Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw glośnomówiący / sluchawkowy

Featured Replies

Napisano

> Chciałbym kupić coś takiego do sporadycznych rozmów telefonicznych w samochodzie. czy coś takiego

> zda egzamin ?

> Zestaw głośnomówiący

> lub taki zestaw:

> Zestaw słuchawkowy

> Ewentualnie jakiś zestaw głośnomówiący w cenie do ok 70zł

> się sprawdzi ?

> Z góry dziękuję wam za pomoc.

Jesli rozmowy sa sporadyczne to dlaczego nie zwykly kabel ze sluchawka w uchu i mikrofoenm dyndajacym kilkanascie cm nizej? Taniej a rownie skutecznie. W dodatku nie trzeba ladowac bakteryjki.

Napisano

Ja od miesiąca używam czegoś takiego Samsung HF 1000 ,jak dla mnie rewelacja ok.gif,w zestawie jest ładowarka samochodowa,ale...od momentu zakupu (ponad miesiąc) nie było jeszcze potrzeby ładowania yikes.gif.

Napisano

Słuchawkę odradzam - ja zawsze zapominałem jej naładować, przez co gdy była potrzebna leżała rozładowana sick.gif

Niecałe 2 lata temu kupiłem to:

HFB-500

Ładowałem ten zestaw 2 (słownie: dwa) razy od momentu zakupu, resztę załatwia bateria słoneczna yikes.gif

Gadam sporadycznie, głownie w drodze z/do pracy.

W pudełku jest ładowarka samochodowa i uchwyt do przyklejenia na szybę.

Ja zapłaciłem za to urządzonko 150zł, i uważam że to były najlepiej wydane pieniądze na zestaw głośnomówiący waytogo.gif

Acha, ma możliwość sparowania z dwoma telefonami jednocześnie (nigdy z tej funkcji nie korzystałem).

Napisano

> Ja od miesiąca używam czegoś takiego Samsung HF 1000 ,jak dla mnie rewelacja ,w zestawie jest

> ładowarka samochodowa,ale...od momentu zakupu (ponad miesiąc) nie było jeszcze potrzeby

> ładowania .

Używasz z telefonem Samsung czy z innym np Nokią??

Za ok 120 zł można kupić na allegro,

a na shellu jest promocja, tyle, że model E1150, cena 100 zł + 400 pkt hehe.gif

I zastanawiam się czy nie wziąć za punkty i czy będzie działać z Nokią i HTC hmm.gif

Napisano

> Jesli rozmowy sa sporadyczne to dlaczego nie zwykly kabel ze sluchawka w uchu i mikrofoenm

> dyndajacym kilkanascie cm nizej?

Takie rozwiązanie jest IMO bezużyteczne w praktyce. zlosnik.gif Trudno jeździć ze słuchawką w uchu non-stop, a jak ktoś zadzwoni w czasie jazdy i chcielibyśmy odebrać, to pojawia się problem rozplątania kabelka.

Przyzwoita słuchawka BT ładowana przez USB sprawdzi się IMO lepiej. ok.gif

Napisano
kupiłem ostatnio Jabrę SP200 Przyszła w tym tyg. wykonałem z niej 2 czy 3 rozmowy i jakość dźwięku w 100% mi odpowiada, mój rozmówca także mówił, że słychać mnie bardzo dobrze.
Napisano

A jak jest z jakością rozmów przez ten zestaw? Jak słychać rozmówcę i jak on słyszy Ciebie?

Napisano

> Takie rozwiązanie jest IMO bezużyteczne w praktyce.

Mowisz? wytlumacz mi zatem jak ja jezdze od kilku lat zeby.GIF

>Trudno jeździć ze słuchawką w uchu non-stop,

Gdzie lezy trudnosc?

> jak ktoś zadzwoni w czasie jazdy i chcielibyśmy odebrać, to pojawia się problem rozplątania

> kabelka.

Coz, ja wsiadam do auta to wkladam sluchawke w ucho i tyle.

> Przyzwoita słuchawka BT ładowana przez USB sprawdzi się IMO lepiej.

Ilu ludzi, tyle opinii.

Napisano

Uzywam motorolki podobnej do 1 propozycji.

Za czesto ladowac nie trzeba, wiec da sie zyc.

Jakosc rozmow tez w miare, wiec na sporadyczne akcje powinno styknac.

Napisano

> W wygodzie, czy raczej jej braku?

Powiem szczerze ze ja sie przyzwyczailem i braku wygody nie dostrzegam. Wynika to byc moze z tego ze sporo czasu spedzam ze sluchwakami w uszach i w sumie taki sposob rozmowy nawet w domu bardziej mi odpowiada - mam wolne rece.

Moim zdaniem dla kogos kto szuka rozwiazania do sporadycznych rozmow jest to najtansza i calkiem dobra opcja. Tym bardziej ze o ile ma sie wspolczesny telefon to sluchawki pewnie przyszly razem z nim wink.gif

Napisano

> Używasz z telefonem Samsung czy z innym np Nokią??

> Za ok 120 zł można kupić na allegro,

> a na shellu jest promocja, tyle, że model E1150, cena 100 zł + 400 pkt

Plus 20 PLN za wysylke do domu. Nie ma mozliwosci odbioru na stacji wiec interes malo oplacalny klik

Napisano

> Moim zdaniem dla kogos kto szuka rozwiazania do sporadycznych rozmow jest to najtansza i calkiem

> dobra opcja.

No właśnie z tą sporadycznością problem. zlosnik.gif Jeśli ktoś wisi na telefonie prawie non-stop, to słuchawke będzie miał w uchu tak czy inaczej - więc, to, że ta słuchawka jest na kablu, w niczym już nie przeszkadza. ok.gif

Jeśli zaś chodzi tylko o to, by od czasu do czasu móc odebrać połączenie, bądź gdzieś zadzwonić, to pakowanie do ucha słuchawki na parę godzin, bo "być może zadzwoni babcia" zlosnik.gif jest już tak średnio wygodnie. Słuchawkę bezprzewodową (jeśli trzymamy się koniecznie słuchawki, a nie zestawu głośnomówiącego) można np. trzymać w popielniczce czy innym podobnym miejscu w aucie i w razie potrzeby włożyć do ucha, w przypadku takiej na kabelku trzeba wcześniej zadbać o odpowiednie jego ułożenie, bo jak ten się splącze, to babcia po drugiej stronie się nie doczeka. biglaugh.gif

Napisano

Zwykła słuchawka BT tego samego producenta co tel. (ze wzgledu na ten sam typ ładowarki). Można jeszcze wykorzystać poza sam.

Chyba, że ktoś jest zawodowym kierowcą wtedy dobry zestaw głośnomówiący jest jak najbardziej OK.

Napisano

> A jak jest z jakością rozmów przez ten zestaw? Jak słychać rozmówcę i jak on słyszy Ciebie?

Jakość jest bez zarzutu.

Ja słyszę świetnie, mnie też słychać dobrze.

Trzeba wyciszać radio, bo zestaw "zbiera" wszystko z kabiny.

Napisano

> A ja się zastanawiam nad takim zestawem na baterie słoneczne LG HFB-500 Solar. Jakieś opinie?

Kilka postów wyżej facepalm.gifgrinser006.gif

Napisano

> Kilka postów wyżej

O kuna, faktycznie, przeoczyłem. Dzięki biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Szczerze wolałbym zestaw głośnomówiący, bo to dla osoby starszej. Polecacie inne modele, nikt nie używał tego wymienionego przeze mnie ? Ewentualnie coś takiego jeszcze wchodziło by w grę: Zestaw głośnomówiący

Napisano

> No właśnie z tą sporadycznością problem. Jeśli ktoś wisi na telefonie prawie non-stop, to

> słuchawke będzie miał w uchu tak czy inaczej - więc, to, że ta słuchawka jest na kablu, w

> niczym już nie przeszkadza.

> Jeśli zaś chodzi tylko o to, by od czasu do czasu móc odebrać połączenie, bądź gdzieś zadzwonić, to

> pakowanie do ucha słuchawki na parę godzin, bo "być może zadzwoni babcia" jest już tak

> średnio wygodnie. Słuchawkę bezprzewodową (jeśli trzymamy się koniecznie słuchawki, a nie

> zestawu głośnomówiącego) można np. trzymać w popielniczce czy innym podobnym miejscu w aucie i

> w razie potrzeby włożyć do ucha, w przypadku takiej na kabelku trzeba wcześniej zadbać o

> odpowiednie jego ułożenie, bo jak ten się splącze, to babcia po drugiej stronie się nie

> doczeka.

plus cały czas włączony BT plus ładowanie słuchawki

Napisano

> Szczerze wolałbym zestaw głośnomówiący, bo to dla osoby starszej. Polecacie inne modele, nikt nie

> używał tego wymienionego przeze mnie ? Ewentualnie coś takiego jeszcze wchodziło by w grę:

> Zestaw głośnomówiący

mi jakoś zestawy głośnomówiące nie pasują bo cłychać echo.

nie lubie jak ktoś do mnie dzwoni z takiego zestawu bo głównie słyszę siebie

Napisano

W jednym aucie mam Parrot'a dziala dobrze, zadnych zastrzezen. W drogim aucie woze sluchawki z mikrofonem. ysponuje rowniez sluchawka bluetooth. Co jest najlepsze ? Hmmm, Parrot jest fajny ale osoby jadace ze mna slysza cala rozmowe. Kabel, hmmmm, troche niewygodny. Sluchawka bluetooth w sumie dobre rozwiazanie, wada, trzeba pamietac o jej ladowaniu.

wink.gif

Napisano

> W jednym aucie mam Parrot'a dziala dobrze, zadnych zastrzezen. W drogim aucie woze sluchawki z

> mikrofonem. ysponuje rowniez sluchawka bluetooth. Co jest najlepsze ? Hmmm, Parrot jest fajny

> ale osoby jadace ze mna slysza cala rozmowe. Kabel, hmmmm, troche niewygodny. Sluchawka

> bluetooth w sumie dobre rozwiazanie, wada, trzeba pamietac o jej ladowaniu.

nikt jeszcze nie polecił wbudowanego zestawu głośnomówiącego grinser006.gif

Napisano

> Jakość jest bez zarzutu.

> Ja słyszę świetnie, mnie też słychać dobrze.

To ładnie, bo niektóre opinie na sieci są bardzo rozbieżne.

> Trzeba wyciszać radio, bo zestaw "zbiera" wszystko z kabiny.

To normalne.

A nie masz problemów ze zrywaniem połączenia BT z telefonem lub jego nawiązywaniem? Takie uwagi pojawiały się na sieci odnośnie tego modelu.

W którym miejscu na szybie umieściłeś urządzenie?

Napisano

> To ładnie, bo niektóre opinie na sieci są bardzo rozbieżne.

Oczywiście rozmówca słyszy mnie gorzej, niż przez mikrofon w telefonie.

To normalne. Zestaw zbiera wszystkie dźwięki z kabiny.

Ale nikt nie narzeka że nie może mnie zrozumieć, albo jest echo, albo ucieka mój głos.

> A nie masz problemów ze zrywaniem połączenia BT z telefonem lub jego nawiązywaniem? Takie uwagi

> pojawiały się na sieci odnośnie tego modelu.

Nie mam takich problemów. Po wybudzeniu urządzenia automatycznie nawiązuje połączenie. A nie, przepraszam, miałem przez chwilę Samsunga L170 z którym urządzenie co 10 raz nie mogło nawiązać połączenia. Trzeba było restartować telefon, ale to była wina raczej słuchawki (4 inne telefony śmigały jak marzenie).

> W którym miejscu na szybie umieściłeś urządzenie?

Lewy górny róg szyby, w zakresie działania wycieraczek. Bez problemu dosięgam tam ręką żeby np. odebrać połączenie.

Napisano

> Nie mam takich problemów. Po wybudzeniu urządzenia automatycznie nawiązuje połączenie. A nie,

> przepraszam, miałem przez chwilę Samsunga L170 z którym urządzenie co 10 raz nie mogło

> nawiązać połączenia. Trzeba było restartować telefon, ale to była wina raczej słuchawki (4

> inne telefony śmigały jak marzenie).

Ja używam z dwoma telefonami - nokią E51 i samsungiem c180 i samsung nie łączy się automatycznie, nokia nie ma problemów. Nie testowałem innego telefonu, więc nie wiem czy to wina zestawu, czy samsunga.

Na duży plus tego zestawu mogę zaliczyć fakt, że od stycznia ani razu go nie ładowałem a rozmawiam dość dużo (oprócz weekendów) z tym że zostawiam go na cały dzień na szybie.

Napisano

> Oczywiście rozmówca słyszy mnie gorzej, niż przez mikrofon w telefonie.

> To normalne. Zestaw zbiera wszystkie dźwięki z kabiny.

> Ale nikt nie narzeka że nie może mnie zrozumieć, albo jest echo, albo ucieka mój głos.

> Nie mam takich problemów. Po wybudzeniu urządzenia automatycznie nawiązuje połączenie. A nie,

Jak po wybudzeniu? Chetnie bym widzial taka opcje, ze jak odpalasz silnik to wybudza sie. Po co ma dzialac caly czas? A wygodniej by bylo, zeby nie pamietac o wlaczeniu/wylaczeniu tego czegos.

> Lewy górny róg szyby, w zakresie działania wycieraczek. Bez problemu dosięgam tam ręką żeby np.

> odebrać połączenie.

Bardzo sie rzuca w oczy? Nie boisz sie, ze stracisz szybe? Chowasz to przy wychodzeniu z samochodu?

Napisano

> Ja używam z dwoma telefonami - nokią E51 i samsungiem c180 i samsung nie łączy się automatycznie,

W samsungu trzeba bylo we wlasciwosciach urzadzenia usawic zeby laczylo sie automatycznie waytogo.gif

Napisano

> nikt jeszcze nie polecił wbudowanego zestawu głośnomówiącego

No dokladnie, najbardziej w fordzie c-max, ktorego uzytkuje od roku to chyba mi sie podoba radio sony, ktore laczy sie z automatu z telefonem nokia 6310i i mozna gadac przez radio.

Super sprawa.

Napisano

> Jak po wybudzeniu? Chetnie bym widzial taka opcje, ze jak odpalasz silnik to wybudza sie. Po co ma

Tak maja zestawy do montazu "na stale". HFB500 nie jest zasilany z instalacji samochodu, wiec nie wie ze odpaliles silnik.

> dzialac caly czas? A wygodniej by bylo, zeby nie pamietac o wlaczeniu/wylaczeniu tego czegos.

Wybudzasz urzadzenie latwo dostepnym wlacznikiem na obudowie. Ja najczesciej robie to jak ktos dzwoni wink.gif Czyli jak slysze dzwonek to wlaczam zestaw i odbieram, a potem rozmawiam. Wylacza sie samo, jak straci polaczenie z telefonem na dluzej.

> Bardzo sie rzuca w oczy? Nie boisz sie, ze stracisz szybe? Chowasz to przy wychodzeniu z samochodu?

Nie rzuca sie. Zdejmuje go tylko w szemranych okolicach wink.gif

Latwo go wyjac z uchwytu waytogo.gif

Napisano

> Tak maja zestawy do montazu "na stale". HFB500 nie jest zasilany z instalacji samochodu, wiec nie

> wie ze odpaliles silnik.

No wlasnie - tak myslalem.

> Wybudzasz urzadzenie latwo dostepnym wlacznikiem na obudowie. Ja najczesciej robie to jak ktos

> dzwoni Czyli jak slysze dzwonek to wlaczam zestaw i odbieram, a potem rozmawiam. Wylacza sie

> samo, jak straci polaczenie z telefonem na dluzej.

A kumam. Rozumiem, ze parujesz telefon z zestawem dopiero jak jest potrzeba (ktos dzwoni lub ty potrzebujesz pogadac w trakcie jazdy). I na tyle szybko sie lacza te 2 urzadzenia, ze spokojnie zdarzysz odebrac polaczenie?

> Nie rzuca sie. Zdejmuje go tylko w szemranych okolicach

> Latwo go wyjac z uchwytu

Spoko, dzieki za info. Chyba sie zdecyduje na takie cos. Zonka powinna byc zadowolona : )

Napisano

> A kumam. Rozumiem, ze parujesz telefon z zestawem dopiero jak jest potrzeba (ktos dzwoni lub ty

> potrzebujesz pogadac w trakcie jazdy).

Dokladnie tak.

I na tyle szybko sie lacza te 2 urzadzenia, ze

> spokojnie zdarzysz odebrac polaczenie?

Urzadzenia sa juz sparowane wink.gif

Bluetoth w telefonie mam permanentie wlaczony i jak zaczyna dwonic telefon to tylko wciskam guzik wlacznika na zestawie glosnomoiacym. Po 2-3 sek. zestaw laczy sie z telefonem i odbieram polaczenie.

> Spoko, dzieki za info. Chyba sie zdecyduje na takie cos. Zonka powinna byc zadowolona : )

Mam nadzieje ze bedzie waytogo.gif

Sorki za bledy, pisze z klawiatury ekranowej grinser006.gif

Napisano

> W samsungu trzeba bylo we wlasciwosciach urzadzenia usawic zeby laczylo sie automatycznie

Tak mam ustawione i jednak nie działa tak jak powinno. Może to przez to że używam równocześnie dwóch telefonów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.