Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przedsezonowe newsy, plotki itp ze swiata F1

Featured Replies

Napisano

> wszystko się okaże po pierwszym GP z tego co mówią kierowcy to ponoć Red Bull ma najlepsze tempo

Ja słyszałem, że na długich przejazdach to Ferrari jest najszybsze zlosnik.gif

Napisano

> Ja słyszałem, że na długich przejazdach to Ferrari jest najszybsze

Marcowe testy przeniesione na tor Catalunya czytaj

Napisano

> No w sumie tak - zapomniałem o tym wyścigu. Faktycznie to rzut beretem.

no i chyba tak będzie... KLIK

• 2 tygodnie później...
Napisano

http://www.formula1.pl/F1_news-10976-Pirelli_popiera_idee_sztucznego_deszczu.html

Quote:

Niedawna opinia Berniego Ecclestone’a, który w wywiadzie dla oficjalnej strony Formuły 1 wyznał, że jego zdaniem wprowadzenie sztucznego nawadniania torów F1 podczas Grand Prix byłoby lepszym sposobem na poprawę widowiska w sporcie niż wprowadzenie ruchomych tylnych skrzydeł, zyskała wsparcie dostawcy ogumienia- firmy Pirelli

hehe.gif a pisałem o tym w zeszłym roku spineyes.gif

Napisano

Top Gear w ostatnim odcinku zaproponowało swój tor w zamian za Bahrajn. Oni mają w kształcie ósemki, linia jazdy w jednym miejscu się przecina - idealnie dla urozmaicenia widowiska rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> http://www.formula1.pl/F1_news-10976-Pirelli_popiera_idee_sztucznego_deszczu.html

> Quote:

> Niedawna opinia Berniego Ecclestone’a, który w wywiadzie dla oficjalnej strony Formuły 1

> wyznał, że jego zdaniem wprowadzenie sztucznego nawadniania torów F1 podczas Grand Prix byłoby

> lepszym sposobem na poprawę widowiska w sporcie niż wprowadzenie ruchomych tylnych skrzydeł,

> zyskała wsparcie dostawcy ogumienia- firmy Pirelli

> a pisałem o tym w zeszłym roku

no szkoda ze nie na sniegu.

GP w deszczu jest widowiskowe, bo jest wiecej rozwalek, do tego chca doprowadzic?

Napisano

Jeszcze parę lat i takich pomysłów na urozmaicenie a z F1 wyjdzie coś

na kształt Death Race facepalm.gif

Napisano

> no szkoda ze nie na sniegu.

> GP w deszczu jest widowiskowe, bo jest wiecej rozwalek, do tego chca doprowadzic?

chyba przesadzacie, wiadomo że jest więcej wypadnięć z toru, ale ja wiem czy więcej wypadków ?

Kubek w Kanadzie, Webber w tym roku - takie poważniejsze kraksy na suchym hmm.gif

za to widok Ham w pułapce żwirowej - bezcenny hehe.gif

Przypomnijcie sobie suche wyścigi gdzie cała walka rozgrywa się w qual icon_rolleyes.gif

Napisano

> no szkoda ze nie na sniegu.

> GP w deszczu jest widowiskowe, bo jest wiecej rozwalek, do tego chca doprowadzic?

Akurat zimowy wyścig w Soczi mógłby okazać się najbardziej ciekawą imprezą całego wyścigowego roku, tak samo jak bardzo ciekawym okazał się nocny wyścig w Singapurze. smile.gif

Napisano

wg mnie wystarczy tyle ile jest...czasami bardziej ciekawe są wyścigi gdzie deszcz ma spać parę aut zjeżdża do boksu zmienia opony, potem jednak deszcz nie spada, albo spada i jest loteria... ok.gif

Napisano

> chyba przesadzacie, wiadomo że jest więcej wypadnięć z toru, ale ja wiem czy więcej wypadków ?

> Kubek w Kanadzie, Webber w tym roku - takie poważniejsze kraksy na suchym

> za to widok Ham w pułapce żwirowej - bezcenny

> Przypomnijcie sobie suche wyścigi gdzie cała walka rozgrywa się w qual

A na mokrym w boksach... no.gif

Sama walka na torze jest ciekawa, dopoki nie wyjedzie SC. sick.gif

Napisano

> A na mokrym w boksach...

> Sama walka na torze jest ciekawa, dopoki nie wyjedzie SC.

właśnie, ja czytałem, że kierowcy mieliby dostać ostrzeżenie o deszczu (przed zraszaniem) to ja sobie wyobrażam, jak nagle 24 auta zjeżdża na zmianę opon. screwy.gif

Napisano

> właśnie, ja czytałem, że kierowcy mieliby dostać ostrzeżenie o deszczu (przed zraszaniem) to ja

> sobie wyobrażam, jak nagle 24 auta zjeżdża na zmianę opon.

jedna wielka głupota te zraszanie torów hehe.gif to tak samo jak po ustawiać talibów przy torze, uzbroić ich w kałachy i kazać strzelać do bolidów uzbroj_zlo.gif a kierowcy mieli by unikać kul. normalnie to by była atrakcja na torze hehe.gif

Napisano

> a to przypadkiem nie sa jakies siłowniki do zmiany nastawień spoilerów "real-time" ;-)

real time odnosi sie do tylnego wink.gif

Napisano

> real time odnosi sie do tylnego

ale możę to jrest wersja testowa tylko do opracowania włąściwego ustawienia (oszczędność czasu - zmieniają zdalnie ustawienia bez zjazdu do pitstopu) - jak znajdą to ustawią tak na stałe i zostawią a bułę zdemontują

Napisano

> real time odnosi sie do tylnego zlosnik.gif

> ale możę to jrest wersja testowa tylko do opracowania włąściwego ustawienia (oszczędność czasu -

> zmieniają zdalnie ustawienia bez zjazdu do pitstopu) - jak znajdą to ustawią tak na stałe i

> zostawią a bułę zdemontują

poza tym real time oznacza ze w kazdym momencie wiec ma to byc mozliwe w kazdym momencie chciejstwa kierowcy oczywiscie zgodnie z ograniczeniami przepisowymi

Napisano

Mierzą tak sztywność przedniego skrzydła - w ub.r. testach robili to samo.

Napisano
  • Autor

Klik zlosnik.gif

Tworczosc kibicow Roberta.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Patrząc dzisiaj na termin pierwszego GP, pokazuje, że wyścig zaczyna się o godz. 8 naszego czasu. Czy aby nie trzeba być gotowym do oglądania już o 7, z racji zmiany czasu z soboty na niedzielę?

Jak to w końcu jest? Nie chcę nic przegapić, a i pospałbym.

Napisano
  • Autor

> Patrząc dzisiaj na termin pierwszego GP, pokazuje, że wyścig zaczyna się o godz. 8 naszego czasu.

> Czy aby nie trzeba być gotowym do oglądania już o 7, z racji zmiany czasu z soboty na

> niedzielę?

> Jak to w końcu jest? Nie chcę nic przegapić, a i pospałbym.

mi sie zdaje ze 8 to godzina rozpoczecia wyscigu z uwzglednieniem zmiany czasu.

Napisano

> mi sie zdaje ze 8 to godzina rozpoczecia wyscigu z uwzglednieniem zmiany czasu.

OK, już wszystko wiem. Zarówno wyścig, jak i kwalifikacje są o godz. 17, a u nas w sobotę o 7, w niedzielę o 8, czyli gdyby nie przestawił zegarka, to na 7 w niedzielę trzeba wstać.

Napisano

Co roku to samo hehe.gif Nie rozumiem dlaczego jeszcze można mieć z tym problemy zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Złote skrzydła w bolidach Lotus Renault hahaha.gif

Oba bolidy teamu Lotus Renault GP przejdą w przyszłym tygodniu metamorfozę. Na ich karoserii pojawią się motywy złotych liści, które będziemy mogli zobaczyć podczas GP Malezji.

Kontury liści zostaną wypełnione płatkami żółtego 22-karatowego złota i pojawią się na przednim skrzydle, bokach nadwozia i pokrywie silnika R31. Dla Nicka i Witalija przygotowano dwa zestawy, które będą zdobić ich bolidy podczas sesji kwalifikacyjnej oraz wyścigu.

Motywy graficzne zostały zaprojektowane i wykonane w największej tajemnicy w Enstone, z zachowaniem najwyższych środków bezpieczeństwa. Złote elementy zostaną przetransportowane do Malezji przez firmę specjalizującą się w przesyłkach wartościowych, aby zapewnić pełne bezpieczeństwo dostawy.

“Uważam, że R31 jest najlepiej prezentującym się bolidem na torze, ale bardzo zależało nam, aby wyglądał jeszcze bardziej atrakcyjnie podczas wyścigu w Malezji. Poprosiliśmy ekipę o zaprojektowanie elementów karoserii, które są wykonane ze szczerego złota, co oczywiście było dla nich dużym wyzwaniem ale muszę podkreślić, że spisali się na medal i zdążyli je przygotować na czas.” – powiedział Eric Boullier.

“Dodanie elementów z metali szlachetnych podnosi wagę bolidu – w przypadku jednego bolidu jest to dokładnie kilkaset gram złota więcej - ale z drugiej strony, dekory będą pełnić rolę balastu i właśnie pod tym kątem zostały projektowane. Jedynie elementy znajdujące się na tylnym skrzydle nie są wykonane ze złota, by nie zakłócić działania systemu DRS. Podjęliśmy także specjalne środki ostrożności, aby zabezpieczyć dekory znajdujące się obok naszego nowego układu wydechowego przed stopieniem w wysokiej temperaturze” – dodał James Allison.

Premiera nowej, złotej stylizacji obu bolidów odbędzie się we wtorek rano, w alei serwisowej na torze Sepang z udziałem fotoreporterów, Nicka i Witalija oraz kierownictwa ekipy.

Napisano

Kiepska ściema zlosnik.gif To jest lepsze:

Tego się chyba nikt nie spodziewał. Załamani kiepską formą Ferrari 150° inżynierowie stajni z Maranello juz po pierwszym wyścigu sezonu postanowili skoncentrować swoje wysiłki na przyszłorocznym aucie.

Decyzja nie była podobno łatwa, ale według informatora zespołu, zarówno ekipa w fabryce, jak i kadra zarządzająca są już zmęczone przeciętnymi wynikami. – Dla zespołu z naszą historią i osiągnięciami, nie do przyjęcia jest, aby kolejny raz być pokonywanym przez grupę ludzi, reprezentujących puszkę jakiegoś napoju. Wszyscy bardzo osobiście to odebraliśmy. Inżynierowie wiedzą, że raczej nie uda nam się dogonić liderów, więc postanowili dołożyć wszelkich starań, aby sezon 2012 upłynął dla odmiany pod znakiem dominacji Ferrari – powiedział jeden z pracowników legendarnej stajni.

Co ciekawe, w Maranello widziano wczoraj wieczorem Flavia Briatore, który w przyszłym roku odzyska możliwość pracy w Formule 1. Spekuluje się, iż Włoch miałby zastąpić słabo spisującego się szefa Ferrari Stefano Domenicalego, do którego stracił już podobno cierpliwość prezes firmy Luca di Montezemolo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.