Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wideorejstratory w ...śmigłowcach

Featured Replies

Napisano

Loty i nagrywanie wykroczeń już się zaczeły

Quote:

Śmigłowiec, będzie filmował piratów i transmitował obraz do patroli naziemnych. Tradycyjny patro.Największą chrapkę policyjni lotnicy mają na wyprzedzających na trzeciego i w miejscach niedozwolonych oraz przejeżdżających na czerwonym świetle. Ale mają też możliwość zmierzenia prędkości samochodu. Jak tłumaczą policjanci, wymienione wykroczenia, to najczęstsze przyczyny śmiertelnych wypadków.

Początek polowania z powierza dzisiaj na Mazowszu. W następnych dniach śmigłowiec będzie latał w innych województwach.l zatrzyma kierowcę i wlepi punkty i mandat. Na nic się zdadzą CB radia, bo śmigłowiec może się zupełnie niespodziewanie pojawić nad drogą. Nikt go wcześniej nie zauważy i nie ostrzeże innych. A jak już się kierowcy zorientują, to helikopter może się szybko przenieść nad inną drogę i tam polować

Napisano
  • Autor

> Coś mi się wydaje że to ściema

Ja już coś takiego w wykonaniu policji latem widziałem. Wtedy z innymi na CB zastanawialiśmy się co ten policyjny śmigłowiec robi nad drogą IMHO testowali wtedy cały tan sprzęt.

Napisano
  • Autor

> Było.....

może nie wywalą zlosnik.gif - na HP mało osób z technicznych kącików zagląda, a wg opisu ze strony świeżuteńki materiał ok.gif

Napisano

> Loty i nagrywanie wykroczeń już się zaczeły

pokazywali to wczoraj w TV, choć za bardzo nie rozumiem o co szum ? pewnie nie raz widzieliście pościg z udziałem latadła, który wszystko filmował

u nas do tej pory helikoptery nie miały kamer ?

co do mierzenia prędkość, IMO troszkę kogoś poniosło, w TV bardzo enigmatycznie pan się wypowiadał n/t

może więc nie ma to papierów i mandatu za prędkość nie wystawią hmm.gif

dla mnie to jakiś absurd, jeśli by mieli używać latadła do wystawienia komuś mandatu za przekroczenie podwójnej ciągłej spineyes.gif

wyprzedzanie na trzeciego, nie raz na materiałach z samochodów widać takie manewry i nigdy nie było za to mandatu hmm.gif

Napisano

> Loty i nagrywanie wykroczeń już się zaczeły

Godzina lotu śmigłowca bardzo dużo kosztuje. Będą musieli wystawiać ogromne ilości mandatów, bo kto za to zapłaci hmm.gif

Napisano

> Godzina lotu śmigłowca bardzo dużo kosztuje. Będą musieli wystawiać ogromne ilości mandatów, bo kto

> za to zapłaci

Ścigacze sprzedadzą hehe.gif

Napisano

i dobrze. Niech wiecej lapia swirow w czasie jazdy. Polowanie zza krzaka i lapanie za predkosc to nie jednyne lamane przepisy w PL. Czasami jak sie widzi cuda jakie ludzie wyprawiaja na drogach to az sie marzy zeby cos takiego sie pojawilo i zwinelo delikwentow

Napisano

> i dobrze. Niech wiecej lapia swirow w czasie jazdy. Polowanie zza krzaka i lapanie za predkosc to

> nie jednyne lamane przepisy w PL. Czasami jak sie widzi cuda jakie ludzie wyprawiaja na

> drogach to az sie marzy zeby cos takiego sie pojawilo i zwinelo delikwentow

IMO pokazowka... Chyba godzina lotu helikoptera jest za droga hmm.gif

Napisano

> IMO pokazowka... Chyba godzina lotu helikoptera jest za droga

Porównując do fotoradarów to slaby biznes... mysle ze bedą łapac głownie motocyklistów... wolalbym zeby forsa zamiast na taka smiglowcowa kamere poszla na benzyne dla misiaków albo na utrzymanie dróg

Napisano

> Porównując do fotoradarów to slaby biznes... mysle ze bedą łapac głownie motocyklistów... wolalbym

> zeby forsa zamiast na taka smiglowcowa kamere poszla na benzyne dla misiaków albo na

> utrzymanie dróg

Swoja droga ciekawe czy w nocy moga latac zlosnik.gif

Napisano

> Swoja droga ciekawe czy w nocy moga latac

zadaj pytanie jakie smiglowce posiada policja i bedziesz znal odpowiedz.

Napisano

> Swoja droga ciekawe czy w nocy moga latac

Mogą, podobnie jak inne śmigłowce. Nie istnieje zakaz lotów w nocy dla śmigłowców.

Napisano

> Mogą, podobnie jak inne śmigłowce. Nie istnieje zakaz lotów w nocy dla śmigłowców.

patrz MI-2 pogotowia lotniczego hmm.gif

Napisano

> patrz MI-2 pogotowia lotniczego

Te śmigłowce też mogą latać w nocy. Nie ma kategorycznego zakazu nocnych lotów na Mi-2 bedących na wyposażeniu LPR.

Napisano

> Mogą, podobnie jak inne śmigłowce. Nie istnieje zakaz lotów w nocy dla śmigłowców.

Tak a podobno pogotwia nie moga bo czegos tam nie maja hmm.gif Nie wiem nie znam sie w masonskich faktach mowili.

Napisano

> Godzina lotu śmigłowca bardzo dużo kosztuje. Będą musieli wystawiać ogromne ilości mandatów, bo kto

> za to zapłaci

Policja z założenia nie jest instytucją mającą zarabiać na siebie, podobnie jak wojsko, straż graniczna, itp

Liczy się głównie działanie prewencyjne, a w razie potrzeby działania koszty powinny mieć znaczenie drugorzędne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.