Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przedsezonowe newsy, plotki itp ze swiata F1

Featured Replies

Napisano

> Skoro pytasz, to pewnie nie Ty

> Tu i kilka następnych stron. Użytkownik Sadomaczo.

Raczej uzywam tego samego nicka na roznych forach wink.gif

Jednak nie sposob nie przyznac racji uzytkownikowi Sadomaczo - takze sadze, ze przygotowanie bolidu pod wiekszych zawodnikow to nie tylko powiekszenie rozmiaru kabiny. Sa napewno elementy o ktorych nam zwyklym ludzikom sie nie snilo. Nie uwazam, ze jest to problem nie do przeskoczenia, ale tez nie uwazam ze nie jest... wink.gif

Mysle jednak, ze moze byc to na tyle istotne, ze beda szukali kierowcy wysokiego waytogo.gif

Napisano

> Kogo obstawiacie?

Trzeba brać pod uwagę jeszcze pajaca Bruno Senne oslabiony.gif z tego co na początku mówił Eric Boullier to wszystko będzie zależne od czasu rehabilitacji RK i jeśli potrwa to mniej niż pół roku to postawią na jednego ze swoich rezerwowych kierowców

Napisano

>Jednak nie sposob nie przyznac racji uzytkownikowi Sadomaczo

facepalm.gif Ty też nie odróżniasz drążka kierowniczego od kolumny kierowniczej ?

Nie sposób mu przyznać racji, i z godnym podziwu uporem nie dał sobie tego nikomu wytłumaczyć.

> Mysle jednak, ze moze byc to na tyle istotne, ze beda szukali kierowcy wysokiego

Możliwości wyboru mają minimalne. Nawet gdyby dostosowanie samochodu do niższego kierowcy było jakimkolwiek problemem, to i tak szukając wolnego kierowcy z doświadczeniem w F1 mają do wyboru Heidfelda, Liuzziego i Kliena. Spośród tej trójki Heidfeld jest jedynym solidnym kierowcą.

Wolny jest jeszcze, oczywiście, Pedro de la Rosa, ale on się nie bardzo nadaje do ścigania.

Bruno Senna, mimo posiadania podpisanego kontraktu z Lotus Renault, nie jest moim zdaniem poważną opcją. W zeszłym roku w HRT wszyscy byli od niego szybsi, z Sakonem Yamamoto włącznie. Chyba nawet Grosjean byłby lepszy.

Napisano

> Ty też nie odróżniasz drążka kierowniczego od kolumny kierowniczej ?

> Nie sposób mu przyznać racji, i z godnym podziwu uporem nie dał sobie tego nikomu wytłumaczyć.

nie rozumiem co ma piernik do wiatraka hmm.gif

jak rozumiem masz jakis zwiazek z F1? ja nie mam, wiec nie wypowiadam sie w sposob autorytarny facepalm.gif

przypuszczam, ze jest wiecej elementow majacych znaczenie niz fotel czy odleglosc od pedalow o ktorych ani ja, ani Ty, ani ludziki z przytoczonego przez Ciebie forum nie maja pojecia...

jak zwrociles uwage to jest przypuszczenie, wiec moge sie mylic skromny.gif

> Możliwości wyboru mają minimalne. Nawet gdyby dostosowanie samochodu do niższego kierowcy było

> jakimkolwiek problemem, to i tak szukając wolnego kierowcy z doświadczeniem w F1 mają do

> wyboru Heidfelda, Liuzziego i Kliena. Spośród tej trójki Heidfeld jest jedynym solidnym

> kierowcą.

> Bruno Senna, mimo posiadania podpisanego kontraktu z Lotus Renault, nie jest moim zdaniem poważną

> opcją. W zeszłym roku w HRT wszyscy byli od niego szybsi, z Sakonem Yamamoto włącznie. Chyba

> nawet Grosjean byłby lepszy.

sadze, ze na tym etapie rozwoju bolidu bardzo znaczace jest posiadanie doswiadczonego kierowcy, ktory zwroci uwage na aspekty mogace ulepszyc bolid...

chyba najlepszym rozwiazaniem bylby raikkonen, ale czy sie zgodzi? czy trwaja faktycznie jakies rozmowy z nim wiedza tylko nieliczni wink.gif

nie ma co gdybac, zobaczymy co bedzie food.gif

Napisano

> jak rozumiem masz jakis zwiazek z F1? ja nie mam, wiec nie wypowiadam sie w sposob autorytarny

Nie mam żadnego, poza długim kibicowaniem.

> chyba najlepszym rozwiazaniem bylby raikkonen, ale czy sie zgodzi? czy trwaja faktycznie jakies

> rozmowy z nim wiedza tylko nieliczni

> nie ma co gdybac, zobaczymy co bedzie

Ano zobaczymy. W powrót Kimiego nie wierzę. Tzn. nie wierzę, żeby miał ochotę na powrót do F1, a już szczególnie do Renault po tym, gdy ktoś u nich parę miesięcy temu miał za długi język.

Napisano

> nie ma co gdybac, zobaczymy co bedzie

na oficjalnej stronie Lotus Renault GP napisali, że w czwartek i piątek jeździć będzie Petrov a sobota i niedziela przypadanie dla Bruno Senny lub Nicka Heidfelda

Napisano

Witek dostał szlaban od swojej menadżerki cool.gifczytaj to!!! oby wyszło mu to na dobre i pokazał w końcu, że Węgry nie były przypadkiem trzymam kciuki ok.gif

Napisano
  • Autor

> Witek dostał szlaban od swojej menadżerki czytaj to!!! oby wyszło mu to na dobre i pokazał w

> końcu, że Węgry nie były przypadkiem trzymam kciuki

po wypadku Kubicy nie zdziwie sie jak calej reszcie kierowcow F1 zakaza uprawiania sportow oprocz szachow i kart.

Szkoda tylko ze inne teamy ucza sie na przykladzie ciezkiego wypadku Kubicy.

Napisano

> po wypadku Kubicy nie zdziwie sie jak calej reszcie kierowcow F1 zakaza uprawiania sportow oprocz

> szachow i kart.

> Szkoda tylko ze inne teamy ucza sie na przykladzie ciezkiego wypadku Kubicy.

z jednej strony tak bo bezpieczeństwo ale to nie są zwierzęta w zoo, że wypuszcza się je dla pokazu.

Napisano

> po wypadku Kubicy nie zdziwie sie jak calej reszcie kierowcow F1 zakaza uprawiania sportow oprocz

> szachow i kart.

> Szkoda tylko ze inne teamy ucza sie na przykladzie ciezkiego wypadku Kubicy.

Wiekszosc juz teraz nie wiele moze roboc w wolnym czasie-slynny jest zakaz jazdy na rowerze....

Napisano

> Witek dostał szlaban od swojej menadżerki czytaj to!!! oby wyszło mu to na dobre i pokazał w

Zmienił bym managera. Ona się boi o swoja kasę wiec się jej nie dziwie.

Napisano

Pani Kosaczenko przegięła pałę, i to zdrowo. Witia nie planował pościgania się dla przyjemności, to miała być impreza promocyjna Renault. Udział w takich szwancparadach należy do obowiązków kierowcy.

Napisano

> Zmienił bym managera. Ona się boi o swoja kasę wiec się jej nie dziwie.

Nie zdziwię się, jeżeli Witia dostanie od zespołu ultimatum: będziesz jeździć, jeżeli pogonisz tą babę na cztery wiatry. Zabraniać kierowcy uczestnictwa w imprezie promocyjnej organizowanej przez zespół, tego jeszcze nie grali. screwy.gif

Napisano

> Nie zdziwię się, jeżeli Witia dostanie od zespołu ultimatum: będziesz jeździć, jeżeli pogonisz tą

> babę na cztery wiatry. Zabraniać kierowcy uczestnictwa w imprezie promocyjnej organizowanej

> przez zespół, tego jeszcze nie grali.

jak na razie to poszedł pod koniec testów w żwir i został z 8 czasem ze stratą ok 3,7s czekam na Nicka H.

Napisano

> Nie zdziwię się, jeżeli Witia dostanie od zespołu ultimatum: będziesz jeździć, jeżeli pogonisz tą

> babę na cztery wiatry. Zabraniać kierowcy uczestnictwa w imprezie promocyjnej organizowanej

> przez zespół, tego jeszcze nie grali.

Nikt im nie zabroni - w sensie za ile grają hehe.gif

Ciekaw jestem co Nick pakażit hehe.gif

Napisano

> Nikt im nie zabroni - w sensie za ile grają

> Ciekaw jestem co Nick pakażit

Pokaże że Pietrow nie umie wykorzystać potencjału samochodu i pokaże Renault jakim błędem było przedłużenie kontraktu z ruskim. Będzie ciekawie jeśli Nick siedząc pierwszy raz w tym samochodzie będzie kręcił czasy w czołówce, podczas gdy dziś Pietrow zamykał stawkę. Owszem - wiem, że teraz na testach czasy nie są najważniejsze.

Napisano

Nick moim zdaniem wniesie więcej cennych uwag dla teamu niż Vitek z Bronkiem razem wzięci... icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Nick moim zdaniem wniesie więcej cennych uwag dla teamu niż Vitek z Bronkiem razem wzięci...

pozyjemy zobaczymy, doswiadczenie to on ma wieksze niz w/w kierowcy razem wzieci. Ogolnie co do Hidfelda - nie mam nic przeciwko ze zajmie miejsce Kubicy w wyscigach. IMO najlepszy wybor.

Napisano

> Nick moim zdaniem wniesie więcej cennych uwag dla teamu niż Vitek z Bronkiem razem wzięci...

Bronka to wypijemy w następnym tygodniu 20.GIF

Heidfeld będzie testował jutro, Senna w niedzielę tutaj

Napisano

> pozyjemy zobaczymy, doswiadczenie to on ma wieksze niz w/w kierowcy razem wzieci. Ogolnie co do

> Hidfelda - nie mam nic przeciwko ze zajmie miejsce Kubicy w wyscigach. IMO najlepszy wybor.

Dokładnie, dla teamu najrozsądniejszy wybór ok.gif Choć go nie lubię to jednak jest najlepszym "ciułaczem" punktów ze wszystkich wymienionych ok.gif

Napisano

> Bronka to wypijemy w następnym tygodniu

nie jednego grinser006.gif

> Heidfeld będzie testował jutro, Senna w niedzielę tutaj

Senny nie biorę pod uwagę no.gif dobrze będzie jak dowiezie bolid w całości do garażu zlosnik.gif a Nick-a czasy będę śledził na bieżąco cfaniaczek.gif

Napisano

> nie jednego

> Senny nie biorę pod uwagę dobrze będzie jak dowiezie bolid w całości do garażu a Nick-a czasy

> będę śledził na bieżąco

no i Nick daje porządną lekcje dla Witka, kręci równe czasy i zrobił lepszy czas po kilku kółkach w nowym bolidzie a w dodatku wygląda jak STIG w białym kombinezonie tylko ten kask frown.gif

Napisano

No to tutaj napisze. Fakt jest taki, że Nick dzisiaj najlepszy czas osiągnął na super miękkich a więc porównywanie do reszty a zwłaszcza do Petrova jest chybiony.

Napisano

> No to tutaj napisze. Fakt jest taki, że Nick dzisiaj najlepszy czas osiągnął na super miękkich a

> więc porównywanie do reszty a zwłaszcza do Petrova jest chybiony.

Brawo dla Qick Nicka claps.gif oby tak dalej ok.gif ciekawy wywiad do poczytania z Nickiem jakiś tekst

Napisano

> No to tutaj napisze. Fakt jest taki, że Nick dzisiaj najlepszy czas osiągnął na super miękkich a

> więc porównywanie do reszty a zwłaszcza do Petrova jest chybiony.

To że czasy z testów nie mają odzwierciedlenia jeśli chodzi o kondycję bolidu to jasne nie od dziś ale nie zaprzeczysz że Nick jest w pewnym stopniu kołem ratunkowym dla Renault ok.gif

Napisano
  • Autor

> To że czasy z testów nie mają odzwierciedlenia jeśli chodzi o kondycję bolidu to jasne nie od dziś

> ale nie zaprzeczysz że Nick jest w pewnym stopniu kołem ratunkowym dla Renault

Renault byl nastawiony na Roberta za kierownica, liczyli IMO na "duze punkty". Z racji jego braku mysla o tym zeby zatrudnic najbardziej doswiadczonego kierowce, wiec wypada ze bedzie to Nick.

Btw, ciezko bedzie sie ogladalo F1 bez Kubicy na torze. crazy.gif

Napisano

> Btw, ciezko bedzie sie ogladalo F1 bez Kubicy na torze.

dokładnie frown.gif, oby jak najmniej GP bez Niego ok.gif

Napisano

> Renault byl nastawiony na Roberta za kierownica, liczyli IMO na "duze punkty". Z racji jego braku

> mysla o tym zeby zatrudnic najbardziej doswiadczonego kierowce, wiec wypada ze bedzie to Nick.

> Btw, ciezko bedzie sie ogladalo F1 bez Kubicy na torze.

Już wiemy, że na pewno Roberta nie zastąpi Bruno claps.gif w poniedziałek prawdopodobnie zapadanie decyzja chyba co do kierowcy i będzie nim Qick Nick cool.gif

Napisano

> Już wiemy, że na pewno Roberta nie zastąpi Bruno w poniedziałek prawdopodobnie zapadanie decyzja

> chyba co do kierowcy i będzie nim Qick Nick

No nie wiem czy to powód do radości hmm.gif

Oby tak nie zostało już na dłużej. Jak Nick będzie naprawdę dobry to po co im Robert ?

Napisano

> No nie wiem czy to powód do radości

> Oby tak nie zostało już na dłużej. Jak Nick będzie naprawdę dobry to po co im Robert ?

Nie wierzę w to, że zostawią Roberta na lodzie nono.gif a Bruno śmiechem żartem ogarnia dobre czasy i podejrzewam, że będzie lepszy od Witka shocked.gif aktualnie jego najlepszy czas 1:22,771

Napisano

> No nie wiem czy to powód do radości

> Oby tak nie zostało już na dłużej. Jak Nick będzie naprawdę dobry to po co im Robert ?

Przewrotnie odpowiem - po co im Nick jeśli Robert wróci do dawnej dyspozycji ok.gif. Teraz to inna historia. Nick jako pierwszy z kierowców F1 testował przecież starym bolidem Toyoty nowe opony Pirelli. Po za tym jeszcze wie, jak się ścigać a to że lepszy od Witka to nikogo przekonywać nie musi.

Petrov niech się modli, żeby Senna choć jednego GP nie jechał bo może go ośmieszyć facepalm.gif

Napisano

> Przewrotnie odpowiem - po co im Nick jeśli Robert wróci do dawnej dyspozycji . Teraz to inna

> historia. Nick jako pierwszy z kierowców F1 testował przecież starym bolidem Toyoty nowe opony

> Pirelli. Po za tym jeszcze wie, jak się ścigać a to że lepszy od Witka to nikogo przekonywać

> nie musi.

> Petrov niech się modli, żeby Senna choć jednego GP nie jechał bo może go ośmieszyć

Gdyby pociągnąć dalej temat, to po co trzymać Witka, skoro mieliby Roberta i Nicka?? (oczywiście poza wieloma milionami wkładu no.gif)

Napisano

> Gdyby pociągnąć dalej temat, to po co trzymać Witka, skoro mieliby Roberta i Nicka?? (oczywiście

> poza wieloma milionami wkładu )

Odpowiedziałeś sobie sam na to pytanie. Dodam jeszcze, że Genii Capital wiąże biznes z rynkiem wschodnim. Bernie z resztą też (GP Rosji).

Napisano

> Odpowiedziałeś sobie sam na to pytanie. Dodam jeszcze, że Genii Capital wiąże biznes z rynkiem

> wschodnim. Bernie z resztą też (GP Rosji).

Niestety ze wschodu płynie kasa.... Heidfeld to już weteran i może aż tak nie jest mi go szkoda, ale taki np. Nico Hulkenberg-w poprzednim sezonie pokazał, że jest dobry, a teraz jest testem w serii bez testów w trakcie sezonu no.gif

Napisano

> Gdyby pociągnąć dalej temat, to po co trzymać Witka, skoro mieliby Roberta i Nicka?? (oczywiście

> poza wieloma milionami wkładu )

o tym samym pomyślałem, jak by quick Nick był szybszy od Witka i Robert wróciłby w dobrej formie, to Witka mogli by pożegnać biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

> o tym samym pomyślałem, jak by quick Nick był szybszy od Witka i Robert wróciłby w dobrej formie,

> to Witka mogli by pożegnać

Tym bardziej, że na Nicka nie wydadzą raczej fortuny. Ba... HEI byłby szczęśliwym kierownikiem LR za "drobne", bo i tak jest bezrobotny.

Napisano

> Tym bardziej, że na Nicka nie wydadzą raczej fortuny. Ba... HEI byłby szczęśliwym kierownikiem LR

> za "drobne", bo i tak jest bezrobotny.

Oficjalnie potwierdzony przez LRGP.

Napisano

> Oficjalnie potwierdzony przez LRGP.

Myślę, że to dobre rozwiązanie dla całego zespołu ok.gif

Napisano

> Tymczasem Bahrajn odwołany!!!

rotfl.gif

Tak ma być - poczekamy - oni podemonstrują - kubek się porehabilituje - i w sam raz wróci busted.gif

Napisano

> Tymczasem Bahrajn odwołany!!!

Można się było spodziewać takiej słusznej decyzji ok.gif . Ja pomyślałem o tym jak pierwszy raz usłyszałem o tym że doszło do zamieszek w Bahrajnie. Nikt nie odważy się na takie ryzyko by zorganizować tam dziś wyścig - ryzyko za duże, a pracownicy zespołów F1 to atrakcyjny cel - np porwanie jakiegoś pracownika zespołou jako zakładnika w dyskusjach rewolucjonistów z władzami dostałoby duży rozgłos w świecie.

Robert na tym mniej punktów straci biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Można się było spodziewać takiej słusznej decyzji . Ja pomyślałem o tym jak pierwszy raz

> usłyszałem o tym że doszło do zamieszek w Bahrajnie. Nikt nie odważy się na takie ryzyko by

> zorganizować tam dziś wyścig - ryzyko za duże, a pracownicy zespołów F1 to atrakcyjny cel - np

> porwanie jakiegoś pracownika zespołou jako zakładnika w dyskusjach rewolucjonistów z władzami

> dostałoby duży rozgłos w świecie.

> Robert na tym mniej punktów straci

ogolnie rewolta w calym tamtejszym regionie sie zaczela

dobrze ze nie ma tam wielu GP zlosnik.gif

Pytanie: co sie stanie ze straconym GP? oleja to czy przeprowadza jak sie sytuacja uspokoi?

Napisano

> ogolnie rewolta w calym tamtejszym regionie sie zaczela

> dobrze ze nie ma tam wielu GP

> Pytanie: co sie stanie ze straconym GP? oleja to czy przeprowadza jak sie sytuacja uspokoi?

Jak się uspokoi - ja bym raczej wątpił czy w tym roku w ogóle ktoś zobaczy tam bolid F1. Nawet bardzo nie ma kiedy tego wyścigu upchnąć - jeżeli już to jest miesięczna przerwa w sierpniu, ale nie sądzę by to było wtedy. Na koniec sezonu... sezon i tak kończy się w tym roku bardzo późno (27.11). W 2-tygodniowej przerwie pomiędzy innymi wyścigami - to spore wyzwanie logistyczne by upchnąć to gdzieś - kawałek świata trzeba przejechać.

Napisano

gdzieś czytałem, że jeśli by musieli odwołać marcowe GP Bahrajn, to odbędzie się ono na koniec sezonu...

EDIT

W sumie to z Abu Zabi jest rzut beretem do Bahrajnu więc mogli by ewentualnie wcisnąć pomiędzy GP Abu Zabi i Gp Brazylii

Napisano

> gdzieś czytałem, że jeśli by musieli odwołać marcowe GP Bahrajn, to odbędzie się ono na koniec

> sezonu...

> EDIT

> W sumie to z Abu Zabi jest rzut beretem do Bahrajnu więc mogli by ewentualnie wcisnąć pomiędzy GP

> Abu Zabi i Gp Brazylii

I jeden występ Roberta w sezonie więcej. ok.gif

Napisano

> gdzieś czytałem, że jeśli by musieli odwołać marcowe GP Bahrajn, to odbędzie się ono na koniec

> sezonu...

> EDIT

> W sumie to z Abu Zabi jest rzut beretem do Bahrajnu więc mogli by ewentualnie wcisnąć pomiędzy GP

> Abu Zabi i Gp Brazylii

No w sumie tak - zapomniałem o tym wyścigu. Faktycznie to rzut beretem.

Napisano

Ten Lotus-Renault to może być ciekawe i konkurencyjne auto. Wiem, że testy nie dają pełnego obrazu, ale jak tylko nie narzekają na usterki, to kręcą niezłe czasy. Wczoraj Witek był drugi w zestawieniu.

Napisano

> Ten Lotus-Renault to może być ciekawe i konkurencyjne auto. Wiem, że testy nie dają pełnego obrazu,

> ale jak tylko nie narzekają na usterki, to kręcą niezłe czasy. Wczoraj Witek był drugi w

> zestawieniu.

wszystko się okaże po pierwszym GP zlosnik.gif z tego co mówią kierowcy to ponoć Red Bull ma najlepsze tempo hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.