Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pieczątki z przeglądu?

Featured Replies

Napisano

Tak się przyglądam mojemu DR i mam wszystkie miejsca zapełnione, co przed następnym przeglądem zrobić? Wystarczy podjechać do wydziału komunikacji i poprosić o nowy DR albo najpierw na stację diagnostyczną po jakiś papierek?

Napisano

> Tak się przyglądam mojemu DR i mam wszystkie miejsca zapełnione, co przed następnym przeglądem

> zrobić? Wystarczy podjechać do wydziału komunikacji i poprosić o nowy DR albo najpierw na

> stację diagnostyczną po jakiś papierek?

SKP da Ci na kartce A4 przegląd.

Idziesz z tym i starym dowodem do WK, i wymieniasz, w WK już dostajesz ich pieczątkę na podstawie zaświadczenia. Płacisz za dowód normalnie, numery tylko możesz zachować rejestracyjne.

Napisano
  • Autor

> SKP da Ci na kartce A4 przegląd.

> Idziesz z tym i starym dowodem do WK, i wymieniasz, w WK już dostajesz ich pieczątkę na podstawie

> zaświadczenia. Płacisz za dowód normalnie, numery tylko możesz zachować rejestracyjne.

Przegląd mam w kwietniu. Jeśli teraz chciałbym to wymienić to też muszę jechać na stację diagnostyczną czy wystarczy, że mam aktualny przegląd i podjadę do wk wymienić stary dr?

Napisano

> Przegląd mam w kwietniu. Jeśli teraz chciałbym to wymienić to też muszę jechać na stację

> diagnostyczną czy wystarczy, że mam aktualny przegląd i podjadę do wk wymienić stary dr?

W kwietniu załatwiaj, po co teraz robić przegląd z trzymiesięcznym wyprzedzeiem?

Napisano
  • Autor

> W kwietniu załatwiaj, po co teraz robić przegląd z trzymiesięcznym wyprzedzeiem?

bo nie wiem czy będę aktualnie w PL, a wole w dr mieć wszystko ok, niż później wszystko na szybko załatwiać i kombinować.

Napisano

> bo nie wiem czy będę aktualnie w PL, a wole w dr mieć wszystko ok, niż później wszystko na szybko

> załatwiać i kombinować.

Jak teraz to od razu do WK z dowodem, nie musisz robic przegladu skoro masz wazny.

Napisano
  • Autor

> Jak teraz to od razu do WK z dowodem, nie musisz robic przegladu skoro masz wazny.

wielkie dzieki ok.gif

Napisano

Mam taką samą sytuację i potwierdzam co napisali koledzy. W SKP powiedzieli, że dostanę karteczkę i z tą kartką do wydziału komunikacji. Zmiana tablic rejestracyjnych IMHO bez sensu.

Napisano

> Tak się przyglądam mojemu DR i mam wszystkie miejsca zapełnione, co przed następnym przeglądem

> zrobić? Wystarczy podjechać do wydziału komunikacji i poprosić o nowy DR albo najpierw na

Robisz przegląd.

Diagnosta wystawia Ci zaświadczenie.

Z tym idziesz do WK.

Tam odstajesz nowy DR.

Trzeba chyba też odkręcić tablice rejestracyjne, bo muszą na nie nakleić nowe naklejki, które są takie same jak ta w DR.

Napisano
  • Autor

znalezione w necie

Quote:

Zaświadczenie z przeprowadzonego badania technicznego, gdy w dowodzie rejestracyjnym brak jest ważnego wpisu.

czyli jesli nie mam aktualnego przegladu, albo w krotkim terminie minie to robie przeglad, a jesli mam to tylko do WK i wymiana (przynajmniej ja to tak rozumiem)

Napisano

> czyli jesli nie mam aktualnego przegladu, albo w krotkim terminie minie to robie przeglad, a jesli

> mam to tylko do WK i wymiana (przynajmniej ja to tak rozumiem)

Tak.

Napisano

> Robisz przegląd.

> Diagnosta wystawia Ci zaświadczenie.

> Z tym idziesz do WK.

> Tam odstajesz nowy DR.

tyle ze czasowy

po 3 tygodniach do odebrania normalny - można w necie sprawdzać

> Trzeba chyba też odkręcić tablice rejestracyjne, bo muszą na nie nakleić nowe naklejki, które są

> takie same jak ta w DR.

Zgadza sie

Napisano

A mi w w Knurowie jak się skończyły miejsca na pieczątki to wbili w adnotacjach urzędowych i znowu rok przejeździłem.

Napisano

dziś to przerabiałem najpierw na stacje później do urzędu i za dwa tygodnie masz nowy dowodzik ok.gif

Napisano

Co jeśli mam stare, czarne blachy, miejsca w dowodzie na pieczątku brak, teraz jeżdżę na zaświadczeniu "kartkowym" o aktualności badania technicznego.

Wymienią sam dowód czy czepią się żeby również tablice zmieniać?

Napisano

> Co jeśli mam stare, czarne blachy, miejsca w dowodzie na pieczątku brak, teraz jeżdżę na

> zaświadczeniu "kartkowym" o aktualności badania technicznego.

> Wymienią sam dowód czy czepią się żeby również tablice zmieniać?

Ojciec przerabiał to w zeszłym roku.

Dowód wymieniony, tablice zostały czarne smile.gif

Napisano

> Co jeśli mam stare, czarne blachy, miejsca w dowodzie na pieczątku brak, teraz jeżdżę na

> zaświadczeniu "kartkowym" o aktualności badania technicznego.

> Wymienią sam dowód czy czepią się żeby również tablice zmieniać?

hmmm powinni wymienić tablice hmm.gifhmm.gifhmm.gifale głowy nie dam, bo był chyba obowiązek lub jeżeli się kończy dowód zmieniamy blachy zlosnik.gif

Napisano

Możesz poprosić o wstemplowanie w "adnotacje urzędowe" u mnie diagnosta 3x stemplował i nie robił problemów.

Możesz również zrobić przegląd, dostaniesz kartkę A4 potwierdzającą zrobienie przeglądu i potem legalnie możesz z tym jeździć przez rok lub w dowolnym czasie wymienić sobie dowód z tą kartką.

Pamiętaj że jak masz czarne blachy to nie musisz ich wymieniać jak nie chcesz.

Napisano

> hmmm powinni wymienić tablice ale głowy nie dam, bo był chyba obowiązek lub jeżeli się kończy

> dowód zmieniamy blachy

Nie trzeba, to był wymysł urzędasów

Napisano

Panowie, a czy jeżdżąc obecnie na przeglądzie klepniętym na A4 mogę dostać kolejną kartkę na następny rok z przeglądem... ?

Napisano

> legalnie możesz z tym jeździć przez rok

legalnie to chyba tylko przez miesiąc

>lub w dowolnym czasie wymienić sobie dowód z tą

> kartką.

Jeśli w dowolnym to dlaczego nie dwa lata. Bierzesz nową kartkę na kolejny rok i z głowy.

Temat przerabiałem, kilka bluzgów puściłem ale płacić trzeba. Dla "tuskowych" mam rade. Gdyby wbijać jeszcze do dowodu ubezpieczenie to wymiana będzie co 2 lata i zysk dla tego k.. państwa większy

Napisano

Witam, jestem w trakcie oczekiwania na DR z powodu braku miejsca na stempelki.

No i jak mi się wydaje nikt nie wspomniał o KARCIE POJAZDU którą trzeba w raz z blachami zabrać do WK

Napisano

> Panowie, a czy jeżdżąc obecnie na przeglądzie klepniętym na A4 mogę dostać kolejną kartkę na

> następny rok z przeglądem... ?

Tak, ja już tak drugi rok jadę bo mam wpisany gaz a już go nie mam, więc wpisali mi na kartce do zaktualizowania.

Ponieważ nie mogłem się zdecydować i jak zwykle brak czasu to tak minął rok i znów dostałem na kartce zlosnik.gif

Napisano

> legalnie to chyba tylko przez miesiąc

Diagnosta powiedział że mogę tak jeździć i przez rok

> Jeśli w dowolnym to dlaczego nie dwa lata. Bierzesz nową kartkę na kolejny rok i z głowy.

No i tak mam właśnie, drugi rok z rzędu na kartce zlosnik.gif

> Temat przerabiałem, kilka bluzgów puściłem ale płacić trzeba. Dla "tuskowych" mam rade. Gdyby

> wbijać jeszcze do dowodu ubezpieczenie to wymiana będzie co 2 lata i zysk dla tego k.. państwa

> większy

Napisano

> Witam, jestem w trakcie oczekiwania na DR z powodu braku miejsca na stempelki.

> No i jak mi się wydaje nikt nie wspomniał o KARCIE POJAZDU którą trzeba w raz z blachami zabrać do

> WK

Jak jest wydana to tak, bo urzędnik musi nowe naklejki nalepić facepalm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.