Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fabryczna nawigacja do Cromy, warto?

Featured Replies

Napisano

Witam szanowne grono!

Mam zamiar sobie zafundować nawigację, teraz mam fabryczne radio z mp3. Na allegro znalazłem fabryczną nawigację do Cromy za 1500zł.

Warto dać za to takie pieniądze? hmm.gif

Napisano

> Witam szanowne grono!

> Mam zamiar sobie zafundować nawigację, teraz mam fabryczne radio z mp3. Na allegro znalazłem

> fabryczną nawigację do Cromy za 1500zł.

> Warto dać za to takie pieniądze?

Nie warto. Ja mam i nie korzystam - mam TomToma na szybie...

Napisano

> Witam szanowne grono!

> Mam zamiar sobie zafundować nawigację, teraz mam fabryczne radio z mp3. Na allegro znalazłem

> fabryczną nawigację do Cromy za 1500zł.

> Warto dać za to takie pieniądze?

Ja mam i korzystam.... kwestia tego co lubisz... nawi to nie tylko nawigacja ale i komputer pokładowy... Tak naprawde to co w Stilo... no prawie bo ma 6,5 cala a w Stilo 7 cali....

mapy są bardzo dokładne na 2010

Napisano
  • Autor

> Ja mam i korzystam.... kwestia tego co lubisz...

Lubię takie zabawki, duży kolorowy ekran, fajnie wygląda itd. tylko czy warto Twoim zdaniem dać za to 1500zł...

Napisano

> tylko czy warto Twoim zdaniem dać za

> to 1500zł...

Ja dałem podobne pieniądze... ale dlatego, że sie przyzwyczaiłem do navi w Stilo.... Technicznie jest ona zacofana... za 2.000 zł dostaniesz navi w 2-Din z DVD, USB.. i karta SD.. oraz innymi bajerami pod automapę, która będzie biła tą Fiatowską na głowę

Przeczytaj instrukcję od navi i sam odpowiedź sobie na pytanie... old.gif

Napisano

> jest ona zacofana... za 2.000 zł dostaniesz navi w 2-Din z DVD,

Ale czy bedzie tak ladnie pasowac jak ori z Cromy ??

Napisano

> po zakupie ramki, tak

> http://www.bartex-caraudio.com.pl/product_info.php?cPath=27_101&products_id=5521

Bo powiem ze my szukamy Cromy w wersji Emotion.Byla by juz tylko z powodu przykrego incydentu z autem zony, odlozylismy zakup narazie.

Napisano

> Byla by juz tylko z powodu przykrego incydentu z

> autem zony, odlozylismy zakup narazie.

Co się z Pugiem stało?

Napisano

> Co się z Pugiem stało?

No to co bylo na koniec sierpnia, i nie chcemy narazie auta kupowac, tu gdzie mieszkamy.

Napisano
  • Autor

za 2.000 zł dostaniesz navi w 2-Din z DVD, USB.. i karta SD..

Wiem, fajne zabawki, tylko filmów to raczej nie zamierzam oglądać w samochodzie, a poza tym strach zostawić gdzieś na ulicy samochód z czymś takim. Kraj złodziejski a fabrycznym raczej źli ludzie się nie zainteresują.

Sam się z siebie śmieje że mi chodzą po głowie takie zabawki screwy.gif

ale to wszystko przez to że Cromka jakaś taka bezawaryjna jest, a pogrzebać by coś się chciało zlosnik2.gif

Napisano

No to nie mow glosno ze bezawaryjna bo zacznie sie psuc zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No to nie mow glosno ze bezawaryjna bo zacznie sie psuc

Cala ściana za mną jest już opluta i wszystkie meble z drewna opukane... mlotek.gifzlosnik2.gif

Napisano

> Cala ściana za mną jest już opluta i wszystkie meble z drewna opukane...

biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif.Panowie ale mobilizacja zalozylem watek, z pomyslami i malo kto sie tam odezwal tuk.gif

Napisano

> Jakie mało kto I co z tego, że nie w tym wątku

To czego nie pokazujecie dotek Crom wpysk.gif I nie mowicie nic o ramkach klubowych czy dobry pomysl 270751858-jezyk.gif

Napisano

> To czego nie pokazujecie dotek Crom I nie mowicie nic o ramkach klubowych czy dobry pomysl

OK - ale ten i pokrewne tematy proszę dalej ciągnąć w luźnym wątku , bo ten jest o navi ok.gif

Porządek jakiś musi być policial.gif

Napisano

> OK - ale ten i pokrewne tematy proszę dalej ciągnąć w luźnym wątku , bo ten jest o navi

> Porządek jakiś musi być

Jasne 20.GIF

Napisano

> A co, mapy jakieś nie teges?

Mapy drogie a poza tym przyzwyczaiłem się do map tomtoma. Jak korzystasz z navi to napęd cd masz zajęty - a ja lubię słuchac muzyczki...

Napisano

> zajęty - a ja lubię słuchac muzyczki...

Dlatego warto miec zmieniareczkę ok.gif

Napisano

Tylko nasuwa się pytanie, jak bardzo jest to P&P ?

Jeżeli miałbyś rozkopać całą deskę i dołożyć trylion kabli to może jednak warto zostawić TomToma na szybie ?

Napisano

> Dlatego warto miec zmieniareczkę

Chciałem kupić emulator - ale dostępne na rynku nie współpracowały z moim modelem. Teraz juz chyba coś jest za 160 Euro - zastanawiam się...

Napisano

> Chciałem kupić emulator - ale dostępne na rynku nie współpracowały z moim modelem. Teraz juz chyba

> coś jest za 160 Euro - zastanawiam się...

Dlaczego hmm.gif jest to identyczna jak do Stilo ale pod Navi .... coś koło 360 zł - czy ja czegoś nie wiem... hmm.gifconfused.gif

Napisano
  • Autor

> Chciałem kupić emulator - ale dostępne na rynku nie współpracowały z moim modelem. Teraz juz chyba

> coś jest za 160 Euro - zastanawiam się...

Po co wydawać tyle kasy, za 50-70zł można kupić używaną zmieniarkę 10 płytową, albo za parenaście zł wyjście AUX do mp3.

Napisano

> zł wyjście AUX do mp3.

Nie można.... i nie rób tego bo uszkodzisz radio ... old.gif

Do Navi Cromy musi być zmieniarka Blaupunkta 5 płytowa "bez kodu" a do radia ta sama z "Codem"

Napisano
  • Autor

> Nie można.... i nie rób tego bo uszkodzisz radio ...

Nie wiem jak do navi, ale do fabrycznego radia podłączyłem wyjście AUX i starą 10 płytową zmieniarkę blaupunkta i działają bez problemu. Ze zmieniarki jest lepszy dźwięk, ale da się to usłyszeć dopiero po wymianie głośników na jakieś lepsze.

Fajnie jest, bo można podłączyć AUX i zmieniarkę jednocześnie. W navi się tak nie da ?

Napisano

> Dlaczego jest to identyczna jak do Stilo ale pod Navi .... coś koło 360 zł - czy ja czegoś nie

> wiem...

Mówie o tym : http://loudlink.eu/webshop/index.php?mai...amp;x=0&y=0

Nic innego nie zadziałało - kilka prób robilem z innymi - np ze Stilo z navi rozpoznawało ale nie było sterowania

Napisano

> Fajnie jest, bo można podłączyć AUX i zmieniarkę jednocześnie. W navi się tak nie da ?

Hmm hmm.gif możesz dać zdjęcie swojej zmieniarki....

Ja swoją dałem pod nogi pasazera.... tyle wolnego było tam miejsca hehe.gif

Co do AUX... to mnie zaskoczyłeś... to działa? W stilo to nie działało.. Gdzie dokłądnie podłaczyłeś ?

Napisano

> Nic innego nie zadziałało - kilka prób robilem z innymi - np ze Stilo z navi rozpoznawało ale nie

> było sterowania

No prosze... a ja byłem przekonany, że te z Stilo Navi będzie pracować ... zreszta mam zmieniarke z Stilo navi i pod navi Cromy działa poprawnie.... confused.gif może masz starszą wersje softu w Navi i nie działało... confused.gif

Ja kupowałem navi od włochów i wgrali mi nawet nową tapetę z czerwonym logo fiata hehe.gifhehe.gif ale to chyba nie jest oryginalna Fiata wink.gif wejde w tryb serwisowy i zobacze..

Napisano
  • Autor

> Hmm możesz dać zdjęcie swojej zmieniarki....

Ten model:

http://allegro.pl/zmieniarka-cd-blaupunkt-10xcd-cdc-a08-pilnie-i1335361003.html

> Co do AUX... to mnie zaskoczyłeś... to działa? W stilo to nie działało.. Gdzie dokłądnie

> podłaczyłeś ?

Zmieniarka niebieska kostka, AUX żółta kostka palacz.gif

Napisano

> Zmieniarka niebieska kostka, AUX żółta kostka

Sprawdzę zlosnik.gif w Stilo w Navi nie było podłączone a w Cromie być może jest .... jeśli będzie to masz 20.GIF

PS...

Coś mi sie nie zgadza...

Macie może opis gniazd w radyjku Cromy?

To jest to samo złącze w Stilo :

284422995-cd.JPG

post-15502-1435251058252_thumb.jpg

Napisano

To i ja dorzucę od siebie że mam do fabrycznego radyjka w Linei podłączony AUX właśnie przez żółtą kostkę.

Napisano

> No prosze... a ja byłem przekonany, że te z Stilo Navi będzie pracować ... zreszta mam zmieniarke z

> Stilo navi i pod navi Cromy działa poprawnie.... może masz starszą wersje softu w Navi i nie

> działało...

> Ja kupowałem navi od włochów i wgrali mi nawet nową tapetę z czerwonym logo fiata ale to chyba

> nie jest oryginalna Fiata wejde w tryb serwisowy i zobacze..

Jak sprawdzałem miałem najnowszy soft - a robiłem to latem ubiegłego roku. Zresztą z softem miałem też lekkie problemy - ale uaktualniłem...

Napisano

> Jak sprawdzałem miałem najnowszy soft - a robiłem to latem ubiegłego roku. Zresztą z softem miałem

> też lekkie problemy - ale uaktualniłem...

Widocznie jest więcej różnic .... zobaczę w opisie Navi ...

Napisano
  • Autor

> Macie może opis gniazd w radyjku Cromy?

Proszę:

AUX to piny

C1- lewy kanał

C2- prawy kanał

C3- masa

284427697-iso.jpg

post-47069-14352510593545_thumb.jpg

Napisano

> Proszę:

> AUX to piny

> C1- lewy kanał

> C2- prawy kanał

> C3- masa

Hmm według Elerna to w navigacji jest to nie podłączone hmm.gif

284427729-croma2.JPG

284427729-croma1.JPG

post-15502-14352510594189_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Hmm według Elerna to w navigacji jest to nie podłączone

To byłoby słabo, Aux to fajna sprawa.

Sprawdź co masz na naklejce na obudowie navi, jeśli chce Ci się ją wyciągać.

Napisano

> Co do AUX... to mnie zaskoczyłeś... to działa? W stilo to nie działało.. Gdzie dokłądnie

> podłaczyłeś ?

Dziwnie - taki patent działał nawet w radyjku fabrycznym z serii H w BBM-ach hmm.gif

Napisano

> Dziwnie - taki patent działał nawet w radyjku fabrycznym z serii H w BBM-ach

Tam działało ale już w Stilo Blaupunkt dla fiata zmienił to i zrobił cyfrowe wejście... ten kabelek nie działa i może uszkodzić radyjko...

Co do Cromy to już nie wiem... confused.gif ale nawet na moim CD jest wyraźnie napisane A.AFR/A.AFL więc zmienili na analog ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeśli za małe pieniądze to warto - pod warunkiem ,ze zainstaluje fachowiec i zintegruje z body komputerem . Ostatnie mapy Navteqa są dokladne - w tym Polski , moduł telefoniczny jest OK , ale trzeba dac kartę -najlepiej prepaidową ( mam starszą navi bez bluetootha) i przepisac numery z najcześciej używanej komórki .

Jako radio i CD odtwarzacz - nie mam zastrzeżeń .

Napisano

A ja chce sie pozbyc nawigacji i zmieniarki smile.gif

Reflektuje ktos ? Za dobra cene wink.gif

Napisano
  • Autor

> A ja chce sie pozbyc nawigacji i zmieniarki

> Reflektuje ktos ? Za dobra cene

Ja reflektuję, podaj cenę na priva...

Napisano

> A ja chce sie pozbyc nawigacji i zmieniarki

> Reflektuje ktos ? Za dobra cene

A co zajmie jej miejsce ?

Napisano
  • Autor

> Hmmm:

> 1. Jednostka sterujaca napedzac bedzie glosniki

> 2. WZMACNIACZ ktory bedzie napedzac to:

> 3. TO

> Lubie dobre granie

Fajne zabawki, teraz rozumiem dlaczego sprzedajesz fabryczne.

Wysłałem informacje na Twojego priva w sprawie navi. Podaj mi telefon to uzgodnimy szczegóły.

Napisano

> Fajne zabawki,

Napewno stacja multimedialna jest o niebo lepsza od Navi w Cromie... bardziej zaawansowana ...ale i tak bym ją nie wymienił... hehe.gif jak dla mnie:

Minusy

- Brak nawigacji no.gif GPS

- Brak komunikacji z Autem - komputer pokładowy

- Konieczność stosowania ramki - średnio estetyczne

- Brak sterowania z kierownicy

- Szbciej można sie jej pozbyć banned.gif

Plusy

+ MP3 z Pena

+ DVD i filmiki....

Nie wiem czy ma to Blututha.... telefon niewiem.gif ale to już nie jest problemem

Osobiście z multimediów myślałem o czymś takim...

Napisano

> Napewno stacja multimedialna jest o niebo lepsza od Navi w Cromie... bardziej zaawansowana ...ale

> i tak bym ją nie wymienił... jak dla mnie:

> Minusy

> - Brak nawigacji GPS

> - Brak komunikacji z Autem - komputer pokładowy

> - Konieczność stosowania ramki - średnio estetyczne

> - Brak sterowania z kierownicy

> - Szbciej można sie jej pozbyć

> Plusy

> + MP3 z Pena

> + DVD i filmiki....

> Nie wiem czy ma to Blututha.... telefon ale to już nie jest problemem

Dla mnie najwazniejsze sa dobre dzwieki, i o ile fiat glosniki fabryczne daje w miare dobre (w sensie ze nie musze ich od razu zmieniac) to jakos dzwieku pozostawia wiele do zyczenia. No i brak basu mnie meczy smile.gif Musi byc porzadny niskotonowy w bagazniku smile.gif

Kompa pokladowego mam tez obok licznika, nie potrzebuje wszystkiego widziec na raz smile.gif Sterowanie z kierownicy i tak nie uzywam bo zapominam. W puncie tez mialem radio ze sterowaniem i od 3 lat sterowanie sobie tylko swieci smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.