Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przedsezonowe newsy, plotki itp ze swiata F1

Featured Replies

Napisano

Z racji tego, ze niedlugo wystartuje nowy sezon F1 food.giffood.gifyay.gifyay.gif zacznie sie wysyp wszelkich nowosci, plotek, spekulacji, prezentacji itp. zlosnik.gif

Zaby uniknac wysypu watkow zwiazanych z checia podzielenia sie nowinami zlosnik.gif wrzucajmy wszystko do tego wlasnie watka.

Moderatora, zgodnie z wczesniejszymi ustaleniami prosze o podwieszenie.

Napisano
  • Autor

> No masz Ci los

> http://www.f1portal.pl/1/aktualnosci/4636/malowanie-r31-lamie-kanadyjskie-prawo

Mi malowanie nie przypomina paczki fajek. hehe.gif

nie wiem po co robic problemy na sile.

Po przeczytaniu artykulu zrozumialem ze bolid Lotus-Renault moze miec problem tylko podczas GP Kanady.

Zmienia barwy na jedno GP?

Napisano
  • Autor

Ruchome tylne skrzydla

Do poczytania artykul.

Zakazano kanalu F, za to mozliwe bedzie stosowanie nowego w/w patentu.

Problem powstaje w momencie gdy mowa o:

Quote:

Kierowcy F1 będą mogli korzystać z ruchomych skrzydeł bez ograniczeń podczas kwalifikacji. Zaś w wyścigu są obostrzenia. Użycie nowinki nie będzie możliwe na pierwszych dwóch okrążeniach. Później zaś dozwolona tylko w przypadku, kiedy strata do wyprzedzającego kierowcy będzie niższa niż 1 sekunda.

Dlaczego jest mowa o mozliwosci uzycia ruchomego skrzydla na 2 pierwszych okrazeniach?

Jedyne co mi przychodzi na mysl to to, ze tworcy przepisu zakladaja ze pozwoli to na rozciagniecie calej stawki na dystansie 2 okrazen z racji roznej skutecznosci ruchomego skrzydla w zaleznosci od bolidu, co za tym idzie mniejsze prawdopodobienstwo kolizji?

Kierowca jadacy ze strata ponizej 1 sek bedzie musialbyc na biezaco informowany o aktualnej stracie?

Napisano

> Dlaczego jest mowa o mozliwosci uzycia ruchomego skrzydla na 2 pierwszych okrazeniach?

> Jedyne co mi przychodzi na mysl to to, ze tworcy przepisu zakladaja ze pozwoli to na rozciagniecie

> calej stawki na dystansie 2 okrazen z racji roznej skutecznosci ruchomego skrzydla w

> zaleznosci od bolidu, co za tym idzie mniejsze prawdopodobienstwo kolizji?

> Kierowca jadacy ze strata ponizej 1 sek bedzie musialbyc na biezaco informowany o aktualnej

> stracie?

Ma być bezpieczniej na pierwszych 2 okrążeniach.

Myślę, że kierowca musi mieć jakiś automatyczny system informujący go o możliwości użycia tego patentu. Troszkę to dziwny system-ja się nie zdziwię, jak połowa stawki nie będzie się wyprzedzać, tylko czekać do ostatniego okrążenia, albo będą tasować się na każdej prostej.

Co do malowania-straszna głupota. Mi nie kojarzy się z niczym, poza wyścigami. Czemu nie czepią się ferrari-ciągle są czerwone i ciągle Philip Morris przelewa na ich konto pokaźne sumy no.gif

Napisano

To zdjęcie doskonale oddaje koncept oraz uwidacznia kompaktowy, zwarty tył. Co ciekawe nie poszli z zawiechą drogą Red Bulla.

Napisano
  • Autor

> To zdjęcie doskonale oddaje koncept oraz uwidacznia kompaktowy, zwarty tył. Co ciekawe nie poszli

> z zawiechą drogą Red Bulla.

To cos z tylu bolidu wyglada IMO jak obiekt w fazie testow, nie widzialem wczesniej tego w zadnym zespole F1.

Ze to ma dzialac?

Napisano

Cały bolid jest w fazie testów - nie tylko z resztą ich. Dlaczego ma nie działać?

Na tym zdjęciu widać już działanie tylnego skrzydła - dolny płat jest w pewnej odległości od górnego. W drugim ustawieniu jest już złączony z górnym.

Napisano

Auto, które stanie na linii startu w Bahrajnie będzie pewnie różnić się od tego ze zdjęć. Na zdjęciach widać to, czego już nie zmienią. To co przez miesiąc mogliby skopiować konkurenci pojawi się na samym końcu testów, a może i dopiero w Bahrajnie.

Napisano

> Kubica ostrzyżony

> 4 kierowców w rezerwie

> czarno to widzę

nie widzę żadnego sensu posiadania aż tylu kierowców w rezerwie, przecież i tak nie będą jeździć, chyba, że któryś z podstawowych nie będzie mógł, ale jo max 2... no chyba, że każdy wpłacił "czesne" na konto zespołu niewiem.gif

Napisano

Przecież wiadome jest, że nie tego się od nich oczekuje. Dostali Grosjean'a w paczce z silnikami od Renault zlosnik.gif, Senna jest kolejnym bodźcem do uderzenia na rynek brazylijski i kontynenty obu Ameryk. Pozostali byli członkami programu rozwoju kierowców prowadzonego przez Gravity a więc są tam po to, żeby pokazać możliwości takiego programu i zapewne na sprzedaż (do innego teamu).

Aha jest pierwsza sensacja - bolid R31 nie posiada widocznego wydechu. Ponoć jest skierowany w stronę przodu bolidu a gazy mają dmuchać na początek podłogi i po niej się rozchodzić...

BTW jak by ktoś chciał na tapetkę R31

Napisano
  • Autor

> Kubica ostrzyżony

> 4 kierowców w rezerwie

> czarno to widzę

moze chca miec zastepstwo dla Pietrova, ktory jak wiadomo lubi od czasu do czasu dosc spektakularnie trzepnac o bande lub inny samochod. zlosnik.gif

Napisano

Mclaren ma mieć taki sam wydech jak Lotus-Renault... a jakoś na koniec sezonu z Renault uciekł szef inżynierów, właśnie do Woking.

Napisano

... a nikt jeszcze nie napisał że Robertos wykręcił najlepszy czas całych 3-dniowych testów ok.gifcool.gif

Napisano

> ... a nikt jeszcze nie napisał że Robertos wykręcił najlepszy czas całych 3-dniowych testów

ja tu dopiero wracam z treningu odpalam neta a tam co icon_eek.gif Robrecik objechał wszystkich hehe już wyobrażam sobie minę płaczącego Witka passed_out.gif

Napisano

> ja tu dopiero wracam z treningu odpalam neta a tam co Robrecik objechał wszystkich hehe już

> wyobrażam sobie minę płaczącego Witka

W sumie to tylko testy ale wiadomość jak najbardziej pozytywna ok.gif

Napisano
  • Autor

> ... a nikt jeszcze nie napisał że Robertos wykręcił najlepszy czas całych 3-dniowych testów

moze po czesci to zasluga nowego "rewolucyjnego" wydechu?

oby takie wyniki padaly w kwalifikacjach a pozniej w wyscigach.

ok.gifok.gif

Napisano

> No to w sezonie najgorszy nie będzie

najgorszy to nie bo Piertow przedłużył kontrakt z Renówką clown.gifzlosnik.gif

Napisano

> ja tu dopiero wracam z treningu odpalam neta a tam co Robrecik objechał wszystkich hehe już

> wyobrażam sobie minę płaczącego Witka

Bo nie ma się czym podniecać - na testach bardziej się liczą bezproblemowe jazdy i stinty po 20-30 okrążeń. Dopiero wczoraj Robert takie wykonał i dopiero o wczoraj można mówić jako o produktywnym dniu.

Bardzie cieszy, że jest zadowolony z KERSU, który jak to określił działa idealnie. Tak samo wypowiedział się o tylnym skrzydle, które daje większego kopa niż KERS (tak a propo w wyścigu będzie tylko wyznaczona 600m strefa na jego użycie).

Testy, testy, testy....

Napisano

> McLaren jednak bez wydechu takiego jak w Lotus Renault GP czytaj!

Pomysłowa prezentacja nowego McLarena hehe.gifok.gif

Napisano

> Pomysłowa prezentacja nowego McLarena

brawo za wstawkę 20.GIF dość odważne posunięcie co do takiej prezentacji gdy wszystkie zespoły próbują ukryć nowinki jakie wprowadziły to McLaren daje im gołego bolida do oglądania smile.gif

Napisano

> brawo za wstawkę dość odważne posunięcie co do takiej prezentacji gdy wszystkie zespoły próbują

> ukryć nowinki jakie wprowadziły to McLaren daje im gołego bolida do oglądania

badz pewny, ze gdyby mieli cos wartosciowego na widoku, nikt by tego nie pokazal wink.gif

Napisano

> badz pewny, ze gdyby mieli cos wartosciowego na widoku, nikt by tego nie pokazal

się nie bój oko kamery może duuużo wychwycić wink.gif

Napisano

> się nie bój oko kamery może duuużo wychwycić

Wychwyciła m.in. plastikowy silnik i kierownicę hehe.gif

Napisano

> coś z innej beczki, wypowiedź Roberta od 6:49s filmu

Ja nic nie zrozumialem. zlosnik.gif

P.S. Mial jezdzic 207, potem gdzies widzialem, ze Fabia...

cos konkretnego w tym temacie wiadomo?

Napisano

> Ja nic nie zrozumialem.

> P.S. Mial jezdzic 207, potem gdzies widzialem, ze Fabia...

> cos konkretnego w tym temacie wiadomo?

Z tego co wiem to ma/miał jezdzić A grupowym Megane 2.0 Turbo FWD,

Napisano

> Z tego co wiem to ma/miał jezdzić A grupowym Megane 2.0 Turbo FWD,

Juz wiadomo. I niestety mial pecha...

Napisano

> Wszelkie wiesci z Wloch dotyczace Roberta Kubicy nastrajaja pozytywnie. Oby jak najszybciej wrocil

> na tor.

> Nazwiska kierowcow ktorzy sa rozwazani jako zastepstwo Roberta.

> Kogo obstawiacie?

> IMO Heidfeld.

Ten jest pewnie najbardziej chętny na ściganie się, a i możliwe, że ma coś wspólnego z Kubicą pod względem preferencji ustawień samochodu.

Napisano

> Ten jest pewnie najbardziej chętny na ściganie się, a i możliwe, że ma coś wspólnego z Kubicą pod

> względem preferencji ustawień samochodu.

no tak zwazywszy ze to Kubica pracowal nad jego bolidem to tak ... zlosnik.gif

Napisano

> Nazwiska kierowcow ktorzy sa rozwazani jako zastepstwo Roberta.

Quote:

Liuzzi jest obecnie związany z ekipą Force India, a najbardziej doświadczony z nich - Heidfeld, były partner Kubicy w stajni BMW Sauber, jeździ dla teamu Sauber.

Dwa błędy rzeczowe w jednym zdaniu. facepalm.giffacepalm.giffacepalm.gif

Nie cytuj, proszę, newsów na temat F1 z WP, te bzdury naprawdę ciężko czytać.

Obaj, Heidfeld i Luizzi, są wolni i chętni. Podobnie Klien.

> Kogo obstawiacie?

Heidfeld jest najlepszym z dostępnych kierowców i jedynym sensownym wyborem. Byle tylko nie okazały się prawdą plotki, jakoby Renault namawiało do powrotu do F1 Raikkonena. panic.gif

Napisano

bolid R31 byl zbudowany pod wysokich kierowcow, wiec pewnie wybiora zestawienie - najwyzszy z najbardziej doswiadczonych grinser006.gif

Hei odpada wink.gif

Napisano

Na szczęście to nie ma żadnego znaczenia. Tzn. mniejszy kierowca zawsze się zmieści do samochodu, projektowanego dla większego, w tą stronę nie ma problemu. W drugą owszem, z bardziej znanych ostatnio przypadków Wurz nie zmieścił się do samochodu Montoi, a Kubica do Ferrari po Massie.

Napisano

> Na szczęście to nie ma żadnego znaczenia. Tzn. mniejszy kierowca zawsze się zmieści do samochodu,

> projektowanego dla większego, w tą stronę nie ma problemu. W drugą owszem, z bardziej znanych

> ostatnio przypadków Wurz nie zmieścił się do samochodu Montoi, a Kubica do Ferrari po Massie.

sadze, ze jakies znaczenie ma - chocby balans samochodu wink.gif

Napisano

> sadze, ze jakies znaczenie ma - chocby balans samochodu

Mam nadzieję, że to nie Ty jesteś tym trollem z Ultry, który wczoraj tam usiłował udowodnić to samo i bajdurzył coś o "drążkach kierowniczych" ? hahaha.gif

Napisano

> Mam nadzieję, że to nie Ty jesteś tym trollem z Ultry, który wczoraj bajdurzył o "drążkach

> kierowniczych" ?

???

hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.