Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC - propozycja oferty

Featured Replies

Napisano

Sprawa wygląda tak:

aktualnie miałem OC jeszcze poprzedniego właściciela w Axa direct 60% zniżek wynosiło ok 670zł

wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z propozycją no i niestety mnie zasmuciła 980 zł przy 60% zniżek to dość spora kwota.

Macie może jakieś sugestie ? gdzie może się udać, żeby w miarę tanio było i nie robili w ciula klienta?

auto to ibiza 1.9 w tedeiku 00 rok

W kalkulatorze na szybko np. alianz sugeruje ok 670zł

Napisano

> Sprawa wygląda tak:

> aktualnie miałem OC jeszcze poprzedniego właściciela w Axa direct 60% zniżek wynosiło ok 670zł

> wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z propozycją no i niestety mnie zasmuciła 980 zł przy 60% zniżek to

> dość spora kwota.

> Macie może jakieś sugestie ? gdzie może się udać, żeby w miarę tanio było i nie robili w ciula

> klienta?

> auto to ibiza 1.9 w tedeiku 00 rok

> W kalkulatorze na szybko np. alianz sugeruje ok 670zł

Poszukaj w Directach. Najtaniej chyba teraz jest w YCD zeby.GIF

Napisano

Wiesz trochę nie rozumiem tego typu postów - przecież kazdego roku inaczej wygląda sytuacja na dany samochód u danego ubezpieczyciela. jednego roku opłaca sie np w PZu ,a innego w Hestii.

idziesz do agenta ubezpieczeniowego co ma wiele towarzystw i każesz sobie najlepszą ofertę przestawić z założeniem OC - jak najtańsze (bo to nie dla ciebie), AC - jakieś dobre - zeby nie bylo problemów przy wypłacie.

Napisano

Tanio jest w TUW Pocztowy , a ja w tym roku odziwo najtaniej mialem w PZU . Direct generalnie maja taniej dla aut o wiekszej pojemnosci silnika

Napisano

Kosmiczne ceny jak za samo OC przy maksymalnych zniżkach spineyes.gif

Ostatnimi czasy w moim regionie najtaniej wychodziły ubezpieczenia w PZU jeśli zmieniało się ubezpieczyciela wink.gif

Napisano

> U mnie jak do tej pory zawsze najtaniej wychodzi MTU

Ja jakieś parę dni temu ubezpieczyłem fiestkę 1,8d w Liberty direct za zawrotną kwotę 349 zł, dla porównania złodziejski mbank najpierw zaproponował mi 413zł w HDI a potem zmienił zdanie na 450zł i mowił że to najtaniej (najtaniej wyszedł ich direct bo cos 434zł).

Zatem polecam Liberty Direct.

Napisano

W zeszłym tygodniu ubezpieczałem OC Mazdy MPV z 2004 oraz mojego starego Caprika. Napuściłem na siebie dwóch ubezpieczycieli, Link4 i Liberty Direct i okazało się, że od kwoty poczatkowej za capri = 500zł udało się zejść do 330zł. W przypadku mazdy zapłaciłem też nieźle, taniej niż w zeszłym roku.

U mnie zadziałało zadzwonienie do obecnego TU i podanie konkretnych kwot, jakie znalazłem w kalkulatorze on-line innego towarzystwa.

Pozdro

Bartek

Napisano

U mnie najtaniej wyszlo w allianz direct, przy 60% i NNW wyszla mi roczna skladka w wysokosci 488 zlotych bodajze...

Napisano

> złodziejski mbank najpierw zaproponował mi 413zł w HDI a potem zmienił zdanie na

> 450zł i

Mbank stosuje tez zlodziejskie metody dla klientow ktorzy przedluzaja automatycznie ubezpieczenie z roku poprzedniego (tzw automatyczna kontynuacja przez system transakcyjny). W tym roku gdybym na to poszed stracilbym 300 PLN (AC i OC) niz jak wypowiedzialem umowe i zalozylem na nowo (w tym samym towarzystwie w serwisei mBanku)

Napisano

> Mbank stosuje tez zlodziejskie metody dla klientow ktorzy przedluzaja automatycznie ubezpieczenie z

> roku poprzedniego (tzw automatyczna kontynuacja przez system transakcyjny). W tym roku gdybym

> na to poszed stracilbym 300 PLN (AC i OC) niz jak wypowiedzialem umowe i zalozylem na nowo (w

> tym samym towarzystwie w serwisei mBanku)

20.GIF bardzo dobrze że napisałeś będę miał na uwadze aby odpowiednio wcześnie sprawdzić czy stawka za przedłużenie będzie na odpowiednim poziomie smile.gif

Napisano

> bardzo dobrze że napisałeś będę miał na uwadze aby odpowiednio wcześnie sprawdzić czy stawka za

> przedłużenie będzie na odpowiednim poziomie

Pod tym względem doskonale wypada MTU. Półtora miesiąca przed końcem polisy przysyłają Ci ofertę przedłużenia na warunkach lepszych niż te, które oferuje broker.

Napisano

> Sprawa wygląda tak:

> aktualnie miałem OC jeszcze poprzedniego właściciela w Axa direct 60% zniżek wynosiło ok 670zł

> wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z propozycją no i niestety mnie zasmuciła 980 zł przy 60% zniżek to

> dość spora kwota.

a kończy Ci się ta polisa?

Napisano
  • Autor

> a kończy Ci się ta polisa?

tak 7 stycznia a tą ofertę którą mi zaproponowali to żart chyba no.gif a ac nawet nie chcą bo auto będzie miało już 11 lat niestety

Napisano

> Pod tym względem doskonale wypada MTU. Półtora miesiąca przed końcem polisy przysyłają Ci ofertę

> przedłużenia na warunkach lepszych niż te, które oferuje broker.

MTU ma w bazie taki bur..., ze glowa boli, pisze z doswiadczenia ubezpieczajacego u nich 2-3 aut od kilku lat..

To co oni potrafia wyslac do czlowieka, a co "powinni" ma sie jak piesc do wiatraka.

Faktycznie, z reguly przysylaja swistki na kwote skladki z poprzednich okresow ubezpieczenia, ale czasami bywa w 2 strone.

Ostatnio naliczyli mi za OC w przyslanym kwitku 710zl, ubezpieczylem tez u nich ale przez agenta za 480zl.

Mialem tez przypadek, ze po pol roku od zawarcia OC odeslali pare zl przekazem pocztowym - bez podania jakiegokolwiek powodu. Potrafili zapomniec o stluczce w poprzednim okresie ubezpieczenia i nie zabierali znizek, albo tez w 2 strone, po bezszkodowym roku zabrac % za wyimaginowana szkode.

Napisano

> tak 7 stycznia a tą ofertę którą mi zaproponowali to żart chyba a ac nawet nie chcą bo auto

> będzie miało już 11 lat niestety

Przetarg u brokerów trzeba zrobić. Ludzie z AK wiele nie powiedzą, bo to Twoje warunki sie liczą (zniżki, rejonizacja itp).

Napisano

> przestawić z założeniem OC - jak najtańsze (bo to nie dla ciebie), AC - jakieś dobre - zeby nie bylo problemów przy wypłacie.

Typowe myślenie - a jak wylądujesz w rowie ze swoim dzieckiem i rodziną to z jakiego OC będziesz dochodzil? Ja tam wolę pewnie się ubezpieczyć - to nic że drożej ale zdrowia i życia nie wyklepiesz jak blachy!

Napisano

U mnie najtaniej wyszło w Avivie - brałem pełen pakiet OC, AC bez udziału wł., assistance max, NW i szyby.

mBank był ponad 300 droższy i bez szyb. PZU - 500 więcej. Dealerskie (Allianz): wstępna oferta (dla jeleni) kosmos - 700 więcej, 'ostateczna' oferta już w cenie mBanku.

Generalnie składka zależy od tysiąca czynników i przeważnie co roku inne TU ma najkorzystniej, trzeba troszkę posprawdzać, a nie brać pierwszą ofertę. No i czytać OWU, bo różne kwiatki potem mogą wyjść - np. brak AC poza Polską, czy naprawa na zamiennikach old.gif

Edit: Oczywiście jak samo OC to po prostu jak najtaniej, bo tam nie ma OWU.

Napisano
  • Autor

> U mnie najtaniej wyszło w Avivie - brałem pełen pakiet OC, AC bez udziału wł., assistance max, NW i

> szyby.

> mBank był ponad 300 droższy i bez szyb. PZU - 500 więcej. Dealerskie (Allianz): wstępna oferta (dla

> jeleni) kosmos - 700 więcej, 'ostateczna' oferta już w cenie mBanku.

> Generalnie składka zależy od tysiąca czynników i przeważnie co roku inne TU ma najkorzystniej,

> trzeba troszkę posprawdzać, a nie brać pierwszą ofertę. No i czytać OWU, bo różne kwiatki

> potem mogą wyjść - np. brak AC poza Polską, czy naprawa na zamiennikach

> Edit: Oczywiście jak samo OC to po prostu jak najtaniej, bo tam nie ma OWU.

w przyszłym tyg udam się do brokera i się okaże gdzie co i jak ok.gif

Napisano

polecam www.rankomat.pl. jest to porównywarka polis. zadzwonią, doradzą, dadzą gratis assistance awaria. sam skorzystałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.