Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sam naprawiam wgniecenia

Featured Replies

Napisano

Troche pol zartem pol serio. Ktos to potwierdzi ?

ps. do moderatorowni :

Jak sie watek rozjedzie to na HP ale poki co moze sprobojemy technicznie pogadac wink.gif

Napisano

To działa, ale nie na każde wgniotki. Kiedyś po gradobiciu testowałem, z ok 30 wgniotek po 20 nie było ani śladu

Napisano

> Troche pol zartem pol serio. Ktos to potwierdzi ?

> ps. do moderatorowni :

> Jak sie watek rozjedzie to na HP ale poki co moze sprobojemy technicznie pogadac

Radość gościa na mnie najbardziej działa ok.gifzlosnik.gif

Jak widać działa, a teraz pytanie: czy zadziała tylko na te wgniotki gdzie nie ma załamań ?

Napisano

> ps. do moderatorowni :

> Jak sie watek rozjedzie to na HP ale poki co moze sprobojemy technicznie pogadac

dziala, kumpel blacharz u siebie w aucie robil delikatne wgniecenie na nadkolu...

jak mowil dziala na duzych blachach (typu blotniki, klapy, dachy itp), gdzie wgniecenie nie przecina jakas ostra krawedz...

grzal suszarka o pozniej gwaltownie chlodzil sprez. powietrzem do czyszcz kompow.

najlepiej radzil aby zostawic auto na słoncu i dogrzac suszarka.

ale metoda sprawdzona ok.gif

Napisano

> Radość gościa na mnie najbardziej działa

> Jak widać działa, a teraz pytanie: czy zadziała tylko na te wgniotki gdzie nie ma załamań ?

dokladnie tylko takie wgniotki ok.gif

jezeli zagiecie przecina krawedz po ptokach...

wazne tez aby szpachli nie bylo bo odskoczy z blacha

Napisano

> ps. do moderatorowni :

A ja robiłem tym sposobem wgniotke na masce od kamienia i ni huhu.

Napisano

> Czym on to schładza?

sprężone powietrze odwrócone do góry "nogami" smile.gif. Do kupienia w sklepie komputerowym za złotych ok 15.

Napisano

> sprężone powietrze odwrócone do góry "nogami" . Do kupienia w sklepie komputerowym za złotych ok

> 15.

Mam kilka mniejszych i większych wgnieceń po gradobiciu. Zobaczymy. smile.gif

Napisano

> Mam kilka mniejszych i większych wgnieceń po gradobiciu. Zobaczymy.

U mnie nie pomogło ale możesz spróbować. Ja mam takiego gościa u mnie na wsi co takie wgniecenia robi od reki. Facet jest tak dobry że jak miałem wgniecenia na masce (i to jeszcze na załamaniu+ 2 takie małe kuleczki) to jakbym ci to pokazał jak to zrobił to byś nawet nie wiedział gdzie to było. Nawet ja tego nie widze biglaugh.gif

Napisano

> sprężone powietrze odwrócone do góry "nogami" . Do kupienia w sklepie komputerowym za złotych ok

> 15.

nie stosuje się żadnego powietrza sprężonego tylko zmrażacz waytogo.gif

Napisano

> nie stosuje się żadnego powietrza sprężonego tylko zmrażacz

jezeli masz w domu cos w sprayu przystaw do reki i psikaj kilka sekund - "zmrazacz gotowy" smirk.gif

fizyka ok.gif

Napisano

> jezeli masz w domu cos w sprayu przystaw do reki i psikaj kilka sekund - zmrazacz gotowy

tam przeważnie jest alkohol, który bardzo szybko odparowuje potrzebując sporo energii, którą pobiera z ręki, stąd uczucie chłodu, to samo jest w przypadku np gazu do napełniania zapalniczek, momentalnie wszystko oszronione.

samo powietrze by chłodziło musiałoby być ciekłe w tej bańce

Napisano

> U mnie nie pomogło ale możesz spróbować. Ja mam takiego gościa u mnie na wsi co takie wgniecenia

> robi od reki. Facet jest tak dobry że jak miałem wgniecenia na masce (i to jeszcze na

> załamaniu+ 2 takie małe kuleczki) to jakbym ci to pokazał jak to zrobił to byś nawet nie

> wiedział gdzie to było. Nawet ja tego nie widze

Na wsi czyli gdzie? zeby.GIF

Napisano

sprezone powietrze do czyszczenia kompow i dziala ok.gif

wgniecenie musi byc dobrze zagrzane i szybko schlodzone ok.gif

Napisano

> tam przeważnie jest alkohol, który bardzo szybko odparowuje potrzebując sporo energii, którą

> pobiera z ręki, stąd uczucie chłodu, to samo jest w przypadku np gazu do napełniania

> zapalniczek, momentalnie wszystko oszronione.

> samo powietrze by chłodziło musiałoby być ciekłe w tej bańce

Psiknij sobie takim odwroconym powietrzem na palec i zobaczymy czy to bedzie tylko "uczucie chłodu" zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> tam przeważnie jest alkohol, który bardzo szybko odparowuje potrzebując sporo energii, którą

> pobiera z ręki, stąd uczucie chłodu, to samo jest w przypadku np gazu do napełniania

> zapalniczek, momentalnie wszystko oszronione.

> samo powietrze by chłodziło musiałoby być ciekłe w tej bańce

dlatego pasciuch na tv dal butelke up-side-down ok.gif

Napisano

> To ma szanse zadzialac, ale rownie dobrze moze lakier popekac.

chyba tylko jeśli olejną jest pomalowane biglaugh.gif

na poważnie to lakier powinien by elastyczny na tyle żeby nie popękał nawet w tak skrajnych warunkach ok.gif

Napisano

robiłem ale cos nie zadziałało , spróbuję w lato zobaczymy smile.gif pozdro i powodzenia

Napisano

> Psiknij sobie takim odwroconym powietrzem na palec i zobaczymy czy to bedzie tylko "uczucie chłodu"

Tylko ze w takich sprajach do wydmuchiwania kurzu nie jest odwrócone powietrze tylko sprężony butan.

Napisano

Sprawdzałem tą metodę na podobnie delikatnym wgnieceniu na błotniku (prawdopodobnie jeden żul zrobił mi pięścią wgniecenie, bo nie chciałem mu płacić za "pilnowanie" samochodu). Zrobiłem kilka prób, zgodnie z tymi filmami na których to niby działało i ni huhu - ani drgnęło. Samochód musiałby być zrobiony z takiej blaszki jak puszka coli, żeby to zadziałało no.gif Podobno japończyki maja cieńsze blachy - może w nich ta metoda działa.

Napisano

Próbowałem...działa może na duże wgniotki bez ostrych krawędzi...na małe (np. takie po drzwiach innego samochodu stojącego obok na parkingu) nie da rady...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.