie brakuje mocnej benzyny w obecnej gamie AR.

Dlatego watek o Giulii zeby.GIF czekam na nowosci od AR waytogo.gif

Póki co Giulietta jest bardzo waytogo.gif270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Dlatego watek o Giulii czekam na nowosci od AR

> Póki co Giulietta jest bardzo

Przestań, ma tylko 1,75l. Beznadzieeeja! zlosnik.gif

Napisano

> Wiadomość skasowana przez MarekSz

Ciachaj watek konkretnie, nie koncentruj sie na pojedynczych wypowiedziach wink.gif

Napisano

> Ciachaj watek konkretnie, nie koncentruj sie na pojedynczych wypowiedziach

To nie kongres PiS, pewna dyskusja jest dopuszczalna.

Oczywiście tylko powyżej pasa zlosnik.gif

Napisano

> To nie kongres PiS, pewna dyskusja jest dopuszczalna.

> Oczywiście tylko powyżej pasa

Pszepłaszam. skromny.gif

• 5 tygodni później...
Napisano

Auto Motor i Sport opublikowal newsy dot nastepcy 166:

- bedzie naped na tyl zlosnik.gifok.gif

- bedzie silnik V8 twinturbo multiair o mocy ponad 400 koni uzbroj_zlo.gif (niestety nie wiadomo czy ten silnik trafi do Europy crazy.gif)

- ma to byc 4-drzwiowe coupe (w stylu Passata CC czy Audi A5/A7) o stylistyce nawiazujacej do obecnych modeli (Mito, Julka czy 8C).

Z silnikami zapowiada sie ciekawie. Myslalem ze stylistyka sie zmieni a wyglada na to, ze jednak bedzie kontynuowana obecna linia crazy.gif

Napisano

> Auto Motor i Sport opublikowal newsy dot nastepcy 166:

> - bedzie naped na tyl

> - bedzie silnik V8 twinturbo multiair o mocy ponad 400 koni (niestety nie wiadomo czy ten silnik

> trafi do Europy )

> - ma to byc 4-drzwiowe coupe (w stylu Passata CC czy Audi A5/A7) o stylistyce nawiazujacej do

> obecnych modeli (Mito, Julka czy 8C).

> Z silnikami zapowiada sie ciekawie. Myslalem ze stylistyka sie zmieni a wyglada na to, ze jednak

> bedzie kontynuowana obecna linia

mi tam odpowiada obecna linia spy.gif

Napisano
  • Autor

> Auto Motor i Sport opublikowal newsy dot nastepcy 166:

> - bedzie naped na tyl

> - bedzie silnik V8 twinturbo multiair o mocy ponad 400 koni (niestety nie wiadomo czy ten silnik

> trafi do Europy )

> - ma to byc 4-drzwiowe coupe (w stylu Passata CC czy Audi A5/A7) o stylistyce nawiazujacej do

> obecnych modeli (Mito, Julka czy 8C).

> Z silnikami zapowiada sie ciekawie. Myslalem ze stylistyka sie zmieni a wyglada na to, ze jednak

> bedzie kontynuowana obecna linia

juz o tym pisali na ARnews

http://www.alfanews.pl/2010/12/10/alfa-romeo-169-bedzie-4-drzwiowym-coupe/

Napisano

Fiat ma od dłuższego czasu kłopot z silnikami benzynowymi i jest to fakt niezaprzeczalny . Czasy rewelacyjnych silników Aurelio Lamprediego minęły (nie wiem czy miałby sens powrot do tych konstrukcji w nowym wydaniu czyli euro5 ) i obecnie kręcą się wariacje silnika 1,4 , zaś 1,8 jest podejrzewam 1,4 o zmienionym skoku -już raz taki numer w historii Fiata był ( 1,4 i 1,8 stosowany w pierwszej Bravie korzystały z tego samego bloku! oczywiście to byl inny 1,4 niz teraz). Nie ma już silnika 1,6 nie wspominając o dwulitrówkach . Przydałby się Fiatowi nowy konstruktor na miarę Lamprediego - komputery nie wszystko załatwią .

Owszem jest moda na downsizing ale faktem jest i tu zgadzam się , że AR 159 przydalby się mocniejszy silnik o większej pojemności niz 1,8 biturbo , bo nawet pojemność w układzie z turbo jest nie do zastąpienia ( w myśl amerykańskiego powiedzenia - nic nie zastąpi pojemności) .

Napisano

> zaś 1,8 jest podejrzewam 1,4 o zmienionym skoku -już raz taki numer w historii Fiata był ( 1,4 i 1,8

> stosowany w pierwszej Bravie korzystały z tego samego bloku! oczywiście to byl inny 1,4 niz

> teraz).

To przeczytałem na autoinfo.pl:

Quote:

Włosi nie ukrywają, że nowa jednostka z żeliwnym blokiem swoje początki miała już przed 15 laty i napędzała modele Coupe i Barchetta. Co prawda blok pozostał ten sam, ale znacznie zmieniła się technika, do której należy zaliczyć bezpośredni wtrysk paliwa, system zmiennej regulacji faz rozrządu, aluminiową głowicę oraz zmodyfikowane sterowanie.

Więc to chyba ten stary blok. zlosnik.gif

Poza tym 1.8 jest tylko turbo, a nie biturbo (fajnie by było). cool.gif

Napisano

Sorki , oczywiście turbo , biturbo jest diesel 1,9 190KM.

Ale dzięki -potwierdziłes to co zauważyłem - Fiat po odejściu Lamprediego nie ma od lat dobrego zespołu do silników benzynowych .

Teoretycznie wspólcześnie zaprojektowanie dobrego silnika powinno byc łatwe , ale jak widać nie jest - musi być dobry konstruktor , a przecietny zespół zrobi przecietny silnik bez szans na rynku - nie piszę zły bo złych silników nikt nie robi z marketingowych choćby powodów ale dobrych i bardzo dobrych jest mało . A juz zrobienie dobrego bloku to wielka sztuka wbrew pozorom - dlatego bloki silników w różnych wcieleniach żyją dziesiatki lat co własnie udowodniłeś .

Dlatego mogą wrócic bloki Lamprediego choc pewnie nikt sie do tego nie przyzna , a może żyja do dzis w obecnych silnikach tylko o tym nie wiemy .

Napisano

> Ale dzięki -potwierdziłes to co zauważyłem - Fiat po odejściu Lamprediego nie ma od lat dobrego

> zespołu do silników benzynowych .

Wytłumacz co masz na myśli, bo nie bardzo rozumiem o czym piszesz.

Napisano

> Wytłumacz co masz na myśli, bo nie bardzo rozumiem o czym piszesz.

Proste , po cholere brał silniki benzynowe od GM przecie mial swoje , nawet w Stilo zamienił swoje 1,6 na 1,6 od GM . Czemu , no czemu sie pytam ? Bo stracil potencjał w dziedzinie silników benzynowych - inaczej nie da sie tego wytlumaczyc . Teraz mozolnie odbudowuje , ale zanim odtworzy swój potencjal minie troche czasu . Do tego mysle Chrysler też mu jest potrzebny - ma dobre konstrukcje dużych silników benzynowych w sam raz do nowej topowej Alfy czy Lancii . Tylko tyle i aż tyle .

Napisano

> Proste , po cholere brał silniki benzynowe od GM przecie mial swoje , nawet w Stilo zamienił swoje

> 1,6 na 1,6 od GM . Czemu , no czemu sie pytam ?

Porównaj chociażby zużycie paliwa i normy emisji na tle konkurencji to wszystko będzie jasne.

> Bo stracil potencjał w dziedzinie silników

> benzynowych - inaczej nie da sie tego wytlumaczyc .

Da się. Po co opracowywać i wprowadzać nowy silnik do schyłkowego modelu? Szkoda sił i środków.

> Teraz mozolnie odbudowuje , ale zanim

> odtworzy swój potencjal minie troche czasu .

Obecna gama jest nader wystarczająca w obecnie sprzedawanych modelach.

> Do tego mysle Chrysler też mu jest potrzebny - ma

> dobre konstrukcje dużych silników benzynowych w sam raz do nowej topowej Alfy czy Lancii .

Wątpię, żeby fiat był zainteresowany wielkimi sześciolitrowymi silnikami benzynowymi kiedy ma u siebie bardzo dobrą v8... Trzylitrowa benzyna o zawrotnej mocy 177KM to śmiech na sali. Tyle ma 1.4 turbo w kompaktowej alfie. Konkurencja ma sto koni więcej.

Napisano

> Porównaj chociażby zużycie paliwa i normy emisji na tle konkurencji to wszystko będzie jasne.

No własnie .......

> Da się. Po co opracowywać i wprowadzać nowy silnik do schyłkowego modelu? Szkoda sił i środków.

Nie opracowuje sie silnika tylko do jednego modelu......

> Obecna gama jest nader wystarczająca w obecnie sprzedawanych modelach.

Do rozmiaru kompaktowego owszem, dalej nie bardzo ......

> Wątpię, żeby fiat był zainteresowany wielkimi sześciolitrowymi silnikami benzynowymi kiedy ma u

> siebie bardzo dobrą v8...

A co ma poniżej V8?

Trzylitrowa benzyna o zawrotnej mocy 177KM to śmiech na sali. Tyle

> ma 1.4 turbo w kompaktowej alfie. Konkurencja ma sto koni więcej.

Tak , tyle że 1,4 turbo w lekkim samochodzie nie będzie pracował na maksa inna gadka będzie jak dasz taki silnik (hipotetycznie)chocby do ciężkiej Cromy czy AR 159 - tu nie wróżylbym mu łatwego i dlugiego zywota . Podobno Passat ma mieć silnik 1.2 - zobaczymy co pokaże praktyka . Jakby to bylo takie proste to ostatecznie moznaby tenże 1,4 o mocy 170KM montować w autobusach i cieżarówkach - ostatecznie wystarczającą moc ma - widzisz przeciwwskazania?

Co do śmiesznego twoim zdaniem 3L - 177 km .Jest baza rozwojowa ;177KM wystarczy na Amerykę bo tam są przebiegi milionowe i tyle ma ten silnik wytrzymać , na Europę bez trudu są w stanie podwyższyć moc - ale trzeba najpierw mieć na czym a Chrysler ma .

Napisano

> Tak , tyle że 1,4 turbo w lekkim samochodzie nie będzie pracował na maksa inna gadka będzie jak

> dasz taki silnik (hipotetycznie)chocby do ciężkiej Cromy czy AR 159 - tu nie wróżylbym mu

> łatwego i dlugiego zywota . Podobno Passat ma mieć silnik 1.2 - zobaczymy co pokaże praktyka

Masa Passata to ~1450kg, Cromy ~1500kg, 159 ~1550kg.

W Passacie montowany jest silnik 1.4 TSI 122 KM - jakoś jeździ. zlosnik.gif

Wracając do dyskusji o fiatowskich silnikach, po co zmieniać coś, co jest dobre?

A jeśli chodzi o silnik 1.4 to świetna konstrukcja (chyba od podstaw) opracowana do 2003 roku, więc w miarę nowa (mogę się mylić, nie miejcie żalu smile.gif).

Napisano

> No własnie .......

Co no właśnie? Silnik stary to poszedł na śmietnik. Tymczasowo został zastąpiony przed premierą nowego.

> Nie opracowuje sie silnika tylko do jednego modelu......

To przecież napisałem.

> Do rozmiaru kompaktowego owszem, dalej nie bardzo ......

tzn?

> A co ma poniżej V8?

A gdzie ma to "poniżej" wsadzić? Do jednej jedynej 159?

> Trzylitrowa benzyna o zawrotnej mocy 177KM to śmiech na sali. Tyle

> Tak , tyle że 1,4 turbo w lekkim samochodzie nie będzie pracował na maksa inna gadka będzie jak

> dasz taki silnik (hipotetycznie)chocby do ciężkiej Cromy czy AR 159 - tu nie wróżylbym mu

> łatwego i dlugiego zywota .

Jakoś 1.4 turbo montują w passacie i nikt nie robi z tego problemu więc spoko majonez.

> Jakby to bylo takie proste to ostatecznie moznaby tenże 1,4 o mocy 170KM montować w autobusach

> i cieżarówkach - ostatecznie wystarczającą moc ma - widzisz przeciwwskazania?

chociażby, że to nie diesel...

> Co do śmiesznego twoim zdaniem 3L - 177 km .Jest baza rozwojowa ;177KM wystarczy na Amerykę bo tam

> są przebiegi milionowe i tyle ma ten silnik wytrzymać

Tak tak. Ameryka nie ma norm emisji spalin a trzy-milionowe naloty to standard. Dziwne, że priusy tam się tak dobrze sprzedają a jetty tdi robią furorę...

> , na Europę bez trudu są w stanie

> podwyższyć moc - ale trzeba najpierw mieć na czym a Chrysler ma .

Twierdzisz, że fiat poszedł w ten wielomiliardowy deal, żeby dostać kilka bloków na bazę? Nie prościej było opracować własne?

Napisano

> łatwego i dlugiego zywota .

Dlatego 1.4 tsi dobrze spisuje sie w "ogromnym" superbie...

Napisano

> Dlatego 1.4 tsi dobrze spisuje sie w "ogromnym" superbie...

Tylko, ze w Passacie i Superbie gama silników benzynowych nie kończy się na 1.8.

Są i bardziej wymagający klienci od Was.

Napisano

> Tylko, ze w Passacie i Superbie gama silników benzynowych nie >kończy się na 1.8.

> Są i bardziej wymagający klienci od Was.

ziew.gif np. Ty hehe.gif

Napisano

> np. Ty

np.

Poza 2.4 mJet nie widzę godnego silnika w 159, używanej oczywiście.

Sezon letni jeździłem 156 2.4 z ponad 200 PS mocy, teraz jeżdżę zwykłą 2.4, 140 PS. Trudno by było przesiąść się na słabszą . Mam kilka samochodów, więc od Alfy oczekuję czegoś więcej niż jakiejś popierdółki. Prawdopodobnie będzie dalej Diesel.

Napisano

> np.

> Poza 2.4 mJet nie widzę godnego silnika w 159, używanej >oczywiście.

Rozmawiamy o nowych autach waytogo.gif

Napisano

> Dlatego 1.4 tsi dobrze spisuje sie w "ogromnym" superbie...

Poczekajmy kilka lat praktyki warsztatowej

Napisano

> Tylko, ze w Passacie i Superbie gama silników benzynowych nie kończy się na 1.8.

> Są i bardziej wymagający klienci od Was.

Otóż to... ok.gif

Napisano

> Poczekajmy kilka lat praktyki warsztatowej

To samochod na 3-5lat a potem niech sie martwi nastepny wlasciciel , zreszta ile to juz 2 lata czy dluzej tluka te silniki ?

Napisano

> np.

> Poza 2.4 mJet nie widzę godnego silnika w 159, używanej oczywiście.

> Sezon letni jeździłem 156 2.4 z ponad 200 PS mocy, teraz

Też trudno by mi było przesiąść sie na słabszy

Napisano

> np. Ty

Już widzę jak przedpiszcy są targetem dla alfy za 170 kolcków hehe.gif

Napisano

> Poczekajmy kilka lat praktyki warsztatowej

Oczekujesz cudu?

Napisano

> Już widzę jak przedpiszcy są targetem dla alfy za 170 kolcków

Ja piszę o samochodach używanych.

A nowe po 3-4 latach takie są, i takimi był bym zainteresowany.

Patrząc na to co się dzieje, to jedyną alternatywą będzie zmiana marki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.