Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zainteresowany Laccettim, wiele pytań.

Featured Replies

Napisano

Jako zainteresowany niedoszły właściciel grinser006.gif Lacetti, chciałbym się dowiedzieć trochę rzeczy o tym samochodziku. Interesowałby mnie Lacetti HB, najchętniej 1.6, z myślą o LPG (żeby miał/jak nie będzie miał to będzie założony).

Opinii o tym samochodziku trochę widziałem, jest jak ze wszystkim, ile sztuk tyle opinii, ale też wiadomo, że jak się dba tak się ma więc generalnie nie jestem jeszcze póki co bardzo przeciw, z tym, że chciałbym dowiedzieć się kilku istotnych dla mnie rzeczy.

1. Jak trawi LPG? Generalnie jest Deawoo z LPG u nas w rodzinie, jest ok, o oplu też złych opinii nie słyszałem, by nie trawiły gazu, więc z tym chyba nie będzie problemu? Czy jednak są jakieś szczególnie wredne instalacje, których ten samochód nie trawi?

2. Czy jest gdzieś temat, w którym wymienione są najczęstsze usterki? Ale nie ogółem jak w artykułach motoryzacyjnych, ale te spotykane przez Was, zwykłych użytkowników? Bo nie ratuje mnie odpowiedź, że elektronika się sypie... bo elektroniką jest sterownik pompy wtryskowej a także jakiś np. sterownik tylnej wycieraczki... są to 2 różne sprawy zupełnie inaczej wpływające na awaryjność i jego postrzeganie przez użytkownika.

Edit. Przeoczyłem, ale znalazłem, więc punkt nieaktualny smile.gif

3. Jak jest w Lacettim z interfejsem diagnostycznym? Teraz we Fiacie Bravo posiadam ten bardzo przydatny przyrząd i bardzo sobie chwalę, bo nieźle przyoszczędziłem na zgadywaniu mechaników. Czy jest coś takiego dostępne na rynku w przystępnej cenie (w sensie nie 3000zł a np. do 300-500zł) i na USB żeby sobie samemu móc sprawdzić błędy i wykasować?

4. Jak jest z dostępem do silnika i jego podzespołów, czy da się coś porobić samemu, czy bez kanału ani rusz? Problem taki mam w Bravo, że wszystko jest tak schowane, że nawet z kanałem ciężko się dostać a u mechanika płacę sporo nawet przez to, że długo przy nim siedzi (do wyciągnięcia alternatora trzeba było nawet półoś ściągać :/ ).

5. Przeglądając aukcje na allegro (do tej pory kilkanaście, gdzie był rzut na konsolę) nie zauważyłem, by była regulacja temperatury na pokrętle, czy nie ma wersji automatycznych klimy?

6. Czy samochód ten przeszedł FL czy miał 2 różne wersje wnętrza? W wersji 2006r widziałem czarną konsolę, 3 pokrętła itp, a w 2007 roku już jest ładna, srebrna konsola, 2 pokrętła i wyświetlacz LCD między nimi (ale też nie zawsze bo i z czarną konsolą z 2007 też były). Czy wyświetla on jakieś średnie spalanie np? Czy istniały wersje z takim komputerkiem, który by wyświetlał?

7. Wracając do gazu, myślałem o sekwencji, ile spala Wam benzyny np. licząc na zbiornik gazu w wersji HB (jaka wielkość butli wchodzi w koło?).

Bardzo podoba mi się też wersja tego samochodu pokazana na załączonym zdjęciu. Myślę, że wygląda fajnie i tuning też nie jest przesadzony.

Póki co to tyle,

Pozdrawiam,

GoLL@B.

post-149486-14352510777515_thumb.jpg

Napisano

> 1. Jak trawi LPG? Generalnie jest Deawoo z LPG u nas w rodzinie, jest ok, o oplu też złych opinii

> nie słyszałem, by nie trawiły gazu, więc z tym chyba nie będzie problemu? Czy jednak są jakieś

> szczególnie wredne instalacje, których ten samochód nie trawi?

ASO zakładało drogie instalacje BRC, ale i na tańszych sekwencyjnych te silniki ładnie chodzą. Podstawa, to dobre wtryskiwacze. Tal mówią, bo sam jeżdżę na benzynie.

> 2. Czy jest gdzieś temat, w którym wymienione są najczęstsze usterki? Ale nie ogółem jak w

Większość typowych usterek powinna zostać usunięta na gwarancji (zawory wydechowe, przekładnia, itp.)

> 3. Jak jest w Lacettim z interfejsem diagnostycznym? Teraz we Fiacie Bravo posiadam ten bardzo

> przydatny przyrząd i bardzo sobie chwalę, bo nieźle przyoszczędziłem na zgadywaniu mechaników.

> Czy jest coś takiego dostępne na rynku w przystępnej cenie (w sensie nie 3000zł a np. do

> 300-500zł) i na USB żeby sobie samemu móc sprawdzić błędy i wykasować?

OBD II - byle mechanik odczytuje.

Reszta pewnie tylko w ASO.

> 4. Jak jest z dostępem do silnika i jego podzespołów, czy da się coś porobić samemu, czy bez kanału

> ani rusz? Problem taki mam w Bravo, że wszystko jest tak schowane, że nawet z kanałem ciężko

> się dostać a u mechanika płacę sporo nawet przez to, że długo przy nim siedzi (do wyciągnięcia

> alternatora trzeba było nawet półoś ściągać :/ ).

Tutaj raczej luźno jest w komorze silnika - typowy układ Opel/Daewoo

> 5. Przeglądając aukcje na allegro (do tej pory kilkanaście, gdzie był rzut na konsolę) nie

> zauważyłem, by była regulacja temperatury na pokrętle, czy nie ma wersji automatycznych klimy?

Jest.

> 6. Czy samochód ten przeszedł FL czy miał 2 różne wersje wnętrza? W wersji 2006r widziałem czarną

> konsolę, 3 pokrętła itp, a w 2007 roku już jest ładna, srebrna konsola, 2 pokrętła i

> wyświetlacz LCD między nimi (ale też nie zawsze bo i z czarną konsolą z 2007 też były). Czy

> wyświetla on jakieś średnie spalanie np? Czy istniały wersje z takim komputerkiem, który by

> wyświetlał?

To tylko różne wersje wyposażenia. Zmiana była po przejściu z Daewoo na Chevroleta - inny grill z przodu.

> 7. Wracając do gazu, myślałem o sekwencji, ile spala Wam benzyny np. licząc na zbiornik gazu w

> wersji HB (jaka wielkość butli wchodzi w koło?).

Tylko sekwencja z dobrymi wtryskiwaczami - ale niech się jeszcze wypowiedzą użytkownicy z LPG ok.gif

Napisano

> 1. Jak trawi LPG? Generalnie jest Deawoo z LPG u nas w rodzinie, jest ok, o oplu też złych opinii

> nie słyszałem, by nie trawiły gazu, więc z tym chyba nie będzie problemu? Czy jednak są jakieś

> szczególnie wredne instalacje, których ten samochód nie trawi?

1.4 dobrze trawie BRC FLY SF ok.gif

> 2. Czy jest gdzieś temat, w którym wymienione są najczęstsze usterki? Ale nie ogółem jak w

> artykułach motoryzacyjnych, ale te spotykane przez Was, zwykłych użytkowników? Bo nie ratuje

> mnie odpowiedź, że elektronika się sypie... bo elektroniką jest sterownik pompy wtryskowej a

> także jakiś np. sterownik tylnej wycieraczki... są to 2 różne sprawy zupełnie inaczej

> wpływające na awaryjność i jego postrzeganie przez użytkownika.

> Edit. Przeoczyłem, ale znalazłem, więc punkt nieaktualny

Generalnie za duzo tego nie ma.

> 3. Jak jest w Lacettim z interfejsem diagnostycznym? Teraz we Fiacie Bravo posiadam ten bardzo

> przydatny przyrząd i bardzo sobie chwalę, bo nieźle przyoszczędziłem na zgadywaniu mechaników.

> Czy jest coś takiego dostępne na rynku w przystępnej cenie (w sensie nie 3000zł a np. do

> 300-500zł) i na USB żeby sobie samemu móc sprawdzić błędy i wykasować?

Ja mam elm327 raz sobie podlaczylem na fazke , szczytuje kompa i parametry silnika ok.gif koszta paredziesiat pln.

> 4. Jak jest z dostępem do silnika i jego podzespołów, czy da się coś porobić samemu, czy bez kanału

> ani rusz? Problem taki mam w Bravo, że wszystko jest tak schowane, że nawet z kanałem ciężko

> się dostać a u mechanika płacę sporo nawet przez to, że długo przy nim siedzi (do wyciągnięcia

> alternatora trzeba było nawet półoś ściągać :/ ).

Miejsca tyle co w lanosie czy nubie ok.gif

> 5. Przeglądając aukcje na allegro (do tej pory kilkanaście, gdzie był rzut na konsolę) nie

> zauważyłem, by była regulacja temperatury na pokrętle, czy nie ma wersji automatycznych klimy?

Jest ok.gif

> 6. Czy samochód ten przeszedł FL czy miał 2 różne wersje wnętrza? W wersji 2006r widziałem czarną

> konsolę, 3 pokrętła itp, a w 2007 roku już jest ładna, srebrna konsola, 2 pokrętła i

> wyświetlacz LCD między nimi (ale też nie zawsze bo i z czarną konsolą z 2007 też były).

Sedan ma inne wnetrze a hb i kombi inne ,poza tym byl lifting (latwo poznac po klamkach).

> Czy

> wyświetla on jakieś średnie spalanie np? Czy istniały wersje z takim komputerkiem, który by

> wyświetlał?

Godzina i nara...

> 7. Wracając do gazu, myślałem o sekwencji, ile spala Wam benzyny np. licząc na zbiornik gazu w

Raczej musisz zalozyc sekwencje - druga generacja to crap (zaraz przyjdzie noras skrzywdzony gownianym stagiem i powie ,ze II gen jest ok.gif - fakt do poloneza)

Mi wchodzi do 35l lpg ok.gif

> Bardzo podoba mi się też wersja tego samochodu pokazana na załączonym zdjęciu. Myślę, że wygląda

> fajnie i tuning też nie jest przesadzony.

To bodajze fabryczny kit wtcc imho smiech na sali. Najpierw to bym poprawil zawieszenie i hamulce a potem oblepial laminatem.

Napisano

> 1. Jak trawi LPG?

ok.gif

> 3. Jak jest w Lacettim z interfejsem diagnostycznym? ...

Mam ELM 327, silnik diagnozuje i bledy kasuje, wiecej nie zaszaleje, na cos lepsiejszego kasy mi bylo szkoda.

> 4. Jak jest z dostępem do silnika i jego podzespołów...

Sam nie majstruje, ale mechaniory ciagle mowi mi, ze z tym dostepem nienajlepiej niewiem.gif

Sa ok.gif, zapewne w PL mniej spotykane niz na zachodzie (ludzie biedniejsze wersje wybieraja).

> 6. Czy samochód ten przeszedł FL czy miał 2 różne wersje wnętrza? ...

Byly rozne wersje, na dodatek rozni sie tez HB od sedana i kombii.

Moja sekwencja przez caly rok zadowala sie ok 4 tankowaniami po 50zl benzynki (latem mniej, zima wecej zanim sie zagrzeje, robi srednio jakies 100km/dzien).

Napisano
  • Autor

> To bodajze fabryczny kit wtcc imho smiech na sali. Najpierw to bym poprawil zawieszenie i hamulce a

> potem oblepial laminatem.

Generalnie chodziło mi bardziej o felgi, spojlerek i przyciemnione szyby jak dokładki. Dokładek nie trawie, bo teraz mam bravo, seryjne... o wszystko zahaczam i rant od zderzaka ma już zęby... nie wyobrażam sobie jeszcze mu czegoś dokładać czy obniżać... podobnie w lacettim.

Dość ważny dla mnie jest dostęp do silnika. Jeśli jest go tyle, ile w nubirze (myślę o silniku 1.6 czyli nieco większym niż 1.4) to by było fajnie. Część rzeczy zwykle robię sobie sam... Teraz mam do zrobienia rozrusznik w bravo, nawet problemem nie jest sam rozrusznik bo kupuję po regeneracji za 80zł... (szczotki czy inne rzeczy proste samemu by sobie można było wymienić w garażu -> bez kanału ) ale sama wymiana jest problemem, we Wrocławiu 150zł... (dojście jest fatalne...) za alternator i to nie we Wrocławiu tylko w małej miejscowości też wzięli 150zł... Tragedia.

Napisano

Pod maske zagladalem pare razy , dolac plynu do sprysku i wymienic zarowke. Szczerz mowiac miejsca podobnie jak w nexii czyli duzo miejsca ok.gif

Napisano
  • Autor

> Pod maske zagladalem pare razy , dolac plynu do sprysku i wymienic zarowke. Szczerz mowiac miejsca

> podobnie jak w nexii czyli duzo miejsca

Przy w miarę nowym autku i niskim przebiegu powinno być to normalne smile.gif Bravo ma już ponad 210k km więc i już elementy cierne padają... (szczotki, pierścienie, szczotkotrzymacze itd). No i już też wiek nie ten, jest to rok 98 więc zacząłem myśleć o czymś nowszym, choć nie mogę aż tak bardzo na Fiata narzekać, padają elementy, które się po prostu zużywają.

Napisano

> Bardzo podoba mi się też wersja tego samochodu pokazana na załączonym zdjęciu. Myślę, że wygląda

> fajnie i tuning też nie jest przesadzony.

była jakaś fabryczna wersja z felami i spoilerkami, może ta Cię zadowoli?

Napisano

> była jakaś fabryczna wersja z felami i spoilerkami...

WTCC

Napisano

> WTCC

Moj sasiad ma takiego pomaranczowego robi wrazenie jakby mial z 200KM ok.gif nie wiem jaki ma silnik confused.gif

Napisano
  • Autor

> Moj sasiad ma takiego pomaranczowego robi wrazenie jakby mial z 200KM nie wiem jaki ma silnik

Ładny ten WTCC, a nie za bardzo szoruje po ziemi na każdym wertepie? Bo co mi po pięknym autku do zimy a w zimie na zaspach nawet między kołami wszystko połamię... Inna sprawa, jeśli ma tam jakiś super modyfikowany silnik to też nie dobrze 270751858-jezyk.gif / szukam czegoś pośredniego między ekonomią a przyjemnością z jazdy, żeby można było coś przycisnąć (oczywiście nie myślę, że tak jak w ferrari), ale żeby też ekonomiczne i mnie nie zjadło. Teraz jeżdżę fiaciorem dieselkiem i spalanie mam w miarę przyzwoite trasa około 5,5l, teraz do 6l dochodzi, w mieście raczej nie jeżdżę bo mam tramwaj pod nosem no i jednak studencka kieszeń musi też oszczędzać. Samochód raczej używany by pojechać do domu (160km w jedną stronę, czy do dziewczyny 20km w jedną stronę).

Tak jeszcze apropos samego autka przypomniało mi się kilka rzeczy, o które chciałbym się zapytać.

1. Zaciekawiło mnie ogrzewanie przedniej szyby, w żadnym z autek jakimi jeździłem (swoimi i nie) takiej opcji nie było. Jak to wygląda - ma się takie same paski z przodu jak na tylnej szybie czy to już zupełnie inna technika?

2. Jak jest z parowaniem szyb we wnętrzu? Ma dobre odpływy wody z podszybia czy profilaktycznie parę razy w roku trzeba je odetkać? (o filtrze kabinowym to raczej wszystko wiem smile.gif ).

3. Jaka jest w Waszej ocenie widoczność w tym autku? Nie ma problemu, że dość dużo zasłania słupek/słupki (szczególnie w takim miejscu jak się wygodnie siedzi?)

4. Czasami jak nie ma się zmieniarki (czyli właściwie w większości aut, które oglądałem na aukcjach), jest pod radiem przestrzeń - nazwijmy to kieszonka, wchodzi tam radyjko CB? Aktualnie posiadam unidena 520xl? Ktoś ma tak zamontowane?

Napisano

> Moj sasiad ma takiego pomaranczowego robi wrazenie jakby mial z 200KM

Wizualne, akustyczne, czy faktycznie dobrze jeździ? smile.gif

Napisano

> Tak jeszcze apropos samego autka przypomniało mi się kilka rzeczy, o które chciałbym się zapytać.

> 1. Zaciekawiło mnie ogrzewanie przedniej szyby, w żadnym z autek jakimi jeździłem (swoimi i nie)

> takiej opcji nie było. Jak to wygląda - ma się takie same paski z przodu jak na tylnej szybie

> czy to już zupełnie inna technika?

Jest też grzałka podobnego typu, z tym że dużo mniej widoczna.

> 2. Jak jest z parowaniem szyb we wnętrzu? Ma dobre odpływy wody z podszybia czy profilaktycznie

> parę razy w roku trzeba je odetkać? (o filtrze kabinowym to raczej wszystko wiem ).

Odpływy są raczej ok. Ja z tym problemu nie miałem. Ze sprawną klimatyzacją problem parujących szyb w zasadzie nie istnieje.

> 3. Jaka jest w Waszej ocenie widoczność w tym autku? Nie ma problemu, że dość dużo zasłania

> słupek/słupki (szczególnie w takim miejscu jak się wygodnie siedzi?)

Jak dla mnie ok, ale już np. gorzej niż w Lanosie. Przedni lewy słupek nieco jednak zmniejsza widoczność w ciasnych zakrętach w lewo.

> 4. Czasami jak nie ma się zmieniarki (czyli właściwie w większości aut, które oglądałem na

> aukcjach), jest pod radiem przestrzeń - nazwijmy to kieszonka, wchodzi tam radyjko CB?

> Aktualnie posiadam unidena 520xl? Ktoś ma tak zamontowane?

Tu się nie wypowiem, bo mam zmieniarkę. Do tego nigdy nie miałem CB.

Napisano

> Moj sasiad ma takiego pomaranczowego robi wrazenie jakby mial z 200KM nie wiem jaki ma silnik

Tam siedziały zwykłe 1,6 lub 1,8.

Napisano

> 2. Jak jest z parowaniem szyb we wnętrzu? Ma dobre odpływy wody z podszybia czy profilaktycznie

> parę razy w roku trzeba je odetkać? (o filtrze kabinowym to raczej wszystko wiem ).

Wystarczy zmieniać filtr co 15kkm ok.gif

Rura odpływowa z puszki klimy wychodzi w komorze silnika - ale nie słyszałem, by zatykała się.

> 3. Jaka jest w Waszej ocenie widoczność w tym autku? Nie ma problemu, że dość dużo zasłania

Widoczność jest dobra, szyby duże, lusterka duże. Na przedni lewy słupek trzeba uważać, bo potrafi przysłonić pieszego idącego po pasach.

> 4. Czasami jak nie ma się zmieniarki (czyli właściwie w większości aut, które oglądałem na

> aukcjach), jest pod radiem przestrzeń - nazwijmy to kieszonka, wchodzi tam radyjko CB?

Ktoś montował CB radio po lewej stronie zamiast tego małego schowka.

Napisano

> Ładny ten WTCC, a nie za bardzo szoruje po ziemi na każdym wertepie? Bo co mi po pięknym autku do

> zimy a w zimie na zaspach nawet między kołami wszystko połamię... Inna sprawa, jeśli ma tam

> jakiś super modyfikowany silnik to też nie dobrze (...)

WTCC to tylko pakiet stylistyczny. Pod maską jest zwykłe 1,6 lub 1,8 bez żadnych modyfikacji.

> Tak jeszcze apropos samego autka przypomniało mi się kilka rzeczy, o które chciałbym się zapytać.

> 1. Zaciekawiło mnie ogrzewanie przedniej szyby, w żadnym z autek jakimi jeździłem (swoimi i nie)

> takiej opcji nie było. Jak to wygląda - ma się takie same paski z przodu jak na tylnej szybie

To nie jest ogrzewanie całej szyby. W miejscu spoczynku wycieraczek biegną takie paski jak na tylnej szybie, tylko grubsze. Grzeją one pod wycieraczkami żeby nie przymarzały.

Jeśli jest klima to nie wiesz co to zaparowane szyby.

Generalnie ograniczona, jak we wszystkich nowych autach. Ale tragedii nie ma.

A tego nie wiem. Nie mam CB. niewiem.gif

Napisano

> Tam siedziały zwykłe 1,6 lub 1,8.

W salonie pokazywali mi na stanie kilka WTCC z 1,4 na pokladzie, wiec raczej reguly nie ma, choc moze faktycznie w autach z mocniejszymi silnikami (a przez to deko drozszymi) latwiej spotkac to ospojlerowanie..

Napisano

> W salonie pokazywali mi na stanie kilka WTCC z 1,4 na pokladzie, wiec raczej reguly nie ma, choc

> moze faktycznie w autach z mocniejszymi silnikami (a przez to deko drozszymi) latwiej spotkac

> to ospojlerowanie..

też widziałem z 1.4 jak oglądałe w salonie, coś za 40 kilo stały w 2008

u ruskich też można z 1.4 to kupić link

Napisano

Podgrzewane wycieraczki

> 2. Jak jest z parowaniem szyb we wnętrzu? Ma dobre odpływy

wody z podszybia czy profilaktycznie

Jak klima to nei paruje.

Przejedz sie 3D ceedem hehe.gif widocznosc aveo lacetti superok.gif

Wejdzie jak masz radio 1 DIN ale trzeba sie naglowic i rzeźbić.

Radio ma byc male IMO uniden nie wejdzie.

Napisano

> Wizualne, akustyczne, czy faktycznie dobrze jeździ?

Wizualnie, akustycznie to on tylko ma koncowke.

Napisano

> Tam siedziały zwykłe 1,6 lub 1,8.

Ale w tym kolorze i ze spojlerami i felgami chyba 17 tam ma hmm.gif na pewno nie standardowe wyglada bojowo.

Napisano

> W salonie pokazywali mi na stanie kilka WTCC z 1,4 na pokladzie, wiec raczej reguly nie ma, choc

> moze faktycznie w autach z mocniejszymi silnikami (a przez to deko drozszymi) latwiej spotkac

> to ospojlerowanie..

Możliwe. Zestaw WTCC był dostępny dla wersji wyposażenia bodaj Elite. Myślalem że w niej nie było już 1,4. Ale mogę się mylić - zresztą oni tam dość często mieszali w wersjach wyposażeniowych.

Niemniej na pewno nie było w WTCC innego silnika niż w zwykłych wersjach.

Napisano

> Ale w tym kolorze i ze spojlerami i felgami chyba 17 tam ma na pewno nie standardowe wyglada

> bojowo.

Felgi w WTCC to zwykłe 15' tylko o innym wzorze. Felgi 16' i 17' miały modele kombi Sport i hatchback Giugiaro, niedostępne w Polsce. U nas tylko 15'.

Napisano

> Felgi w WTCC to zwykłe 15' tylko o innym wzorze. Felgi 16' i 17' miały modele kombi Sport i

> hatchback Giugiaro, niedostępne w Polsce. U nas tylko 15'.

Felgi ma na pewno nei orginalne. Giugiaro to go zaprojektowal grinser006.gif Byla tez taka wersja limitowane sygnowana jego nazwiskiem?

A kolor taki:

chevrolet_lacetti_sport_12_02_05.jpg

Napisano

> Felgi ma na pewno nei orginalne. Giugiaro to go zaprojektowal Byla tez taka wersja limitowane

> sygnowana jego nazwiskiem?

> A kolor taki:

Te wzory felg to się zmieniały ze 2 lub 3 razy. Ale na pewno to były 15'. Te ze zdjęcia to też są 15'.

Były dwie wersje limitowane, niedostępne w Polsce:

Nubira kombi Sport i Lacetti hatchback Giugiaro Design, czasami nazywana Black Edition.

Napisano

> Te wzory felg to się zmieniały ze 2 lub 3 razy. Ale na pewno to były 15'. Te ze zdjęcia to też są

> 15'.

> Były dwie wersje limitowane, niedostępne w Polsce:

> Nubira kombi Sport i Lacetti hatchback Giugiaro Design, czasami nazywana Black Edition.

Zdjecie podgladowe grinser006.gif na kolor. Sasiad felgi ma wieksze chyba biale enzo/momo hmm.gif

IMO prezentuje sie ladnie a przy tym nie jest za niski.

Raczej black edition bo Giugiaro Design to i ja mam na blotniku naklejone bo on go narysowal zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zdjecie podgladowe na kolor. Sasiad felgi ma wieksze chyba biale enzo/momo

> IMO prezentuje sie ladnie a przy tym nie jest za niski.

No to se sam wsadził te felgi. I dobrze, bo w tak ospojlerowanej wersji te fabryczne 15' wyglądają na zbyt małe.

> Raczej black edition bo Giugiaro Design to i ja mam na blotniku naklejone bo on go narysowal

Właśnie nie jestem pewien czy Niemcy nazywali to Giugiaro Edition, czy Black Edition. A Giugiaro faktycznie narysował hatchbacka. Za to sedana Pininfarina.

Napisano
  • Autor

Dzięki koledzy za dostarczenie wszystkich niezbędnych informacji.

Z problemem lewego słupka borykam się teraz, idzie się przyzwyczaić ale czasem zdarzało się, że faktycznie musiałem mocniej przed przejściem przyhamować :/. Generalnie autka to nie wyklucza smile.gif

Także myślę, że od wiosny będę polować na jakiś egzemplarzyk. Ciekawe jak długo zejdzie zanim znajdę coś fajnego, bo aż tak napalonym by brać co popadnie nie będę 270751858-jezyk.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Odświeżę jeszcze raz temat, gdyż kolejne pytanie mnie nurtuje.

Czy jest możliwość sprawdzenia przebiegu na komputerze? (czy samochód zapisuje przebieg na komputerze i można go podejrzeć?). Oglądałem już jedno lacetti, ale akurat jego stan jak dla mnie był nie do przyjęcia. Chciałbym też mieć nieco większą pewność apropo przebiegu, z tego co wiem, czasami jest przebieg zapisywany zarówno na komputerze jak i na liczniku (np. bravo po 99r).

Z tego, co również mi wiadomo, niektórzy kanciarze zmieniają przebiegi na licznikach, ale już na komputerze nie (choć i są tacy, którzy chcą by ich robota była bardziej perfekcyjna). Z tego też powodu można by wykluczyć przynajmniej kilka z przebiegiem znacząco odbiegającym od tego na liczniku, tylko czy Chevrolet to umożliwia?

Napisano

Może za pomocą fabrycznego diagnoskopu coś takiego da się odczytać. Ja diagnozując kiedyś swoje auto Boschem KTS, nie widziałem takiej opcji. Silnik 1.8 (T18SED) z 2003 roku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.